Kedves keresztények! Nektek van tapasztalatotok olyan párkapcsolatról, ahol a másik fél nem volt keresztény?
18 éves lány vagyok és együtt járok már 1,5 éve egy fiúval, aki kissé idősebb nálam, és ő nem keresztény.
A kapcsolatunk elején még én is evilági dolgokat vallottam, de furcsa mód ezalatt megkomolyodtam és szilárdabb lett a hitem.
Én szeretem olvasni a Bibliát, szeretek imádkozni és templomba járni, és fontos nekem Istennel a jó kapcsolatom. Ő is eljön velem szívesen templomba, bár ezt nem indítványozza, csak támogatja. Ő nem lelki ember, csak jó neveltetésben részesült, és bár neki is vannak bűnei és hibái, de úgy összevetve mindent, jó ember.
Viszont kezdem azt érezni, hogy rossz felé tartok, tartunk. A kapcsolatunk elején úgy álltak a dolgok, hogy én min. 1 évet szeretnék várni a szexig. De ez mikor aktuális lett, nem tudtam megtenni, és mondtam neki, hogy ez nekem házasságig nem is fog menni. Ő, bár nem örült ennek nyilván, és zsákbamacskának érezte, mégis elfogadta, és azt mondta, hogy türelmes lesz, amíg csak bírja. És ezzel nincs is baj. Csak bár nem feküdtünk le egymással, de sajnos rendszeresen pettingelünk, ami szintén ugyanolyan rossz...
Nagyon szeretem őt, és bármit megtennék érte, de úgy érzem, hogy rossz irányba haladok, haladunk. Hiszen egy keresztény párkapcsolatnak, és főleg majd egy házasságnak olyan lelkinek kéne lennie, olyan igazinak! Hiába, hogy szeretjük egymást, és a lelkünk is szokott romantikázni, de az mégsem olyan teljes.
Nem tudom, mit kéne tennem? Az egyik felem azt mondja, hogy engedjem el, és számítsak egy "jobbra" (csúnyán szólva!) a másik pedig azt, hogy várjak, és imádkozzak, és majd elintézi az Úr. Amikor nagyon nehéz, már azért könyörgök, hogy bárcsak az Isten venné el az életemből, és ne nekem kellene nehéz döntést hozni.
Tudom, hogy ez most kicsit bonyolult lett, és hogy itt nem emberi észre kell támaszkodni, hanem csakis Istenre. ... Nagyon szeretem őt, ezért nehéz elengednem, mégis félek, hogy ezen fog múlni az üdvözülésem.
Mit gondoltok? Milyen tapasztalataitok vannak ilyennel kapcsolatban? Minden történetet, tanácsot köszönök!
Komolyan nem tudom, hogy neked mi bajod van.
Itt egy tök jó pasi, aki tetszik, jól elvagy vele, fontos vagy neki, megért téged, türelmes, jól érzitek magatokat te meg azért lehúznád a budin, mert nem a szeretetet, szerelmet, hűséget tartod lelkinek hanem valami ocsmány, okkult szent szart.
Vagy csak ennyire félted a szüzességed és ennyire tartogatod? (mert félsz, hogy nem elsz házasság soha?)
Hát..
De tényleg most mi a baj?
Csak haverok vagytok? Meguntad? Veszekedtek?
Kedves Lucifer!
Ha nincs hited, akkor ezt tényleg nem tudom elmagyarázni, hogy nekem milyen fontos. Nem csak haverok vagyunk! :D Hát nem úgy kezdtem, hogy járunk már 1,5 éve? Szeretem, és nem untam meg őt.
Keresztèny vagyok, de nem vállàsos.
azzal, amit èn mondanèk, biztosan nem èrtenèl egyet.
Minden esetre nagyon nagyon Szerencsès vagy, hogy ilyen pàrod van.
szàmomra a hit és a vállàs mèg mindig két külön fogalom.
Miért baj az, ha pettingeltek?És miért menne rossz irányba ez az egész?Na és amit a leginkább nem értek: miért múlna ezen az üdvözülésed?
Amiket te a szakítás mellett felsorakoztatható érvekként látsz, az számomra nyilvánvalóan mind olyasmi, ami megfolytja ezt az egészet.A srác elképesztően kedves, toleráns és még türelmes is, nem hinném, hogy ezek után megérdemelné, ha te kezdeményeznéd a szakítást, ráadásul olyasmire alapozva, amit ő már másfél éve nemhogy megtűr, hanem teljesen elfogad.
Elmegy veled a templomba is!Nagyon nem érdemelné meg, ha éppen a vallásod miatt szakítanál vele.
De ez nem az én dolgom, nem hozhatok helyetted döntést, viszont a helyedben nagyon vigyáznék arra, hogy ne a vallási különbségek miatt szakítsak.Csakhogy az ő szemén keresztül lásd: másfél éven át elfogadja, hogy keresztény vagy, még templomba is elmegy veled, és az egy év kivárási idő után is szemrebbenés nélkül azt mondja, hogy megvár.És viszonzásként szakítanak vele, végső soron azért, mert ő nem mély hitű keresztény.Erre mondanák azt, hogy a kisujját nyújtja és az egész karja kell.
"azért könyörgök, hogy bárcsak az Isten venné el az életemből, és ne nekem kellene nehéz döntést hozni."
Őszinte leszek (ha nem akarsz kritikát ne olvasd el)! Te tényleg ennyire hülye vagy? Van egy kapcsolatod, egy olyan párod aki tolerál minden (neharagudj) eszeveszett baromságot és te azért imádkozol, hogy Isten vegye el tőled?
Én is hiszek Istenben de az ilyen fanatikus idiótáktól a falra mászok. Szerinted Isten mit szeretne? Hogy gyertyafénynél imádkozzatok kettecskén mosolyogva? Vagy azt, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet éljetek együtt.
Kaptál Istentől egy adományt. Akkorát amit fel sem fogsz. Egy olyan embert aki szeret, megért és (a leírásod alapján) a világnézete elé is helyez. Erre te vagy olyan hülye, hogy szakítani akarsz vele. Ne aggódj, ha ezt így folytatod Ő fog szakítani veled és "megkímél" a továbbiaktól. És mi lesz majd, ha összeházasodtok és kiderül, hogy egyszerűen nem működik köztetek a szex? Akkor meg ugye bukta van mert válás ugye nincs. Szépen megkeseredtek a párodat meg elcsábítja valaki 2 perc alatt (és még csak nem is hibáztathatod érte). Te meg sírdogálhatsz a templomban.
Gondold végig az Ő helyzetét is. Van egy barátnője, akit amikor megismert és megszeretett tökéletes volt számára (hisz ezért jöttetek össze) aztán a hölgy szépen elindul a vallási fanatizmus áhítattal kikövezett útján és lassacskán teljesen kifordul abból a képből amibe a fiú beleszeretett. Ezt tolerálja, mert szeret, és a szerelmére nincs jobb bizonyíték, minthogy ekkora áldozatokra képes érted. Mert hidd el, ha nem így nevelték, és nincs rá affinitása akkor számára ez Óriási áldozat. Erre jössz Te és imára kulcsolt kézzel szakítani akarsz vele. Ráad petting az van de az csak picit bűn, azt lehet. Akkor mennyivel lenne rosszabb, ha megadnád neki amire vágyik?
Ha Isten keresztezte az utatokat akkor szerinted mi a célja? Hogy szakíts vele? Vagy hogy boldogok legyetek?
A Te hited, a Te életed és ne haragudj, ha kemény voltam, de nem akarom, hogy 40 évesen egyedül azon kelljen keseregned, hogy miért is vesztetted el a párod. Hidd el nem "számíthatsz egy "jobbra", mert ekkora áldozatot nem hoz meg érted senki. Üljetek le és beszéljétek meg a dolgot. Az Úr sem akarhatja, hogy tönkretedd a kapcsolatod miatta.
Keresztény meglátásból:
önzőségre vall a gondolkodásmódod, az írásodból az derült ki, hogy csak a saját érdekeidet nézed. A párod hajlandó mindenről lemondani, támogat téged a döntéseidben, de neked hiányzik valami, az a bizonyos plusz a kapcsolatotokból. Tudod, mi az a plusz? EGY KAMERA! Ez az ÉLET, nem egy film!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!