Kedves keresztények! Nektek van tapasztalatotok olyan párkapcsolatról, ahol a másik fél nem volt keresztény?
18 éves lány vagyok és együtt járok már 1,5 éve egy fiúval, aki kissé idősebb nálam, és ő nem keresztény.
A kapcsolatunk elején még én is evilági dolgokat vallottam, de furcsa mód ezalatt megkomolyodtam és szilárdabb lett a hitem.
Én szeretem olvasni a Bibliát, szeretek imádkozni és templomba járni, és fontos nekem Istennel a jó kapcsolatom. Ő is eljön velem szívesen templomba, bár ezt nem indítványozza, csak támogatja. Ő nem lelki ember, csak jó neveltetésben részesült, és bár neki is vannak bűnei és hibái, de úgy összevetve mindent, jó ember.
Viszont kezdem azt érezni, hogy rossz felé tartok, tartunk. A kapcsolatunk elején úgy álltak a dolgok, hogy én min. 1 évet szeretnék várni a szexig. De ez mikor aktuális lett, nem tudtam megtenni, és mondtam neki, hogy ez nekem házasságig nem is fog menni. Ő, bár nem örült ennek nyilván, és zsákbamacskának érezte, mégis elfogadta, és azt mondta, hogy türelmes lesz, amíg csak bírja. És ezzel nincs is baj. Csak bár nem feküdtünk le egymással, de sajnos rendszeresen pettingelünk, ami szintén ugyanolyan rossz...
Nagyon szeretem őt, és bármit megtennék érte, de úgy érzem, hogy rossz irányba haladok, haladunk. Hiszen egy keresztény párkapcsolatnak, és főleg majd egy házasságnak olyan lelkinek kéne lennie, olyan igazinak! Hiába, hogy szeretjük egymást, és a lelkünk is szokott romantikázni, de az mégsem olyan teljes.
Nem tudom, mit kéne tennem? Az egyik felem azt mondja, hogy engedjem el, és számítsak egy "jobbra" (csúnyán szólva!) a másik pedig azt, hogy várjak, és imádkozzak, és majd elintézi az Úr. Amikor nagyon nehéz, már azért könyörgök, hogy bárcsak az Isten venné el az életemből, és ne nekem kellene nehéz döntést hozni.
Tudom, hogy ez most kicsit bonyolult lett, és hogy itt nem emberi észre kell támaszkodni, hanem csakis Istenre. ... Nagyon szeretem őt, ezért nehéz elengednem, mégis félek, hogy ezen fog múlni az üdvözülésem.
Mit gondoltok? Milyen tapasztalataitok vannak ilyennel kapcsolatban? Minden történetet, tanácsot köszönök!
Nagyon jólelkű ember lehet, vigyázz rá, kevés az ilyen toleráns és szelíd ember.. Elfogad Téged és szeret. És házasodjatok össze. Nem lesz jobb, ez biztos! (A petting nem olyan nagy baj, mert nem lehet belőle nem kívánt terhesség, és ez nagyon nagy szempont.) Elég sokat foglalkoztam a hit kérdéseivel. Mindezt úgy mondom. A jezsuiták - tehát a legszigorúbbak- írtan egy világi keresztény rendről. Nem vallásosak. Leprásokat gyógyítanak, oda mennek, ott élnek, ahol ez a szörnyű betegség még van. A szaktudásukat, a munkájukat olyan emberek gyógyítására, lelki támogatására adják, akiket senki sem szeret, akiktől félnek. Ők gyakorló Krisztus követők. Ez van. A Krisztus impulzus olyan nagy hatás volt a világban, hogy csak kevesen érették meg, sokan félreértették. Ma már egyre inkább értik, mi az, élni Krisztus követését, követni őt. Gondolattal, szóval cselekedettel és nem mulasztással. A hit cselekedetek által tevékeny - mondta már Pál apostol, mára beérett.
Olyan igazinak tűnik ez a kapcsolat, hogy imádkozni kell érte, maradjon meg.
Ez az ember nem lát a szerelemtől! Még!
Egyszer csak fog! És akkor nektek végetek! Miattad egyébként!
Jól írták a srác mindenről lemond. Tényleg mindenről! Érted! A mérleg serpenyője nagyon elmozdult az egyik irányba.
Már megbocsáss te meg játszod a szende szüzet, ájtatoskodsz! Betű szerint! SEMMIT nem adsz vissza!
A szexel vallási okból gondod van. A szexuálpszcihológia szleng szerint "vallás sérült vagy".
Állítólag te szerelmes vagy! Teljesen normális a nemi vágy egy párkapcsolatban! A "de sajnos rendszeresen pettingelünk, ami szintén ugyanolyan rossz... " rettentő beszédes!
Lányregényekben élsz, megküldve egyalapos vallási meggyőződéssel, valójában sem szerelmes nem vagy, sem szexuális lény, (megkockáztatom durva elfojtásokkal tele) egy plátói lelki társ vagy maximum míg ő szerelmes! Azt a srácot tönkre fogod tenni, méghozzá szó szerint!
Az a nemi vágy ami most nem erős a idővel még inkább gyengülni fog. A házasságot csak te tekinted vízválasztónak a nemi életedben: nem lesz az! Ideológiai vonal pusztán, amit azért fogsz átlépni "mert kell" és nem azért, mert húú de vágysz rá, és megőrűlsz a szerelemtől és vágytól! Ha ugyanis ez lenne a helyzet a kérdésed az volna, hogyan egyeztesd össze a vallásodat a vágyaddal.
Ez a kapcsolat halálra van ítélve, és biztosan válás lesz a vége ha összeházasodtok. Az a szerelem ami most elviselhetővé tesz téged idővel lecsillapodik és a hétköznapok malomkövei között elvásol 1-2 év alatt.
Befordultál a vallásodba, az ideológiádba és nem látod tőle mennyire de mennyire önző vagy és mekkora zűr van a nemiségeddel! A srác látása kitisztul és lapátra tesz. kvázi: észreveszi, hogy ő mindent beletett ebbe te meg egy nagy semmit! És akkor oltári nagyot fogsz puffanni a betonon, mert leesel abból a marha nagy habos babos romantikus felhőből amiben most leledzel! A valóságnak köze nincsen ahhoz ami a fejedben él, és nagyon fájdalmas lesz amikor ezt magad kell megtanuld mert nem hallgatsz rám.
Házasságig szex nélkül: a szexuálpszcihológia nem véletlenül nagyon nem ajánlja! A nemi vágy (köznapian "a kémia") ha nem működik eleve esélytelen a rendes nemi élet házassági de vagy oda. A túl konkrét méretbeli különbségek dettó! (ő túl nagy te túl szűk)
Az ideológiai különbség: prűdség alakult ki benned, avagy esetleg azért nem is kívánd mert aszexuális vagy?
Lássuk pontokba szedve
- Túl nagy méretbeli különbségek: nem megoldható probléma
- Esetleges aszexualitás: nem megoldható
- prűdség (pl: orálszex és tsai): nagyon nehezen oldható és csak a vallásod leépítésével
- esetleg azért nem kívánod már most sem, mert nem működik a kémia: nem megoldható probléma
- Az önzőség amit most felvonultasz: azonnali szakító ok.
- napi szintű ideológiai vélemény különbség: felőröl biztosan. pl: állandó öldöklő vita lesz,hogy a gyereket mindketten eltérő módon nevelitek. (ez csak 1 az ezerből)
Ez idő kérdés és így ebben a formában biztosan bukta. Csak addig tart ez a nagyon "szerelem" amíg ő szeret téged. Amint a PNA lejjebb megy az agyában ott vége is a dalnak!
mi várható: ha ez megtörténik akár házasság előtt (az a jobb hidd el) vagy után, akkor azt fogod gondolni, hogy
ő rossz ember te vagy a jó és a bibliából fogsz meríteni ami nem párkapcsolati tanácsadó könyv. (ha ezt nem látod akkor buta is vagy mint a föld!) A kör bezárul, még jobban befordulsz, és még vallás sérültebb leszel. Már most súlyosan kezdesz befordulni és tönkre vágni a mentális és szexuális életedet (ami gyakorlatilag nincsen! És ez 4 tudományág szerint gáz nem kicsit!)
Tanácsom! (és ezt most nagyon komolyan vedd)
Te nem keresztény és hívő vagy, hanem önző és vallás sérült! Sűrgősen fejezd be, "gyere le a szerről", és kezd el a normális ember életét közös nevezőre hozni a hitéleteddel.
- Kevesebb (minimális templom)
- ha kérdésed van barátokat másokat kérdezz ne bibliából próbálj okoskodni mert esélytelen
- Tessék maszturbálni!!!!!!
- És tessék végre férfiként nézni a párodra!
Vagy tönkremész!
Dönts!
Köszönöm a válaszokat! Nem sértődtem meg egyik válaszon sem, hiszen én kértem és erre vártam...
Csak azért szeretném, ha nem úgy jönne le nektek ez a párkapcsolat, hogy mi megkeseredett és beletörődöm típus szerelmesek vagyunk! Hiába, hogy felmerült bennem ez a probléma, vagy esetleg már beszélgettünk is róla, nem ezzel nyaggatom őt minden áldott hétvégén. Ő pedig egy érett fiú már, tapasztalatokkal a háta mögött, és mivel józan és reális gondolkodású, simán "lemondana" arról, ami nem jó neki! Tudom, hogy sokat tűr miattam, de nem kényszerítettem rá, és nem a rózsaszín köd miatt tette, mert már rég nem abban a fázisban tartunk. Lehetne neki más, mégsem hagyott el. Figyelek az igényeire, és akár egy veszekedős, akár egy nevetős pillanatunkban azt mondja, hogy boldog mellettem, és hogy tökéletes vagyok neki, szóval nem hinném, hogy belül annyira szenvedne! Azért ennyire szívtelen nem vagyok...
Aki szerint pedig csak aszexuálisan lehet kibírni szex nélkül, az nagyon buta, szerintem! :D Nyilván nem vagyok az, ha pettingelünk. És azt sem úgy kell elképzelni, hogy sírva és szomorúan esek neki, csak azért mert "rossznak" tituláltam a fenti leírásomban....Szóval szexuálisan teljesen egészséges vagyok, bármennyire hihetetlen :D Nincsenek elfojtott vágyaim, elhihetitek, hogy nem lesznek nagy méretbeli különbségek, mert az már kiderül volna, főleg egy tapasztaltabb ember részéről, prűd nem vagyok, hisz a házastársaddal, kettecskén MINDENT lehet!, kívánni kívánom, csak mértékkel, önző nem vagyok ilyen téren...
A gyereknevelést meg leírtam az első kommentben. Ő erkölcsösen képzeli el a nevelést, én pedig nyilván erkölcsösen, a keresztény vallás miatt. Tudta, hogy mit jelent ez, amikor kimondta, hogy rám bízná ezt az oldalát.
A tanácsaid közül pedig, kedves utolsó:
Mire jó a kevesebb templom? :D Ha akarom, és akarom, itthon is olvasom a Bibliát vagy hallgatom a tanításokat ...
Ne hidd azt, hogy tizen-huszon évesek között sok olyan erkölcsös vagy követendő van, akit kérdeznénk. Itthoni felnőttek életútjára pedig nem szívesen lépnék rá :) Szóval marad annak a tanácsa, aki a Bibliát olvassa és igaz életet él, vagy maga a Biblia.
A maszturbálás... Mert azzal pont nem az önzést gyakorlom, amiből egyébként is jeles vagyok elvileg! :D Ismerem magam, és tudom, hogy mi a jó, és miért, és a barátom is ismer már, akkor miért vezetném ezt be kötelezően?!?!?!
A párom pedig eddig is férfi volt!
Ezeket eddig nem írtad le!
"Tudom, hogy ez most kicsit bonyolult lett, és hogy itt nem emberi észre kell támaszkodni, hanem csakis Istenre. ... Nagyon szeretem őt, ezért nehéz elengednem, mégis félek, hogy ezen fog múlni az üdvözülésem. "
Elképesztő tévúton vagy!
A rózsaszín köd pedig simán eltart három évig is, itt mindössze hormonszintről van szó.
Én amondó vagyok, hogy ezt amit fent idéztem tőled felejtsd el! Záros határidőn belül. 18 éves vagy, hidd el a helyzet romlani fog.
Személyesen ismertem egy nőt majdnem rád is írtam, hogy te vagy e, de a kor nem stimmel :D Z. Ágnesnek hívták és láttuk ahogy fanatikus lett 27 éves korára.
Szóval nem, nem a levegőbe beszélek, csak nem adtál infó.t :D A napi szintű ideológiai és nézek különbség meglesz, ez alól kibújni nem fogsz tudni, és párod PEA szintje is meg fog szűnni legkésőbb másfél éven belül.
Ha valóan úgy látod, hogy a rózsaszín köd lement, akkor kevesebb mint egy év a szakítás ideje :)
Ezt 10 az egyhez tartom, te nevezed meg a tétet :)
Node: Elkárhozni biztosan nem fogsz, építsd le ezt mert csak rosszabb lesz ahogy "csontosodsz" a koroddal.
Tutibiztos lesz a szakítás/válás ha nem. (100%-ra mondom az idején lehet vitatkozni) És élj rendes nemi életet! Nincsen több hozzá fűzni valóm.
Vagy megfogadod és örülsz vagy nem és sírsz. (nekem egyik sem fáj, csak neked érdeked)
Nem, még titokban sem az a nő vagyok :D
A rózsaszín köd... hát jó, legyen igazad, hogy még tart! :D Bár szerintem nála sosem volt, mert nem az az érzelmi-lelki ember, mint ahogy írtam is. Ő mindig józan! De tényleg. Látjuk, egymás hibáit, és létezik rajta/rajtuk kívül más is az univerzumban, szóval nem tudom, hogy hogyan kéne még ennél jobban is kilépni a rózsaszín ködből, ha már így benne vagyunk... :D
De előbb felsorakoztattam a tényeket, de komolyan, az egész nemi egészségemmel kapcsolatban, hát miért tanácsolod még mindig azt, hogy feküdjünk le egymással? :D
Mert az az egészséges és normális!
Azért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!