Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az istenhívőket miért nem...

Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?

Figyelt kérdés

2017. máj. 30. 23:47
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/236 A kérdező kommentje:

" [link]

Jó olvasgatást.

Amit leírtál (tisztelni ezt, tisztelni azt).... Mivel szankcionálnád azt, aki nem tartja be? Milyen büntetèseket szabnál ki?"

Nagyon érdekes, de a tények azt mutatják, hogy a kérdés nem születhetett volna meg, akkor, ha mindaz úgy lenne, mint ahogy az olvasható hivatkozásba.

Még néhány érv:

A vallások sokkal régebbiek, mint a jelenlegi ateizmus.

Magasabb erkölcsi szinten állanak

Magasabb lelki síkra mutatnak

Hagyományuk van

Társadalmilag beágyazódott

Összetartotta eddig a nemzetet

Gátolta a lelki és erkölcsi züllést

Egészséges sok gyerekes családok voltak

Műveltette a népet

Sorolhatom még, nem gond.

Most meg mi van?

Az újszerű áramlatok miatt, melyek kialakulása köszönhető az ateizmusnak is, de jórészt annak, de tulajdonképpen az ateizmusnak, mivel a többi összetevő is ateista, annak része.

Kevesebb gyerek a családban

identitászavarral küzdő fiatalok

Bűnözés

Gyilkosságok

Hamburger

Válások

Isten szerepét játszó identitászavarral rendelkező pszichológusok

Nyugati kúltúra majmolása

Saját kultúra hanyagolása

Szülő-gyermek konfliktus

Ateizmus

Vallásellenesség

Vallásüldözés

Divathóbort

Anyagi javak előtérbe helyezése a családdal és a gyerekekkel szemben

Versengés

Sikerhajhászás mások életének és azoknak családja ellenében

Gyűlölködés

Gyűlöletbeszés

Gyűlöletbeszéd Isten ellen

Gyűlöletbeszéd a vallásosokkal szemben

Uszítás a teisták ellen

Uszítás a hagyományos párkopcsolat hívőivel szemben, azok irányába, illetve gyűlöletkeltő kampányok és beszédek alakítása, intézése az egészséges hagyományőrzők felé.

Soroljam még?

2017. jún. 9. 20:57
 122/236 A kérdező kommentje:
No, de térjünk vissza csak azokra az áramlatokra, amelyre reggel tettem utalást. Összeszedem gondolataimat.
2017. jún. 9. 21:04
 123/236 anonim ***** válasza:
92%

121, Te nagy LOL egy fickó vagy! :D

Aszondja: "Most meg mi van? [...] Hamburger"

De a többi is...

"A vallások sokkal régebbiek, mint a jelenlegi ateizmus. "

- És a kuruzslás is, mint a modern gyógyászat, de felteszem: komoly problémákkal nem egy sarlatánt keresnél fel.. vagy mégis? :D

"Magasabb erkölcsi szinten állanak "

- NA neröhögtess!!! Az itteni vallásosak nem egy tagja pl. jogszerűnek tartja a népirtást... persze, csak ha az az Ószövetségben történt...

"Magasabb lelki síkra mutatnak"

- És ezt hogy mérted meg?!? XD

"Hagyományuk van"

- Mintahogyan az ateisták is megtartanak egy rakat hagyományt... kulturális okból.

"Társadalmilag beágyazódott"

- Mint a muszlimoknál a burka (és társai) viselés?

"Összetartotta eddig a nemzetet"

- Leginkább Szt. István korában, nemde? :D

"Gátolta a lelki és erkölcsi züllést"

- Azzal, hogy megkínoztak/meggyilkoltak mindenkit, aki mást mondott, mint ők? Ez lenne az erkölcsiség?

"Egészséges sok gyerekes családok voltak"

- ÉS? XD Mintha valaki vallás nélkül nem tudna gyermeket nemzeni...

"Műveltette a népet"

- Hogy a maszturbáció bűn, a gumióvszer használata bűn, jah, és POKOLRAKERÜLSZHANEMAZTCSINÁLODAMITMONDUNK!!!!

"Kevesebb gyerek a családban"

- Na és mi tehet róla? :D

"identitászavarral küzdő fiatalok"

- Mert arról mi tehet?

"Bűnözés"

- Úgy mondod, mintha sohase lett volna, LOL

"Gyilkosságok"

- " Ide hozzám, aki az Úré! Erre Lévi fiai mind odagyűltek hozzá. Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenki kardot az oldalára! Járjátok be a tábort egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le [!!!] testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember"

"Hamburger"

- Mondom én, MEGALOL

BLA-BLA-BLA

2017. jún. 9. 21:12
 124/236 Mojjo ***** válasza:
100%
@121: remek összefüggések és vétkek, de nekem a hamburger tetszik a legjobban a felsoroltak közül. Ha szélesebb körben ismert lenne, amit te most feltártál - hogy még a hamburgert is az ateizmusnak köszönhetjük - robbanásszerűen nőne az ateisták száma. Hmmm, meg kéne csinálni a Hamburger Szekuláris Szektáját. HSzSz. És marhahúspogácsa lenne a jelképünk.
2017. jún. 9. 21:25
 125/236 A kérdező kommentje:

Más téma, de idevág. Hallottam már olyanról, hogy valaki ateista létére néha beoson a templomba.

Egy kérdés merült fel bennem. Miért teszi, ha értelme szerint ateista? Nyilván azért, mert a szíve vitte be a templomba.

Ezek szerint a szív értelme felülírja az elméje szerinti értelmét?

2017. jún. 9. 21:26
 126/236 Mojjo ***** válasza:
100%
Amúgy gyanús vagy nekem te kérdező. Nem vagy te vegán? Az sok mindent megmagyarázna...
2017. jún. 9. 21:26
 127/236 Mojjo ***** válasza:
100%

@125: akkor tulajdonképpen ha valaki ókori görög templomok romjai közé "oson be", az tuti látens Zeuszhívő?

Inkább megyek, eszem egy hamburgert.

2017. jún. 9. 21:29
 128/236 anonim ***** válasza:
100%
# 124 Ez nem is rossz ötlet, Mojjo, Testvérem a Szent Hamburgerben! :D
2017. jún. 9. 21:29
 129/236 Mojjo ***** válasza:
100%

@128: a részletes szabályzatot (akarom mondani, szent iratokat) még ki kell dolgozni, de pár ötletem, ha egyelőre még csak vázlatosan is, de van. Pl:

- Ne legyenek más gyorskajáid előttem!

- Felebarátod hamburgerét szádba ne vedd!

2017. jún. 9. 21:40
 130/236 A kérdező kommentje:
Az áramlatok: Nekem az nem tettszik, hogy pl. olyan áramlatok hatnak Magyarországon, amelyek messzemenően idegen környezetből származnak. Pl. Egy távoli országban egy egyetemen elfogadnak bizonyos nézeteket, erről publikálnak, kiadnak egy könyvet róla, konferenciákon bevezetik azokat, majd egyesek azokat hazahozzák és beépítik a tanrendszerbe, egészségügybe, s innentől kezdve azokat az elveket minden magyarnak el kell fogadnia. Ez, hogy lehet? Miért nem vizsgálják meg, hogy annak milyen hatása lesz a társadalomra? Stb. Társadalmunk problémáinak egy jó része arra is visszavezethető, hogy túl nyitottakk vagyunk. Ezért mindent beengedünk Ez rossz. Ez multigusztustalanság. Vannak dolgok, amelyeket képes egy társadalom úgy befogadni, hogy abból kár ne keletkezzen. De vannak olyanok is, amelyek kárt okoznak. Ilyen eszmei áramlatokat szándékosan is létrehozhatnak, hoznak idegen egyetemeken, amelyek érdeke az, hogy az ő elképzelésük hasson Magyarországon, mert azt gondolják, hogy ők a világ szellemi elitjei, s joguk van minden más nemzet társadalmi életébe beleszólni, arra hatni. Láthatjuk, hogy milyen hatása van a multikulturalizmusnak hazánkra. Magyarországnak nincs szüksége újabb áramlatokrta, hiszen így is multikulturálisak vagyunk. Magyar kultúra, cigány kultúra, sváb kultúra, szlovák kultőra stb, stb., megtalálhatóak határainkon belül. Ezeknek kell még összébb érlelődnie. Ennyi elég. Ráadásul tudunk más kultúrákat behívni, ha kell, de azt nem feltétlenől szükséges nyugati irányból. Társadalmi, politikai, erkölcsi, egészségügyi, kultúrabeli szempontból szerintem szükséges a cenzúra. A jelenlegi nyugati áramlatok szerintem rombolóak, destruktívak hazánkra nézve.
2017. jún. 9. 21:44
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!