Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?
Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:
1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)
2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)
"137.Ha valaki ostoba az te vagy,mert a kérdésedet kérdéssel felhalmozod,holott a kérdezőt rászükited a te gondolataid megerősítésére.
"Elmagyaráznád,hogy ki szolt Péterhez"?
Te elmagyaráznád pld a sok utalások közül"hald meg te föld"
Na igy vannak utalások leírva a Bibliában.
Mit gondolsz a földnek van füle?
Mit gonolsz a föld hall?
Igen,hall a Földön lévő ember."
Kedves Válaszoló, nem kéne felhalmozódnia a kérdésemnek. :) Ez kizárólag csak rajtad múlik. :) Én feltettem egy kérdést, "A kérdés" rovatnál, és utána mivel nem jött arra válasz, áttértem könnyebb kérdésekre, amikre a válaszokat ugyan úgy nem kaptam meg. :) Tehát ez CSAK rajtatok múlik. :) Hogy én nekem ne halmozódjon fel a hozzám érkező kérdések, így én a kérdező meg válaszolom: A Biblia ír olyanról, hogy a Földnek füle van? Én nem tudok ilyenről, viszont olyanról tudok, hogy akinek van füle a hallásra az hallja meg az igét. :) A föld illetve a világ, a Bibliában nem mindig a Föld bolygóra értendő. :) A Világért halt meg Krisztus és nem a világért. Mint abban, hogy hit és Hit között úgy itt is van külömbség világ és Világ közt. :) Mikor Péternek a Szellem szólt, az nem metafóra és nem pedig tárgyi utalás valaki másra vagy valami másra. :) Isten szólt Péterhez a Szellemen keresztül. Egy erő nem fog közvetítőként szolgálni, csak erőként! :)
"A Szent Szellemről:
Azt mondod személy aztán teszel egy csavart és már Isten.
A személy szót ha megvizsgáljuk,az oszthatatlan.Egy személyt ha kezdesz osztani elfogy,megcsonkul,megsemisül.
Ha ERŐRŐL beszélünk akkor azt lehet elosztani több felé,lásd.a vizierőmű."
Mint mondtam neked, ez nem egy Nyelvtan tanfüzet se nem egy Irodalmi alkotás. Ez Isten szava! :) Ha Istentől ihletett (már pedig a biblia szerint Istentől ihletett) könyv akkor mért nézünk rá másképp, mint ahogyan kéne? :) Nem csavart teszek, hanem azt mondom, amit a Bibliában látok. :) Ha Istentől van, és személy és azt magyarázza el, amit Isten maga mond, akkor valószínüleg tartom, hogy maga Isten a Szent Szellem, mert ki tudná a legjobban elmagyarázni azt, amire én gondolok, ha az nem én volnék? :)
"Ha Jézusra rászált a szentszellem amit Jehova küldött,és ha személy akkor,mivel oszthatatlan és Jézuson maradt,akkor már más nemrészesült belőle.Ha másra szált,mivel oszthatatlan,akkor Jézust elkellett hagynija.És igy szökdösne a személy egyikről a másikra.De ez nem igy van mert több milliárd szentszellem kéne.
De a biblia egy szentszellemről beszél.
És nem gondolod kedves Jehova tanúja, hogy erről tud Isten maga is? :) Isten osztható? Valószínüleg mivel Ő maga az Isten, így Ő magát adta értünk és nekünk. :) Isten mivel, meghalt az Élet vize is kiáramlott belőle. :) Megtőrt és meghalt az ÉN életemért is. :) Gondolkozz, ha Isten akkor mért skatujázzuk be holmi angyali, nem angyali mint emberi gondolatba? :) Isten megüresítette magát és lett emberré, hogy emberekért hallhasson meg. :)
A szentszellem azért erő Jehova tulajdonsága, mert az erő osztható és Jehova odaküld belőle a Fián keresztül ahová akarja.
Mivel mérhetetlen Jehova ereje igy bárhová küldhet belőle nem fogy.
Ez a végkövetkeztetés a szentszellemről mint erőről.
Ez megfelel a Bibliának,fizikána,biologiának és logikának.
De a Szentlélek Isten mivela Bibliának sem felel meg mert nincs is benne igy,téves Istennek nevezni."
Kedves Jehova tanúja, sajnos ez így nem igaz. :) Az erő egy fogalom, ami van nekem és ami miatt képes vagyok emelni nehéz dolgokat, van akaraterőm, amivel NEM-et mondhatok a SOK igen helyett. Valóban osztható, de ez mit rejt? Szerintem semmit. :) Az, hogy egy fogalom osztható lehessen ez igaz, de nem fedi az igazságot, csupán újabb csúsztatás. Isten olyat tett, amit mi emberek nem vagy nehezen tudunk csak felfogni/elfogadni. Isten Értem halt meg és Értem támadt fel, értem győzedelmeskedett a világ felett és így a halál felett is. :) Ha ezt képes vagyok elfogadni, az ajándék az enyém. Viszont ezt Ő maga az Isten adja oda, és ezt csak személyesen én vehetem át tőle személyesen TŐLE. :) Érted? Csúsztatott válasz volt újra, még mindig nem tudok bólogatni. :)
132.Na bolongas a háromságnak,ami nincs a Bibliában,de előszeretettel belemagyarázod.
A kérdéseid álnok kérdések,ha valaki felel alapot tudj formálni a kötődésre.
Olya kérdésekre felelni amiből kihozol két hazugságot.
Egyik,a biblia nem ir Szentlélek Istenről de te igen.
A második biblia nem ir a háromságságrol te igen.
A hamadik,az egyik hazugsággal bizonyítod a másik hazugságodat.És ime csiribi-csiribá itt a HÁROMSÁG!
Milyen ember aki hazugságbol hazugságot alkot.
Ki is a hazugság Istene?
Azèrt meg irhattál volna egy pár kèrdèst.
Azèrt mondom mert a GYIK szabályai szerint egyszerre csak egy kèrdèst szabad feltenni.
Nem pedig te kisajátitod a kèrdès felületet.
"Egyik,a biblia nem ir Szentlélek Istenről de te igen."
A Versek, amikben szól a Szent Szellem:
Apostolok cselekedetei 10:19; Ézsaiás 48:17 amiben az Írás arról beszél, hogy az Úr Isten tanít a helyesre, ám nem sokkal később arról beszél a Biblia, hogy csakis a Szent Szellem képes tanítani Isten megértésére és egyben Ő az, aki vizsgál mindent még Isten mélységeit is: 1Korintus 2:9-15
"A második biblia nem ir a háromságságrol te igen."
Tévedés az, amit írsz Biblia szerint: Azt írja ugyanis a Biblia, hogy a Fiú is az Isten, a Szent szellem is az Isten, és az Atya is az Isten. :) Az Atya: 1Péter 1:2; Jézus Krisztus avagy a Fiú: Római levél 9:5; A Szent szellem is az Isten: Apostolok cselekedetei 2:1-4 ahol az írás arról beszél, hogy a Szent szellem képes adni ajándékokat? A Biblia szerint csakis Isten, aki tanít: Máté evangéliuma 4:4 szerint. Római levél 8:9 Arról beszél, hogy akiben nincs meg Krisztus Szelleme, az nem Istené. Mert Isten Szelleme és KRisztus Szelleme egy. :) Ezt itt láthatod. Isten Fiú is, az Atya is és Szellem is. :) Kinek füle van a hallásra hallja meg az Igét. :)
"A hamadik,az egyik hazugsággal bizonyítod a másik hazugságodat.És ime csiribi-csiribá itt a HÁROMSÁG!"
Kár ezen veszekedni, mert nem velem veszel össze, hanem Istennel, aki ezt tanítja és hírdeti általam és még sok-sok más IGAZ keresztény által. Mért gúnyolodsz? :)
"Milyen ember aki hazugságbol hazugságot alkot.
Ki is a hazugság Istene?"
Válaszolok a kérdésedre, a Sátán, és helyesbítek a nyelvtani problémán: a hazugság istene vagy atyja, János evangéliuma 8:44 szerint: "Ti az ördög atyától vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni, aki emberölő volt kezdettől fogva, és nem állít meg az igazságban, mert nincsen benne igazság. Amikor hazugságot szól, a saját szájából szól, mert hazug ő, az hazugság atyja." Csak, hogy félre értés ne essék, NEM ez a lényeg! Ki a lényeg, vagy mi a lényeg kedves Jehova tanúja? :)
152."Nem kéne felhalmozódnia a kérdésekne"
Igazad van.
De ehez a GYIK szabályai szerint csak egy kérdést szabad feltenni.
Úgylátszik pressziot használsz,kényszerítve a feleletre.
A barátaid,miért nem felelnek?Miért nem presszálod?
"Mint mondtam ez nem egy nyelvtan tanfüzet"Akkor miért is olvasunk,miért is értelmezünk?
Ezért van Szentlélek Isten,ezért van háromság,ami nincs is a Bibliában.
"Azt mondom amit a biblia ir"
Hol irja Szentlélek Isten?
Hol irja Szentháromság"
Hol irja lélekvándorlás,tisztítótűz?stb.
Na nem azt mondod amit a biblia ir,ugy latom.
"Istent miért skatuházzuk be emberi gondolattal"
Hát nem látod ,hogy te skatujázod be?
Te raksz bele százzával emberi hagyományokat.A háromságban lévő különböző ágazatokat,amit sem Jézus sem az apostolok szóra sem vettek.
Te pedig az erőről és a szellemről hiába beszélsz mert a biológia, fizika,biblia és a logika bezsél rola.Nem szeretném a hazug háromságra való törekvés filozófiája befolyásoljon.
Nincs szükségem az álnok bolongatásodra.
"Igazad van.
De ehez a GYIK szabályai szerint csak egy kérdést szabad feltenni."
Igazad van, de kérdezem tőled, amit feltettem fent látható zöld mezőben arra válaszoltatok? :) Mert nem láttam a közel 120 válaszban a feleletet. :) Érdemes feltennem újabb kérdéseket, ha már az előzőre SEM voltatok képesek választ adni? Nem, de én ilyen vagyok. ;)
"Úgylátszik pressziot használsz,kényszerítve a feleletre.
A barátaid,miért nem felelnek?Miért nem presszálod?"
A "barátaim" azért nem felelnek (akik nem tudom kik jelen esetben), mert nem tőlük származik a kérdés ÉS nem nekik SZÓL a kérdés, hanem NEKTEK. Nos, ezért nem. :)
"Mint mondtam ez nem egy nyelvtan tanfüzet"Akkor miért is olvasunk,miért is értelmezünk?
Ezért van Szentlélek Isten,ezért van háromság,ami nincs is a Bibliában."
Mint írtam a Másik Jehova tanújának, van Szent háromság, az egy másik dolog, hogy a még igékkel is alátámasztott érveimet, nem akarjátok meglátni és nem akartok gondolkodni. :)
"Azt mondom amit a biblia ir"
"Hol irja Szentlélek Isten?"
Fentebb láthatod. :)
"Hol irja Szentháromság"
Ezt is! :)
Hol irja lélekvándorlás,tisztítótűz?stb.
Ilyenekről nem olvastam és nem beszéltem. Most valószínüleg katolikus lettem számodra. Megsúgom, nem vagyok az! ;)
Na nem azt mondod amit a biblia ir,ugy latom."
Úgy látom, hogy TE kedves válaszoló, TE nem akarod látni az igéket amiket hivatkozásképp feltüntettem vagy feltüntetek az álláspontom igazolása mellett. :)
"Istent miért skatuházzuk be emberi gondolattal"
"Hát nem látod ,hogy te skatujázod be?"
Csak azt felejtetted el, kedves Jehova Tanúja, hogy a Biblia is olyan szempontból, hogy ember volt de Isten is maga Krisztus volt: Filippi levél 2:5-11 versek szerint. :) Ember volt, képes valaki feltámadni, ki az, aki képes arra, hogy feltámasszon embereket? :)
"Te raksz bele százzával emberi hagyományokat.A háromságban lévő különböző ágazatokat,amit sem Jézus sem az apostolok szóra sem vettek."
Semmiféle emberi hagyományokról nem beszéltem, kedves Jehova tanúja, valószínüleg ha ezt olvastad ki a bejegyzésemből, akkor nem jó a mondat értelmezésed. :) Én ugyanis nem mondtam semmi ehhez hasonlót, ha mondtam, hogy hagyományokhoz kötött volt Krisztus azt másold be kérlek. :) János Apostol szóra vette: 1János 5:5-8 versekben ír erről a biblia. :)
"Te pedig az erőről és a szellemről hiába beszélsz mert a biológia, fizika,biblia és a logika bezsél rola.Nem szeretném a hazug háromságra való törekvés filozófiája befolyásoljon.
Nincs szükségem az álnok bolongatásodra."
Kedves JEhova tanúja, míg indulatos vagy és gúnyolódsz és tudatosan lépsz vissza, addig nem is fogod megérteni azt amit írok, mert nem akarod azt megérteni. :) Lényegtelen mit írok és mit gondolok, ha te nem AKARSZ meghallgatni. :)
158.
"Semmiféle emberi hagyományról nem beszéltem"
Te nem is kelett beszély.De beszélt a háromság és a Szentlélek Isten amit minden szavaddal erősítész.
És mivel nincs a Bibliában igy ez emberi hagyomány,aminek sok alfaja van.Ez nem elég hanem olyan gyakorlatok vannak amire,emberi óvatosságból nem térek ki.
Nem térek ki mert egy pár százalékkal inteligensebb keresztényi oldaladat villantottad meg,mint tárgyaló partner,ellentétbe velem.
Mert a kérdésedtől idáig felsőbrendüséget gyakoroltál amit én lehet mint Unitárius és Tanu nem nyelek el.Az utóbbi már türhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!