Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények! Nektek...

Kedves keresztények! Nektek van tapasztalatotok olyan párkapcsolatról, ahol a másik fél nem volt keresztény?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok és együtt járok már 1,5 éve egy fiúval, aki kissé idősebb nálam, és ő nem keresztény.

A kapcsolatunk elején még én is evilági dolgokat vallottam, de furcsa mód ezalatt megkomolyodtam és szilárdabb lett a hitem.

Én szeretem olvasni a Bibliát, szeretek imádkozni és templomba járni, és fontos nekem Istennel a jó kapcsolatom. Ő is eljön velem szívesen templomba, bár ezt nem indítványozza, csak támogatja. Ő nem lelki ember, csak jó neveltetésben részesült, és bár neki is vannak bűnei és hibái, de úgy összevetve mindent, jó ember.

Viszont kezdem azt érezni, hogy rossz felé tartok, tartunk. A kapcsolatunk elején úgy álltak a dolgok, hogy én min. 1 évet szeretnék várni a szexig. De ez mikor aktuális lett, nem tudtam megtenni, és mondtam neki, hogy ez nekem házasságig nem is fog menni. Ő, bár nem örült ennek nyilván, és zsákbamacskának érezte, mégis elfogadta, és azt mondta, hogy türelmes lesz, amíg csak bírja. És ezzel nincs is baj. Csak bár nem feküdtünk le egymással, de sajnos rendszeresen pettingelünk, ami szintén ugyanolyan rossz...

Nagyon szeretem őt, és bármit megtennék érte, de úgy érzem, hogy rossz irányba haladok, haladunk. Hiszen egy keresztény párkapcsolatnak, és főleg majd egy házasságnak olyan lelkinek kéne lennie, olyan igazinak! Hiába, hogy szeretjük egymást, és a lelkünk is szokott romantikázni, de az mégsem olyan teljes.

Nem tudom, mit kéne tennem? Az egyik felem azt mondja, hogy engedjem el, és számítsak egy "jobbra" (csúnyán szólva!) a másik pedig azt, hogy várjak, és imádkozzak, és majd elintézi az Úr. Amikor nagyon nehéz, már azért könyörgök, hogy bárcsak az Isten venné el az életemből, és ne nekem kellene nehéz döntést hozni.

Tudom, hogy ez most kicsit bonyolult lett, és hogy itt nem emberi észre kell támaszkodni, hanem csakis Istenre. ... Nagyon szeretem őt, ezért nehéz elengednem, mégis félek, hogy ezen fog múlni az üdvözülésem.

Mit gondoltok? Milyen tapasztalataitok vannak ilyennel kapcsolatban? Minden történetet, tanácsot köszönök!

2014. okt. 27. 21:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Azért nem árt arra is gondolni, hogy ha legelőször csak a házasság után van szex, és tegyük fel, hogy nem jó(mert nem lehet mindenkivel jó, ez van), akkor utána mi a következő lépés?

Válni nem lehet, ergo marad az az opció, hogy egy életen át ugyanazzal az emberrel kell újra és újra csinálni, akivel nem esik jól.

Ez a végkifejlet azért totális szívás lenne.

2014. okt. 28. 16:11
 22/26 forTrue ***** válasza:
12%

Szia!

A hozzáállásod az élethez és Istenhez szerintem igen jó. Szerencsés vagy, hogy megvan benned ez a hajlam. Isten kell legyen a legfontosabb, ha máshogy nem megy, akkor szakítanod kell a pároddal, ezt jól látod, hogy az üdvösséged múlik rajta.

Nekem az a meglátásom, hogy az összes jelenleg létező magát kereszténynek valló gyülekezettel probléma van és lehet, hogy menekülni kell mindegyikből, mert úgy veszem észre, hogy nem világosítják elég hatékonyan az emberekkel, hogy valójában mennyire komoly dolog az, hogy van-e hitünk, vagy nincs. Jobb megoldásnak tartom, ha nem mega gyülekezetekbe járunk, hanem kis otthoni összejöveteleket alkotunk, ahol meghittebben beszélhetünk a hitről és Istenről, hogy személyesebb kapcsolatot ápoljunk vele.

Néhány dologról megerősíthetlek téged:

- ha nem változik a párod hozzáállása, akkor valóban rossz felé tartotok.

- petting is valóban ugyanolyan bűnös, mint a szex

- Isten valóban fontosabb kell legyen, mint bárki más.

Ahhoz, hogy valaki igaz hitre ébredjen, nagyon fontos megismerni pl a világot, amiben élünk. Észrevenni, hogy mi felé halad a világ, és meglátni a párhuzamot a Biblia által leírt végső idők és a jelenlegi világ eseményei között. Ismerni kell a gonoszt ahhoz, hogy tudjunk különbséget tenni. Amit javaslok nektek, hogy nézzetek kicsit utána annak, hogy kik, milyen emberek és hatalmak uralják ma a világot. Kik bújnak meg a háttérben mind világi és mind vallási téren és azok kit imádnak. Ha ezeket a dolgokat nem ismeritek meg, akkor nem fogjátok észrevenni az igazi utat, ami Istenhez vezet.

2014. okt. 28. 19:25
 23/26 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kódolva van benne a magány és a boldogtalanság. Legalábbis a jelen állapotban.
2014. okt. 29. 11:12
 24/26 anonim ***** válasza:
A szüleim is így kezdték mi ti most. Anyámnak inkább csak keserűség jutott. 40 év után még együtt vannak, de csak kényszerűségből. Ha keresztény vagy, elfogadod a Biblia intését, miszerint a felemás iga nagyon nem jó dolog.
2014. okt. 29. 12:45
 25/26 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Csak most bukkantam véletlenül a kérdésedre, de nagyon szimpatikus, és kíváncsi lettem mi lett veletek azóta. Ha még erre jársz, írd meg kérlek, akár privátban is! :)
2015. aug. 22. 23:04
 26/26 A kérdező kommentje:
Szia! Együtt vagyunk még, bár sajnos a részéről nem változott semmi :/
2015. aug. 23. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!