Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy melyik az igaz vallás?

Figyelt kérdés

Kereszténység? Hinduizmus, Buddhizmus, az Iszlám, a zsidó?

És miért az amelyik?

2013. jún. 2. 16:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/136 anonim ***** válasza:
27%

És mi van azokkal akik sosem hallottak a te istenedről és/vagy gyerekkoruktól más vallást neveltek beléjük?

"bocs haver megszívtad?"

Nagy franc ez a csávó: "sajnos nem tudok nektek megbocsájtani az őseitek bűne miatt, de várjatok ,mégis ,van egy ötletem, alkotok magamnak egy fiút, leküldöm hozzátok és megöletem és akkor már egálban vagyunk"

2013. jún. 2. 21:19
 52/136 A kérdező kommentje:

51-es.

Sajnos nem értem a válaszodat. Ez most szarkasztikus, elítélő, vagy helyeselő válasz. Esetleg Troll? nem tudom megítélni.

2013. jún. 2. 21:37
 53/136 eric_one ***** válasza:
27%

51-esnek

A Biblia abból indul ki, hogy Isten az emberek lázadása miatt vonult ki a Földről. Ezért a rossz nagyobb hatalmat tudott venni az élet és az emberek fölött, mint a jó. A Biblia éppen emiatt jelöli az ember feladatául Isten keresését. Ha Isten jelenléte evidens lenne, akkor nem kellene keresni, de ennek az ellentétét tapasztaljuk. Nagyon szorgalmas, Isten által lerakott szabályok szerint történő keresés járhat sikerrel.

Sajnálatos módon az emberek már nagyon régen elszakadtak Istentől, és egy olyan rendszer van a Földön, amit a Biblia a halál korszakának nevez. Ezért nem Isten a felelős, hanem az emberiség. Az embereknek meg kell ebből térniük, és megváltoztatni az életvitelüket, gondolkozásmódjukat, hogy megszabaduljon az élet a bűn uralma alól. Ennek az lesz a következménye, hogy az emberi élet biztonságban lesz, és nem lesz kiszolgáltatva a Sátán hatalmának.

2013. jún. 2. 21:39
 54/136 anonim ***** válasza:
64%

Mert Isten így akarja, hogy ki legyünk szolgáltatva a gonosznak?

Vagy csak szimplán nincs hatalma befolyásolni?

Lehet hogy megunta a legózást és visszavonult a semmibe ücsörögni pár milliárd évre.

Attól a ponttól kezdve hogy Isten minden felett áll, minden amit csinál csak unaloműzés, mert ha akarná egy csettintéssel meg tudná oldani. pl eltüntetni a gonoszt.

Nem mutatja meg magát de instrukciókat ad hogy keressük? ennek mi értelme, tesztel? de hát nem ő teremtett, nem tudja milyenek vagyunk?

és az hogy kihez jutnak el az instrukciók, esetleg etiópnak születsz, vagy indiánnak Amerika felfedezése előtt? akkor soha nem leszel keresztény és nem juthatsz mennybe. hol itt az igazság?

lucifer nem egy nálunk hatalmasabb lény akit isten teremtett? akkor kinek a hibája? (vagy kérdezhetném úgyis kinek a játéka)

Persze ez a fajta számonkérés gondolom bűnös magatartás "ne ítélj". a mesét az tartja egyben hogy tilos megkérdőjelezni, mögé nézni a dolgoknak. csak a feltétel nélküli elfogadás a jó.

2013. jún. 2. 22:16
 55/136 szpeti1991 ***** válasza:
16%
Aki nem önhibájából nem lesz keresztény (tehát bennszülött, vagy korán meghal), az üdvözülhet, ha Istennek tetsző életet élt.
2013. jún. 2. 23:37
 56/136 A kérdező kommentje:

szpeti1991

Ezt hol olvastad?

2013. jún. 3. 07:56
 57/136 anonim ***** válasza:
0%

re#55

ez teljesen egyértelmű Jézus tanításából

Mt 18

Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába."

"Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát."

Mt5,8

Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent.

2013. jún. 3. 08:06
 58/136 anonim válasza:
24%
Szerintem ne az igaz vallást keresd, nem abban kell hinni, a vallás nem üdvözít. Keresd az igaz Istent. Én megtaláltam a kereszténységben, bővebben a Hit Gyülekezetében. Kívülállóként nagyon sok rossz terjeng a gyüliről, azért mert kívülállóként Isten természetfölötti beavatkozásait nem lehet megérteni. Ha közeledsz Istenhez, Ő is közeledni fog hozzád. Az első lépés amit tenni kell annak érdekében, hogy megismerd Őt, meg kell térni a bűnökből (vagyis megbánni a bűnöket,és kérni, hogy Isten bocsásson meg)-> ez a megtérés.Isten bűnös emberrel nem vállal közösséget, igazából az embert szereti, de ha bűnös, akkor nem léphet vele közösségre. Sok ilyet látunk, hogy az emberek azt gondolják, hogy milyen jó kapcsolatuk van Istennel, közben az Úr nem is ismeri őket. Én is elmondhatom, hogy a megtérésem után teljesen megváltozott az életem, pedig előtte nem akartam elhinni, hogy létezik egy szoros kapcsolat az ember és Isten között. Azóta sikeres vagyok az élet minden területén, mert az Úr mindenben támogat. Ha beteg vagyok, Ő meggyógyít. Semmiben sem szenvedek hiányt, és minden napnak tudok örülni. Mindez azért történt velem, mert Jézust követem. Igazából a te döntésed, hogy milyen felekezetbe jársz, én semmit sem akarok rád erőltetni. Én csak válaszoltam a kérdésedre, a többi a te döntésed. Kívánom, hogy találd meg az igaz Istent! ;D
2013. jún. 3. 08:45
 59/136 anonim ***** válasza:
19%

az IZRAELITA!!

pont!!

2013. jún. 3. 08:51
 60/136 anonim ***** válasza:
19%

a zizraelita "pont!!"

pont, pont, vesszőcske, készen van a fejcske

2013. jún. 3. 08:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!