Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
 221/235 anonim ***** válasza:

Kérdező:A fő kérdésedben"Az Őrtorony azt irja,hogy Krisztus nem Isten"

Kérlek idézd azt az őrtornyot ahol ezt olvastad.

Zsol.45:7."Szeretted az igazságosságot és gyülölted a gonoszságot.Ezért kent fel Isten a te Istened,az ujongás olajával társaidnál inkább"".

Azt mondod,hogy létezik a Szentháromság,és három Isten van.

A kérdés,ki kent fel kit?

Válasz, az Atya Jézust.

Jézusnak kik voltak a társai,mert Isten még Istent nem kent fel a biblia szerint.

"társaidnál inkább"az Isteni elrendezésben,Isten után lefele az angyalok és a szeráfok következnek.

Ebből következik,hogy Jézus társai angyalok voltak.

Továbbá az"inkább"jelző Jézusra utal,ami azt jelenti,nagyobb a társainál(az angyaloknál),de nem Isten,mert amint fenebb irtam meg a bibliában Isten Istent nem kent fel.

Igy Jézus az angyalok között a legnagyobb,akik hódolnak neki.

2Mozes.23:20."Ime én egy angyalt küldök teelőtted,hogy megtartson tégedet az úton,és elvigyen tégedet arra a helyre,melyet elkészitettem neked".

1Kor.10.4b."Mert abbol a szellemi sziklából ittak,amely követte őket,és ez a szikla Krisztust jelentette".

2018. jan. 5. 19:42
 222/235 anonim ***** válasza:
Folytatom,a 2Mozes.17.6:3 utal az 1Kor.10:4-re.
2018. jan. 5. 19:51
 223/235 anonim ***** válasza:
Továbbá az 1Kor.10:4 utal a 2Mozes 23:20-ra.
2018. jan. 5. 19:55
 224/235 A kérdező kommentje:

"Kérlek idézd azt az őrtornyot ahol ezt olvastad."

Bocsáss meg, nem Jehova Tanúja vagy? Ha igen, akkor elég ostoba vagy ahhoz, hogy még a SAJÁT vallásod alapját sem ismered, de még ahhoz is, hogy vitába szálj akárkivel. :) Mihály=Jézus, Mihály=Arkangyal (főangyal). Angyal, tehát nem az Isten csupán egy Angyal, aki nem mellesleg egy vezető pozícóju rangban áll, de alacsonyabb pozícióban van, mint Isten. :) Tehát, semmilyen szempontból sem Isten. Mélyebben nem megyek bele, mert valószínüleg ezt sem fogod tudni megérteni, az eddig látottak alapján. :)

Mindezek mellett, biztos, hogy nem vettél észre semmit egyébként? :) Beszélünk pár órát "A"-ról, mikor mondok neked egy dolgot, ezt alátámasztom a Bibliával te egyből át térsz "B"-re. "B"-ről ugyan úgy beszélünk 1-2 órát majd ezt is sikerül alátámasztanom a Bibliával, és át mész "C". Biztos, hogy ezt így lehet folytatni, érdemes egyáltalán ezt folyatnom NEKEM VELED? :)

2018. jan. 5. 22:50
 225/235 A kérdező kommentje:
2Királyok 19:35 vers, utal Dániel 10:5-6 versekre és Dániel 10:5-6 versek utalnak Jelenések 1:14-15 versekre.
2018. jan. 5. 23:01
 226/235 anonim ***** válasza:

224."elég ostoba vagy ahhoz"

Hát igen az az ember aki a másikra azt mondja ostoba,menyire ostoba lehet amikor nincs tudatában annak,hogy nem tudja,hogy tökéletes ember nincs és tökéletlen létire az embert le ostobázza.

De menyire ostoba akkor amikor nincs témában,hogy mit ir egy Őrtorony és pofátlan modon belehazudik.

Hát igen ez egy ál keresztény terméke,a bibliát nem tudja értelmezni,egyet olvas mást beszél

Minden idézet amit idézel a tantételed szerint idézel és igy a tantételed szerint állitasz a bibliából,nem odaillő biblia versekkel,ami azt jelenti,hogy a tantételed gerince a Bibliának is.Ebből következik,hogy nincs tiszteleted az Isten szave iránt,embertársaid iránt.

A biblia verseket amit idéztél a 225 ben tudom miért idézted és valoban helyesek de te értelmes szerint,nem irtad ki,hogy Istenre vagy angyalra utalsz,de én már megfejtettem magamnak,hogy te mit akarsz kihozni belőle.

Erről majd később.

2018. jan. 6. 07:45
 227/235 A kérdező kommentje:
cáfolj rá. ;)
2018. jan. 6. 10:02
 228/235 anonim ***** válasza:
227.Te vagy a soron,hogy a 221 bejegyzésemet cáfold vagy megerősitsd,de nem a tantételed szerint,hanem a pontos ismeret szerint,azért amiért a biblia meg lett irva.És nem azért,hogy a hamis tantételt alátámasztani,nem odaillő biblia versekkel.
2018. jan. 6. 10:40
 229/235 A kérdező kommentje:
Mondom cáfolj rám. Te csak beszélsz és beszélsz, de eredménye nincs. Direkt csinálod ezt tudom már nagyon rég óta, de mégis itt vagyok, mert úgy érzem, hogy neked segítségre van szükséged, de egyszer már elmondtam az evangéliumot, és azt is, hogy térj meg, mert a Pokolba vezet az út amin most jársz. Krisztus megtud menteni, Őt kell elfogadd Istenednek, csakis úgy juthatsz az Atyához, ha a Fiút épp úgy tiszteled, mint az Atyát. :)
2018. jan. 6. 10:47
 230/235 Tantételbeli ***** válasza:
46%

Kedves kérdező!

"neked segítségre van szükséged"

Mi van akkor, ha neked van szükséged segítségre, csak nem látod (be)?

"egyszer már elmondtam az evangéliumot"

Azt ugyan nem, mert az már le van írva. Viszont idézgettél össze-vissza, meg próbáltad azt a benyomást kelteni, mintha az evangéliumok téged igazolnának. Nos, ez nem jött össze. Nem igazán van érzéked hozzá, mármint Isten Szavának magyarázásához, legalábbis akkor nem hordtál volna össze ennyi butaságot.

"térj meg, mert a Pokolba vezet az út amin most jársz."

Nyugodj le, nincsen Pokol. Ez komoly! Amúgy meg kell térni, valóban!

" Krisztus megtud menteni"

Meg. Ebben hiszünk. És van örök élet!

"Őt kell elfogadd Istenednek, csakis úgy juthatsz az Atyához"

Jézus nem az Istenünk, hanem az Isten, az Atya az Istenünk, aki Jézusnak is Istene és Atyja. mint nekünk! Atyaég, egy betűt se olvastál el a Szentírásból, hogy ezt nem érted?

"a Fiút épp úgy tiszteled, mint az Atyát. :)"

Éppúgy! Ám a Fiút nem IMÁDJUK, csak az Atyát! Ezen mit nem értesz?

2018. jan. 14. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!