Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az istenhívőket miért nem...

Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?

Figyelt kérdés

2017. máj. 30. 23:47
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/236 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, ez szánalmas, gyomorforgató, visszataszító.

Te mondod magad kereszténynek, amikor gyűlölöd a menekülteket, a terhességmegszakítókat, az egyedülállókat, a gyermekteleneket, az LMBTQ közösség tagjait és legfőképp azokat, akik nem hisznek az istenedben. Hol a keresztényi szeretet, meg a megbocsátás?

Több mint sértőek a kijelentéseid.

Jelentettelek.

2017. jún. 12. 20:08
 172/236 A kérdező kommentje:

"Kérdező, ez szánalmas, gyomorforgató, visszataszító.

Te mondod magad kereszténynek, amikor gyűlölöd a menekülteket, a terhességmegszakítókat, az egyedülállókat, a gyermekteleneket, az LMBTQ közösség tagjait és legfőképp azokat, akik nem hisznek az istenedben. Hol a keresztényi szeretet, meg a megbocsátás?

Több mint sértőek a kijelentéseid.

Jelentettelek."

Ami neked ízlik, azt nem biztos, hogy mindenki akarja fogyaszatni.

Nem gyűlölöm a menekülteket, csak arra gondolok, hogy a megoldást ott, az ő hazájukban kell megoldani, illetve felelősségre kell vonni azokat, akik miatt menekülésre kényszerülnek. Gyökereik miatt is ott kell maradniuk. Szerintem ez keresztényi előrelátó gondolkodás.

A terhességmegszakítókat pedig egyáltalán nem szeretem, hiszen a terhességmegszakítás az gyilkosság. Tehát, ha valahol elfogadtatnak olyan törvényt, hogy ez legális legyen, akkor ott szerintem felmerülhet a tömeggyilkosság kérdése. Hiszen nem egy abortusz, hanem sok lesz bkövetkezve ez miatt. Lehet, hogy te egyetértesz a terhességmegszakítással, de tudnod kell, hogy az elvetéltetett magzat már élt. Élőlény volt. Aki élni akart. Szerintem az abortusz elítélése az élet megmentése céljából az keresztényi cselekedet.

LMBTQ közösség. Nem is tudtam, hogy van ilyen. Az előbb néztem meg a világhálón. Mindenesetre nem tehetek róluk. De én nem fogok hozzájuk alkalmazkodni. Szerintem egyetlen egy olyan ember sem kíván velük közösségben élni, akik a hagyományos nő-férfi kapcsolat szerint élnek.

Nem azt mondtam, hogy higyj az Istenben (nem pedig az én Istenemben), hanem azt, hogy tiszteljék azokat, akik magasabb lelkiértékekre törekednek és hisznek az Úrban.

Az én életemet ne akadályozzák azok, akik elvetik az egészséges nő-férfi kapcsolatot és az istenhitet. Ezért kell törvényt hozni. És nagyon szigorút.

A keresztényi szerettel és megbocsátással már jócskán visszaéltek. De részemről elég volt. Sok keresztény gondolkodhat így. Miért kéne elfogadnom az idegen és szerintem természetellenes magatartást? Nem fogom! Zavar, számomra gusztustalan és visszataszító.

Mégegyszer jelents. Zöldet kaptál. Keresztény vagyok.

2017. jún. 12. 22:01
 173/236 A kérdező kommentje:

"@166: na jó, nem létezik, hogy ez nem troll :D Ennyire kevés agysejttel nem élhet ember."

Nem vagyok troll. de felháborít az, hogy a szememre veted azt, hogy hozzád képest buta vagyok, pedig erről nem tehetek. Sajnos nekem nem adatott meg az a széleskörű látásmód, amellyel te rendelkezel. Volnál szíves kitárulkozni?

Fejtegess.

2017. jún. 12. 22:45
 174/236 A kérdező kommentje:

Látom, hogy a kérdés magva még kifejtendő.

Ezért felteszem imigyen:

Az istenhívők számára miért nem biztosítja a törvény azt a közeget, amely biztosítja lelkifejlődése szempontjából számára azt a közeget, ahol semmi és senki nem akadályozza és nem okoz neki kárt a lelkifejlődés útján?

2017. jún. 13. 20:34
 175/236 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, már kérdeztük, hogy mire gondolsz?

Ha egy munkahelyen van egy hívő, akkor rúgjanak ki onnan minden ateistát?

Egy étterembe, ha betér egy hívő, akkor lökjék ki onnan az összes ateista vendéget, pincért, mindenkit?

Boltból is?

Egy ünnepségre se mehessenek be az ateisták, nehogy megzavarják a hívőket?

Templomból is legyenek kitiltva?

Iskolában ha tanul egy hívő, akkor ateista gyerek ne léphessen be oda?

Azt ugye tudod, hogy ezt már 200 éve SEM csinálták így?

2017. jún. 13. 20:55
 176/236 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy van megoldás. Ha azt tudnám, akkor nem kérdezősködnék.

Azért van szükség ilyen lelki közegre, mert ez olyan kérdés, de attól több, mint az egészség kérdése. Mindenkinek joga van az egészséghez.

Arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha olyan munkahelyek volnának, ahol csak hasonlóan gondolkodóak dolgoznának ilyen téren?

2017. jún. 13. 21:09
 177/236 anonim ***** válasza:
100%

Ühümn, szóval legyenek az intézményekben vallási "safe space"-ek? S ezek vajon legyenek-e egyben a homoszexuális/transzszexuálisoknak fent tartandókkal?

Amúgy a templomok, gyülekezeti termek nem ilyenek?

2017. jún. 13. 21:16
 178/236 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek muszlim országba kellene kimennie.

Ott PONT EZ van, amit szeretne. Pl. az ateistákat nyugodtan meg lehet ölni, következmények nélkül. Feltéve, ha nem nyilvánosan csinálod - nem lesz valami hatékony nyomozás. Szépen el lehet sunnyogni utána.

2017. jún. 13. 21:21
 179/236 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem kètsègbe vonni, hogy tènyleg hívő vagy-e. Nem olvasom napi szinten a Bibliát, de szerintem sehol nincs benne ilyen, hogy a hívőknek mostanság lètrehoznak egy külön kis világot, ahol rózsazsín minden. Nem valami olyesmi van benne, hogy nektek pont nem lesz könnyű? Nincs valami olyasmi benne, hogy a hiteteket napról napra próbára teszik, de nektek ki kell tartonotok? Te ehelyett homokba dugnád a fejed, meg csak károgsz az ateisták ellen.

Nem úgy van, hogy majd te, mint szentèletű hívő, majd valami faxa helyre kerülsz az ítèlet után, ahol nem korlátoz majd senki a hitedben? Ès nem lesznek ateisták? Nem bírod kivárni? A türelmetlensèg az nem bűn nálatok?

2017. jún. 13. 21:37
 180/236 A kérdező kommentje:

Köszi a válasokat.

Tehát a kérdés lényege az, hogy miért nem alkotnak olyan törvényt, amely teljesen védi azokat, akik a lelki jobbáválásra vágynak?

Innentől kezdve a kérdésem nem pszichológiai, filozófiai, teológiai, politikai kérdés, hanem egészségügyi kérdés.

Egy hívőnek ugye joga van az egészséghez?

2017. jún. 14. 00:38
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!