Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?
Kedves kérdező!
Nem tudom, hogy ma vannak-e ilyenek, de régen voltak kolostorok, zárdák pont ilyen céllal, ahol a hívők remeteként élhettek a világi emberektől elzárva.
(Bár ha megengedsz egy kis élcelődést, a te külön esetedben talán egy elmegyógyintézetet javasolnék, ha már egészségügyi kérdésnek tekinted a vallásosságodat...)
Miért nem mész oda?
Ők pont azt teszik, amit te szeretnél.
Gyakorlatilag ott egy ateista örülhet, ha életben hagyják.
Olyan súlyos megkülönböztetéseket szenved, amiről itt te csak álmodsz.
Miért nem ott élsz?
Keresztényként csak egy plusz adót kellene fizetned, de békén hagynának.
"Egy hívőnek joga van a világban élnie"
Miért egy nem hívőnek talán nincs joga a világban élnie? Hogy képzeled? A kedvedért kezdjék el táborokba zárni az ateistákat?
Az orvostudomány (benne a pszihológiával) pedig nem támogatja az erkölcsös, vagy erkölcsteleneket, hanem az tanulmányozva az emberi test működését javítja az életminőséget (az emberi test javításával, karbantartásával ha úgy tetszik, és ebbe persze a mentális egészség megőrzése, javítása is bele esik).
Különben is, aki nem hívő az már nem lehet erkölcsös? Sőt elárulom, hogy egy ateista az erkölcsös életet önmagáért az erkölcsért tartja, azaz egyszerűen a társadalmi, morális szabályok betartásáért. Ezzel szemben egy vallásos ember kényszerből, egy felsőbb hatalomtól való félelmében (azaz, hogy vagy most, vagy később a halála után retorziók fogják érni az esetleges erkölcstelen viselkedése miatt) tartja be az erkölcsi szabályokat. Ezért írtam pár válasszal fentebb, hogy aki hívő, annak szüksége is van a vallására, mert ha azt elveszed tőle (pl. ha holnap kiállna a Vatikán, hogy bizonyítékot találtak arra, hogy nincs Isten) akkor az illetőt onnantól mi tartja vissza az erkölcstelen viselkedéstől?
Te pedig kedves kérdező, ha rajtam múlik, te, vagy a hozzád hasonló gondolkodásúak soha (többé) nem fogtok olyan világi hatalom közelébe sem kerülni, ami rám, vagy a hozzám hasonló gondolkodásúakra tudja kényszeríteni a vallási fundamentalista jellegű akaratát.
@173:
"felháborít az, hogy a szememre veted azt, hogy hozzád képest buta vagyok, pedig erről nem tehetek."
Ó, egyáltalán nem ezt vetettem a szemedre, de szerintem tudod te azt. Az a helyzet, kedves kérdező, hogy erős a gyanúm, hogy te szórakozol velünk, és egyáltalán nem az vagy, akinek kiadod magad és nem azt az álláspontot képviseled, amivel húzod itt az emberek agyát. Pont azért, mert nem hiszem el, hogy ennyire buta vagy. Nem mellesleg az igazán, izomból buta emberek (mint pl amilyennek te kiadod magad) nem tudják magukról, hogy buták, így ilyet nem is írnának, amilyet te most írtál. Valami nagyon nem stimmel...
"Volnál szíves kitárulkozni?"
Nem, de köszönöm a kérdést. Te viszont kitárulkozhatnál, hogy _valójában_ mit is szeretnél. Jól szórakozol ezen a sok marhaságon, amit összehordasz, és azon, hogy milyen frankón kiakasztod vele az embereket? Ennyi? Ez a cél, és milyen vicces, haha?
Inkább nem fejtem ki a kommentemre adott válaszodról a véleményemet...
Amúgy mi lesz az ateistákkal? Nekik nincs joguk ahhoz, hogy egy olyan munkahelyen dolgozzanak, ahol nincsenek hozzád hasonlók. Itt vegzálod őket, amikor semmivel sem vagy feljebb, mint ők.
Én sátánista vagyok, de hiszek abban, hogy bárkinek joga van bármiben hinni, ameddig nem akarja a másikat korlátozni. Te pont ez szeretnéd. Ne létezzenek olyan emberek szerinted (legalább is ne menjenek ki az utcára és be érintkezzenek gyakorlatilag senkivel), akik nem felelnek meg a te istenségednek.
Tudod, ostobának lenni nem bűn, de hogyha reklámozod, az bicskanyitogató.
Már miért nekem kéne elmennem az Isten által adott földről?
Akik tagadják Istent, azok milyen jogon tartózkodnak a földjén? És milyen jogon rágalmazzák Isten híveit? És milyen jogon akarják az istentelenek az istenhívőket épületekbe zárni?
Isten nem azért teremtette a Földet, hogy azon züllöttség burjánozzon, nem azért alkotta, hogy dekadencia terjedjen rajta. Hanem azért, hogy teremtményei boldogan éljenek. Nő a férfival és a férfi a nővel együtt. Egészségesen, boldogan. A boldogság alapja az egészség. Az egészség pedig a valós boldogságból fakad, nem pedig a pszichológia tanításaiból beprogramozottak által.
Én nem megyek el sehova a földemről. és azt elvárom, hogy tiszteljék az egészséghez való jogomatt.
"Miért egy nem hívőnek talán nincs joga a világban élnie? Hogy képzeled? A kedvedért kezdjék el táborokba zárni az ateistákat? "Miért egy nem hívőnek talán nincs joga a világban élnie? Hogy képzeled? A kedvedért kezdjék el táborokba zárni az ateistákat?
Elfelejti tisztelni az isten által v álasztottakat.
Táborokba pedig az ateisták zárták Isten választottait és hívőit.
"Az orvostudomány (benne a pszihológiával) pedig nem támogatja az erkölcsös, vagy erkölcsteleneket, hanem az tanulmányozva az emberi test működését javítja az életminőséget (az emberi test javításával, karbantartásával ha úgy tetszik, és ebbe persze a mentális egészség megőrzése, javítása is bele esik). "
Nem érdekel, hogy mit támogat az orvostudomány és pszichológiai kreálmánya.
Az élet érdekel és a felemelkedés.
"Különben is, aki nem hívő az már nem lehet erkölcsös? Sőt elárulom, hogy egy ateista az erkölcsös életet önmagáért az erkölcsért tartja, azaz egyszerűen a társadalmi, morális szabályok betartásáért. Ezzel szemben egy vallásos ember kényszerből, egy felsőbb hatalomtól való félelmében (azaz, hogy vagy most, vagy később a halála után retorziók fogják érni az esetleges erkölcstelen viselkedése miatt) tartja be az erkölcsi szabályokat. Ezért írtam pár válasszal fentebb, hogy aki hívő, annak szüksége is van a vallására, mert ha azt elveszed tőle (pl. ha holnap kiállna a Vatikán, hogy bizonyítékot találtak arra, hogy nincs Isten) akkor az illetőt onnantól mi tartja vissza az erkölcstelen viselkedéstől?
Te pedig kedves kérdező, ha rajtam múlik, te, vagy a hozzád hasonló gondolkodásúak soha (többé) nem fogtok olyan világi hatalom közelébe sem kerülni, ami rám, vagy a hozzám hasonló gondolkodásúakra tudja kényszeríteni a vallási fundamentalista jellegű akaratát."
Kétfajta erkölcsi rendszer van. Az egyik az viszonyítási allaphoz kötött, a másik pedig abszolút.
Nem viszonyulok az ingoványhoz.
"Ezzel szemben egy vallásos ember kényszerből, egy felsőbb hatalomtól való félelmében (azaz, hogy vagy most, vagy később a halála után retorziók fogják érni az esetleges erkölcstelen viselkedése miatt) tartja be az erkölcsi szabályokat."
Bennem nincs félelem, hanem bizalom. Senki nem fél Istentől, aki keresi. Te félreérted a magyar nyelvet. Istenfélelem az régies kifelejézese az istentiszteletnek.
"Ezért írtam pár válasszal fentebb, hogy aki hívő, annak szüksége is van a vallására, mert ha azt elveszed tőle (pl. ha holnap kiállna a Vatikán, hogy bizonyítékot találtak arra, hogy nincs Isten) akkor az illetőt onnantól mi tartja vissza az erkölcstelen viselkedéstől?"
Az Isten.
Isten törvényei.
"Te pedig kedves kérdező, ha rajtam múlik, te, vagy a hozzád hasonló gondolkodásúak soha (többé) nem fogtok olyan világi hatalom közelébe sem kerülni, ami rám, vagy a hozzám hasonló gondolkodásúakra tudja kényszeríteni a vallási fundamentalista jellegű akaratát."
Nem érdekel semmilyen világi hatalom. Csakis Isten hatalmát fogadom el.
""felháborít az, hogy a szememre veted azt, hogy hozzád képest buta vagyok, pedig erről nem tehetek."
Ó, egyáltalán nem ezt vetettem a szemedre, de szerintem tudod te azt. Az a helyzet, kedves kérdező, hogy erős a gyanúm, hogy te szórakozol velünk, és egyáltalán nem az vagy, akinek kiadod magad és nem azt az álláspontot képviseled, amivel húzod itt az emberek agyát. Pont azért, mert nem hiszem el, hogy ennyire buta vagy. Nem mellesleg az igazán, izomból buta emberek (mint pl amilyennek te kiadod magad) nem tudják magukról, hogy buták, így ilyet nem is írnának, amilyet te most írtál. Valami nagyon nem stimmel...
"Volnál szíves kitárulkozni?"
Nem, de köszönöm a kérdést. Te viszont kitárulkozhatnál, hogy _valójában_ mit is szeretnél. Jól szórakozol ezen a sok marhaságon, amit összehordasz, és azon, hogy milyen frankón kiakasztod vele az embereket? Ennyi? Ez a cél, és milyen vicces, haha?"
Buta vagyok.
Már leírtam, hogy mi a kérdés. Nem akarok semmit, csak válaszokat olvasni.
"Inkább nem fejtem ki a kommentemre adott válaszodról a véleményemet...
Amúgy mi lesz az ateistákkal? Nekik nincs joguk ahhoz, hogy egy olyan munkahelyen dolgozzanak, ahol nincsenek hozzád hasonlók. Itt vegzálod őket, amikor semmivel sem vagy feljebb, mint ők.
Én sátánista vagyok, de hiszek abban, hogy bárkinek joga van bármiben hinni, ameddig nem akarja a másikat korlátozni. Te pont ez szeretnéd. Ne létezzenek olyan emberek szerinted (legalább is ne menjenek ki az utcára és be érintkezzenek gyakorlatilag senkivel), akik nem felelnek meg a te istenségednek.
Tudod, ostobának lenni nem bűn, de hogyha reklámozod, az bicskanyitogató."
Kommentedben a válasz:
"bárkinek joga van bármiben hinni, ameddig nem akarja a másikat korlátozni"
De mégis eszedbe jutott a bicska. Milyen erkölcsös...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!