Valaki elmagyarázná nekem, hogy melyik az igaz vallás?
Kereszténység? Hinduizmus, Buddhizmus, az Iszlám, a zsidó?
És miért az amelyik?
honnet tudod hogy "azt mondta"??ott voltal??nem!!jaaaaa mert valaki lazalmaban hallott olyasmit es most itt...,?!
marhasag az egesz!!
az egyetlen igaz ISTEN csak es kizarolag a Teremto Atya I.-sten!!pont!!
az I.-so torveny-(a 10 bol)- igy szol!!!!
ANI ANOKHI!!!="en vagyok az ur az atyaid istene!elotted nincs mas mint az ur!!"-
Jézus nem a Teremtő, hanem Isten Fia. Főpap, aki esedezik az Atyánál azokért akik, hisznek benne. Ld. Zsidókhoz írt levél 2,3,4,5…
Példát kellene venned Saul-Pálról:
Fil. 3,1-3,9
3,1 Továbbá atyámfiai, örüljetek az Úrban. Ugyanazokat írni néktek én nem restellem, tinéktek pedig bátorságos.
3,2 Őrizkedjetek az ebektől, őrizkedjetek a gonosz munkásoktól, őrizkedjetek a megmetélkedéstől:
3,3 Mert mi vagyunk a körülmetélkedés, a kik lélekben szolgálunk az Istennek, és a Krisztus Jézusban dicsekedünk, és nem a testben bizakodunk:
3,4 Jóllehet énnékem van bizakodásom test szerint is. Ha bárki más mer testben bizakodni, én sokkal inkább;
3,5 Körülmetéltettem nyolczadnapon, Izráel nemzetségéből, Benjámin törzséből való vagyok, zsidókból való zsidó, törvény tekintetében farizeus,
3,6 Buzgóság tekintetében az egyházat üldöző, a törvénybeli igazság tekintetében feddhetetlen voltam.
3,7 De a melyek nékem egykor nyereségek valának, azokat a Krisztusért kárnak ítéltem.
3,8 Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,
3,9 És találtassam Ő benne, mint a kinek nincsen saját igazságom a törvényből, hanem van igazságom a Krisztusban való hit által, Istentől való igazságom a hit alapján:
Ha Kis Piroska azt állítaná magáról, hogy „ő az Út, az Igazság és az Élet, senki se megy az Atyához csak őáltala”, akkor ezt nem hinném el neki a következő okokból:
- nem mutatott fel egy olyan magas szintű erkölcsi tanítást, aminek nincs párja, s melyről hihető, hogy Istentől, a legmagasabb szellemtől származik
- nem tett csodát, nem támadott fel, nem támasztott fel embereket, nem gyógyított meg születésétől fogva vakot, stb.
- eljövetelével nem teljesített be semmilyen próféciát.
Az Újszövetség könyvei, Jézus személyes tanítványaitól származnak, il. azok közvetlen tanítványaitól. Az őskeresztény egyház ezeket az iratokat egészen a kezdetektől használta és megőrizte. Tehát az ÚSz könyveit nem önkényesen válogatták össze a 4. században, hanem azokat sorolták közé, amelyet a korai egyház az évszázadok folyamán használt, s ez a korai egyházvezetők írásaiból is bizonyítható.
Hogyan lett könyvvé az Újszövetség?
Dia: [link]
Hanganyag: [link]
Bocs, ez a dia tartozik a hanganyaghoz:
Még egy kérdés!: Keresztényektől kérdezem.
Akkor aki nem a keresztény vallás gyakorlója, az nem az igaz vallásban hisz?
Ha ezt egy muzulmántól kérdeznénk, akkor ő mit mondana a kereszténységről? És az amiben Ő hisz miért nem igaz, ha a korán leírta? Szerinte az az igaz, sőt a hindu, a buddhista, a hindu vallás szerintetek nem igazat ír?
Most ne próbáljon senki mellébeszélni. Kerek perec mondja el, hogy azok a vallások igazak e, vagy sem.
Aki nem keresztény, az határozottan nem az igaz vallást követi. Ez elég egyértelmű. Nem megfelelő Istenkép, megváltás hiánya, stb.
Sőt, számomra az is egyértelmű, hogy a magukat kereszténynek valló, de a Szentháromságot tagadó (én ezt határozottan NEM tartom keresztény hitnek...) emberek is messze állnak az igaz vallástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!