Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Kedves Buvár1!
"Ez a szèp keresztèny kifejezès. "......:D
Most már látom hobibol vitatkozol.
Semmi közöd a keresztènyisèghez."
Ugyan már miért kell bolhából elefántot csinálni?
Vagy te még hasonlót sem mondasz sose?
Én az "eldobom az agyam" és hasonló szavakat is használom. Nem azért hogy káromkodjak, csupán kifejezem a meglepődöttségemet egy kis humoros megjegyzéssel.
Hívő létemre elég sok szlenget használok, de csak normális kereteken belül.
271#.Minden kitètemet támadod ha a tièidről van szó.Ugy,hogy a rèszre hajlásod miatt veled sem èrdemes szoba állni.
Ha Tanu lett volna akkor forditva kritizálnál.
Amit megjegyeztem helyènvaló,mert sem Jèzus sem az apostolok igy nem beszèltek.Ugy,hogy a fentemlitett eltèr a követèstől ès te is aki pártját fogod.Mert ha nemtudnád Isten szoban ès cselekedetben itèl.
"....Jèzus sem az apostolok igy nem beszèltek."
Ez így van, viszont én nem vagyok sem Jézus sem apostol.
De nagyon úgy látom, hogy a vitát azért nem érdemes folytatni, mert az érveim helyett a személyemet támadod.
Nekem nincs lelkiismeret furdalásom egy kis aranyköpés miatt. De ha a tiédet megbotránkoztattam akkor bocsánatodat kérem!
273#.Èn ugy tudom,hogy ebből a 273 feleletböl kiszürted az èn válaszomat is,ugy,hogy nem hagytalak válasznèlkül.
De ha azt a választ várod,hogy igazad van a háromságban,akkor el kell szomoritsalak.
"Amit megjegyeztem helyènvaló,mert sem Jèzus sem az apostolok igy nem beszèltek."
Már akartam reagálni az Apexusnak tett megjegyzésedre, csak elfelejtettem. De nézzük már meg, hogy mióta helyénvaló az ilyen durva ítélkezés, amit te itt megengedsz magadnak:
"Most már látom hobibol vitatkozol. Semmi közöd a keresztènyisèghez."
Mégis honnan van neked bátorságod ilyet írni? Ki hatalmazott fel téged erre?! Jézus azt mondta, hogy amilyen mértékkel te ítélsz meg másokat, ugyanazzal a mértékkel fognak megítélni téged is. És te már egy ilyen smmiség miatt is azt mondod a másikra, hogy semmi köze a kereszténységhez?! Nem lennék a helyedben... Tudod én még Jehova Tanúira sem mondom azt, hogy nem keresztények, pedig közel akkora eretnekségeket vallanak, mint egy muszlim.
275#.A beszèlgetès ès a viselkedèsi stilus pontosan jellemzi az embert ès innen vettem a bátorságot ha nem baj.
Már emlitettem sem Jèzus sem az apostolok ezt a stilust nem alkalmazták.Ha Jèzus követője valaki,akkor követi Őt hanem követi az ellenkezőèt.
Te honan veszed, ha a nekem irt gondolatot kritizálom ès magad birová teszed,önkèntes birová:hát igy veregetitek egymás vállát.De ha èn tettem volna azt a megjegyzèst amit a barátod tett akkor forditva biráskodtál volna.
Most már te itèlkeztèl,mèg mellè önkèntesen.Ès akkor szerinted "lennèk a te helyedben?"Ahogy te mondod"Ki hatalmazott fel erre?..."ès te már egy ilyen semmisègbe beleszolsz"?
Te mondod"ugyanazzal a mèrtèkkel mèrnek neked is"Hát akinek köze nincs milyen mèrce jár?Azt Jehovára bizom akit te nem kedvelsz.
Azèrt csak tudom,mi illik egy keresztènynek,ugy szoban mint cselekedetben,akik követik Jèzust ès az apostolokat.
Te mondod ő nem Jèzus ès nem apostol,de Ő mondta "legyetek az èn követőim".
Nehèz dolga van annak az önkèntes ügyvèdnek aki a hibás oldalt vèdi.
Most mègegyszer veregesd meg a vállát ès mondjad csak igy tovább.Mert az ilyen tanitásokèrt nemtudtok egyenes gerincel járni,inkább erőszakos párbajt folytattok ès a köztetèk törtènő rossznak is örültök ès az ellenfèl a bibliábol idèz azt is letorkoljátok.Lègy toleráns,hogy más is toleránsabb legyen,az mèg nem kötelez arra hogy elfogadd az elvèt.
A Tanuk probálkoztak alázatosak lenni,de ez nem jelenti azt,hogy minden zsebedből egyet előhuzol,ès ha ugytetszik elteszed.
"A beszèlgetès ès a viselkedèsi stilus pontosan jellemzi az embert ès innen vettem a bátorságot ha nem baj. Már emlitettem sem Jèzus sem az apostolok ezt a stilust nem alkalmazták.Ha Jèzus követője valaki,akkor követi Őt hanem követi az ellenkezőèt."
Ne magyarázkodjál, mert ezt nem lehet kimagyázni. Ez olyan, mint mokor a hazug tanításotokat próbáljátok védeni, az ige akkor is és most is egyértelműen ellened szól. Jézus mondja: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek."
Te pedig elítéltél egy embert egy ilyen semmiség miatt, azt mondtad rá, hogy köze nincs a kereszténységhez. Sőt, ezt még megtetézted most azzal is, hogy ahelyett, hogy csendben meghúztad volna magad vagy mondjuk elismerted volna a tévelygést, inkább farizeusi módon reagáltál vissza. Gondolom olvastad már Jézus ezen példázatát:
„Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek. A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek. Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.” (Lukács 18,10-14)
Érted már, hogy mi a probléma? Ugyanúgy viselkedsz, mint a farizeus! A farizeus sem azzal foglalkozott, hogy elismerje bűneit, hanem hogy önmagát jó színben tüntesse fel.
"Te honan veszed, ha a nekem irt gondolatot kritizálom ès magad birová teszed,önkèntes birová:hát igy veregetitek egymás vállát."
Én csak figyelmeztetlek: ha nem térsz meg, ezek után a legapróbb bűnöd is üdvösségből kizáró ok lehet számodra, Jézus világosan beszélt: amilyen mértékkel ítéltek, olyannal fognak téged is. Ezek után szerintem te ne nagyon kövess el semmilyen bűnt, ha jót akarsz magadnak (ami ugye eddig csak egyetlen embernek ment: Jézusnak). Persze ha rám hallgatsz, akkor inkább megtérsz, mert hatalmas az Úr kegyelme, ha nem zárod ki magad számdékosan belőle. Péter százszorta nagyobb bűnt követett el, mint mondjuk egy aprócska káromkodás. Megtagadta az Urat, méghozzá háromszor, érted? Azt hazudta, hogy soha nem is ismerte Jézust. Te erre mit mondtál volna? Ha Jézus a te mérteked szerint mondott volna ítéletet, akkor már rég magtagadta volna Pétert:
"De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt." (Máté 10,33)
De az Úr mégis megbocsátott, mégsem tagadta meg, sőt, még az apostolok vezetőjének is megtette. Most akkor ismét megkérdezem: te akkor mégis milyen alapon kárhoztatod Apexust amiatt, amit mondott?!
"Most már te itèlkeztèl,mèg mellè önkèntesen."
Látom nagyon ellenem akarod fordítani Jézus szavát, hogy minél jobban kedvezz magadnak. Ez az igazi farizeusi magatartás. Megpróbálod minél jobban kimagyarázni, elterelni a figyelmet magad bűnösségéről és másokat próbálsz besározni vele (jelen esetben éngem). De egyrész attól még, hogy én is bűnös vagyok, neked nem lesz jobb a helyzeted. Példáva szemléltetve: a lopás nem lesz kissebb bűn akkor, ha többen osztoznak benne.
Másrészt viszont igazad sincs, ugyanis Jézus nem azt mondja, hogy egyáltalán ne ítélkezz, hanem hogy elővigyázatosan tegyük azt, vagyis ne úgy ahogyan te teszed. Ne ítéljünk el úgy másokat, hogy közben magunk is ugyanolyan, vagy esetleg mégnagyobb bűnöket követünk el, hiszen ezzel önmagunk elítélői leszünk.
„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?"
De ez nem azt jelenti, hogy ha a te szemedben nincsen gerenda, akkor nem veheted ki a szálkát testvéred szeméből.
"De ha èn tettem volna azt a megjegyzèst amit a barátod tett akkor forditva biráskodtál volna."
Ez csak buta előítélet részedről irányunkba. Szerintem senki nem szólt volna érte neked, még annak ellenére sem, hogy vitaképtelenek vagytok és egyáltalán nem feleltetek érveinkre, kérdéseinkre.
Kérlek többet vitaképtelennel nevitáz,mert részrehajló vagy.Te tanácsold a tiéidet és ne beszély beavatatlanul másokkal amikor te beavatkozva nagyobb hibát követsz el.
Pál"ne legyetek beleavatkozok mások dolgába"
Ugy,hogy előbb figyelmeztesd a testvéredet az a te legközelebbi.
Ha nem vádaskodsz írhatsz,ha igen akkor hanyagold.Nincs szükségem vádiratra.A vádlott ne vádolja az igazságot!
Ha valaki a "betojok" beszólást "semmi közöd a kereszténységhez"-nek minősíti az bizony egy ítélet. S ezzel az ítélkező bevállalta, hogy hasonló szintű vétségért az Isten fogja őt ugyanezzel a mértékkel megítélni. Persze ha nem használod a "betojok" vagy más ilyen súlyú kijelentéseket, akkor nincs mitől tartanod.
Természetesen Istvan35 is ítélkezett: elítélte ezt az ítéletet. Elítélte, hogy ilyen kis semmiségért valaki ilyen súlyosan ítélkezett. Ezzel persze ő is kockáztat, s nagyon kell vigyáznia, hogy akkor senkit ne ítéljen el hasonló módon.
De nincs egyedül, mert én is elítéllek ítélkező, s vállalom a kockázatot. Jobban tennéd, ha visszavonnád az ítéletedet.
Hagyjuk a fölösleges vitát. Csupán azért terelte a figyelmet énrám, mert talált egy kis kapaszkodót a szövegembe, amire lecsaphatott.
Szerintem Krisztus nem komálja az efféle meddő vitákat ;)
Béke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!