Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Helyes-e férjes asszonyként...

Helyes-e férjes asszonyként barati viszonyt ápolnom egy másik keresztény férfival?

Figyelt kérdés
Csak egy régi osztálytársam aki szerelmes is volt belém a suliba most felkeresett ő is keresztény lett tudja ,hogy férjnél vagyok.Csak az interneten irogat.Én kellemetlenek érzem a közeledését félek,hogy szerelmes lesz belém megint de megbántani sem szeretném.
2013. dec. 17. 18:24
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha tisztázod vele ezt az elején. Ha szeretnéd vele tartani a kapcsolatot, akkor írd meg neki, hogy te szívesen levelezel vele időnként, viszont a félreértések elkerülése miatt közlöd, hogy férjnél vagy és a levelezésetek kizárólag baráti jellegű lehet.

Nyilván abból amiket írt, ahogyan írt eddig már abból is tudhatod, hogy mik a szándékai. Nem ugyanúgy ír egy barát, és az aki esetleg közeledni szeretne feléd.

2013. dec. 17. 18:40
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagy kérdés, hogy nő és férfi között alakulhat-e ki barátság, főleg ha vonzónak találják egymást?

Szerintem igen. Csak nehezebb uralkodni jóval.

Másoknak az is kérdés, hogy a hűségnek van-e értelme.

Nálam igen...A képmutatásnak viszont nincs.

Ne haragudj, de ha nem szeretnéd megbántani a fiút, akkor mit fogsz csinálni? Megcsalod vele a párod? Vagy úgy érted, hogy azzal nem akarsz fájdalmat okozni a fiúnak, hogy elzavarod, ha kimutatja az érzéseit?

Az érzések ellen nehéz tenni. Kérdés, hogy kinek a másik, kinek önmaga a fontos??

Én minden érzést kiölök magamból, amilyen gyorsan csak lehet. De nem mindig egyszerű.

A házasság egy ígéret. Egy kapcsolatban vannak szabályok és kötelezettségek. A családod van, akkor még durvább a helyzet. Hiszen a gyerekek sorsa mi lesz?

Te szerelmes vagy a fiúba?

Még az elején ha gyanúsat észlelsz írd meg neki, hogy fogja vissza magát. Persze csak ha nem őt akarod inkább.

2013. dec. 17. 18:43
 3/27 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Mond el a férjednek a helyzetet, és kérj tanácsot tőle, úgy mint tőlünk kértél.

Ha BÁRMILYEN OKnál fogva úgy érzed ez nem megy, akkor már baj van!!

2013. dec. 17. 18:47
 4/27 anonim ***** válasza:

De csak akkor beszéld meg a férjeddel, hogy ha nem olyan, hogy behúz egyet és felkiabál, hogy hol van a puska...

Bár igaz még mindig jobb, mintha egyiknap úgy jönnél haza, hogy látod a fiút bekötött szájjal a kocsiban...

2013. dec. 17. 18:49
 5/27 A kérdező kommentje:
Nem csak a férjemet szeretem! Mint írtam kellemerlenűl érzem magam a leve miatt.Tudja,hogy férjnél vagyok.
2013. dec. 17. 18:51
 6/27 anonim ***** válasza:
27%

Egy keresztény nem tesz fel ilyen kérdést, mert tudja rá a választ.

Ha az a férfi is keresztény, akkor meg nem is keresi veled a kapcsolatot, az más ha véletlenül össze találkoztok az utcán néha, és köszöntök egymásnak.

A rendszeres kapcsolat tartás flörtölésnek számít, és egy keresztény akár férfi akár Nő kerüli az ilyet, mert tisztában vagyunk a korlátainkkal a tökéletlenséget illetően.

van-e több törvényes okod arra, hogy nagyobb figyelmet szentelj egy más nembeli személynek,amikor kötve vagy.

Sajnos néhány keresztény tévesen úgy gondolja, hogy elfogadható romantikus érzéseket táplálnia a házastársán kívül más iránt is. Vannak, akik egy ilyen „baráttal” osztják meg legbensőbb gondolataikat, talán olyanokat, amelyeket még a házastársuknak sem mondanak el. Ez oda vezet, hogy a romantikus érzések érzelmi függéssé érnek, és ez megmérgezheti, sőt akár tönkre is teheti a házasságot. A házasságban élő keresztényeknek észben kell tartaniuk Jézus bölcs intését, mely szerint a házasságtörés a szívben kezdődik (Máté 5:28). Óvjuk hát a szívünket, és kerüljük azokat a helyzeteket, amelyek ilyen végzetes következményekhez vezethetnek.

így tiszteletlenséget mutat Isten házassági elrendezésének szentsége iránt.

Kérdezd meg a férjedet, mit szólna ehhez?

De még ha nem történik is soha házasságtörés, a házasságban élő, flörtölő személy további veszélybe sodorja magát — „érzelmi viszonyba” keveredik.

Egy erről a témáról szóló könyv így magyarázza: „Bármilyen tevékenység vagy kapcsolat, amely túl sok időt és energiát von el a házastársaddal töltött életből, már a hűtlenség egyik formája.” Igen, az érzelmi viszony elrabolja azt az időt, figyelmet és gyengédséget, amelyet az illetőnek a házastársára kellene fordítania. Jézus azon parancsát figyelembe véve, hogy bánjunk másokkal úgy, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak, a házasságban élő, flörtölő személy jól teszi, ha megkérdezi magától: „Hogyan érezném magam, ha házastársam ugyanígy viselkedne valaki mással?”

2013. dec. 17. 18:56
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Rossszul írtad, de megértettem, hogy csak őt szereted a másikat nem (mármint a férjed szereted).

Nyugodtan írd meg a fiúnak, hogy kicsit rosszul érzed magad.

Tehát amit ide írtál. Hogy nem akarod megbántani és hitegetni, de neked csak a férjed kell és ne értsen téged félre, szívesen beszélgetsz vele, de csak mint barát. Ha túl lép egy határt, akkor pedig rászólsz. A férjed előtt pedig ne tagadd le őt soha....

Én is elkezdtem beszélni itt egy nagyon aranyos karakterrel, aki foglalt. Ő azonnal megmondta nekem, hogy nem párt keresni jött ide. Bár lehet írtam 1-2 félreérthető dolgot neki utána, így én is azt érdemelném, ha elküldene a büdös francba.

2013. dec. 17. 18:58
 8/27 A kérdező kommentje:

Értem.Tényleg rosszúl írtam.

Csak a férjemet szeretem.

2013. dec. 17. 19:06
 9/27 anonim ***** válasza:

Akkor mi a gond?

Kérte valaki, hogy megcsald őt?

Nem inkább a fiőval nem akarsz beszélni, csak túlbonyolítod?

2013. dec. 17. 19:09
 10/27 A kérdező kommentje:
Félek a bűntől.Hogy közeledne hozzám mert mindig is próbálkozott nálam és mellesleg még az iskolában sem volt közötünk semmi.Csak ő volt mindig szerles belém.Nem akarom meg bántani de kellemetlenek érzem a közeledését.
2013. dec. 17. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!