Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan ezt az Őrtorony állítja?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony azt állítja, hogy Krisztus NEM Isten, hanem egy angyal, értsd Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mint már oly sokszor, ...mit sokszor... Rengetegszer volt már erre kérdésem, hogy HOL VAN EZ a Bibliában leírva. Állításotok szerint az Őrtorony, a Biblia alapján készült. Nos akkor további kérdések merülnek fel bennem:

1: Milyen Biblia is ez, tulajdonképp? Állításotok szerint ugyan csak, szeretitek a Károli Bibliát felütni itt-ott, akkor mért nem tűnik fel, hogy amit ír az Őrtorony teljes téboly? Krisztus=Mihály? HOL? :)

2: Honnan szedtétek azt, hogy Mihály az aki az Igazság az Út és az Élet? :) A Zsoltárok 36:10 viszont azt mondja, hogy Isten az élet forrás, tehát Ő az élet. :) Honnan jön az, hogy Krisztus nem az Atya Isten? Az Ézsaiás 9:6 azt írja, hogy fiú adatik a világnak és nevezik majd őt: Csodálatos tanácsadónak, Örökkévaló Atyának, Stb... Szerintem, az ÖRÖKKÉVALÓ azt jelenti, hogy van volt és lesz. Isten van, volt és eljövendő a Jelenések 1:8 vers szerint. :) Szóval, összegezném: Mért hisztek a tévedéseiteknek, ha Isten PONTOSAN az ellenkezőjét mondja a Bibliában. Valóban úgy van ahogyan az Őrtorony maszlag írja ezeket? Félreértés ne essék, nem titeket bántalak, hanem azt amit hisztek azt támadom. :) Békesség nektek, és köszönöm az ideillő inteligens válaszokat is. :)

2017. febr. 18. 14:35
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/235 How Arrow ***** válasza:
100%

"Sajnálom de a bibliafordítok félrevezették az olvasóit."

Netalán Isten nem volt jelen mikor fordították a Bibliát? Akkor aludhatott?

Én is sajnálom de nem a Bibliafordítók vezették félre az olvasóit hanem a Bibliamagyarázói vezették félre a közösséget ahol tanítanak, és megtetőzve azzal hogy hozzátettek szavakat és elvettek és az értelmét is kitekerték ugy hogy megeggyezzen a meséikkel.

2017. márc. 2. 12:11
 172/235 How Arrow ***** válasza:
Zsolt 97:2 Felhő és homályosság van körülte; igazság és jogosság az ő székének erőssége.
2017. márc. 2. 12:24
 173/235 How Arrow ***** válasza:
100%

"Valahogy érthetőbben kérdezz és felelj."

Hol tettem én neked fel kérdést kivéve most de még csak egy árva kérdőjel sincs.

Nem feleltem nem a királyságterembe vagyunk gőgös tanuk kérdései előtt.

Én a hazugság keltő dololgokra és hazugságokra reagálok. Hogy ez neked homályos az magáért beszél.

2017. márc. 2. 12:49
 174/235 anonim ***** válasza:
0%

173.

Én töled elköszönök mert nem a téma érdekel hanem a személyeskedés oknélkül.

Tiszteletem: Járj békével.

2017. márc. 2. 12:58
 175/235 How Arrow ***** válasza:
100%

Jel 3:19 Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

Az Ur Békéje veled.

2017. márc. 2. 13:23
 176/235 A kérdező kommentje:

Kedves How Arrow, nagyon köszönöm az üzeneted, teljesen jogos, az amit írtál. :) Igazán a lényege a vitának, részemről, az, hogy rá jön-e a tévedő fél, hogy tévedett és rá jön-e, hogy amit ír a másik fél az a bibliában van leírva. Jelen esetben ennél a Jehova tanújánál SEM, láttam ezt. Teljesen jókat írsz és remélem megtartod az Úr igéit, mert nagy kincsed lesz a mennyben. (János evangéliuma 5:24 és János evangéliuma 8:51)

Kedves Jehova tanúja, kár a szóért, és kár az időért, ha még azt sem akarod meglátni, meghallani, amit a Biblia maga ír. Tán észre vetted, hogy én és How Arrow valahányszor is írtunk neked alá támasztottuk azt Bibliai ige helyekkel is. Nálad ugyan ezt, nem láttam. Nem ez a lényeg, hogy ki mennyit tud a Bibliából, mert, ha hiszed, ha nem, a Sátán mégtöbbet tud mint te vagy én! Emlékezz csak vissza arra, hogy Jézusnak mit mondott amikor 40napon és éjjelen át kísértette: "megvan írva..." vagy "Mert írva van..." jól tudja a Sátán mit beszél, és azt is, hogy mit kell kicsit át fogalmazni, hogy az embernek ne tünjön fel olyan hírtelen, csak akkor ha már késő. A Sátán tudja, hogy mit hazudjon és miről, mert ahogyan írtad te (vagy egy másik Jehova tanúja) a hazugság atyja/istene (de kis betűs isten vagy atya, mert az is írva van, hogy egy a mi Atyánk és az nem más, mint aki a trónon ül, és egy a mi mesterünk is, aki az Atya jobbján ül) Gondolkozz, ha ő a hazugság atyja akkor nem lehet, hogy TI be vagytok csapva? :) Ha igékkel alátámasztom az érvemet, amit én leírok, és az Biblikus, és te azt mondod rá, hogy nem, akkor szerinted, ki az akinek a Sátán hazudott, nekem vagy neked? :) Békesség neked! :)

2017. márc. 2. 21:07
 177/235 A kérdező kommentje:

Még ehhez hozzá fűznék egy gondolatot...ehhez a részhez: "jól tudja a Sátán mit beszél, és azt is, hogy mit kell kicsit át fogalmazni, hogy az embernek ne tünjön fel olyan hírtelen, csak akkor ha már késő."

hogy: Nagyon jól tudja a Sátán, hogy mivel tud elkárhoztatni, vagy mivel kárhoztasson el. Ez keménynek tűnik, de ez az igazság. :) A Másik gondolat, amit még ehhez illetve a Pokolhoz fűznék, no meg a tisztító tűz és lélekvándorláshoz. Utóbbiak mint nem rég mondtam, hamis tanítások, az előbbi viszont igaz a Jelenések 22:10 szerint: "És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké." Jogosan kérdezhetnék vissza arra, amiről valóban nem ír az Írás (Károli és az eredeti szószedet), hogy elmúlunk és voltunk és nem leszünk. Ez bizony nem jó tanítás, mivel nem igazságos. És ez nagyon lényeges, hogy NEM igazságos. A Biblia azt írja, hogy Isten igazságosan fog megítélni minket embereket, és az az igazságos, hogy ha a Bűn zsoldja valóban a halál lesz. És a Kénnek és tűznek tava a 2. halál. :) Így lesz igazságos az ítélő szék is, mert aki ítél maga a nagybetűs Igazság és maga a végtelen Isten. Az aki megérdemli azt amit kap, és megítéltetik a bűneiért akkor annak az jár, hogy vagy örök élet vagy örök halál. :) Békesség neked.

2017. márc. 2. 21:32
 178/235 anonim ***** válasza:
0%

177.A jelenések 22:10-idézted.

De rolla egyéb témát magyarázol,telyesen összefüggéstelen.

2017. márc. 3. 11:27
 179/235 anonim ***** válasza:
0%

177.

"Jogosan kérdezhetnénk vissza arra,amiről valoban nem ir a Biblia,hogy elmulunk és voltunk és nem leszünk"

Nem értem miért mondod ezt,hisz a Bibliában megvan ennek a pontos folyamata.A feltámadás a kellő időben.

Jézus példaként ,sőt az apostol is támasztottak fel embereket.De nem csak mert Pál azt mondja lesznek akik soha nem halnak meg.

Azt is mondta"egy ember által jött be a halál egy ember által lesz a feltámadás Jézus Krisztustol"

Igy homályosan körvonalaztam de ha van idő ezt ki lehet bontani biblia versekkel és tökéletesebb magyarázatot adni.

2017. márc. 3. 12:26
 180/235 A kérdező kommentje:
Kedves 178. Válaszoló, kérlek idézd azt a részt a bejegyzésemből, amivel NEM volt összefüggésben a vers azzal amit én mondtam. 🙂
2017. márc. 3. 16:48
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!