Ha római katolikus nem keresztelt emberrel házasodik, akkor hogyan zajlik az esküvő előtti "eljárás"? Nem hiszem hogy bemegyünk, összeadnak és kész :/
"Én azt nem értem ha valaki nem vallásos azt miért érdekli a templomi esküvő, és ha valaki vallásos azmeg, hogy házasodhat össze templomban 1 nem vallásossal. Nem érzi úgy, hogy ezzel Isten ellen vét valamelyest?"
Gyerekkorom óta vallásos voltam, aztán kamaszkoromban eltávolodtam a vallástól és Istentől egyaránt.
20 évesen megismertem a férjemet, akivel csak polgári esküvőm volt mert ő nincs megkeresztelkedve.
Második gyermekem születése után gyökeresen megváltozott az életem, megtértem és ekkortól fontossá vált számomra a templomi esküvő.
Nem, nem érzem, hogy most amikor rendezni szeretném a kapcsolatomat Isten előtt is, az lenne a vétség Isten ellen, a korábbi életem volt vétség.
Isten talán nem a férjemet szánta nekem társnak,talán könnyebb, boldogabb életem lett volna vagy lenne egy hozzám hasonló gondolkodású keresztény férfi mellett,de talán pont rám volt szüksége a férjemnek, hogy ő is közelebb tudjon kerülni az Úrhoz, mintha egy hozzá "illő" pogány nőt vett volna feleségül.
Kedves kérdező!
Két lehetőségetek van:
1. Párod eljár felnőtt hittanra, megkeresztelkedik, összeházasodtok.
2. A plébánosotok püspöki engedélyt kér, hogy összeházasodhass a pároddal anélkül, hogy ő megkeresztelkedne. Úgy tudom, meg szokták adni az engedélyt, ám ennek az egésznek csak akkor van értelme, ha valóban fontos számodra/számotokra, hogy Istennek tetsző életet éljetek.
0:11
Hatásal tudsz lenni a férjedre? Úgy értem, hogy már ő is figékonyabb lett a vallás iránt? Mert ha igen akkor megértem mindazt amit leírsz, de ha nem akkor...
Inkább az a kérdés, hogy biztos, hogy jó-e ha választasz egy pogány embert?
Mert a Bibliai is írja, hogy nem jó az, ha egyik hisz és másik nem. Könnyen az igaz hívő is hitetlen lesz.
Igazad van,az az ideális ha keresztény ember keresztény társat választ, nem utolsó sorban a saját életét is megkönnyíti ezzel, sok nehéz perctől kíméli meg magát és egészen biztos,hogy a lelki fejlődését is megkönnyíti.Ha tudnád hányszor tűnődtem el azon-látva a keresztény családokat-,hogy milyen más is lehetne az életem egy keresztény férj mellett.
Éppen ezért a lányomat arra nevelem, hogy ilyen szempontok szerint válasszon majd férjet, de sajnos mint mondtam én nem éltem keresztényi életet amikor szerelmes lettem a férjembe és úgy érzem, hogy azért mert én rátaláltam a helyes útra, nem az a megoldás,hogy elhagyom őt, elszakítom a gyermekeitől akiket úgy szeret,hanem inkább próbálom őt is a helyes útra terelgetni.
Nagyon nem könnyű az biztos és az is igaz, hogy nagyon lassítja a lelki fejlődésemet,próbál néha visszarántani az előző életembe,de Jézus segítségével biztos vagyok benne,hogy lesz erőm ennek ellenállni és kitartok mellette, mert bízom benne, hogy megváltozik, megtér ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!