Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
 181/235 A kérdező kommentje:
Kedves 179. Válaszoló, én sem értem, hogy mért mondják ezt a jehova tanúi mivel VALÓBAN NINCS benne a bibliában ez. Az van benne, amit látsz is és leírtam, hogy akik nem hittek Krisztusnak azok kínoztatnak örökkön-örökké a tűznek és kénkőnek tavában. Elmúlásról szó nincs, a Jehova tanúi pedig pontosan erről beszélnek, hogy nincs Pokol és nincs kín sem, mert ez nem egy szerető Isten képe. Pedig az. :) Meghalt értem hogy én élhessek örökké, aki nem fogadja el azt, hogy mindezt maga AZ Isten tette meg értem/értünk, akkor jogos a ítélet is. :)
2017. márc. 3. 16:57
 182/235 anonim ***** válasza:
181-eshez még egy szösszenet. Tényleg előszeretettel érvelnek azzal hogy a pokol nem fér össze egy szerető Isten képével. De amiket ők tanítanak, mondjuk hogy mindenki hitehagyott és elkárhozik aki a szektájuk valamelyik kijelentésével nem ért egyet (akkor is ha ezen kívül a legszentebb keresztényi életet éli), na ez aztán nagyon a szeretet tanítása :D
2017. márc. 3. 18:01
 183/235 anonim ***** válasza:
52%

180.Kérlek olvasd vissz a Jel.22:10-et.

22:10 nem talál az idézettel,tévedtél valahol.

2017. márc. 3. 19:00
 184/235 anonim ***** válasza:
52%

182.Elsősorban én a szektádat nem mocskondiroztam,és ezt viszont várom.

Továbbá ki hitehagyott,van Nélküled is aki eldöntse.Tudniillik nem vagy jogos kompetens ezen a téren.Gyalázkodni lehet,és hogy ezt tanitja a szektád az is lehet.

2017. márc. 3. 19:10
 185/235 anonim ***** válasza:

Szektám nincs, de az egyházamat folyamatosan próbáltad alázni az összes kérdésnél, ahol csak találkoztunk, szóval feleslegesen játszod az álszentet.

2017. márc. 3. 19:25
 186/235 A kérdező kommentje:
183. Válaszoló, az idézet: "És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké." és én azt mondtam, hogy van pokol. Hol a hiba mégegyszer kérdezem :)
2017. márc. 3. 19:47
 187/235 anonim ***** válasza:
62%

182.

1Mozes.3:16-19.Az asszonynak ezt mondta:Felettébb megsokasitom terhességed fájdalmát.Fájdalommal szülst gyermekeket,és epekedni fodsz a férjed után,ő pedig uralkodni fog rajtad.17.Ádámhoz pedig így szolt:Mivel halgattál a feleséged szavára és ettél a fáról,amelyről azt parancsoltam ARRÓL NE EGYÉL átkozott legyen a föl temiattad .Gyötrelmes fáradozással fogod enni termését életed minden napján.18.Tövist és bogáncskorot fog neked teremni,és mezei növényeket kell enned.19.Arcod verejtékével eszed a kenyered,mig vissza nem térsz a földbe,mert abból vétettél.Mert por vagy és a porba térsz vissza.22,b vers.Most pedig Nehogy kinyujtsa kezét,és szakítson az élet fájáról is,és egyéb rolla,s időtlen időkig éljen.23.Isten ekkor eltávolította őt az éden kertjéből,hogy müvelye a Földet amelyből vétetett.

Ha mefigyeltük Isten minden szükséges átkot kimondott az emberre és feleségéren.Vssza tér a porba.Meghal.

De nem modta,hogy ,MEGHALSZ ÉS A POKOLBA MÉSZ és ott kinoznak.Majd a lelked fel jön hozzám,egyesek szerint.

Nem szaporitom a szot Jehova Isten nem beszélt pokolrol,kinzásrol.

És addig amig a pokol kilétét nem tisztázzuk az eredeti görög fordításból,addig sok vallás ugy tanítja ahogy Károli fordította és a keresztény hagyomány gyakorolja.

Jézus erre mondta:"a ti hagyományotokkal megrontottátok az én Atyám törvényét".

2017. márc. 3. 20:16
 188/235 anonim ***** válasza:
52%

186.A 177-ben a jel.22:10 van.

És a jel.22:10,"Azután monda nekem:Be ne pecsételd e könyv profétálásának beszédeit ,mert az idő közel van".

2017. márc. 3. 20:30
 189/235 How Arrow ***** válasza:

Kedves Balinhun és Gabriel figyeljétek az "igazságot"

"Nem szaporitom a szot Jehova Isten nem beszélt pokolrol,kinzásrol."

Az Atya Isten beszél mindenröl:

Ézs 24:6 Ezért átok emészti meg a földet, és lakolnak a rajta lakók; ezért megégnek a földnek lakói, és kevés ember marad meg.

Nagyon de nagyon sok igehely van még az Ó testamentumben evvel kapcsolatban.

Sodoma és gomora lakóinak nem kin volt mikor égtek?

Na de hagyuk mert az örtorony felülirja a Bibliát.

A tanuk avval szoktak érvelni hogy minden elvük a Biblián alapul. A gond csak akkor kezdődik mikor kinyitjuk a Bibliát.

2017. márc. 3. 20:41
 190/235 A kérdező kommentje:
Akkor újabb csúsztatás van kedves 188. Válaszoló, mert a görög és a Károli Gáspár féle Biblia ezen része ezt írja! A baj a fordítással van valószínüleg. :)
2017. márc. 3. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!