Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?
Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:
1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)
2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)
129."Szentszeellem száll rád,a Legfelségesebb ereje árnyékok be téged"
Borzasztó rosszindulat kell,hogy ezt félre magyarázd.Mert itt a szentszellem erejéről van szó.Jehova munkálkodó erejéről.
De én nem is kérdesztelek nem is érdekel,hogy mit hiszel.
A célod az,hogy a háromságodat minden áron megvédd az életed árán is ami öngyilkosságot jelent.
"Belemagyagyarázod az Őrtorony hamis tanítását"Bagoly mondja a verébnek.
Aki egy Istenből hármat csinál és egy tulajdonságbol főnevet.Az ERŐT Istennek nevezi attol nem kérek tanácsot.Esetleg ha bajban volnék és valami infántilis hamis modon meg ments,különböző dörzsölt szavakkal.Mert erre kalifikálodtál.De mivel Isten előtt helytelen ezt sem kérném.
Csak akkor lenne igazad, ha az ige egyenlőséget vonna a Szent Lélek és az erő között, de ilyet nem látunk. Semmi nem utal arra, hogy a Legfelségesebb Ereje maga a konkrét Szent Lélek.
Persze ki lehet ezt is érteni belőle, de ugyanúgy azt is, hogy a Szent Lélek közvetítője az erőnek, vagy akár birtoklója is lehet annak.
Ebben az igében egyszerűen nincs szó arról, hogy kicsoda vagy micsoda a Szent Lélek.
"127.Adok egy rövid vállasz,hogy tovább ne sírj.
Amint már én a két maraton kérdésben,ismertettem veletek,hogy a Szentlélek /szentszellem nem személy,nyelvtanilag,irodalmilag egy tulajdonság ami a Jehova tulajdona.A biblia versek szerint Jehova munkálkodó ereje.
Ezt ti is tudjátok,százszázalékig nem vagytok annyira esztelenek,csak teszitek magatokat,és szégyelitek bevallani.
Csak egy kérdés:Mária amikor megtermékenyült,egy személy termékenyitette meg,amiből következi,hogy velehált?
Vagy Mária a Jehova munkájának a megtermékenyülése?"
Most kedves válaszoló, miről is beszélünk? Egy irodalmi alkotásról, egy nyelvtani tankönyvről vagy miről? :) Én szerintem egy megcáfolhatatlna fegyverről. Egy fegyver amit ha okosan használ fel az ember, és érti is hogy hogyan működik, akkor legyőzhetetlenné válik és halhatatlanná is. Ha irodalmi műről beszélgetünk, akkor mi ez a sok felhajtás? Egy mű és felejtsük el!
Ha egy nyelvtankönyv akkor pedig vizsgázzunk le belőle kapjuk meg a minimum 2-est és lépjünk tovább. :)
Isten az embernek NEM egy irodalom vagy egy nyelvtan tanfüzetet adott, hanem egy könyvet amivel tud élni. Sőt... megtanúlhat élni belőle. Sokatok mondja azt, hogy a Szent Szellem csupán egy tevékeny erő jehovának. De kérdem én, a tevékeny erő mire képes? Képes bele látni másba? Képes szomorú lenni, képes vagyok azt az "erőt" én megszomorítani? Egy erő szomorú lehet? Ez a válasz ugyan olyan csusztatott válasz volt mint eddig a többi is. Az, hogy nem akarjátok elfogadni, hogy az egy személy, de a bibliában teljesen más áll, akkor nem biztos, hogy azzal van a baj, aki ezt szószerint veszi. :) Mert tudod, ha Jézus nem a Krisztus valaki szerint az a hazug. :)
"Na van sok bizonyíték ,és erőteljesebbek ennél de ez volt a rövidebb.De ez elég ahoz,hogy felfrisüljön benned,hogy akármit nem lehet belemagyarázni az Isten szavába.
Mert azt mondja Máriának:"szentszellem száll rád,a Legfelségesebb EREJE árnyékok be téged."....Itt hol van az,hogy Szentlélek Isten száll reád"
Nos kedves válaszoló, vannak itt problémák. Ez valóban így van, de... és? Ez mit bizonyít? :D Azt, hogy Isten ereje leszáll Máriára és fogantat TŐLE gyermek, aki Isten Fia. Kérdeznélek kedves Tanú lehetséges ez? :) Lehetséges, hogy egy ERŐ miatt fogantat egy gyermek? Ha lehetséges, mert Isten (MINDENRE) képes ilyet tenni, akkor azt nem tudjátok elfogadni, ha abszolút mindenre képes az Isten, hogy 3 legyen de mégis egy? :) Nehezen érthető? Nem baj nekem is, és tudod mit nem értem én sem, de ez van. :) Nem az a lényeg, hogy ebből diplomázzunk majd Isten előtt! Ebben az a lényeg, hogy ez így van és MI emberek ezt elfogadjuk. :) Ha nem fogadjuk el, hazugok vagyunk. :)
"Ezen egyszerü értelmet utalásokkal,csavarokkal,tereléssel makacs ellenállással nem ismeritek el.
És mivel minden épkézláb ember előtt ,a Szentlélek /szellem nem személy hanem tulajdonság,igy dőlt a háromság hamis tanítása amiből következik,hogy a többi álnok kérdésed a kukába valok.
Én pedig egy üresjáratu témával nem foglalkozok.
Amugy is nincs hited,mert ha volna alázattal keresnéd az igazságot és az apostolok szerint"megadatna néked"
"Amig a valásodat és annak a hamis tantételét véded nem adatik meg neked.
Igy voltak az Izraeliták amig Mózes oda volt,aranyborjút öntöttek,Ézsaiásnal is akövtkező király,eltávolított a bálványokat,ismét elővették.
Utaljára Jézus és az apostolok tisztába tették az anyaszentegyházat,jött a gyommagot szóró éjjel és a buzaközé szórta a hamis tanítást a háromságot."
Innen csusztatás a válaszod megint. :) Nem esszét kértem, nem háromság ellenzést, én választ kértem ami nem kaptam még mindig meg. Mert ez nem volt válasz! :) Kérdésnek is igen kevés volt az, amit ide leírtál nekem a végére. Krisztus meghalt érted, de egy "holmi" ANGYAL mért foglalkoztasson engem? Isten, hogy meghalt az már igen, arra azt mondom, hogy van értelme élnem és van értelme Tisztelnem, imádnom Őt. Egy angyal, ha meghal értem, bocsáss meg a szóért, de nem érdekel. :)
Nagyon érdekes vagy,én nem is kérdeztem,nem is érdekel.Ezer biblia vers van ami kizárja a Szentlélek istenségét,és a Bibliában meg sem jelenik és itt erőlteted.
Hát nem gondolod másnak is van feje és esze?Nem látod mennyire átlátszó a megnyilvánulásod?
Én szégyelem magam egy ilyen egyszerü de pontos ertelmen még szót is váltsák.
Egy szó nem volt a kommentemben a Szent Lélek Istenségéről.
Szóval hadd kérdezzek én vissza a saját szavaiddal? Nem látod mennyire átlátszó a megnyilvánulásod?
Akkor is mártírkodsz, amikor szóba se hozzák amit épp keresztényhez méltatlanul gyalázol ahogy csak tudod, amikor pedig rámutatnak a tévedéseidre, egyből tereled a témát...
137.Ha valaki ostoba az te vagy,mert a kérdésedet kérdéssel felhalmozod,holott a kérdezőt rászükited a te gondolataid megerősítésére.
"Elmagyaráznád,hogy ki szolt Péterhez"?
Te elmagyaráznád pld a sok utalások közül"hald meg te föld"
Na igy vannak utalások leírva a Bibliában.
Mit gondolsz a földnek van füle?
Mit gonolsz a föld hall?
Igen,hall a Földön lévő ember.
A Szent Szellemről:
Azt mondod személy aztán teszel egy csavart és már Isten.
A személy szót ha megvizsgáljuk,az oszthatatlan.Egy személyt ha kezdesz osztani elfogy,megcsonkul,megsemisül.
Ha ERŐRŐL beszélünk akkor azt lehet elosztani több felé,lásd.a vizierőmű.
Ha Jézusra rászált a szentszellem amit Jehova küldött,és ha személy akkor,mivel oszthatatlan és Jézuson maradt,akkor már más nemrészesült belőle.Ha másra szált,mivel oszthatatlan,akkor Jézust elkellett hagynija.És igy szökdösne a személy egyikről a másikra.De ez nem igy van mert több milliárd szentszellem kéne.
De a biblia egy szentszellemről beszél.
A szentszellem azért erő Jehova tulajdonsága, mert az erő osztható és Jehova odaküld belőle a Fián keresztül ahová akarja.
Mivel mérhetetlen Jehova ereje igy bárhová küldhet belőle nem fogy.
Ez a végkövetkeztetés a szentszellemről mint erőről.
Ez megfelel a Bibliának,fizikána,biologiának és logikának.
De a Szentlélek Isten mivela Bibliának sem felel meg mert nincs is benne igy,téves Istennek nevezni.
"Egy személyt ha kezdesz osztani elfogy,megcsonkul,megsemisül.
Ha ERŐRŐL beszélünk akkor azt lehet elosztani több felé,lásd.a vizierőmű."
Ennyi erővel meg ha ugyanazt az erőt elkezded többfelé osztani, akkor minden egyes osztással mindenkinek egyre kevesebb jut belőle. Ez még logikátlanabb...
Semmi értelme az egésznek, ha csak egy értelem nélküli, személytelen erőként képzeljük el a Szent Lelket, ez sehogy sem illik a Bibliába, sőt, ellentmond annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!