Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az istenhívőket miért nem...

Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?

Figyelt kérdés

2017. máj. 30. 23:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/236 A kérdező kommentje:

"Szerintem én értem, mire gondolhatott a kérdező. Vannak olyan helyek a Földön, ahol az ateizmus nevében gyilkolják le a hívőket. Pl. Észak-Korea, ahol már azért nyilvánosan kivégzik az embert, ha Bibliát találnak nála. De ott más emberi jogok sem érvényesülnek, nem csak a vallásszabadság. Az ENSZ és más szervezetek próbálkoznak, hogy jobban érvényesüljenek ezek a jogok, de gyakorlatilag semmit nem tudnak tenni.

Javíts ki, ha nem erre gondoltál, de én így értelmeztem a kérdést."

Igen, ez benne ven, erre is gondoltam. Vannak olyan, helyek, országok a világban, ahol tiltják a Biblia olvasását. De a kereszténység nem lép fel elég erényesen ez ellen, pedig megtehetné. Hiszen keresztény testvéreinkről van szó.

Másik vonatkozása a dolognak, hogy mondjuk például munkahelyeken támadják, kiközösítik, kitaszítják a vallásos embereket, azért, mert egy vallást követnek. megbélyegzik őket. Szektásnak nevezik őket. Elítélik őket erkölcsi magatartásukért.

2017. jún. 5. 20:30
 52/236 anonim ***** válasza:
100%

#51 Kérdező, te azt szeretnéd, hogy törvénnyel tiltsák a piszkálódást, és a kiközösítést, de ez nem fog menni. Soha.

Ráadásul ennyi erővel védhetné törvény a csúnyákat, kövéreket, valami testi/szellemi fogyatékossággal élőket, vagy akár a vallásos környezetben lévő ateistákat is...

2017. jún. 5. 20:38
 53/236 A kérdező kommentje:

"Mivel szemben kéne védelem? Van két olyan csodás törvény, amit szólás- és vallászabadságnak hívnak. Eszerint azt mondas más vallásáról amit akarsz és abban hiszel vagy nem hiszel amit akarsz... "

A két csodás törvény csak a törvénykönyv dísze.

Más vallásárólazt gondolok, amit akarok, de azzal nem sérhetem meg, amit mondok róla...

"Amúgy egy kérdés, csak a saját vallásodra akarsz védelmet(és itt a tényleges igazságra vagyok kíváncsi), vagy az összeset. Ha csak a sajátodat rádöbbenhetsz, hogy nem ellenünk kell törvény, ha másokét akkor pedig rájöhetsz arra, nem is olyan szükséges neked az a vallás."

Minden vallás követőjére gondoltam. minden olyan vallás követőjére gondolok, akik szeretnének magasabb lelki szintre jutni. Persze az ateista eszmerendszerek kikiáltják magukat mindentudónak. De azt nem tudják, hogy mindentudásuk határolt és már régen unalmas. Míg a vallások követői látnak magasabb életteret, élettereket, dimenziót,dimenziókat, ahová törekednek, jutni akarnak, mert erkölcsi törekvésük, illetve annak alapja erre készteti, ösztönzi őket.

2017. jún. 5. 21:12
 54/236 A kérdező kommentje:

"Azért figyelemre méltó, hogy milyen támadó reakciókat vált ki ateistákból az, amikor szóba kerül, hogy az ateizmus nevében keresztényeket üldöznek/üldöztek..."

Sajnos a múlt rendszerben volt rá példa, hogy papokat öltek meg. Ateisták, istentagadók tették ezeket az elítélendő szörnyűségeket. Fizetésért.

2017. jún. 5. 21:24
 55/236 anonim ***** válasza:
91%

A te szēp új törvènyed èrtelmèben lègy szíves ne hívd az ateisták mindentudását unalmasnak, ez pl. lehet sèrtő, ès ne hirdesd a hívők felsőbbrendűsègèt. Egyszer volt egy bácsi, aki egy faj felsőbbrendűsègèt hirdette, ès tudjuk mi lett belőle.

Az előző rendszereket meg hagyjuk. Lehet, hogy pènzèrt öltek keresztènyeket, volt ilyen korszak, de.... Inkvizíciõ, khöm.... boszorkányègetès, khöm. Ja, tudom, azok nem voltak igazi keresztènyek.

2017. jún. 5. 21:32
 56/236 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező az új törvényeid értelmében te már dutyiban csücsülnél, gratulálok a nagyon értelmes gondolkodásmódodhoz, bibliából szedted ki ugye? :)
2017. jún. 5. 21:42
 57/236 A kérdező kommentje:

Ezt a kérdést tettem fel:

"Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?"

Arra gondoltam, hogy pl. magyarországi helyzetben miért nem védi őket úgy a törvény, hogy ne lehessenek bántva akár szavakkal vagy tettekkel hitük miatt? Függetlenül attól, hogy mely felekezethez tartoznak? Hiszen joguk van a magasabb szintű erkölcsi életre, nem?

2017. jún. 5. 21:55
 58/236 anonim ***** válasza:
89%

"Persze az ateista eszmerendszerek kikiáltják magukat mindentudónak. De azt nem tudják, hogy mindentudásuk határolt és már régen unalmas. Míg a vallások követői látnak"

Kérdező, ez sértés volt!

Azonnal kérjél bocsánatot!

Ha lenne olyan törvény, amit hiányolsz, akkor már börtönben ülnél!

Amúgy az is diszkriminatív, hogy a hívőknek akarsz plusz védelmet, az ateistáknak meg ugyanazt nem. Ez is törvénysértő, ezért is le lehetne ültetni.

2017. jún. 5. 21:55
 59/236 anonim válasza:
88%

Az ateistákat miért nem védi a törvény az elvakult hívőktől?

Amúgy meg most komolyan PISZKÁLÓDÁSRA akarsz törvényt hozni? Komolyan? Elismerem, hogy az más ha valaki tettekkel különböztet meg valakit bármi miatt. De ember neked nem mindegy, hogy egy számodra idegen ember mit gondol rólad meg a vallásodról? Engem is néztek már le, mert ateista vagyok, de nem érdekelt, mert van rá okom, hogy miért vagyok az.

Ja és az lehet, hogy te végighallgatsz valakit egy, hogy valami random vallásról papol, de az TE vagy. Minden ember más, ha nem vetted volna észre.

2017. jún. 5. 22:21
 60/236 anonim ***** válasza:
96%

Jogod van, kedves kèrdező, akár megülheted a Ramadánt meg a Pèszachot egyszerre, ha neked úgy esik jól. De nekünk is jogunk van vèlemènyt alkotni. A tettek az más, ha valaki kènyszerít, vagy gátol a vallásgyakorlásban, az jelenleg sem törvènyes.

Nem èrtem a gondolatmenetedet. Kb. Úgy adod elő, mintha valaki beszólna, hogy hű de egy logikátlan vallásod van, te meg összeomlanál ettől, ès heroinban fürödnèl egy kuplerájban. Mások vèlemènye mièrt befolyásol tèged az erènyes èletben? Felőlünk erènyövet is hordhatsz.

2017. jún. 6. 06:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!