Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy zajlik a római katolikus esküvő, ha hiányoznak papírok?
Szeretnénk római kat. esküvőt, viszont nekünk papírunk arról, h ő meg van keresztelve nincs, és nekem sincs, de én még voltam elsőáldozó is...
Mennyibe kerül nekünk, mit kell csinálni stb..
Én is katolikus templomban házasodtam, pedig én nem is vagyok megkeresztelve.
A férjem ugyanabban volt gyermekkorában megkeresztelve. Én mindig csodálattal mentem el az a templom mellett bámulva azt, és érezve, és hiszek is Istenben, csak nem járok templomba. Mindenki laikusok mondták, így nem lehet, ne is ábrándozzak. Mert persze mikor eljött a házasságunk ideje, abban a templomban akartam. Szóval fogtam magam elmentem beszéltem a pap bácsival, aki jó fej volt, és érezte, hogy nem csak divatból csinálom, és beleegyezett. Ennyi. Hű mennyibe került ? Hű nem tudom pontosan, 5OOO Ft. rémlik, de nem több az tuti.
Lehet ez mindenkinek nem sikerül, lehet kell vegyél majd néhány hittan órát, vagy meg kell keresztelkedj, beszélj a pappal !
Kedves Utolsó!
Én csak bérmálkozva nem voltam, mivel úgy döntöttem, hogy addig nem teszem meg, amíg nem érzem a szívemből, h ennek eljött az ideje.
Istennel pedig mindenki másképpen tartja a kapcsolatot :) Van aki telefonál, van aki levelet ír, van aki e-mailezik vele, van aki beül a templomba és mondja és mondja. Én kereső vagyok :)
Viszont, de jó, hogy erre jöttél! Elmeséled nekem,hogy mi mennyibe kerül a templominál, és mivel én nem vagyok bérmálkozva, párom meg csak keresztelve van, h miket kell csinálni ott?
A férjem sem volt megkeresztelve, amikor összeházasodtunk. Én voltam elsőáldozó is! Simán ment a dolog. Ilyenkor a pap ír kitölt egy ilyen formanyomtatványt, hogy engedélyezzék így is a házasságot. Illetve azt mondta,hogy a katolikus fél (vagyis én) iránti bizalom ez,hogy megengedik a nem katolikus félne is az katolikus esküvőt. El kellett járni jegyesoktatásra. Ez kb.4 alkalom volt!
A szertartás maga 20 ezer ft-ba került!
2.38-as vagyok ismét.
Mivel a férjem megvolt keresztelve, de nem gyakorolta, nem járt templomba, én se jártam, így gőzünk sem volt mikor mit kell mondani, csinálni. A pap mondta, hogy változtattak a dolgon, mert régebben több dolgot csináltak, külön elvitték a menyasszonyt a Mária szoborhoz és ott imádkoztak, vagy nem is tudom pontosan, de már nem csinálják. Ez a pap úgy gondolom elég rugalmas volt. Nekünk csak állni kellett és hallgatni, és amikor a segítője mondta, hogy Ámen, akkor mi is. Volt a gyűrű ceremónia, és egy szalag,de már kezdem magam nagyon rosszul érezni, hogy nem tudom a nevét sem, amivel körbetekerte a férjem és én kezem együtt összekötött minket.
Szóval többet nem kellett csinálnunk igazából, mint a polgári esküvőn előtte. Attól, hogy ilyen tapasztalatlan vagyok, nem benfentes a templomi dolgokban, ettől még nagyon örülök, hogy így csináltam.
Minden pap más, beszélj a tietekkel !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!