Kedves keresztények! Akkor most már elfogadjátok az evolúciót ténynek?
Lévén az evolúció tények halmaza ráadásul több tudományág együttes tényhalmaza (biológia,antropológia,genetika,geológia,stb...) kvázi minden tudományág hozzátesz és kerek egésszé formálja TÉNYEKKEL így hitnek csak az nevezheti akinek a természettudományos ismeretei a 8 osztályt sem érik el, és nem hibbant. Pont!
Magánemberek okoskodása tonnányi különböző tudományág együttes véleményével szemben.
A hívő lesz az aki téved ;)
És tényleg igaz: ilyenekkel csak magatokat és a vallásotokat járatjátok le. Főleg utóbbit, de azt nagyon.
A pápa nem hü*yeségből hajolt meg ezen tudományágak véleménye előtt! Inkább feladta ezt a fontos bástyát, de nem akarja, hogy komolytalanná váljon az egyház amit vezet.
"A hívők elismerik hogy semmit nem tudnak, csak hisznek."
Bocs, de ez így ebben a formában nem igaz.
A hívők többnyire azt szokták hangoztatni, hogy ők TUDJÁK, hogy az evolúcióelmélet nem igaz.
Csak itt visszaolvasva is nézd meg, hány hozzászólásban szerepel, hogy így vagy úgy be van bizonyítva, hogy téves, nézd meg, hány hívő hozzászólásában vannak a tudomány által bizonyítottan helytelen, ám határozott tényállítások a genetikáról, a kormeghatározásról, a mutációkról.
Egyiknél sincs odaírva, hogy "én úgy hiszem", vagy az hogy "szerintem". Mindegyik úgy van leírva, mint TÉNYKÖZLÉS. Ez nem arra vall, hogy a hívők elismernék, hogy őket a HIT mozgatja.
őőőőőőőőőő én erősen hiszek Batman-ben.
akkor ő most igazi????
Ez ilyen kérdés.
Ha körbenézünk a világban elég sokan elég sok dologban hisznek. Szó szerint mindent elhisznek emberek.
A fényevéstől kezdve az örök szentlelken át a fénylényes xenu -ig bármi baromságot.
És mindegyiknek van "igazsága", "sugallata", "bizonyossága", meg minden hangzatos dolog.
Csak épp senki sme tudja megfogni egyiket sem :)
Szemben egy pl: egy génazonosság/hasonlóság kimutatásával ami bármelyik erre alkalmas laborban megismételhető. Erről ennyit.
Hül*eségeket én is tudok gyártani attól még nem lesz igaz.
Ozmium42 - Nem is vártam, hogy most már tételes folytassuk a dolgot, mert eléggé nagyra nőtt. Megpróbálok én is röviden válaszolni.
A helyzet az, hogy én soha nem állítottam olyat, hogy genetikus lennék vagy biológus. Egyet állítok, hogy engem az igazság érdekel. Inkább a teológia és a vallástörténelem az, amivel szívesen foglalkozom, de a vallás berkeibe beletartozik a fizikai világ is.
Úgy vélem, hogy objektivitás nem létezik, mindig van érzelmi kötődése az embernek az adott területhez, amit csinál. Így aztán az evolucionista kutatók sem objektívek, hanem szubjektívek. Éppen ezért történhettek a közelmúltban olyan szégyentelen csalások a részükről, amelyek azt hivatottak ideje korán bizonygatni, hogy az evolúció az tény. De lebuktak idővel.
Te voltál az első, aki értelmesen érvekkel alátámasztva válaszoltál arra amit írtam. A többiek csak hőzöngtek és dobálóztak azzal, hogy "kétségtelenül be lett bizonyítva", és azzal, hogy "számtalan bizonyíték van rá". Ebből természetesen semmi nem igaz, ha kétségtelenül be lenne bizonyítva, akkor pontról pontra le lenne vezetve a dolog, de amiket te leírtál csupán csak elméletek, amelyek a jelenlegi tudásunkból lettek kikövetkeztetve. De lehet, hogy egy apró pici pontjába beleillik az evolúció menetébe és lehet ezt az elméletet vele támogatni, de a probléma az, hogy semmi olyan dolgot nem magyaráz meg, ami lényeges lenne.
Mik ezek a lényeges pontok?
1, Oszthatatlanul bonyolult rendszerek (szem, agy, ideghálózat, belső szervek, sejtek) stb.
2, Ha túl lassú egy genetikai változás az a faj kipusztulásához fog vezetni, ha pedig túl gyors, akkor túl gyorsan jön létre az új faj, ami csak néhány egyeddel tud majd szaporodni, -> ennek következménye a beltenyészet.
3, Az örök kérdés: Hogy jelent meg az első élet a Földön?
Amíg ezek a pontok nincsenek tisztázva ne jelentsünk már ki olyan butaságot, hogy "kétségtelenül be lett bizonyítva". Ugyanis egy apró dolog valóban be lett bizonyítva, de azért a kétségek még ott vannak.
Aztán pedig ez a számtalan bizonyíték. Lehet valaki nem tud 6-ig elszámolni, de azok akik ezzel hőzöngtek egyetlen egy "számtalan bizonyítékot" sem tudtak felhozni.
Szóval érted a problémát. Az evolucionizmus egyelőre ugyan olyan hit mint a teremtéstörténet. Mindkettőre vannak közvetett bizonyítékok, amiket lehet jól is értelmezni és félre értelmezni is.
---
A szájkaratésoknak meg külön. Még ha tévedek is néhány pontban, én legalább úgy hőzöngök, hogy utánajártam, ti meg csak veritek a melleteket a nagy büdös semmire minimális tudással. Egyszerű a tétel, a saját igehirdetőiteknek hisztek ennyi, nincs tudás bennetek csak hit. Szóval lehet dehonesztálni a vallásos embereket, egy grammot nem vagytok különbek mint ők.
Anonymus
"Éppen ezért történhettek a közelmúltban olyan szégyentelen csalások a részükről, amelyek azt hivatottak ideje korán bizonygatni, hogy az evolúció az tény. De lebuktak idővel. "
Erre valami konkrétum, vagy forrás? :-)))))))))
"Erre valami konkrétum, vagy forrás?"
Neandervölcsi ember? Lüsi? ... de nem is sorolom, kb. az összes majdom -> ember "átmenet" egy hamisítvány. Még nem találtak közös őst. Ezek mindegyike hamisítvány, amelyekről nem teológusok, hanem a szakmabeli kutatók bizonyították, hogy hamisítványok.
Aztán pedig ott van az az elmélet, miszerint minden petesejt átmegy a törzsfejlődési szakaszokon.
Erről is bizonyították idővel, hogy hamisítvány, mégis egyes tankönyvekben mint tény van közölve.
Nem jött be... ismét... fene... pedig majdnem megfogtál...
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!