Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
 231/235 A kérdező kommentje:
Utolsó, akkor mért kell megtérnem? Tehát, ha nincs olyan hely ahol az embereknek a gonosz tetteikért nem kell számot adni, és azokért a bűnökért szenvedésem lesz, mert fogaimat fogom csikorgatni és jajveszékelni fogok, ahogyan ezt Jézus is mondja, ha mindezek nincsenek mért kéne nekem megtérnem? Mért mondja továbbá a Biblia azt filippi levélben, hogy Isten megüresítve magát járt köztünk emberként? Ha nem az Istenem mért írja úgy, hogy azt higgyem Isten mégis? Hazudik a Biblia nekem? :) Ha épp úgy tisztelem a Fiút mint az Atyát akkor nem imádom? Ha én az apámat épp úgy tisztelem, mint azt az embert aki felnevelt, etett és tanított a jóra, akkor én nem azt az embert tiszteltem, aki az apám? :)
2018. jan. 14. 17:00
 232/235 Tantételbeli ***** válasza:
51%

Kedves Balinhun!

" mért kell megtérnem?"

Azért, hogy örökké élhess. Ezt még sohasem találtad meg a Szentírásban? Akkor minek olvasod?

"Tehát, ha nincs olyan hely ahol az embereknek a gonosz tetteikért nem kell számot adni, és azokért a bűnökért szenvedésem lesz, mert fogaimat fogom csikorgatni és jajveszékelni fogok, ahogyan ezt Jézus is mondja, ha mindezek nincsenek mért kéne nekem megtérnem?"

Van olyan hely, de inkább ne akarj oda kerülni. A Biblia ezt a helyet gyehennának nevezi, no, onnan nincsen visszatérés. Ha odakerülsz, neked kampec, örökre. Ez komoly.

"Mért mondja továbbá a Biblia azt filippi levélben, hogy Isten megüresítve magát járt köztünk emberként?"

No, ilyet nem ír a Biblia a filippi levélben, nekem elhiheted, elolvastam a Szentírást párszor, nyugi. A Bibliában az van, hogy Krisztus, Isten egyik szellemfia lett emberré, akit Isten azzá tett, testet adva neki, úgyhogy ne kamuzz tovább, légyszi! :)

"A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. "

Helyes, viszont ott nem Jézus van a héber szövegben, a zsoltárban, hanem JHVH (Jahve avagy Jehova)! Bizony, azt te ki nem veszed onnan, mondom, ne kamuzz a Szentírással!

"Ha nem az Istenem mért írja úgy, hogy azt higgyem Isten mégis?"

Bocsesz, Ezt neked hol írja Jézus? Mert a Bibliában Jézus az Atya imádását mondja, nem a magáét. Ismét megkérlek, ne kamuzz Isten Szavával!

" Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? "

Onnan, hogy nem azt írja a Biblia. Félelmetes, milyen tévedésekben hiszel. Kis segítség olvasásra: János 20:17, kezd ezzel, hátha megjön...

"Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :)"

Én se bántalak, tudom, őszinte hívő vagy. Szerintem foglalkozz inkább a saját hited építésével, mint másokénak kritizálásával, elvégre a saját hited miatt leszel megmentve, nem a másiké miatt! És úgy látom, alapos bibliaismeretre szorulsz.

2018. jan. 20. 13:38
 233/235 A kérdező kommentje:

"Kedves Balinhun! Azért, hogy örökké élhess. Ezt még sohasem találtad meg a Szentírásban? Akkor minek olvasod?"

Hát akkor mért beszélünk el egymás mellett? :) De ha mi nem térünk meg akkor csak elmúlunk szerintetek nem? :)

"Van olyan hely, de inkább ne akarj oda kerülni. A Biblia ezt a helyet gyehennának nevezi, no, onnan nincsen visszatérés. Ha odakerülsz, neked kampec, örökre. Ez komoly."

Hát ha te is azt mondod amit én akkor most miről beszélünk már megint? Szerinted is van egy ilyen meg szerintem is, mi a gond? :)

"No, ilyet nem ír a Biblia a filippi levélben, nekem elhiheted, elolvastam a Szentírást párszor, nyugi. A Bibliában az van, hogy Krisztus, Isten egyik szellemfia lett emberré, akit Isten azzá tett, testet adva neki, úgyhogy ne kamuzz tovább, légyszi! :)"

Pedig írja. :) Igen, a tiétek nem, mivel átírva van, de ha megnézed az eredetit (tehát, a GÖRÖG bibliát), akkor bizony ott van, hogy Isten megüresítve magát járt köztünk. Az ujszov.hu-n nyugodtan nézz utána. Filippi 2:5, de ha gondolod ide leírom, hogy mit ír: "Azt törekedjétek, ami Jézus Krisztusban is van, aki emberi alakban volt, nem tartotta zsákmánynak, hogy Ő Istennel engyenlőként létezik." Mondhatjuk, hogy nincs benne, pedig benne van, az nem azt jelenti, hogy valóban nincs benne. A TI bibliátok valóban nem így írja. :)

"A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. "

"Helyes, viszont ott nem Jézus van a héber szövegben, a zsoltárban, hanem JHVH (Jahve avagy Jehova)! Bizony, azt te ki nem veszed onnan, mondom, ne kamuzz a Szentírással!"

Mért akarom kivenni? :) Gondolkodsz is vagy csak írsz? Azt írtam csak, hogy mit írt a Biblia, muszáj hangoztatni, hogy hülye vagy csak te vagy helikopter? :D

"Bocsesz, Ezt neked hol írja Jézus? Mert a Bibliában Jézus az Atya imádását mondja, nem a magáét. Ismét megkérlek, ne kamuzz Isten Szavával!"

Írtam: Filippi levél 2:5-6 versek

Aztán: János evangéliuma 1:1 és 14

stb...

Onnan, hogy nem azt írja a Biblia. Félelmetes, milyen tévedésekben hiszel. Kis segítség olvasásra: János 20:17, kezd ezzel, hátha megjön...

Pedig írja. :) Mint írtam fentebb írja feketén-fehéren. :)

"Én se bántalak, tudom, őszinte hívő vagy. Szerintem foglalkozz inkább a saját hited építésével, mint másokénak kritizálásával, elvégre a saját hited miatt leszel megmentve, nem a másiké miatt! És úgy látom, alapos bibliaismeretre szorulsz."

A hitet amit vallotok, nekem is jogomban áll csak úgy mint nektek kritizálni, mások hitét. És ne mond, hogy tudod, hogy Őszinte hívő vagyok, hiszen akkor nem vádolnál a Biblia hamisításával. Te tán nem szorulsz Biblia ismeretre? Vagy te mindent tudsz? Beszélgethetünk még ha gondolod, de Privátban ha megkérhetlek. :)

2018. jan. 20. 14:19
 234/235 Tantételbeli ***** válasza:
51%

Kedves Balinhun!

"A hitet amit vallotok, nekem is jogomban áll csak úgy mint nektek kritizálni, mások hitét."

Oké, végülis igen. Én nem is a jogodat vitattam. Véleménnyilvánításra mindenkinek joga van, szólásszabadságban élünk.

"...nem vádolnál a Biblia hamisításával."

Nem vádollak azzal. A Bibliát nem tudod meghamisítani, az már adva van! Azt mondom, rosszul értelmezed és másokat vádolsz ugyanezzel. Valahol bagoly mondja verébnek....

" És ne mond, hogy tudod, hogy Őszinte hívő vagyok"

Az vagy, legalábbis szerintem, különben minek foglalkoznál a témával ennyit? Már máskor is beszéltünk, igaz, akkor sem értettünk egyet, de sebaj.

"Te tán nem szorulsz Biblia ismeretre? Vagy te mindent tudsz? "

Atyaég, dehogy! Én is tanulok. Inkább az bosszant fel, ha valaki ügy nyilatkozik, és már bocsesz, de te is nagyon annak tűntél. mintha ki akarnál oktatni mindenkit. Szóval fogadd meg te is a saját szavaidat tanácsként! :)

Minden jót neked!

2018. jan. 20. 16:17
 235/235 A kérdező kommentje:

Kedves Balinhun!

Oké, végülis igen. Én nem is a jogodat vitattam. Véleménnyilvánításra mindenkinek joga van, szólásszabadságban élünk.

Miről beszélünk akkor tulajdonképp? Mért írtál akkor a kérdésem alá, hogy csak úgy heccből belém köss? :D

Nem vádollak azzal. A Bibliát nem tudod meghamisítani, az már adva van! Azt mondom, rosszul értelmezed és másokat vádolsz ugyanezzel. Valahol bagoly mondja verébnek....

A gond az, kedves tantételbeli, hogy e szerint: "A Bibliában az van, hogy Krisztus, Isten egyik szellemfia lett emberré, akit Isten azzá tett, testet adva neki, úgyhogy ne kamuzz tovább, légyszi!" és "Helyes, viszont ott nem Jézus van a héber szövegben, a zsoltárban, hanem JHVH (Jahve avagy Jehova)! Bizony, azt te ki nem veszed onnan, mondom, ne kamuzz a Szentírással!" itt épp azzal vádolsz, hogy hazudok az Írással kapcsolatban. Akkor most ez megint hogyan is van?

"Az vagy, legalábbis szerintem, különben minek foglalkoznál a témával ennyit? Már máskor is beszéltünk, igaz, akkor sem értettünk egyet, de sebaj."

Megint valamit nem értettél meg abban, amit éppen le írtál nekem, hiszen azt mondtad hazudok a Bibliával kapcsolatban, ergó nem igazán lehetek szerinted sem igaz hitű hívő. Biztosan máshogy írjuk másképp ejtjük dolog ez.

"Te tán nem szorulsz Biblia ismeretre? Vagy te mindent tudsz? "

"Atyaég, dehogy! Én is tanulok. Inkább az bosszant fel, ha valaki ügy nyilatkozik, és már bocsesz, de te is nagyon annak tűntél. mintha ki akarnál oktatni mindenkit. Szóval fogadd meg te is a saját szavaidat tanácsként! :)

Minden jót neked!"

Hogy térjek meg? Aláírom nem egy jó a kapcsolatom a tanúkkal, viszont nem nekem van itt szükségem Isten kereszt halálára, hanem neked. :) Neked is!

2018. jan. 20. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!