Valaki elmagyarázná nekem, hogy melyik az igaz vallás?
Kereszténység? Hinduizmus, Buddhizmus, az Iszlám, a zsidó?
És miért az amelyik?
És mi van azokkal akik sosem hallottak a te istenedről és/vagy gyerekkoruktól más vallást neveltek beléjük?
"bocs haver megszívtad?"
Nagy franc ez a csávó: "sajnos nem tudok nektek megbocsájtani az őseitek bűne miatt, de várjatok ,mégis ,van egy ötletem, alkotok magamnak egy fiút, leküldöm hozzátok és megöletem és akkor már egálban vagyunk"
51-es.
Sajnos nem értem a válaszodat. Ez most szarkasztikus, elítélő, vagy helyeselő válasz. Esetleg Troll? nem tudom megítélni.
51-esnek
A Biblia abból indul ki, hogy Isten az emberek lázadása miatt vonult ki a Földről. Ezért a rossz nagyobb hatalmat tudott venni az élet és az emberek fölött, mint a jó. A Biblia éppen emiatt jelöli az ember feladatául Isten keresését. Ha Isten jelenléte evidens lenne, akkor nem kellene keresni, de ennek az ellentétét tapasztaljuk. Nagyon szorgalmas, Isten által lerakott szabályok szerint történő keresés járhat sikerrel.
Sajnálatos módon az emberek már nagyon régen elszakadtak Istentől, és egy olyan rendszer van a Földön, amit a Biblia a halál korszakának nevez. Ezért nem Isten a felelős, hanem az emberiség. Az embereknek meg kell ebből térniük, és megváltoztatni az életvitelüket, gondolkozásmódjukat, hogy megszabaduljon az élet a bűn uralma alól. Ennek az lesz a következménye, hogy az emberi élet biztonságban lesz, és nem lesz kiszolgáltatva a Sátán hatalmának.
Mert Isten így akarja, hogy ki legyünk szolgáltatva a gonosznak?
Vagy csak szimplán nincs hatalma befolyásolni?
Lehet hogy megunta a legózást és visszavonult a semmibe ücsörögni pár milliárd évre.
Attól a ponttól kezdve hogy Isten minden felett áll, minden amit csinál csak unaloműzés, mert ha akarná egy csettintéssel meg tudná oldani. pl eltüntetni a gonoszt.
Nem mutatja meg magát de instrukciókat ad hogy keressük? ennek mi értelme, tesztel? de hát nem ő teremtett, nem tudja milyenek vagyunk?
és az hogy kihez jutnak el az instrukciók, esetleg etiópnak születsz, vagy indiánnak Amerika felfedezése előtt? akkor soha nem leszel keresztény és nem juthatsz mennybe. hol itt az igazság?
lucifer nem egy nálunk hatalmasabb lény akit isten teremtett? akkor kinek a hibája? (vagy kérdezhetném úgyis kinek a játéka)
Persze ez a fajta számonkérés gondolom bűnös magatartás "ne ítélj". a mesét az tartja egyben hogy tilos megkérdőjelezni, mögé nézni a dolgoknak. csak a feltétel nélküli elfogadás a jó.
szpeti1991
Ezt hol olvastad?
re#55
ez teljesen egyértelmű Jézus tanításából
Mt 18
Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába."
"Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát."
Mt5,8
Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent.
a zizraelita "pont!!"
pont, pont, vesszőcske, készen van a fejcske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!