Ha római katolikus nem keresztelt emberrel házasodik, akkor hogyan zajlik az esküvő előtti "eljárás"? Nem hiszem hogy bemegyünk, összeadnak és kész :/
Nálunk úgy volt, hogy én voltam katolikus, a párom más vallású. Pár hónapja esküdtünk, úgyhogy elég friss az infó. Szóval úgy működik, hogy megkérdezed a papot, mi ennek a menete, mert nem mindenki egyformán szigorú
Az az általános, hogy a katolikus aláír egy nyilatkozatot, hogy katolikus szellemben neveli a gyerekeit, stb. Persze ez igazából ma már csak formaság.
Aztán el kell menni háromszor jegyesoktatásra, meg egy próbára az esküvő előtt.
Mi pl. a jegyesoktatást is megúsztuk. Egyszer voltunk bejelentkezni és egyszer próbán. Ennyi.
Templomi esküvő csak két megkeresztelt között volt mindig lehetséges, ott ahol tarták az ősi szokásokat.
Talán összeadnak már nem megkereszteltet megkeresztelttel, de akkor a püspöktől kell felmentést kérnie az illetékes plébánosnak. Tehát tőle kell megkérdezni mi a teendő.
22:41
Szerintem nem biztos, hogy aki nincs megkeresztelkedve, az biztos, hogy nem is hisz Istenben.
A nehéz helyzet inkább az, ha az egyik fél vallásos és szeretne Isten előtt esküdni, a másik viszont nem az és neki nem sokat jelent ez.
22:47
Így átgondolva teljes mértékben igazad van
És miért kell pont a katolikus templomhoz ragaszkodni?
Ha a párod más vallású és neki is fontos a templom akkor házasodjatok az ő felekezeténél. Csak a katolikusok ilyen kukacoskodók azt hiszik csak rajtuk keresztül vezet az út Istenhez. Házasodjatok máshol a reformátusok nem csinálnak ekkora faxnit ebből.Végül is egy Isten van mindannyian egyhez imádkoznak teljesen mindegy Isten melyik házában fogadtok egymásnak hűséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!