Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isz.400-ig miért nem létezett...

Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 20:34
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/1387 anonim ***** válasza:
78%

Nehogy azt hidd "kedves" Kérdező, hogy csak a JT-k ellen vitázunk! Nagyon el vagy tájolódva.

Mi az összes unitárius vallást (mert nem ti vagytok az egyetlen) cáfoljuk a Bibliával és a történelmi bizonyítékokkal.

Efézus5:11" Ne vegyetek részt a sötétség meddő cselekedeteiben, inkább LEPLEZZÉTEK LE ŐKET"

“Jobb a nyílt feddés az eltitkolt szeretetnél.” - Péld. 27:5

De látom az érvelés most sem megy, csak a mi személyünk támadása.

Ez a megtévesztési módszer akkor kerül alkalmazásra, amikor valakinek az érvelésére nem tud a másik fél válaszolni, és a megtámadhatatlan érvek helyett most a személy kerül a támadás középpontjába. Jézust is így támadták amikor azt mondták „És sokan mondják vala közülök: Ördög van benne és bolondozik, mit hallgattok reá?" (János 10:20). Azonban a személyek támadása soha nem cáfolja meg az előadott érveket. Jehova Tanúi vezetői 1980-82 között megélték, hogy több magas szolgálati helyen szolgáló testvér elhagyta a szervezetet. Ezen személyek nem lettek világi emberek, hanem a Szentírás alapján fogalmazták meg kritikájukat a Társulattal szemben. A kiadványok soha nem foglakoztak ezen elment személyek érveinek cáfolatával, hanem megvádolták őket büszkeséggel, lázadással és hitehagyással. Manapság sincs ez másként. A magyarországi szervezet helyi felvigyázói is sorra lázadónak, hitehagyónak és rombolónak bélyegzik meg azokat a testvéreiket akik hívőként megfogalmazzák mindazokat a tényeket, melyek miatt nem tudnak azonosulni a szervezet tanításaival.

2016. okt. 1. 09:58
 222/1387 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, Mihály neve egy másik kérdés. Itt arról van szó, hogy a Biblia csupán a fejedelmek egyikének mondja, ti pedig Jézusnak. Ez a kettő egymásnak ellentmond, azaz mondhatnám úgy is hogy valaki hazudik. Na vajon ki lehet az? A Biblia szava ne lenne igaz, vagy a Tanúké?

Szerintem egyértelmű...

2016. okt. 1. 11:15
 223/1387 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, szó sincs arról, hogy más vallásokat nem kritizálunk. Ezzel a kérdéssel párhuzamosan is folyik egy vita már egy ideje egy 42 százalékos muszlim illetővel: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

De keresztény felekezeteken belül sem mindig a tanúk vannak terítéken, de a legtöbbször igen, ezt elismerem. Ennek viszont nagyon egyszerű az oka: ti magyarázzátok a legjobban félre a Bibliát és egyben ti vagytok a legtevékenyebbek is a hamis, antikrisztusi tanok hirdetésében. Egyszer egy tanú testvéred írta ezt még régebben:

"Arra vagyunk buzdítva, hogy vizsgáljunk meg mindent. Amelyik tanítás nem egyezik a krisztusi tanítással, az hamis, és ha azt nem kritizálod, akkor tolerálod a hamisat, de vajon Isten is tolerálja? Ilyen alapon minden hamis cselekedetet is tolerálhatsz. Ne legyél langyos, - mondja Jézus, - mert kiköplek a számból."

Szóval mi a problémád a kritikával?

"multkor védelmezted a tízparancsolat megszegőit az ölésre vonatkozóan,hogy a hadseregek joggal háboruznak és mészárolják le az ártatlan buta katonákat."

Na ilyet nem mondtam! Nem szeretem, ha olyat adnak a számba, amit nem írtam. Én azt írtam, hogy önvédelemi célból jogos fenntartani hadsereget, és ha szükséges, ebből a célból be is lehet vetni azt. Ugyanígy a rendőrséggel sincs semmi probléma, amíg szolgál és véd. Úgy tudom ti is jogosnak tartjátok az önvédelmet. Hát akkor mégis mivel van itt neked problémád?

"azért mert megmondják az igazat,hogy a bibliában nincs háromság."

Ez nem igazság, a háromság benne van a Bibliában, Jézus egyértelműen beszélt Atyáról Fiúról és Szentlélekről, s ha jól megszámolod, akkor ez három. Ez már a legelső oldalon le lett neked írva. Te viszont mivel is cáfoltad ezt? Semmivel.

Ellenben ami nincs benne a Bibliában az az, hogy pl. hogy Jézus angyal volna, hogy témánál maradjunk.

2016. okt. 1. 11:43
 224/1387 anonim ***** válasza:
6%

217@.Kèrdezö :A 217 bejegyzèsedben igazad volt mert a bejegyzett linkedben a www.ujszov.hu/ tènyleg a csel.8:37 nem jelenik meg ès utána nèztem ès idáig ez a legtökèletesebb forditás.Itt biztos,hogy megnèztèk :István35,Apexsus,Gábriel.

Kèrdezö,most kèrdezlek èn.

Mièrt állsz le vitatkozni az ilyen emberekkel,akik anyit nem irtak neked bocs.tènyleg irja.

Vagy ott van Mihály te leirtad hèberböl magyarra forditva azt jelenti="ki olyan mint Isten" ès erre azt mondtad,egyedül Jèzu olyan mint Isten,ès ez tökèletes ès logikus is.

Èn már a multkor megkèrtelek,ne állj le velük,mert a rövid bejegyzèseid a biblia szerint ès mint jomagam aki több forditást áttanulmányoztam ,állást nemfoglaltam vallások mellett,de megállapitottam,lènyegretörök voltak.

Egy dolgot nem èrtek:Mièrt degrádálod magad ezzel a lèlekrontò vitával?

Olvasva,hogy kihoztak a sodrodbòl ès megintetted öket,erre fel,nemnèztek magukba hanem felfokozták a lelki szellemi terort.

Ne is haragudj de te vagy a hibás, mert te adod a lovat alájuk,hogy rajtad kièlvezzèk a nemkeresztènyhez illö terror-vitájukat.A biblia azt mondja mi a közössèg az igazság ès a hamisságban.

Neharagudj,hogy azt mondom,te vagy a hibás de alszol rá egyet ès megköszönöd.

2016. okt. 1. 21:46
 225/1387 anonim ***** válasza:
86%

Edgar, ha ennyire biztos vagy magadban, hogy gond nélkül nem keresztényi terrorként állítod be, amikor egyszerűen a keresztény igazságot dugjuk a kérdező orra alá (és ha időnként elég nyers megfogalmazásban is ugyan, de a kérdező saját ostobaságainak untig ismételgetése, és az érvek, konkrét ellene szóló igék bemutatásakor százszor is csak a válasz elől való aljas kitérése és terelése után nem hiszem hogy jogos lenne egy ilyen számonkérés).

Ha ennyire biztos vagy magadban, akkor neked is feltenném azt a kérdést, amivel kapcsolatban a kérdezőben oldalak óta nincs annyi gerinc, hogy megpróbáljon válaszolni rá. Szóval, hogy lehet az, hogy a Biblia Dániel 10:13-ban konkrétan ellentmond a Tanúk Mihályról alkotott tanainak?

Benned van annyi hogy legalább megpróbálsz válaszolni? Mert innentől lényegtelen a stílus, ha ahelyett hogy egyáltalán elgondolkoznál azon, miért mond neked ellent a Biblia, csak tereled a témát vagy eltűnsz válasz nélkül.

Szóval halljuk!

2016. okt. 1. 22:18
 226/1387 anonim ***** válasza:
91%

Edgar79

"Mièrt állsz le vitatkozni az ilyen emberekkel,akik anyit nem irtak neked bocs.tènyleg irja."

Éngem cseppet sem izgat, hogy ez a vers most benne van e az eredetiben és jogosan lett e kihagyva egyes fordításokból vagy sem, úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Az viszont már jobban idegesít, hogy pl. a Filipi 2,6-ban az Újvilág fordítói nem átalltak vagy 4-5 olyan szót hozzátenni a szöveghez, ami az eredeti kéziratokban nincs ott, és így teljesen kiforgatták a verset a jelentéséből, hogy igazodjon a teológiákukhoz, miszerint Jézus nem lehet egyenlő Istennel.

Mihály név jelentése ez: "Ki olyan, mint az Isten?" Nem pedig az, hogy "Aki olyan, mint az Isten" [link]

De még ha az lenne, akkor sem bizonyíték semmire, mert Jézus nem olyan, mint az Isten, hanem maga az Isten, az "egyszülött Isten."

"Èn már a multkor megkèrtelek,ne állj le velük,mert a rövid bejegyzèseid a biblia szerint ès mint jomagam aki több forditást áttanulmányoztam ,állást nemfoglaltam vallások mellett,de megállapitottam,lènyegretörök voltak."

Te nagyon is állást foglaltál, mégpedig Árius Istenkáromló tanítása mellett!

"te adod a lovat alájuk,hogy rajtad kièlvezzèk a nemkeresztènyhez illö terror-vitájukat."

Ennyire fáj a kritika, hogy terrorizálásnak veszitek? Nem vagytok objektívek, mert az érzelmek irányítanak titeket! Nem tudtok vitázni, vitához ugyanis ellenérvek kellenének, de azok nincsenek, csak a rinyálás megy...

2016. okt. 1. 22:27
 227/1387 anonim ***** válasza:
100%

Edgar79

Válaszolnál légyszíves Gabriel kérdésére? Neked, aki "több forditást áttanulmányozott" és "állást nem foglalt vallások mellett", mi a véleményed erről?

2016. okt. 1. 22:36
 228/1387 anonim ***** válasza:
10%
225@.Megkèrlek tisztelettel ne vonjatok bele ebben az egyoldalu eröszakos vitátokban!
2016. okt. 1. 22:57
 229/1387 anonim ***** válasza:
88%

Te vontad be magad, egyértelműen negatív véleményt alkotva rólunk. Ezek szerint annyi nincs benned hogy alá is támaszd, miért ítélkezel mások felett?

Ott van a konkrét ige, ha nem keresztényi amit mondunk, akkor bizonyítsd, ne csak a levegőbe beszélj!

2016. okt. 1. 23:00
 230/1387 anonim ***** válasza:
89%
És már megint a Tanúk üldöztetési mániája... erőszakkal meg terrorizmussal vádoltok minket, csak azért, mert nem tudtok felelni az érveinkre? Nevetséges! Tudod kiket üldöztek valójában? Azokat, akiket ti haazug hitehagyottnak nyilvánítotok, a 2.-3. század keresztényeit! Őket a legkegyetlenebb módon üldözték és kínozták halálra ezerszámra, nem kellett játszaniuk a mártírt, mert tényleg azok voltak!
2016. okt. 2. 07:38
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!