Valaki elmagyarázná nekem, hogy melyik az igaz vallás?
Kereszténység? Hinduizmus, Buddhizmus, az Iszlám, a zsidó?
És miért az amelyik?
Érdekes, hogy mindenki talál bizonyítékot a vallására.
Kent Hovindnak vannak "bizonyítékai" a 6000 éves Földre, a védikus kreacionistáknak meg a több trillió éves Földre vannak "bizonyítékaik" és a reinkarnációra.
És ez a lét időszak között pedig mindenki másnak.
Ezért kérdeztem, amit kérdeztem.
100-nak:
Mutasd meg a bibliában hol irja Szentháromság.Es mégis én nem értelmezem jol a bibliát?
Az igaz vallás a Szentiráson alapszik.
Vigyázva arra,hogy pontos ismereten legyen az alap.Mert sok vallás szekta félre magyarázza ,azért,hogy a mostanig tanított teves dogmákat védelmezzék.Igy a pokoltüz,pulgatorium,tisztítótűz,Szentháromság amit a biblia nem is említ meg.Már mindjárt 2000 eve nem sikerült egymiliárd ember lerázza magárol ezt es ehez hasonló tevtanitásokat.Pld.SzentAntal nem bibliai személy akit kifaragnak leborulnak elébe kérik a segítségét,aki már 800 eve halott.
61-es:A Katolikus Egyház mitől igaz.
Attol,hogy inkvizíció alatt több mint 200000ezer embert vegeztek ki,keresztes háború,pedofilia stb.
Pál azt mondja "Aki védi a bünt része annak"
Jó régi kérdés, de remélem lesz aki még olvassa.
Boccs az off-ért, de muszáj a föld korával kezdenem. 6000 éves a teremtéstörténet. Ez igaz. De aki ezzel érvel, olvasta már a bibliát? Csak legalabb az első verszakot? "kezdetben pedig volt a föld. A föld kietlen és puszta volt." innen indul a sztori. A föld nem a teremtéstörténettel egy idős! Az ember lehet 6000 éves. A föld sokkal öregebb. A Biblia szerint. Az eredeti szöveg szerint ráadásulvolt rajta élet korábban is. Ugyanis ami szót használ a kietlenre, azt csak arra hsználták, ami kietlenné vált. Nem puszta, hanem lepusztult. Tehát volt korábban. Élettel.
Az eredeti kérdésre mindenkép szeretnék válaszolni, de terjedelme miatt csak este lesz rá időm :) elnézve, hogy több éves, remélem nem kések vele sokat :)
"A biblia istene tele volt emberi tulajdonságokkal. Erőszakosság, féltékenység, döntések megbánása, érzelem ingadozások, gyengeség. Így elkezdtem olvasni a koránt."
Kár, nagyon sajnálatos, hogy az Ószövetség és a Szent Quran olvasása közt kimaradt az olvasmány a szelíd, kegyes Krisztusról. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!