Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Ezt már rég kitárgyaltuk. Ki olyan mint Isten. Nem pedig azt jelenti, hogy Aki Isten.
És a nevekkel még mindig felesleges játszani, hiszen nincs itt semmi blöff. Hiába tereled a kényes kérdést, ott van Dániel 10:13, ahol egyértelműen cáfolja a Biblia Mihályról szóló tanításotokat, amikor a fejedelmek egyikének nevezi. Hiszen ebből egyetlen dolog következik, hogy több olyan fejedelem is van, mint Mihály.
Erre gondolom nem is lesz válaszod, hisz el kéne ismerned hogy a Biblia szava igaz, akkor a Tanúk tévednek.
"De megjelentem néked, a mi fel van jegyezve az igazság írásában; és senki sincsen, a ki én velem tartana ezek ellenében, hanem csak Mihály a ti fejedelmetek." (Dániel 10:21)
Ezt egy angyal mondja. Tehát még csak nem is azt mondja, hogy a "mi fejedelmünk" hanem azt, hogy a "ti fejedelmetek" vagyis az angyal még csak a fejedelmének sem mondja Mihályt, hanem csak egy segítő társának. Szerintetek itt Jézusról beszélt volna? Arról a Jézusról, aki minden néven nevezhető hatalom felett áll, vagyis minden hatalom birtokosa?
A fejedelmi szó mit jelent egy országban?A legkisebb vagy a legnagyobb?
Egy ország fejedelme a legnagyobb.
Jézus a menyek országának a fejedelme,királya,krisztussa stb.
Ne kavard anyit,hogy nem irja amikor azt mondja olyan mint Isten.
Mindent kitalálsz csak kötődjél.
Higyj amit akarsz.
Én is azt teszem.
Dániel 10:13, egyike a fejedelmeknek. Elég egyértelmű, hogy többen is ugyanazon rangban vannak.
Dániel 10:21, "a ti fejedelmetek", mondja ezt az angyal. Azaz Dániel népének fejedelme Mihály (miközben egyértelművé teszi azt is a Biblia hogy ugyanilyen fejedelem több is van még, hiszen a perzsák és görögök fejedelméről is ír), de nem az angyaloké.
Ezt írja a Biblia, ha tetszik, ha nem, szóval itt te vagy az, aki félremagyaráz, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!