Lassan kész vagyok az első könyvemmel. Kiadhatom rejtett szerzőként is? Vagy ez hogy működik? Köszönöm.
Először vidd el egy kiadóhoz, és ott minden mást is tisztázni tudsz.
Amúgy használhatsz álnevet is, de először fogadják el a kéziratot.
írói álnév
erre van
és akár magánkiadásban is kiadhatod, akkor kiadót sem kell keresned hozzá
Hát igen, ha maga adja ki, akkor végképp azt ír rá, amit akar. (És még nem használja más.)
:)
A többiek még nem írtak valamit ami nagyon fontos. Bár használhatsz álnevet, és a nyilvánosság előtt rejtve maradhatsz, de ez nem mentesít a tartalommal kapcsolatos felelősség alól. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a könyv kiadása (bármely könyv kiadása) esetén a kiadó ad egy egyedi sorszámot a kiadványnak (ISBN szám). Ha valakinek jogi problémája támad (pl. rasszistának ítéli meg a tartalmat, vagy közerkölcsöt sértő, vagy plágiummal akarja vádolni a szerzőt stb.) akkor a szerző felelősségre vonható kell, hogy maradjon! Tehát a névtelenségbe burkolózás csak olyan feltételek mellett maradhat meg, hogy az nem korlátozza a jogi felelősséget.
Természetesen ott van még az a lehetőség is, hogy zugnyomdában, ISBN szám nélkül adod ki az irományt, mindenféle felelősség vállalása és engedélyeztetés nélkül. Ilyenkor azonban előre borítékolni lehet hogy pénzed sosem lesz belőle, és a terjesztése is enyhén szólva nehézkes...
Neten is publikálhatod úgy, hogy szerzői jogvédelem lesz rajta. De csak úgy, ha hozzájárulsz, h nyilvánossá teszed neten.
A Creative Commons -ról olvastam eddig:
ez irodalmi művekre, tudományos írásokra, zenékre vonatkozik, esetleg más műfajra is ,de ezt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!