Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Tudom, azt írtam reggel, hogy válaszolok a kérdéseitekre, de már a három hiéna (szp72, Gabriel és Apexus) megtette, így nekem semmi nem maradt :( Legfeljebb a szokásos értetlenkedés a Kérdező részéről...
Kérdező, az egész zsidó levél első fejezete arról szól, hogy Jézus nem angyal, hanem különb azoknál és különb nevet is örökölt az övéknél. Mit nem értesz? A Fiút Isten elsőszülöttjének nevezi az Írás, az angyalok pedig teremtmények, akik a Fiú szolgái. Én ezt látom ott leírva, te mégis micsodát?
210&.Apexsus látom harapós kedvedben vagy,ès gyakorolod az általad megszokott alázatot ès örül a szived lelked ha mocskondirozhatsz másokat,hát ez a te ès a vallásod kellő alázatossága.
Ha megkèrhetlek a görög iratokbol kèszitett görög ujszövetsèget,megkapod a googelben is.Ès ha hibának vetted mostanig a Csel.8:37 vers kihagyását,ott meglátod,hogy nincs benne:tehát aki betette bármely bibliában az tèvedett.Ugy,hogy enyit a pontos forditásrol amit te dicsèrsz ès használsz.
Ugy,hogy bármenyire is ugy hiszed ,hogy az oldalon a felsőbrendüsèget gyakorolhatod,ès meggyőződès nèlkül másokat megalázhatod tèvedsz,már ott is,hogy elfelejtetted,ezelőtt 10 percel keresztènynek vallotad magad,de nemtudod,hogy nincs igazad mert a görög forditásban a csel.8:37.nincs benne.Tudva,hogy az általad kedvelt biblia is görögből volt forditva,de ha nem az mèg nagyobb hiba,de mègnagyobb hiba ha másokat alázol a te hibádbol.Ès hiba a nègyzeten,hogy mèg keresztèny is vagy,állitolag.
Bele untam, hogy itt egy nehányan osszátok az èszt,ès elhiszitek,hogy mindenben igazatok van.Ahol nincs igazatok az elnèzès szó helyett mèg neked áll fennebb,hogy ez a megalázott ,hogy meri az igazságot keresni.
Már más is irta ès èn is irom,hogy egy keresztèny nem beszèlget ugy,hogy tapsol ha te vagy más valakit megalázhat.
Sok irnivalom volna,mert sokat bántottatok de inkább nem.
Kérdező, megkerestem, megtaláltam, ott van görögül is cselekedetek 8:37
Egyébként mielőtt elsunnyognál, tényleg ennyire nem mersz válaszolni mikor az orrod alá dugják a bizonyítékot, hogy Bibliaellenes a tan, amit hirdetsz? Ott van fehéren feketén, hogy Mihály csak egy a fejedelmek közül, és nem egyedül minden angyalok felett álló valaki, erre miért nem jön válasz, hogy ezt hogy egyezteted össze a hiteddel?
Itt háborogsz hogy azt hisszük, igazunk van... Hát pont ezért nyilvánvaló, hogy igazunk van, mert ott a bizonyíték a Bibliában, amire meg sem próbálsz válaszolni! Ha az igazságot keresed, ahogy állítod, akkor miért nem azon gondolkozol inkább, hogyan cáfolhatja a Biblia egyetlen mondata mindazt amiről te itt oldalakon keresztül beszéltél?
Utolsó ha a 204 bejegyzèst,egy pár szobol áll ès nem èrted ,az az èrted de a háromság fontosabb neked mint a vègidőben a megmentèsed.
Külömben mindenki magænak æll vagy esik.
De Pál egyebet is mondott "aki jol áll vigyázzon,hogy el ne essen"
Nekem elég egy rövid válasz is, de akkor a kérdésre válaszolj végre, ne a témát tereld! Ha nem tudsz mit válaszolni, akkor meg azt ismerd be, az is elég egyértelmű lehet!
Most is minek kevered ide a Háromságot? Te magad írtad az előbb hogy most Jézusról és Mihályról van szó. Akkor ne tereld a témát mert ezzel is csak saját magadat hazudtolod meg!
Szóval, Mihály, hogy lehet hogy mást állítasz róla mint amit a Biblia ír? Tudsz rá válaszolni, vagy elismered hogy téves a Mihály = Jézus tanításotok?
A feleletem egyenlő a 204 bejegyzéssel.Ha tetszik ha nem tovább nem töltöm az időt veletek.
A süket némák tárgyalásában nem veszek részt.
Itt nincs benne a csel.8:37.
Gogelbe:Görög fordításai Újszövetség.
Alcím:Görög újszövetség-magyar nyelvtani ellemzése.
WWW.ujszov.hu/
A kérdező már nyilvánvalóan elérte az elvakultságnak azt a szintjét, amikor már az ember nem segíthet rajta: ez pedig az egyértelmű tények tagadása. Ezt joggal nevezhetjük fanatizmusnak is. Ez az a pont, ahol már az Őrtorony dogma, vagyis a 7 tagú vezető testület tanítása a Biblia kijelentései felett állnak. Tök mindegy, mit tanít a vetető testület, Isten szavát kell hozzáigazítani, addig csavargatni a tanításukhoz, hogy az látszólag passzoljon. Így pedig akár az Istenből is lehet angyalt csinálni, vagy az "Éjszaka sem lesz többé, és nem lesz szükségük lámpásra, sem napvilágra" (Jel 22,5) is jelenthet csupán "megpróbáltatásokat" vagy a "Jehovával ápolt kapcsolat hiányát", sőt, még akár ez is: "Minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mástól, mint Istentől, ami hatalom pedig van, az az Istentől rendeltetett." (Róm 13,1) jelentheti azt, hogy a kormányzatok az Sátántól kapják a hatalmumkat, nem pedig Istentől...stb. lehetne tovább sorolni, de mindek? Amikor valaki már ennyire belegyökeredzett az Őrtorony hazug tanításaiba, azt úgysem érdekli az igazság, hanem csak az, hogy hogyan igazíthatná Isten szavát hozzá a nézetéhez.
Én inkább csak azokkal szeretek vitázni, akik még nem kötelezték el magukat teljesen az Őrtorony teológiának, esetleg még csak érdeklődők, mert rájuk még talán hatnak az ész érvek.
"Apexsus látom harapós kedvedben vagy,ès gyakorolod az általad megszokott alázatot ès örül a szived lelked ha mocskondirozhatsz másokat,hát ez a te ès a vallásod kellő alázatossága."
Idéznéd azt a részt, ahonnan arra a következtetésre jutottál, hogy harapós kedvembe vagyok?
Az ApCsel 8:37-et illetően:
A legkorábbi fennmaradt kézirat nem tartalmazza. Figyelemre méltó az, hogy ez egyiptomi kézirat.
Azonban a korai latin atyák, mint Irenaeus és Cyprian tudták a verset:
Ireneusz (i.sz.180): [Philip kijelentette], hogy ez volt Jézus akarata és beteljesedett az Írás; ahogy a hívő eunuch tette: és azonnal megkeresztelkedett, azt mondta: "Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia." (Against Heresies, 3.12.8)
Forrás: [link]
(Nem árt egy kis angol tudás.)
218.Mivel akarsz máson segiteni,a bibliában nemlétező hazugságaiddal és a cselekedetedben lévő erőszakos megnyilvánulásaiddal.
Keresztényhez nemillő durva lekezelő szováltásaiddal.
Hol van benned igazság amikor 45000 vallásból és szektábol csak egyet támadsz,azért mert megmondják az igazat,hogy a bibliában nincs háromság.
Az isten nevében müködő öngyilkos merénylőket meg sem említés.A multkor védelmezted a tízparancsolat megszegőit az ölésre vonatkozóan,hogy a hadseregek joggal háboruznak és mészárolják le az ártatlan buta katonákat.
Te nem,hogy másokat taníts,inkább neked van szükséged segítségre.
A tizparancsolatban nincs kitét,hogy ekkor vagy akkor ölhetsz.De a vérre vonatkozó tanács amit sérelmeztél a bibliában 33 szor említi meg,hogy az igaz keresztények tartozkodjanak a vértől.De ez is lelkiismereti kérdés,senki senkit nem erőszakol semmire.
Ugy hogy a kötekedés helyet tanulj meg irás szerint élni,cselekedni és kivételesen másoka ne ingerelni.
Még hessel madarat senki nem fogott.
Ha tetszik neked a nemlétező háromság nekem nem,éld az életedet a te hazugságodban éngemet ne ingerely főleg ne próbálkozz különböző irásellenes csavarokat és erőszakos beszédeket berakni ellenem,mert a hosszu végnélküli csavarokkal még az alvó embert is bosszantod.
Azt gondoltam egy normális beszédet lehet veletek folytatni de beláttam,kíméletlen erőszakosak vagytok azokkal aki le áll veletek .Az erőszak helyt mint Jézus és az apostolok mennétek házról házra ha igazatok van,ne a fotelből egy-két embert probáljatok kivenni a sodrából.
Én ha látátok ebben durva vitában nemkivánok részt venni akkor,miért támadtok.Van nekem dolgom nélkületek is ha nemtudtok keresztényi modon erőszak mentesen viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!