Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/235 anonim ***** válasza:
0%

160.

1János.5:7,8."Mert HÁRMAN vannak,akik tanúskodnak,8.a SZELLEM,a VIZ ÉS A VÉR,s a három egyetértéssben vannak".

Ezt ha akarod fordisd le görögből magyarra és meglátod melyik biblia téved.

Ez most a Szentháromság KETTŐ?

Mert,hogy egyet már te irtál.

Mert,hogy a Bibliában még négy van.

2017. márc. 1. 22:15
 162/235 anonim ***** válasza:
57%

A 161-es görögből magyarra fordítása és bejegyzése helyes.

Én is az interneten leforditottam de az 1.János.5:7,8.igy hangzik görögből magyarra."Mert hárman vannak akik tanúskodnak,8.a szellem,a viz és a vér,s a három egyetértésben vannak.

Ez alapján meglehet állapítani melyik biblia fordit rosszul.

Mert ügye a görögről volt forditva mindenik,de 160-bejegyzésedben a 1János.5:7,8 vallásos részrehajlás miatt a fordítás téves.

Sajnálom de a bibliafordítok félrevezették az olvasóit.

2017. márc. 1. 22:54
 163/235 anonim ***** válasza:
Balinhun, János első levelében az említett ige állapota vitatott, egyes ősi szövegekben megtalálható, másokban nem, így érvként nemigen állja meg a helyét.
2017. márc. 1. 23:09
 164/235 A kérdező kommentje:
Őőő... jó, akkor mégegyszer, mert látom az újabb csúsztatást: Tehát, 1János 5:7-8 versek, az eredeti görög szószedet ezt írja: "Ő az, aki víz és vár által jött, Krisztus, nemcsak víz által, hanem a vízzel és vérrel. És a Szellem az, aki bizonyságot tesz, mert a Szellem az igazság. Mert hárman vannak akik bizonyságot tesznek: a Vér a Víz és a Szellem, és ez a három egy." Megértem a megosztottságot, az egyszerű fordítást néztem, és teljesen rendben is van így, ahogyan ott áll. Szeretnélek megkérdezni kedves Tanú, hogy pontosan honnan is vetted, hogy egyetértésben vannak csupán? :) Valóban, az Őrtorony segédleted, mutatta az erre vezető utat. Ha igen, akkor hibás az érv. Igen, valóban abban hibázott szerénységem is, hogy nem az eredetit néztem meg, de ez igazán nem is volt olyan rossz dolog. :) A Másik gondom az, hogy ha ez nem is lenne egyértelmű nézzük tovább ezt a részt egészen a 12. versig: "Akié a Fiú, azé az élet, akiben nincs a Fiú annak nincs élete sem." Hogy most MÉG jobb legyen az érvelésem ide biggyesztem az eredeti szószedetet is: "Aki bírtokolja a Fiút, bírtokolja az életet, aki pedig nem bírtokolja a Fiút, aki az Istené, az az életet sem bírtokolja." Ez a lényeg, és ez az amit kb 3 bejegyzésem előtt kérdeztem tőled kedves Jehova tanúja. Nagyon jó azt látni, hogy egyetlen egy kérdésemre SEM vagytok hajlandóak válaszolni, viszont nagyon erőszerettel és igen nagy pontossággal a hibámat meglátjátok. Kedves Jehova Tanúja, biztos, hogy pont a hibát kell keresnetek egy emberben, vagy azt, hogy testvéretek-e az illető? :) Még mindig nem válaszoltál EGY kérdésemre sem. Én viszont eddig mindegyik kérdésedre választ adta a Biblia alapján. :) Egyébként, most, hogy talán a félreértéseket és a "rettenetes" hibámat ki tudtam javítani, rátérhetünk arra a bizonyos válaszokra? Jó legyen, mivel tudom, hogy úgy sem fogok SOHA választ kapni, ezért egy lehetséges zárásként rátérhetnénk Római levél 9:5-re? Ott is vannak hibák a JEhova biblia és a Biblia között. Mert Biblia és biblia közt is van igen nagy külömbség. :)
2017. márc. 2. 00:25
 165/235 How Arrow ***** válasza:

Balinhun

Ne hajigáld a gyöngyöt a disznók elébe mert ugyis összetapossák.

1.Atya Szent

2.Fiu Szent

3.Szentlélek Szent

Ezért.parancsolta Jézus hogy e három névbe keresztelkedjen meg aki hisz.

A tanuk mikor kérdeznek ugy kérdeznek hogy a hamis tanaik adják meg a váaszt, ez egy gonosz trükk, mert a Szentírás kitekerésén alapul a válaszuk hogy ugy látszodjon hogy amit állitanak az az igazság, de aki Szereti Istent és Jézust követi annak csak egy délibáb a tanaik.

Minden örtorony igazságuk valójában ritkán fél igazság, gyakran meg teljes hazugság

Egy példa a teljes hazugságra és figyeld meg hogy forgatják ki az igazságot hazugsággá.

Azt tanítják Jézus eljött.- ez egy teljes hazugság

Márk 13:21 Ha pedig akkor ezt mondja nektek valaki: Íme itt a Krisztus, vagy: Íme amott, ne higgyétek.

Jézus világosan mondja hogy ezt nem az Övéi mondják hanem csak egy valakik.

Ne hidjétek- azért mert egy hazugság!

2017. márc. 2. 05:29
 166/235 anonim ***** válasza:
0%

165.

"Ime itt a Krisztus,vagy amott"

Ezt nem én vagy te mondod meg,hanem a biblia.

És mikor jön /jött el,csak a biblia mondja meg.

Pontosan a Tanuk nem tudják megmondani,és pontosan te tudod megmondani.

Ellenőrzés nélküli nyílt támadás.

És,hogy egyesek azt mondják,testben vagy szellembe jön el,ismét a biblia mondja meg.

"Ne haigáld a gyöngyöt a disznók elé"

1.Atya Szent

2.Fiu Szent

3.Szentlélek Szent

. A felsorolás téves.

Igy irja:"megkeresztelvén őket az Atyának,a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében(Károli)

2017. márc. 2. 07:31
 167/235 How Arrow ***** válasza:

"Ezt nem én vagy te mondod meg,hanem a biblia.

És mikor jön /jött el,csak a biblia mondja meg.

Pontosan a Tanuk nem tudják megmondani,és pontosan te tudod megmondani."

Itt a pontos válasz

Máté 24:36 Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.

De még a Biblia se tudja

"Ellenőrzés nélküli nyílt támadás."

Nyiltan szoktam támadni a hazugságot de előtte ellenőrizem.

"És,hogy egyesek azt mondják,testben vagy szellembe jön el,ismét a biblia mondja meg."

Akkor lássuk mit mond a Biblia:

Máté 24:30 És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.

Tudod tanu miként felment ugy jön el csak teljes dicsőségben.

Fizikailag.

"Ne haigáld a gyöngyöt a disznók elé"

1.Atya Szent

2.Fiu Szent

3.Szentlélek Szent

. A felsorolás téves.

Igy irja:"megkeresztelvén őket az Atyának,a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében(Károli)"

Ha ezt a verset akartam volna idézni akkor ezt idéztem volna.

De még attol még mindig Szent az Atya a Fiu és a Szent Lélek, és nem az örtorony!

Minél jobban kapálódzol a hazugság örtornyábol annál jobban fogom megcáfolni

a hazugságát a Bibliábol.

2017. márc. 2. 10:39
 168/235 anonim ***** válasza:
57%

167.

Légyszives idézd a bibliából a Szentháromság szót,és a benne lévő gyakorlatokat a pokoltüzzel,tisztitűzzel,lélekvándorlással együtt.

És még csak egy,kérlek azonasitsd be a Bibliában és idézd,hol irja Szentlélek Isten?

2017. márc. 2. 11:04
 169/235 How Arrow ***** válasza:

"Légyszives idézd a bibliából a Szentháromság szót,"

Mielőtt válaszolnék fogalmazd meg miért kapcsolja össze a három nevet a Biblia,mert három névben van a keresztség.

"és a benne lévő gyakorlatokat a pokoltüzzel,tisztitűzzel,lélekvándorlással együtt."

Pokoltűzz:

Máté 13:40 Amiképpen azért összegyűjtik a konkolyt és megégetik: akképpen lesz a világnak végén.

Ján 15:6 Ha valaki nem marad énbennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek.

2Pét 3:10 Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.

Jel 20:13 És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

Jel 20:14 A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

Jel 20:15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Tisztitótűz- Hazugság

Lélekvánndorlás- hazugság

"És még csak egy,kérlek azonasitsd be a Bibliában és idézd,hol irja Szentlélek Isten?"

1Mozes 1része

"Isten" név vagy szó értelme TEREMTŐ

Teremtsünk(többesszám) embert.

Istennek nincs egy különálló lelke mint ahogy a tanuk hiresztelik. Isten nem maradt lélek nélkül mikor Jézus elküldte a vigasztalót(Szentlelket)

Mikor galamb formájában leszált a Szentlélek Jézusra a keresztségnél, Isten nem maradt lélek nélkül.

Jób 33:4 Az Istennek lelke teremtett engem, és a Mindenhatónak lehelete adott nekem életet.

2017. márc. 2. 11:37
 170/235 anonim ***** válasza:
0%

169.

Valahogy érthetőbben kérdezz és felelj.

Ilyen homályos fogalmazásra nem fognak reagálni.

Pld.Mózesnél Jézusssal beszélt Jehova.

És a szelleme mivel az Ő tulajdon ereje,örökké vele van.

A többire nem reagálok mert homályós és homályos dolgokra nem szoktam kommentet irni,mert ebből jönnek a félreértések.

2017. márc. 2. 12:04
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!