Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy melyik az igaz vallás?

Figyelt kérdés

Kereszténység? Hinduizmus, Buddhizmus, az Iszlám, a zsidó?

És miért az amelyik?

2013. jún. 2. 16:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/136 anonim ***** válasza:
22%

"A belinkelt magyarázatban agyrém amit ez a pali előad!"

Igen, ezt mondják azok a felszínes gondolkozású emberek, akik a videó első 4-5 percéig jutnak el és kb. b#nak végig nézni.

2013. jún. 2. 17:16
 12/136 anonim ***** válasza:
12%

Honnan tudjuk szerinted?

Kereszténység az. Vagy elhiszed vagy nem. A te dolgod.

Ha magadtól nem tudod, az is a te dolgod. Én nem eröltetem rád. Számomra egyértelmű.

2013. jún. 2. 17:17
 13/136 anonim ***** válasza:
39%

"Kereszténység az. Vagy elhiszed vagy nem. A te dolgod."

Na de kedves barátom ennyire ne legyünk már szigorúak a kedves kérdezőhöz :)

Látszik az írásából, hogy csak olyanoknak hisz, akik a véleményüket benyalják neki tövig, hogy kényelmesen és finomat fogadja a szürke állományába.

Ezért is mondtam jó keresztényi magaviseletemből fakadóan (egomániás barom vagyok tudom), hogy az ilyen embereknek a gondolkozásmódja igen csak felszínes.

2013. jún. 2. 17:22
 14/136 anonim ***** válasza:
68%
Mindegyik vallás igaz annak, aki gyakorolja.
2013. jún. 2. 17:25
 15/136 A kérdező kommentje:

17:22

A te válaszodat még el is tudom fogadni, de az előtted szóló az bizony nem vall egy keresztény gondolkodású emberre. Goromba, a másik embert, aki nem az ő nézeteit vallja, felszínes gondolkodásúnak titulálja.

Az ilyen és hasonló gondolkodású emberek miatt vannak aztán a különböző vallásháborúk.

Én senkit nem ítélek el a vallása miatt, csak egyszerűen magyarázatot szeretnék kapni egy kérdésre.

A te magyarázatod egy hithű keresztény magyarázata. Az előtted szóló, pedig szégyellheti magát az Isten előtt!

2013. jún. 2. 17:32
 16/136 anonim ***** válasza:
25%

#1Egyik sem.

Nem a hited számít, hanem az, hogy ki vagy.

Nekünk is élőkkel kellene foglalkoznunk elsődlegesen.

Bár ezzel sokan nem fognak egyetérteni.

A kérdező kommentje:

Ezzel csak azt mondtad, hogy keresztény vagy. Magyarázatot nem adtál a kérdésemre.

*

Kérdező, az 1-ben nagyon szép választ kaptál.. Milyen "magyarázatot" vársz a kérdésedre? magyarázat az, hogy azért kérdezed, mert semmilyen vallást, rítust nem ismertél meg /nem ismertettek meg veled?

És most itt áll az ilyen ember: mintha kitennék egy helikopterről a sarkkör közelébe, egy jégmezőre, kiskabátban.. és merre menjen? mit tegyen?

Próbáld megérteni:

"Nem a hited számít, hanem az, hogy ki vagy. "

Ez a legjobb válasz a kérdésedre.

2013. jún. 2. 17:33
 17/136 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a 12:22 válaszát nem tudom elfogadni, véletlenül felcseréltem a válasz időpontját. Elnézést kérek érte.
2013. jún. 2. 17:34
 18/136 anonim ***** válasza:
7%
De azért megteszed nekem [nekem] azt a szívességet, hogy csak beletekersz mindegyiknek a felébe, ha már nem nézed végig őket?
2013. jún. 2. 17:35
 19/136 anonim ***** válasza:
69%

A videó első 4-5perce:

- negyed millió dollárt ajánlottak annak aki bizonyítja az evolúciót de még senkinek sem sikerült

érdekes hogy pont az dobálózik a bizonyítás szóval akinek fogalma sincs hogy mit jelent és aki semmit sem tud bizonyítani. Vajon hallotta már azt a szót hogy fosszília?

De a tenyésztésen is érdemes elgondolkozni: az öröklődik tovább ami jobban érvényesül, csak a tenyésztésnél az ember választja ki mely tulajdonságok érvényesüljenek.

Az hogy állatokat tenyésztünk meg növényeket termesztünk és azok úgy változnak ahogy mi akarjuk az élő példája annak hogy az állatok/növények mindig a környezetükhöz alkalmazkodva változnak és a természetben az eredményesebb marad fenn! A fosszíliák pedig kézzelfogható bizonyítékai hogy ez a folyamat évmilliók óta tart.

[link]

- a teremtés elmélet és a nagy bumm szemben áll egymással

Az ősrobbanás elmélet egy paptól származik, és a teremtés elméletet nem cáfolja. Pontosan azt állítja hogy az univerzum egyszerre, egy pontból keletkezett.

Ezen kívül az első 5 percben számtalanszor hangsúlyozza az előadónk az elfogultságát, pedig értelmes ember mindig objektív információforrásra törekszik!

Ezek után még nézzem tovább?

2013. jún. 2. 17:38
 20/136 anonim ***** válasza:
26%

"12:22"

Kedves kérdező, ott van a válasz mellett, hogy hanyadik #-jellel mellette, ha lehet inkább ezt a fajta megközelítést használd arra, hogy tudtunkra add épp kiről beszélsz, mert elég zavaró kinyomozni, hogy ki mikor írt PL így:

A # 13-as válaszoló egy ###### mert ......

2013. jún. 2. 17:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!