Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
"Amit felsoroltál mind az Alyára/Atyárol utal"
Tit 2,11
"Megjelent ugyanis megváltó Istenünk kegyelme minden ember számára"
Hát persze, az Atya a megváltó, csak mert kínos beismerned, hogy a Fiú még sok más helyen is egyértelműen Istennek van nevezve!
Jel 22,6
"Aztán így szólt hozzám: „Ezek a szavak hitelesek és igazak. Az Úr, a próféták lelkeinek Istene elküldte angyalát, hogy hírül adja szolgáinak, aminek csakhamar be kell következnie."
Jel 22,16
"Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy az egyházakban tanúsítsa ezeket: Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a fényes hajnalcsillag.”
Aki az angyalt küldte, az a próféták Istene, aki Jézus Krisztus. Világos itt van, és még mindig nem hiszitek? Milyen bizonyítékod fogadnátok el Krisztus Istenségére?!
"Milyen bizonyítékod fogadnátok el Krisztus Istenségére?!"
Ha az őrtorony írná, azt elfogadná. Számukra az őrtorony a mérvadó, nem a Szentírás.
Ha Szent Tamás apostolnak nem hisznek, aki „Én Uram és Istenem!” szavakkal kiáltott fel, amikor felismerte Krisztust, akkor neked se fognak hinni.
651.
Mégis ki küldte el Jézust megváltó-ként,mint Krisztust?
Ki indítványozta a megváltást elsősorban?
Mit felelt az Atya Sátánnak? 1.Moz.3:15."És elleségeskedést támasztok közted és az asszony között,a te magod és az ő magva között.Az összezuzza a fejed,te pedig annak sarkát zuzod szét".
Itt az Atya mondja Sátánnak,hogy Jézus,diadalmaskodik felette.És itt az Atya indítványozta a megmentést a Krisztuson kereszül.
A tervek az Atyától származnak.
A végrehajtás a Jézus-é,abban az idöben amit az Atya kitüz.
ApCsel 20,28
"Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra. Azért rendelt benneteket a Szentlélek az élére elöljáróul, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet a tulajdon vére árán szerzett meg magának."
Itt van világosan, hogy az Isten Jézus váltott meg minket a vére árán. Mi nem világos? Az Isten egyháza rész?
Isten egyháza Krisztus egyháza, mert Krisztus az Isten:
Mt 16,18
"Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."
Róm 16,16
"Köszöntsétek egymást szent csókkal! Krisztus minden egyháza köszönt titeket."
Tessék:
Tit 2,13
"Várjuk reményünk boldog beteljesülését: a nagy Istennek és Üdvözítőnknek, Jézus Krisztusnak dicsőséges eljövetelét"
Krisztust nagy Istennek nevezi. Mi késztet arra, hogy még ezt is letagadd?
István ne forgasd ki a dolgokat kérlek.
Ezerszer le lett írva, hogy Krisztus istenségét nem tagadja senki. De az egyértelmű, hogy nem egyenlő a hatalma az Atyáéval. Fel lett hozva rá százával egyértelmű Bibliavers, miért nem hisztek a Szentírásnak?
656."Mi nem világos"?
Neked, mi nem világos?
Az Atyát aki kezdeményezte a megváltást,és a Fiát elküldte,megváltonak amit a Fiú készséggel megtett,azt az Atyát félreteszed az utadbol és csak Jézust emeled ki.Akkor amikor mindkettőnek megvan a maga része benne.
Mert az Atya nélkül nem tudott volna megtörténni.
Nem értem,hogy egy magát kereszténynek valló személy,hogy tudja az Atyát Ennyire tagadni?
Szerintem félreértésben vagy. Az Atyát senki nem akarja kisebbíteni. Egyszerűen csak, mivel az Ő Istensége nem kérdés, csak Jézusé, így értelemszerűen felesleges egy ilyen jelegű vitában az Atyáról beszélni. Hanem a Fiú szerepe az, amit fontos kiemelni.
Oleksandr, az a baj az elképzeléseddel, hogy a Biblia egy Istenről beszél. Azaz Jézus Istenségének csak az Atyával való Isteni egylényegűségükben van értelme. Ha megpróbáljuk külön kezelni, valami kevesebb hatalmú kis istenként, az még mindig a Bibliával megy szembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!