Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
A többire majd később reagálok. Egyébként nem vagyok kiközösített, ne hazudozzál 34 százalékos! De ha az lennék, sem változtatna semmin. Mert ha el tudtatok volna velem jutni odáig, hogy beléjek a szervezetbe, akkor ugyanezen okok miatt léptem volna ki, mint amit most is írok nektek: tehát mert nem értek egyet a tanításaitokkal.
Ja és az ilyen ítélkezéseket is mellőzd légyszíves, a saját érdekedben:
"Hát tudod mit az az ember aki nem hallott a bibliáról,nincs vallása és él mint az állat több esélye van a menyek királyságához,mint neked."
Csak vigyázz, hogy ne tévedjél, ha ugyanis rólad igazolódik be, hogy tévesz, ne számíts az Isten irgalmára:
"Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek." (Máté 7,2)
"Jézus sincs eredetileg írva, meg egyik név sem. Ezt próbálom megmagyarázni lassan egy éve. Hogy ne az eredeti kiejtést keressük, főleg ne szelektíven."
Hát éppen ti ragaszkodtok a Jehova névhez, mintha a karakter sor lenne a fontos, és ha mundjuk Teremtőmnek, Atyámnak, Uramnak szólítom az Istent, az nem ugyanaz. Nektek fontos a JHVH név.
"Nélhány egyszerű kérdés, ami rámutat a logikai képtelenségre. Ilyenkor szokott jönni az Isten útjai kifürkészhetetlenek."
Nem, ilyenkor az szokott jönni, hogy miből gondolod, hogy Isten nem lehet egy kicsit más, mint amit a zseniális logikáddal meg tudsz róla érteni? Istent teljesen meg kell értenünk, s amit nem értünk róla, az szükségszerűen hazugság, ezt mondják a tanúk. Én viszont inkább hittel elfogadom, ami a Bibliában írva van, vagyis hogy az Atya is Isten, Krisztus is Isten, s Ők ketten mégsem két Isten, hanem teljesen egyek a Szentlélekben.
Egyébként a kérdéseid értelmetlenek, mert a Szentlélek nem egy harmadik Isten, hanem az Atya és Fiú teljes egysége.
"Az Isten nevéből csinálsz Ur-at és az Ur-bol Krisztust,és ezzel
sem Isten nincs sem neve."
"Öltözetén a csípő körül ez a név volt felírva: Királyok Királya és Urak Ura." (Jel 19,16)
Akkor most cáfold meg a Bibliát is, mert abban világosan írva van, hogy az Úr is lehet név.
642.
Egyébként a kérdéseid értelmetlennek,mert a Szentlélek nem egy harmadik isten,hanem az Atya és Fiú telyes egysége.
Na igy már más ,megtagadtad a háromságot.
Csak még ott hibázol,hogy Jézust egyenlővé teszed az Atyával.
És használod azt a kijelentést Krisztus Isten.
Nem a kérdésemmel van a baj,hanem a te válaszoddal,mert ahányszor felelsz annyiféleképpen felelsz és azokat ismét hazugsággal megmagyarázod.
Van a városkámban,minden évben egy valóságshow a témakör hazugság verseny.Ha gondolod feliratlak,csak a neved kell,nagyesélyel indulhatsz.
István35 még folytatja a bibliát felforgató tevékenységét?
Komolytalan ember,mindent felhasznál a torz elképzelései megmagyarázására,a biblia elferditése árán.
"Na igy már más ,megtagadtad a háromságot. "
Miért lenne ez a Szentháromság tagadása? Mi is azt mondjuk hogy egyetlen Isten van, és ez az egy Isten jelenik meg három féleképp a Bibliában. Legalább alapszinten illene tisztában lenni azzal, amit cáfolni igyekszel, különben csak önmagadat hitelteleníted el azonnal.
"És használod azt a kijelentést Krisztus Isten. "
A Biblia használja Róma 9:5-ben.
Szóval gyakorlatilag akkor a Szentírással vitatkozol.
646.Ha egy Isten van miért beszélsz háromságrol?
-a szentlélek Isten-e,vagy nem?
-Jézus Krisztus Isten-e vagy nem?
-az Atya Isten-e vagy nem?
Erre csak azt az érthető választ kérem,hogy Istenek vagy nem Istenek.
Nem kell az a maszat ,hogy egy van de három,vagy három van mégis egy.
Arra felelj melyik Isten és melyik nem Isten.
Mert az egy Isten három formában, három személyként jelenik meg a Bibliában.
"Na igy már más ,megtagadtad a háromságot."
Dehogy is. Az a baj, hogy még mindig nem a Szentháromságot cáfoljátok, hanem amit a helyébe képzeltek. Ezt az érvelési hibát hívják szalmabáb érvelésnek: [link]
"Csak még ott hibázol,hogy Jézust egyenlővé teszed az Atyával. És használod azt a kijelentést Krisztus Isten."
A szokásos verseket már többször leírtuk, ahol Krisztust Istennek nevezik, de nem jött rá felelet. De most mutatok újakat.
Krisztus az üdvözítő Istenünk:
ApCsel 20,28
"Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra. Azért rendelt benneteket a Szentlélek az élére elöljáróul, hogy igazgassátok az Isten egyházát,
amelyet a tulajdon vére árán szerzett meg magának."
Tit 2,13
"Várjuk reményünk boldog beteljesülését: a nagy Istennek és Üdvözítőnknek, Jézus Krisztusnak dicsőséges eljövetelét"
Tit 1,3-4
"s amikor elérkezett a meghatározott idő, kinyilatkoztatta tanítását az evangélium hirdetése útján, amelyre üdvözítő Istenünk rendelkezéséből megbízást kaptam - Titusznak, a közös hitben szeretett fiának. Kegyelem és békesség Istentől, az Atyától és Krisztus Jézustól , a mi Üdvözítőnktől!"
Tit 2,11
"Megjelent ugyanis megváltó Istenünk kegyelme minden ember számára,"
ApCsel 15,11
"Az a hitünk, hogy Urunk Jézus kegyelméből üdvözülünk mi is, s ugyanígy ők is."
Tit 3,4-6
"Amikor azonban üdvözítő Istenünk kinyilvánította jóságát és emberszeretetét, megmentett minket. Nem azért, mert igazak voltak tetteink, hanem irgalmasságból, s a Szentlélekben való újjászületés és megújulás fürdőjében, akit Üdvözítőnk, Jézus Krisztus által bőven árasztott ránk,"
Isten országa Krisztus országa:
Jn 3,5
"Erre Jézus azt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: Aki nem vízből és (Szent)lélekből születik, az nem megy be az Isten országába."
Kol 1,13
"kiragadott minket a sötétség hatalmából, és áthelyezett szeretett Fia országába."
Isten egyháza Krisztus egyháza:
1Kor 15,9
"Én ugyanis az utolsó vagyok az apostolok közt, s arra sem méltó, hogy apostolnak hívjanak, hiszen üldöztem az Isten egyházát."
Mt 16,18
"Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat , s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."
Róm 16,16
"Köszöntsétek egymást szent csókkal! Krisztus minden egyháza köszönt titeket."
Isten Szelleme/Lelke Krisztus Szelleme:
Róm 8,9
"De ti nem test, hanem lélek szerint éltek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. Akikben nem lakik Krisztus Lelke , azok nem az övéi."
Jézus a próféták lelkeinek Istene:
Jel 22,6
"Aztán így szólt hozzám: „Ezek a szavak hitelesek és igazak. Az Úr, a próféták lelkeinek Istene elküldte angyalát , hogy hírül adja szolgáinak, aminek csakhamar be kell következnie."
Jel 22,16
"Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy az egyházakban tanúsítsa ezeket: Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a fényes hajnalcsillag.”
Az Isten és a Krisztus szavak szinte váltófogalmak a Szentírásban, és pontosan azért, mert Krisztus Isten, és ami az Atyáé, az az Övé (János 16,15-17).
Amit felsoroltál mind az Alyára/Atyárol utal,ami azt jelenti,hogy az Atya Jézuson keresztül végzi a munkát amire szüksége van.De te elfogultan Jézust kiemeled a plusz végtelen felé és az Atyát lefokozod minimálra,a minusz végtelen irányban.
Neked a kérdés alatt lévő biblia versek nem számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!