Félig kész evolúciós termékek hogyan tudtak egészként funkcionálni?
Amíg a mondat felét írom csak le, senki nem érti meg, mit akarok mondani? Hogy meg lehessen érteni, az egész mondatot le kell írnom, mégpedig értelmesen, érthetően. Amíg ide nem jutok el, az olvasók jogosan állítják, hogy nem érthető a gügyögésem, és ha az életem múlik azon, hogy érthető információt adjak át, akkor ki vagyok szolgáltatva a halálnak!
Hasonlóképpen, amíg az evolúció évmilliók alatt teljesen ki nem fejlesztette a fajfenntartási, étkezési, menekülési, és egyéb létkérdéshez szükséges stratégiákat, addig hogy hogy nem volt kiszolgáltatva a félkész élőlény a könyörtelen harcnak, a létért való küzdelemnek, a könyörtelen halálnak? Hogy tudott életben maradni félig kifejlődött testi, szellemi, szervezeti mechanizmusokkal?
Ezek szerint, ha össze vissza dadogok, abból már tudni fogják adott esetben, hogy milyen gyógyszerre van szükségem perceken belül, hogy ne halljak meg?
Ez igazán jól hangzik, de a valóságban egy jókora marhaság! És hogy az élőlények évmilliók alatt fokozatosan fejlesztették ki maguknak azt, amire egyből és rögtön szükségük van az életben maradáshoz, az mégnagyobb marhaság. Érdekes, mégis állandóan éppen ezt szajkózzák a tv-ben a természettudományos filmekben.
Még nem jött rá valaki, hogy az életben maradáshoz rögtön teljesen készen funkcionáló élőlényekre van szükség, de ennek létrejövetelét úgy hívják, hogy teremtés?!!
Mindjárt jönnek a válaszok, hogy ostoba, tudatlan bunkó vagy, aki annyira primitív, hogy nem érti az elméletet sem és nálad sokkal okosabb emberek léteznek, akik tévedhetetlenek.
Egyébként teljesen igazad van.
Egyszerű, SOHA nem létezett olyan, hogy félkész. Az evolúció egy folyamat, ahol a fajok mindíg a lehető legtökéletesebbek az adott környezetben és teljesen működőképesek. Az, hogy nem a mai maodern, hanem egyszerűbb folyamatok játszódnak le bennük nem jelenti, hogy félkészek, mert az evolúciónak nincs célja vagy "koronája". Vagyis annó az a baktérium nem félkész ember volt, hanem tökéletes baktérium, majd létrejött egy tökéletes eukarióta stb. Azt, hogy mindíg "kész" legyen pedig pontosan a környezet biztosította, aki hibás volt az kinyiffant.
Egyébként kontrázzunk: magyarázd meg légy szives mért létezik a C-érték paradoxon, ha minden élőlény termetett?:P
"Azt, hogy mindíg "kész" legyen pedig pontosan a környezet biztosította, aki hibás volt az kinyiffant. "
Hogy tudott kész lenni, amikor még éppen fejlődési folyamatban volt? Akkor volt kész, amikor a kifejlődése befejeződött, vagyis életképessé vált, mondjuk egy ízülete?
Pl. amíg a zsírmirigyből tejmirigy fejlődött, közte? Addig ette a zsírt tej helyett? Ne játszd el, hogy én vagyok hülye, csak mert hülyének nézel?!
Miért lenne marhaság?
Mi számít neked "félig késznek"? Mi az a funkció, ami már "készen van" és mik azok, amelyek szerinted "félig készek"?
A szemed készen van? Holott nincs. Rengeteg hullámhossz van, amit nem érzékel - a madarak, van a méhek összetett szeme például érzékeli az UV fényt is. Mennyire jól jönne ez nekünk is, nemde? Tehát az emberi szem akkor félig kész, hiszen egy csomó dolgot nem tud. De menjünk tovább. Az emésztőrendszered készen van? Szerintem az sincs. Nézz csak meg pl. a tehenek emésztése megemészti a cellulózt is, rengeteg energiát felszabadítva belőle. Te a cellulózzal egy dolgot tudsz csinálni - végtermékként eltávolítod a beleidből. Tehát, egy tehén emésztése készen van, a tied meg nem.
Nincsen félkész dolog. Minden sejt, minden szerv teljesen készen van. Adott körülményekre, adott ragadozókra, adott helyzetekre teljesen készen van. Amennyiben mégsem, akkor az adott élőlény elpusztul. Ha az adott préda nem tud elmenekülni, akkor a ragadozó elkapja, és kaja lesz belőle. Ha a ragadozó nem kapja el a prédát, akkor a ragadozó éhenhal. Ha a populáció eléggé nagy százaléka "rosszul" működik, az adott faj kihal. Ez a helyzet arra is igaz, ha megjelenik egy új génmutáció, ami az adott egyedet előnyösebbé teszi a többihez képest (és a mutáció tovább is adódik az utódoknak). Ekkor az új "mutáns" egyed lesz a versenyképesebb, és a, nem mutálódott egyedek kiszorulnak, beolvasztódnak, vagy kihalnak.
Szóval, mi a kész, és mi a nem kész? :)
Szerintem ezt érdemes megnézni.
Ezt meg most találtam, de még nem olvastam el:
Két dologra gondolhatnak a "makro-evolúció" hívei.
Az egyik, hogy gyűltek a felesleges gének, amik egy mutáció következményében aktiválódtak.
A másik, hogy az élet bármilyen környezetben kialakul (amire a többi bolygó a bizonyíték, hogy nem igaz. Már ha egyáltalán léteznek).
Tényleg jó lenne egyszer egy kutató laborban dolgozni és megnézni, hogy hogyan történik egy mutáció. Végig kísérni az öröklődést stb..
"Egyszerű, SOHA nem létezett olyan, hogy félkész."
Mondjuk az állkapocs ízület. Először nem volt, azután meg lett.Ha nem volt félkész, akkor hétfőn nem volt, de kedden teljesen készen volt. Akkor mire kellettek a millió évek?
Ne gyere az evolúciós hipotéziseddel meg a másik lehülyézésével, mert amit mondasz, az nem életképes, bár tanítják az olyan magas lovon ülők, mint te.
"mi a kész, és mi a nem kész? :"
Pl. egy zsiráf, aminek még rövid a nyaka, egy harkály, aminek a koponyája betörik, a nyelve rövid és még kapaszkodni sem tud. Meg egy félig kész gázcsap, amire kinyitod a gázt és meggyújtod egy befejeződött tervezésű öngyújtóval.Ezt nevezik evolúciós elméletnek.
"ostoba, tudatlan bunkó vagy, aki annyira primitív, hogy nem érti az elméletet"
Ezt nevezik evolúciós bizonyításnak? Egész jó módszer az elmélet elterjesztésére.Kétségtelen, hogy erőből filozófálsz.
"Mi számít neked "félig késznek"? Mi az a funkció, ami már "készen van" és mik azok, amelyek szerinted "félig készek"? "
Rendelj meg egy komoly csiszolású szemüveget, amit három hétre vállalnak és menj be érte három nap után. Majd elmagyarázzák neked, hogy mi az: félkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!