Az istenhívőket miért nem védi a törvény az ateistákkal szemben?
"Azért figyelemre méltó, hogy milyen támadó reakciókat vált ki ateistákból az, amikor szóba kerül, hogy az ateizmus nevében keresztényeket üldöznek/üldöztek.."
Az nem támadäs hogy az ember felhívja valaki figyelmét a tévedésére. Nevezetesen hogy lehet hogy olyan tömeggyilkosok is akadtak a történelemben akik melleseg ateisták voltak, de az ateizmus nevében (!) egyetlen ember sem halt meg soha.
"az ateizmus nevében (!) egyetlen ember sem halt meg soha."
Ez miatt most le leszek pontozva, de igenis elég sokan haltak meg az ateizmus nevében. Sztálin, Rákosi rémlik? Na az ő ideológiájuk része volt az ateizmus is, aminek a nevében papokat, és más keresztényeket börtönöztek be, kínoztak meg, és öltek meg. Meg szerinted nincsenek és nem is voltak sosem a történelem folyamán olyan elvakult ateisták, akik hívöket öltek meg, mondjuk ámokfutók, meg ilyenek?? Sajnálom, hogy te ezt képtelen vagy elismerni, mert mi elismerjük, hogy voltak szégyenfoltok az egyház történelmében.
"Ez miatt most le leszek pontozva, de igenis elég sokan haltak meg az ateizmus nevében. Sztálin, Rákosi rémlik? Na az ő ideológiájuk része volt az ateizmus is, aminek a nevében papokat, és más keresztényeket börtönöztek be, kínoztak meg, és öltek meg. Meg szerinted nincsenek és nem is voltak sosem a történelem folyamán olyan elvakult ateisták, akik hívöket öltek meg, mondjuk ámokfutók, meg ilyenek?? Sajnálom, hogy te ezt képtelen vagy elismerni, mert mi elismerjük, hogy voltak szégyenfoltok az egyház történelmében."
Ismerem Sztálint és Rákosit, de az ateizmus még mindig nem valami egységes ideológia, hanem egyszerűen egy gyűjtőnév az istenben nem hívő emberekre. Ennélfogva nincs értelme annak a kifejezésnek, hogy az ateizmus nevében.
Ennyi erővel ha Sztálin vegán lett volna, azt mondanád hogy a vegánság nevében is hány embert gyilkoltak le?
Akkor úgy mondom, hogy érthetőbb legyen, hogy soha egyetlen ember sem halt még meg azzal az indokkal, hogy az ateizmus terjedhessen.
"az ő ideológiájuk része volt az ateizmus is"
Az ateizmus NEM ILYEN ideológia. Negatív ideológia nevében nem szokás semmit elkövetni.
Ők pedig a papok EGY RÉSZÉT azért zaklatták, mert nem hódolt be mind nekik. NAGY KÜLÖNBSÉG!
"szerinted nincsenek és nem is voltak sosem a történelem folyamán olyan elvakult ateisták, akik hívöket öltek meg"
AZ ATEIZMUS NEVÉBEN NEM!
Attól még, hogy ateista volt... NEM AZÉRT ÖLT!
"mi elismerjük, hogy voltak szégyenfoltok az egyház történelmében"
Mármint VANNAK szégyenfoltok az egyházban ma is bőven! És még takargatják ma is!
A pedofílián és hasonlókon kívül (ezek nem a vallás nevében, hanem csak miatta történtek) pl. a pár évvel ezelőtt történt sikeres ördögűzés Romániában, ahol sajnos az epilepsziás apáca is belehalt a kínzásokba. Meg néhány hasonló dolog történt mostanában is, ami TÉNYLEG a vallás nevében van!
"igenis elég sokan haltak meg az ateizmus nevében. Sztálin, Rákosi rémlik?"
ők nem ateisták hanem antiteisták voltak
teista: valamilyen vallást vagy hiedelemvilágot követ
ateista: "a" fosztóképző ami csak annyit jelent nem hisz semmilyen humbukba, isten csilláfalloszláma stb
antiteist: minden vallást és humbukot ki írtana
legyünk már tisztába a szavakkal amiket kardként akarunk használni, köszöntem
Kérdező, MÉG MINDIG azt kérdezzük, hogy MILYEN törvényre gondoltál?
Minek és hogyan kéne odaírva lennie a törvénybe?
Oké, úgy tűnik a kommentelők egy kicsit több értelmet olvastak bele a kérdésedbe, amikor elkezdtek Észak Koreáról meg a kommunizmusról beszélni.
"egy istenhívő hátrányban részesül azért, mert megmondja azt, hogy Istenben hisz"
Nekem meg a tulajdon anyám mondta, hogy "az nem ember, akinek nincs istene" amikor megmondtam neki, hogy ateista vagyok. Nem tudom, lehet, hogy a reakciók attól is függenek, hogy kinek mondod el, hogy hívő/ateista vagy...?
"Pl. ha bekopog aztért, mert a jóságra akarja felhívin a figyelmet. Ezért ki is közösítik, megvetik. "
Akkor ne zaklasson embereket. Igen, ez ilyen egyszerű...
Te hogy éreznéd magad, ha odajönne hozzád egy muszlim, vagy valami gyíkember hívő, és elkezdené neked részletezni, hogy mennyivel boldogabb lenne az életed, ha magadénak fogadnád a vallását? Gondolom nem örülnél neki.
"Bár ez a könyv arra sarkallja, hogy mindig jót tegyen. "
Ez a könyv sok embert sarkallt és sarkall a mai napig is rettenetes dolgokra. Bocs, ha vannak, akik fenntartással fogadják, hogy te ezt imádod. Pont nemrég történt, hogy egy 11 éves floridai kislánynak hozzá kellett mennie feleségül ahhoz a férfihoz, aki megerőszakolta. És az anya, aki hozzáadta a lányát a férfihoz nem muszlim volt, hanem keresztény. És itt van még egy érdekes tény: statisztikailag a gyerekházasságok nagyrészt mélyen vallásos családokban történnek. És megint: mélyen vallásos alatt nem csak szélsőséges muszlimot értek, hanem elkötelezett keresztényt is. De hibáztatnád őket? a Biblia tele van gyerekházassággal, szexrabszolgasággal, és többnejűséggel. Ők csak szó szerint veszik, amit eléjük raktak. Lehet, hogy téged arra ösztönöz a biblia, hogy lásd meg a szépséget a világban és szeresd az embereket, (mert ugye erre önmagadtól valamiért nem lennél képes) de én személy szerint úgy vagyok vele, hogy MINIMUM fenntartásokkal állok hozzá egy olyan ideológiához, ami képes ilyen szörnyűségeket is megengedni.
Mondjuk azon is érdemes lenne elmélkedni egy kicsit, hogy a keresztények hogy állnak az ateistákhoz. Igen, tudjuk, az ateisták néha kinevetik a hívőket, ezzel szemben a hívők jelentős része szemrebbenés nélkül megmondja az ateistának, hogy isten utálja, és örök szenvedésre fogja kárhoztatni a lelkét, csak azért mert hitetlen. Mert ez aztán sokkal jobb, mint amit a csunya ateisták tesznek. Meg ami még gusztustalanabb, hogy a hívő érzelmileg 100%ig képes magát semlegessé tenni a szenvedő ateistákkal szemben. Ez hihetetlenül ijesztő. Pont nemrég volt itt egy kérdés ami a vallást és a nemi erőszakot boncolgatta, és sorra írták itt a jószívű keresztények, hogy egy igaz hívővel bizony sosem történne ilyen, azok a nők meg, akik letérnek isten útjáról, csak maguknak köszönhetik a sorsukat. De ez csak egy példa, bármilyen szerencsétlenség történhet valakivel, 10ből 7 hívő azon az állásponton lesz, hogy ha jobban szolgálták volna istent ezek az emberek, akkor nem történt volna velük szerencsétlenség.
És tessék, most még találjátok ki, hogy mindenkinek be kelljen fizetni 10.000 forintot, vagy üljön fél évig börtönben aki csúfolódik rajtatok. Mert az nem diktatúra. (Viszont megjegyzem a kormány így is eléggé nyalja a seggeteket)
"A kérdést azért tettem fel, mert egy istenhívő hátrányban részesül azért, mert megmondja azt, hogy Istenben hisz. Pl. ha bekopog aztért, mert a jóságra akarja felhívin a figyelmet."
na megint egy jehova, azért írt istenhívőt nem keresztényt
igen tőletek meg kéne védeni az embereket remélem következő kormányzás betiltja a működéseteket (az egyetlen orosz példa ami követendő) mert az hogy az embereket zaklatjátok a vízióitokkal az vérlázító
living védekezik mindig azzal hogy ők normál időbe zaklatják az embereket (nem pont ezeket a szavakat használja) kinek normál idő? aki éjjel is dolgozik? bevered az ajtóm reggel 10 kor éppen elaludtam a reggelim meg a pancsim után
"Ezért ki is közösítik, megvetik. De azért is bántják, mert egy nagyon régi könyvet olvas."
nem közösít ki senki csak ugyan úgy kinevetlek mint amikor azt mondja nekem valaki hogy alacsony vagyok (203cm)
nem azért nevetnek ki mert régi könyvet olvasol hanem mert a csillámfax lámával magyarázod a világot mikor nyilvánvalóan tévedsz
A törvény a KRIMINÁLIS dolgokat titlja, pl. nem verhetem be az orrodat se a vallásod, sem más miatt, így ebből a szempontból védve vagy, nem mint istenhívő, hanem mint ember.
Amikre Te szeretnél törvényt, arra van, csak pont fordítva, mint ahogy Te gondolod. Vallásszabadságnak és szólásszabadságnak hívják. Merthogy nem vagyok köteles mosolyogva végighallgatni egy JT-t, és szabadon lehet róla az a véleményem, hogy hülyeségben hisz. Cserébe felőlem ő is hihet amiben csak akar, meg fenyegethet, hogy majd valami Isten lesújt rám. Nem fogok egyből bíróságra rohangálni. :)
Hátrány nem hiszem hogy ér a vallásod miatt. Hátrány az, ha pl. nem szolgálnak ki egy boltban, vagy nem ülhetsz a buszon az ateisták mellé, vagy nem kapsz meg egy állást, mert hiszel valamiben. Nem vagyok törvényszakértő, de szerintem ilyen esetekre is van valami esélyegyenlőségi törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!