Helyes-e férjes asszonyként barati viszonyt ápolnom egy másik keresztény férfival?
A barátsággal semmi gond nincs. Más kérdés, hogy sokan nem hinnék el, hogy ti csak barátok vagytok...
Ilyen előzmények után (szerelmes volt beléd) én azért meggondolnám... ha szükséges, tisztázni kell vele, hogy a maximum a barátság, ami köztetek lehet. Kérdezd meg erről a férjedet is, mert lehet, hogy zavarná. (Mondjuk nem lenne szép tőle, ha még azt is "megtiltaná", hogy barátaid legyenek az ellenkező nemből...)
Olvasva a neked írt válaszokat és a hozzászólásaidat, egyre több kérdés merült fel bennem, az egyik az, hogy mi lehetett a célod a kérdés kiírásával?
Segitséget kértél? De mihez? Mert a kérdésedre a rövid válasz: NEM.
Tudod te hány keresztény férfi és nő csalja meg egymást naponta? Milyen biztisítékot ad a "keresztény férfi", hogy nincsen szándéka megbántani a férjedet(rajtad keresztül), mint felebarátját?
Te magad is írod, hogy félsz ettől a "barátságtól". Miért? Miért vagy ennyire bizonytalan? Lehet, hogy te is érzel újra valamit iránta? Figyeld mit mondott Jézus:
„Mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében” (Máté 5:28) Ez fordítottan is igaz.
Lehet, hogy szívedben már meg is csaltad a férjedet? Mert a bizonytalanságod ezt is jelentheti.
Használna a házasságodnak ha a régi kapcsolatodat sűlyesztőbe tennéd. Mérlegelj, megéri elveszíteni a férjedet? Ha be akarod csapni, már úgy is elveszítetted. Miért is nem tudod megbeszélni vele ezt a "kalandodat"? Már nem annyira szilárd a bizalom a férjeddel?
Ezekre a kérdésekre magadnak kell magadnod a válaszokat. Talán jobban tisztában leszel saját érzéseiddel.
Az meg külön megdöbbentő, hogy "keresztény",(állítólag) Istenben hívő emberek milyen (Istentelen)tanácsokat írnak a támáról! Mintha Isten semmit sem látna, hallana!!
Remélem a családodért, és nem ellene hozod meg döntésedet.
Én voltam hasonló helyzetben és nagyon egyszerűen azt tettem, hoyg elmondtam ennek a barátkozni próbálú másik pasinak, hogy milyen meglepetéssel készülök a férjem szülinapjára és mennyire boldog vagyok vele. Ha ezt tisztán elmagyarázod neki, hogy nagyonon jól megvagytok és neki is sok sikert kívánsz a párválasztáshoz, esetleg be is mutatod őt egy lánynak, akkor tisztán fogja látni, mi a helyzet.
Ha a férjeddel nem vagytok már olyan jó kapcsolatban, akkor lehet probléma, mert akkor hazudnod kellene, hogy boldog vagy, és akkor ne ezt a megoldást válaszd!
"A rendszeres kapcsolat tartás flörtölésnek számít, és egy keresztény akár férfi akár Nő kerüli az ilyet, mert tisztában vagyunk a korlátainkkal a tökéletlenséget illetően. "
Nyilván muszlim nőt-férfit akartál mondani. Szóba se állhat a barátaival, mert talált valakit?! Igen, a muszlimoknál nem...A legundorítóbb dolog, amikor valaki csak addig tartja meg a barátait, amíg nem talál párt, aztán meg elfelejti őket! Ez nem keresztényi, ez azt jelenti, hogy neked minden ismerősöd lehetséges partner!Nekem is van barátom, aki ellenkező nemű, de sose lesz köztünk több, akkor se, ha kettesben csinálunk programot, mert szexuálisan nem vonz. Ilyen is van!A "bűnös kívánsággal asszonyra tekint" kitétel pedig arra is vonatkozik akit a TV-ben látsz, ha mindenkiről az ágyjelenet jut az eszedbe, legjobb, ha bekötöd a szemed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!