61-Től kérdezném! Miért a keresztény vallás az igazi?
Még mindig nem válaszolta meg senki.
Miért az, amiben te hiszel? Mert erre neveltek?
Talán több más vallású ember él a földön, mint keresztény.
Akkor miért az az igaz szerinted?
Légyszíves magyarázd el nekem!
2013. jún. 6. 19:52
72/136 anonim válasza:
nos a kereszteny vallas az izraelita nelkul sose letezne!!
pont!!
az osszes apostel es yeshua o maga is zsidok!!
2013. jún. 7. 13:58
73/136 szpeti1991 válasza:
Azért tartom a legigazabb vallásnak a kereszténységet, mert hiszek benne. Hiszek abban, amit a Biblia ír a túlvilágról, és az evilági életről, hiszek abban, amit Jézus kinyilatkoztatott nekünk, hiszek abban, amit a Szentlélek sugalmazás által átadott az embereknek. Ezért tartom az egyetlen és igaz vallásnak. (És ezen belül is elsősorban a katolikust.) A vallás hit kérdése, nem lehet észérvekkel magyarázni.
2013. jún. 7. 14:14
74/136 A kérdező kommentje:
De a hindu is hisz a saját vallásában! A muzulmán is hisz a sajátjában!
Mind azt hiszi, hogy az övé az igaz vallás!
Ha én mint kívülálló hitetlen gyaúr, meghallom ezeknek a vallásoknak a lényegét, melyiket kellene választanom, mondjuk ha dél-amerikai őserdő mélyén születek, vagy Afganisztánban?
2013. jún. 9. 15:51
75/136 anonim válasza:
Minden hívő hisz a saját vallásában! Ez lényege a vallásos hitnek. Hiába kérdezed ezt "melyik az igaz" - a hit a lényege, ezért azt érzi igaznak minden vallás hívője. Nincs tudattól független objektív valóság- hogy lenne? ez téveszme (amit természetesen kivétel nélkül egy-egy "tudat" állít. Keresd Istent, az Igazságot - ez az igaz vallás. Ki tudná ezt a keresést helyetted megoldani? Ez nem váltható ki "megmondással" - nem is fogadod el. Aki Istent keresi, már van hite. Ha valaki összehasonlító vallástörténettel foglalkozik, rájön a gyökerük egy és azonos : Az. Aki van. De a hit más.. nem ilyen racionális. Az a szív dolga. "A természet szépsége, a felebaráti szeretet, a szertartások szépsége" - Simone Weil ezeken az utakon vélte megtalálhatónak az igazságot. Istent.
2013. jún. 9. 20:16
76/136 A kérdező kommentje:
75-ös! Ez a hit, amiről te beszélsz. Én a vallásról kérdeztem. Azt is írtam, hogy én is hívő vagyok, de valláson kívül. Ezért kapok is hideget, meleget egyaránt.
2013. jún. 9. 21:15
77/136 anonim válasza:
vallásos hit..hitvallás.. akik gyakorolják a vallásukat, azok a hit alapján teszik - úgyhogy úgy jó, ahogy írtam, gondold át (jó a te hited- csak gyakorta elúszik, elmosódik, elfelejtődik,ha nem gyakorolják.. és minden fontosabb lesz nála -mert olyanok a dolgok, odatolakszanak)
Nagyon jó a csend.. ott meg lehet érezni a fentieket. Minden, amit kaptam, a csendből kaptam- írja Weöres. "Nyugodtan időzz a semmiben"- mondja Eckhart mester (XIV. sz.-i domonkos szerzetes,nem nagy újdonságok, amiket írok:) Vagy ahogy a zsoltár szól:
"Légy csendben és várj az Úrra,37,7"
valamit mondani akar neked
2013. jún. 9. 23:15
78/136 szpeti1991 válasza:
Én a Katolikus Egyházban találtam meg a megnyugvást. Ott olyan a rítus, az Istenkép, a közösség, amely szerintem a leginkább azon az úton van, amelyet Isten szeretne az embernek. Istenkép, hagyomány- és szokásrendszer, közösség - ennél több racionális nincs benne, de még ez sem konkrét "jó ezért maradok" jellegű döntés volt. Ezeken kívül minden érv túl van a racionális észérveken, s hitnek nevezhetjük...
2013. jún. 9. 23:50
79/136 anonim válasza:
Az összehasonlító vallástörténésztől kérdezem (75-ös), hogy a vallások szerinte kizárólag emberi eredetűek-e, vagy van amelyik Isten által ihletett? Merthogy, a tanításaik ellentmondanak egymásnak, így elég rossz fényt vetne Istenre, hogy egyiknek ezt tanítja, másiknak azt.
2013. jún. 10. 11:49
80/136 anonim válasza:
utolso!!
az izraelita vallas kimondottan I.-steni ihletesu!!a szovetseg-ig -(a sinain levo har horeb-en moishe rabbenu-val es nepevel)-nem is beszlunk izraelita vallasrol a Torah szerint sem!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!