Az istenhívőket miért nem védi a törvény az
ateistákkal szemben?
De, remekül érthető.
A keresztények azt csinálnak, amit akarnak: pl. téríthetnek is - míg a többiek azt csinálhatnak, amit a keresztények megengednek nekik, pl. téríteni is tilos.
Ezt próbáltuk neked magyarázni, hogy ez NEM TISZTESSÉGES!
2017. jún. 21. 21:41
Érthető volt,csupán nem értettem egyet azzal a résszel,hogy ne dolgozzunk együtt ateistákkal,de közben ők meg ne közösítsenek ki minket. Ha keresztény vagy,akkor biztos hallottad azt a mondatot,hogy szeresd még az ellenséged is. Hát könnyű olyan embert szeretni messziről a fotelből,akivel találkoznod sem kell,mert elzárod magad tőlük. Tanulj meg úgy szeretni,hogy igenis közöttük élsz és te is tekintettel vagy rájuk,nem csak elvársz tőlük. Ha ezzel példát mutatsz,nem fognak ők sem a torkodnak ugrani. Érted már,hogy mire akarok célozni? Azt már le sem merem írni,hogy ezt se vedd támadásnak.
2017. jún. 21. 21:54
223/236 A kérdező kommentje:
"Szeresd az ellenségedet is." Nincs előírva, hogy közelről kell őket szeretni. Ha a köztük élés káros, akkoe az káros. Ráadásul különböző emancipációs folyamatokkal rá lett erőszakolva a hagyományhű társadalomra sok olyan dolog, amelyet az elfogadottak vallanak. De már ott tartunk, hogy menekülni kell előlük. Meg ha nem ismerjük el azokat a dolgokat, amelyeket tisztátalannak tartunk,akkor mi vagyunk a bűnösök. Vagyis kicsavarták az erkölcs ősi fáját gyökerestől.
Az is káros, ha hallom a megbotránkoztzató beszédüket modern dolgaikkal kapcsolatban. De a látványuk is káros számomra, hiszen tudatilag negatívan befolyásolhat. Jogom van az egészséghez, az erkölcshöz, a vallásomhoz, a tisztességhez, a becsülethez, a tisztátalanságtól való távolmaradástól. Ezt pedig tiszteletben kell tartani.
Még nem olvastam teljesen végig itt mindent,de nagyon remélem kérdező,hogy csak egy troll vagy,aki alá akarja ásni a kereszténységet (mert sokat nem tudsz róla ahhoz képest,hogy annak vallod magad),mert eddig ha értek is téged támadások az ateisták részéről,azt itt mind te provokáltad ki. Eddig végig azt láttam,hogy húzod az agyukat,aztán ha besokallnak,akkor felrakod a lemezt,hogy "na,én megmondtam,hogy támadnak". (Apróbetűs rész: azzal,hogy kereszténynek vallod magad és így viselkedsz,nem csak saját magad,de az összes keresztényt képviseled előttük,szóval """köszi"""..)
2017. jún. 22. 09:12
A #221-es fogta meg a dolog lényegét, de látom nem érted, ezért egy.kicsit átfogalmazom (főleg az utolsó hozzászólásod fényében): Azt akarod hogy a hívők oda menjenek, azt csinálhassanak, amit akarnak, de egy nem hívőnek nem járnak ezek a jogok, nem csinálhatnak semmit, nem mehetnek bizonyos helyekre, nem dolgozhatnak, tanulhatnak, szórakozhatnak akárhol (pl ha egy olyan mint te belépsz egy moziba, az ateistának film közben távoznia kell, ha téged felvesznek egy munkahelyre az ateistákat ki kell rúgni, ha felszállsz egy buszra, az ateistának a busz végébe, de inkább a buszon kívülre kell mennie), esetleg valamivel ne jelöljük meg az ateistákat ( mittudomén valamilyen sárga vagy rózsaszín jellel), csak mert TE, nem akarsz együttélni olyannal, akinek eltér a világnézete? Nem érzed te ezt félelmetesnek (félelmetesen ismerősnek)?
2017. jún. 22. 09:28
Most komolyan, emberek? Végre elértük, hogy a kutya nem válaszol ennek a jóembernek, és maximum magával beszélget, erre jön valaki, és feltámasztja újra a topicot, és kezdődik minden előröl. Hagyjátok már elsüllyedni, nem igaz, hogy nem veszitek észre, hogy egy attention whore az emberünk és csak úgy lehet bármit tenni vele, ha nem foglalkoztok a hülyeségeivel. (Én pl már nem olvasom - minek?)
2017. jún. 22. 10:04
Már én is örültem, hogy milyen jól ellevelezget magának a kérdező, gondoltam is rá, hogy javaslom neki az e-blog készítését, ott kedvére kiírogathatja magából, és közzé teheti, hogy mi bántja a lelkét.
Hagyjuk szerintem is, hagy tobzódjon magában.
2017. jún. 22. 10:28
228/236 A kérdező kommentje:
Kedves Mojjo!
Túl sokat olvasol. :)
229/236 A kérdező kommentje:
Már túlvitáztuk a dolgot, nem, mintha nem tudnék még érvelni. De azt senki nem vonhatja kétdégbe, hogy egy kereszténynek, egy istenhívőnek nincs joga a fejlődéshez. És joga van elvárni azt, hogy a lelki életében senki ne akadályozza. Ennyi.
Aztán mi az, amiben védelemre szorulsz egy ateistával szemben?
Félsz, hogy megingat a hitedben?
2017. jún. 24. 23:57
Kapcsolódó kérdések: