Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?
Tisztelt 78!
Te tényleg nem akarod? - vagy nem tudod meglátni a tévedést amiben vagy!?
Csak mondod a magadét és figyelembe se veszed,hogy tulajdonképen egyikünk sem nem kívánja neked a rosszat,de te akkor is a fejed a homokba dugod és nem foglalkozol semmi mással csak a saját téves eszméiddel. Ébredj fel ember! El vagy tévedve,vedd már észre!
Ez az egész egy szélmalom harc a Bábel tornyában.
Olyan iratokkal próbálod megcáfolni azt Bibliát ami hosszú évszázadokon keresztül meg tudta őrizni önmagát, túl élve mindent ami ellene készült...hogy ez nevetséges!
Ne légy már annyira naiv,hogy ne tudd mindezeket felfogni.
Hogy miért nem válaszoltam minden kérdésedre?
Na vajon miért? Azért mert nem láttam értelmét egy még nagyobb vihart kelteni,mert bárki ,bármit is hozzon fel a te szavad ellen....semmi esély arra,hogy végig gondold azt amit mi írunk. Úgyhogy ne csodálkozz ha néha nem kapsz választ azokra a kérdéseidre amelyekkel vezetni akarsz embereket. Ezt felejtsd el.
A 73 bejegyzésemre azt írod válaszul,hogy;
"NEM IMÁDAT volt,hiszen az ihletett bibliaírók sok helyen egyértelműen kijelentették, hogy nem Jézusnak adnak dicsőséget,hanem annak atyjának Jehovának.."
Tévedsz drága!
Mert az adott történetben egyértelmű,hogy a NŐ kit szeret kiben hisz és kitől várja a megbocsájtást.
"És az asszonyhoz fordulván monda Simonnak: Látod é ez asszonyt? Bejövék a te házadba,az ÉN lábaimnak vizet nem adál: ez pedig könnyeivel öntözé az ÉN lábaimat, és fejének hajával törlé meg. ENGEM pedig meg nem csokolnál: ez pedig az időtől fogva,bejöttem,nem szűnt meg az ÉN lábaimat csókolgatni. Néki sok bűne bocsáttatott meg: mert igen SZERETETT...A TE hited megtartott téged eredj el békességgel."(Luk.7)
Látod itt te valahol Isten nevét vagy rangját megemlítve?
"MERT IGEN SZERETETT!" nem azt mondja Jézus,hogy "igen szerette az atyát" hanem magára céloz.
Nos ezt kétféle képen lehet megmagyarázni,vagy Jézus tévedett,vagy pedig az akinek tartja magát oly sok helyt a Bibliában,vagyis nem Mester,nem Próféta még csak nem is Angyal hanem a Megváltó,és bárkit megváltani egyedül Istennek van hatalma.
Értsd már meg,hogy Isten senkinek nem osztogatná az erejét,és főleg nem egy angyalnak és sőt főleg azok után nem ami a paradicsomban az Éden kertben történt. Angyalokat ruházna fel olyan erőkkel amelyekkel bármikor ellene lehetne fordulni? Ez kizárt!
Mivel Krisztust Istenként imádták.
Jézust imádják az angyalok (Zsidók 1,6) és emberek (Máté 14,33) pedig csak Istent szabad imádni (2Mózes 34,14). Krisztus maga is mondta, hogy csak Istent illeti az imádat (Máté 4,10) mégis elfogadta az imádatot. Ha Jézus Mihály arkangyal lett volna élete elõtt, hogyan imádták volna, ha egyszer az angyalokat nem szabad imádni (Jelenések 19,10; 22,8-9)? Ha Krisztus nem lett volna Isten, imádata bálványimádás lett volna.
Ti gyakoroljátok a bálvány imádást egy olyan nevet imádva amiről így nyilatkozik egy hozzáértő ember;
A Jehova, téves olvasat. A négybetus isteni név köré ugyanis jóval késobb, amikor a magánhangzó jelölés (a héber pontozás) a gyakorlatba jött, egy másik, helyette olvasandó szó (az „Uram” jelentésű ADONÁJ) magánhangzóit írták. Aki ezt nem ismerte, tévesen összeolvasta a mássalhangzókat a mellette álló magánhangzókkal, így lett belole Jehova, aminek semmi értelme nincs.
Ezt egy zsidó ember mondja akinek még köze sincs a kereszténységhez,vagyis semmit nem nyer azzal ha hazudik és ez fordítva is igaz, semmit nem veszít ha kimondja az igazat.
A név tényleg adott csak nem az a név amelyet ti követtek, hanem ez;
"És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt MÁS név,mely által kellene nékünk megtartatnunk."(Csel.4,12)
Tudom,hogy a te bibliádban az az apró szavacska (MÁS)hiányzik,csakhogy abban van az egész lényege. És az a rengeteg ember aki keresi a lelki biztonságot de tudatlanságban van: Sajnos az ilyen apró pár betűn álló hamisságban éli le az életét.
Hamis a név, hamis a vallás és hamis amit hirdettek ez a valóság és ezt nem kell félni kimondani,mert emberi életekről van szó és nem birkákról akiket oda vezetünk ahova akarunk.
De ha már itt tartunk, elgondolkodtál már azon,hogy mi van ha tévedsz? Legalább ezt vedd figyelembe ha mást nem.
Mi van ha tévedsz és egy szép napon ott térdelsz Jézus Krisztus előtt és Ő majd azt mondja neked,hogy "Nem ismerlek téged!" Nos? Mi lesz akkor? Mit hozol fel védelmedre? A hamis bibliádat? Azt hiszem,hogy az nem lesz elég. :-/
Gondold meg ezt az utolsó pár kérdést azt tudom ajánlani.
Kedves 81.-es válaszoló.
Nem velünk vitatkozol, hanem a bibliával.
Az egész bibliát figyelembe véve, sosem volt és nem lesz sem egyenlő hatalma Jézusnak az Atyával, sem nem lesz nagyobb "neve" az atyánál.
az tény, hogy Jehova adott neki Isteni tulajdonságokat, némely képességeket, de ebből is látszik hogy saját magától nincs egyenlő hatalma a teremtő mindenható Istennel, mert akkor nem kellene adni neki, hiszen egyenrangú.
De kapott mert nem rendelkezett bizonyos képességekkel, amivel csak az atya rendelkezett.
De nem csak ez a vers az ami bizonyíték arra, hogy ha egyenlő rangú fél lenne Jézus az atyával akkor a versek nem írnák le, hogy "kaptam".... amit az atya adott"... amit az Atya mondott"... Az Atya nagyobb nálam"...
Egy percig sem érvel úgy, hogy saját magától erre engedélyt adott volna.
Már pedig ha egyenlő hatalommal vagyok valakivel, ugyan miért is kellene adnia mikor az enyém...
Ebből aztán kirajzolódik, hogy a Fiú bizonyos alárendeltségben van és ha valamit kap, attól sem nem lesz egyenlő sem nem lesz magasabb pozícióban az Atyától, az Atyánál.
Ez egy jutalom a tetteiért, egy ajándék a bizalomért, egy bizonyos időre, 1000 évre.
De akkor sem azt fogja tenni mit ő akar, hanem minden tettének az Atya gondolkodását kell követnie.
S Jézus mivel nagyon szereti az atyát, neki az engedelmesség és az alárendeltség az atyához nem fájdalom, vagy elnyomás érzése, hanem a szereteté, mert jól érzi így magát.
Jehova akaratának cselekvését élelemhez hasonlította.
azt mondta:
"Az Én eledelem az, hogy annak az akaratát végezzem aki elküldött engem."
Így mint egy jó szolga elvégezte a feladatot, és ételhez hasonlította annyira szeret engedelmeskedni.
S ezzel azt a példát mutatta, hogy mi is bizonyos mértékben alá vagyunk rendelve valamely elrendezésnek, amit követni kell,.
(1Korintusz 11:3) 3 De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten.
Egyedül Jehova nincs senkinek alárendelve az engedelmesség terén senkinek.
Nem olvassuk sehol, hogy Istennek Jézus lenne a feje vagy alárendeltje, de érdekes módom Jézusról pedig mindig ezt olvassuk, hogy Ő engedelmességet tanult mindenkor, az égben is és a földön is.
S Jehova annak ad hatalmat akinek akar, de ettől még soha nem lesz és nem is lehet egyenlő a teremőjével egy teremtmény akinek van kezdete, azzal szemben aki öröktől fogva van.
De hát ti tudjátok, egy biztos Az ezer éves uralom végén Jézus vissza adja az Atyjának az uralmat, és mindenki Annak az Istennek fog szolgálni, nem Jézusnak.
Az Atya pedig soha nem fogja Jézust imádni, és soha nem fog leborulni előtte. De ezt hiába nem értitek....
Tisztelt 82!
Tévesen ítélsz meg. Én nem vitatkozom senkivel: mert ha azt tenném akkor hangsúlyoznám,hogy nekem van igazam és nem neked vagy nektek(JT). De sehol nem mondtam,sehol nem állítottam ezt. Az egyedüli dolog amit mondok és állítok az nem más mint a Biblia valósága.Nem egy átdolgozott új világ fordítású bibliáról beszélek,hanem arról a Bibliáról ami túl élte az évszázadok viharát. Arról a Bibliáról ami néha csoda módjára saját magát mentette meg (ennek utána lehet nézni) én arról a Bibliáról beszélek ami magán hordja Jézus Krisztus összes szenvedését,és megaláztatását. Én arról a Bibliáról beszélek melyet most ti akartok eltüntetni amelyet most ti akartok megalázni és hazugságok könyvének felcímkézni.
Csakhogy nagyon vigyázzatok mit akartok mert ezt már rengetegen megpróbálták és ma már 2013 írunk és ez még mindig nem sikerült senkinek. Gondolod,hogy nektek sikerülni fog?
Na szóval ennyit a Biblia valóságáról és arról,hogy valójában ki kivel vitatkozik.
Én nem akarlak téged bántani és senkit nem akarok bántani,de nem lehet elhallgatni olyan dolgokat amelyek nem az igazságot fedik,mert oda kell figyeljünk egymásra és ha valaki tévelyeg akkor kötelességünk visszahozni a helyes útra.
Elolvastam amit nekem írtál és azt kell mondanom,hogy minden szép és jó ahogy előadod de sajnos teljesen kikerülted azt amit én írtam amire felhoztam a figyelmeteket és erre szokták mondani,hogy "minden hájjal megkent" mert így is van
a "szorgos munkának" az az eredménye,hogy mindenre meg lehessen adni a választ.Továbbá úgy állítottad be,hogy megkerülve óvatosan mindazt amit olvastál,visszakanyarodsz magadhoz és voala! -csoda történik neked van igazad...dicséretre méltó agya fúrtaság.
Na de ha megkérhetlek engedd meg,hogy emlékeztesselek arról,hogy miről is van szó.
Az Atya a Fiú és a Szentlélek egymást dicsőítik. Itt azt szeretném mondani,hogy
a Szentháromság tana túlterheli mentális áramkörünket mert ezt halandó ésszel nem könnyű felfogni. De ennek ellenére meglehet érteni,hogy Jézus tulajdonképen amikor az Atyáról beszél önmagáról beszél csakhogy emberként. Isten itt azt akarta,hogy az ember ismerje meg Őt a fizikai világba is úgy mint halandó embert,úgy mint szenvedő embert és ez az az áldozat amit Ő maga adott nekünk. Oda adta teljes isteni mivoltát azért,hogy megmentsen bennünket a haláltól,emberként.Isten maga megtapasztalta a halált! Ennél nagyobb áldozat nincs! Ennek az elfogadása nekünk embereknek hatalmas hitet követel,mert túl teszi magát minden emberi elképzelésen,de ne feledjük el,hogy ami nekünk ennyire lehetetlennek tűnik az Neki egy csettintés lehet. Mert Ő a Mindenható Egydűli Örök Isten. És ez az egész csak hit kérdésén múlik, elhiszem e Jézusnak mikor azt mondja nekem,hogy; "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam."(Ján.14,6) Elhiszem-e ezt?
Erről szól az egész, ezt kell elfogadni és akkor minden kételyed megszűnik ami a Szentháromságot illeti. Azt,hogy mit tett a Szentháromság nevében az Egyház és a Vallás az nem tartozik ide,mert ez nem vallás se nem Egyház hanem hitvallás.
Ha megkérded,hogy melyik vallás az igazi, azt fogom mondani,hogy nem tudom,de viszont azt tudom,hogy Kiben hiszek.
Azt mondjátok,hogy téves a Háromság mert Sátán munkája mivel pogányistenek vannak a dologban, igen ám csakhogy megfeledkeztek arról az "apróságról" hogy a pogány istenek külön külön egymástól elhatárolódó lények, akik néha küzdenek egymás ellen,akik nem mindig vannak ugyan azon a "hullámhosszon". A kérdés az,hogy hol tapasztalható ilyen fajta "viselkedés" Jézus és Isten közt? Sehol! Ők mindig egymásra utalnak a Bibliában, a Fiú az Atyában,és az Atya a Fiúban, sehol nem lehet olvasni egyetlen olyan szöveget ahol a Fiúnak és az Atyának egymástól eltérő gondolataik lennének. Tehát Ők ketten nem istenek hanem csak Egy Isten.
Az igazság útján nem szabad ott lennie a "ha" a "de" és a "majdnem" jelentékteleneknek tűnő szavacskákáknak mert a "de majdnem olyan" vagy "ha az lenne", -mert nem az,és nem olyan. Csak egy példa,
Jehova ez JVHV? nem nem az! "de majdnem ugyan az!" de nem ugyanaz! Látod a különbséget? Te nem a tökéletes Isten nevében hiszel,hanem a majdnem tökéletes isten nevében hiszel. Gondolkodj, mert mindaz ami a legközelebb áll a valósághoz az valójában a "kígyó" műve.Elékezz Évára.
"Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is; de vét egy ellen,az egésznek megrontásában bűnös."(Jakab 2,10)
"Viszont mikor behozta az Ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt, az Istennek minden angyalai. És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává. Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája."(Zsid.1,6-8)
Ugye,hogy örök az Ő királyi széke és nem kell semmit vissza adnia az Atyának?
Csakhogy ti ezt így fordítjátok;
" Mikor pedig ismét elhozza Elsőszülöttjét a lakott földre, ezt mondja: „És hódoljon neki Isten minden angyala.”
Ezenkívül az angyalokról ezt mondja: „És angyalait szellemekké teszi, és nyilvános szolgáit tűznek lángjává.”De a Fiúról: „Az Isten a trónod örökkön-örökké, és királyságod jogara az egyenesség jogara."(Zsid.1,6-8)
"A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen"(Jel.22,21)
Ez a Biblia záróigéje...és egyben az enyém is.
Békesség veletek!
És ugyan miért is kellene a teremtőnek engedelmességet tanulnia mert hogy Jézusnak engedelmességet kellett tanulnia. Egy Istennek nem kell engedelmességet tanulnia, S ha ez az Isten engedelmességet tanult, azt kitől tanulta? Saját magától?
S ha meg szűnt létezni mert meghalt, akkor ki támasztotta fel?
Miért nevezi Isten saját magát Szeretett fiamnak?
Miközben itt van a földön, de valaki az Égből leszól, evvel a kijelentéssel.
(1Korintusz 15:25, 26) 25 Mert addig kell királyként uralkodnia, míg lába alá nem vet minden ellenséget az Isten. 26. . .
Mi az hogy addig kell uralkodnia, míg saját magának nem veti alá az ellenségeit
És amikor minden ellenséget maga alá vetett akkor már nem fog uralkodni?
(1Korintusz 15:27, 28) 27 Mert az Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett. 28 Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.
Itt megint úgy beszél Jézusról, hogy valaki alávet neki mindent,
vagy is a te értelmezésed szerint saját magának veti alá ezeket kivéve az aki neki alávetett mindent-...
Tehát saját magának Ő alá veti saját magát, ha már mindent maga alá vetett.De még is van egy kivétel a mondatban.
Hogy egy valaki nincs Istennek alá vetve, még pedig az a személy aki az Istennek alá vetett mindent.
Hát ez érdekes.
Ezt hogy hoztad össze.
Elég kacifántos gondolkodása van ennek az Istennek, aki nem tudja rendesen kifejezni magát.
Utóirat:
Vagy te érted félre, és Jézus felett van egy Isten aki az Ő lába alá veti az ellenséget, és amikor ez megtörtént akkor Jézus ennek az Istennek vissza adja a hatalmat.
Mert ha nem így volna akkor nem tenne kivételt a mondat egy személynek aki nem vetettet Jézus lába alá...
ezen gondolkodj....
S nem gondoltam rosszat felőled, de nagyon megkavarod magadat és nem látsz a szavak mögé.
Kedves 81-es válaszoló!
"Tévedsz drága!
Mert az adott történetben egyértelmű,hogy a NŐ kit szeret kiben hisz és kitől várja a megbocsájtást."
Az, amit te bizonyítani akarsz ezzel, nem hogy NEM EGYÉRTELMŰ, hanem ellentmond a nyilvánvaló bibliai tényeknek, melyekről írtam, és amely verseket korábban idéztem. Az egyértelmű és el is ismertem, hogy az asszony szerette Krisztust, hitt benne, mint megváltóban és Isten Fiában (aki sohasem vallotta magát egyenlőnek Istennel). De az asszony imádatának iránya ebben a történetben nincs benne! Te sem tudod leírni, mint bizonyítékot, mert nem szerepel a beszámolóban, hogy a nő Jézust imádta!!! Ellenben a teljes Biblia fényében tudjuk, hogy akit imádtak, az NEM Jézus volt, hanem annak Atyja!
Csak azt íród, amit én is elismertem: "egyértelmű,hogy a NŐ kit szeret kiben hisz és kitől várja a megbocsájtást."
Hogyne szeretné a bűnbánó asszony Jézust, hogyne hinne benne, hogyne várná tőle a megbocsájtást??? Hiszen Jehova megbízta ezzel a feladattal, képessé tette erre! Mit bizonyít ez? Azt, amit eddig is mondtam a Biblia alapján. Jézus Jehovától kapott hatalmat a bűnök megbocsátására, de arra is van példa, hogy emberek is kaptak.
Hiába emeled ki a Jézusra vonatkozó személynévmásokat, tudjuk, hogy abban korban mi volt a vendég felé mutatott protokoll. Ezt kérte számon Jézus a házigazdán az asszony bűnbánó magatartásával szembeállítva.
"Látod itt te valahol Isten nevét vagy rangját megemlítve?"
Milyen minősíthetetlen és gyermeteg érv ez? Hány példát említsek, mikor Jézus elismerte Jehova főségét, mellyel teljesen összhangban írtak az ihletett apostolok, amikor világossá tették, hogy kit imádnak?!
""MERT IGEN SZERETETT!" nem azt mondja Jézus,hogy "igen szerette az atyát" hanem magára céloz."
Miért ne szerethette volna? Minden oka megvolt, hogy mélyen szeresse. De hol olvasol olyant, hogy "imádta"? Sehol. Csak belemagyarázod, ez viszont súlyos dolog!!!
"bárkit megváltani egyedül Istennek van hatalma."
Na ja! Meg arra is van hatalma, hogy intézkedjen a megváltásról Jézus, hűséges Fia személyében, mert ugyanis pontosan ez történt, drága válaszoló. Így semmi csodálkozni való nincs abban, hogy mindkettőjüket megváltónak nevezi a Biblia.
"Értsd már meg,hogy Isten senkinek nem osztogatná az erejét,és főleg nem egy angyalnak és sőt főleg azok után nem ami a paradicsomban az Éden kertben történt. Angyalokat ruházna fel olyan erőkkel amelyekkel bármikor ellene lehetne fordulni? Ez kizárt!"
Te pedig azt értsd meg, hogy márpedig Isten talán eltudja dönteni, hogy kinek osztogatja az erejét, vagy nem nézed ki belőle? És a Szentírás beszámolói szerint igenis sok példa van arra, hogy a szelleme erejével csodálatos képességekkel ruházta fel teremtményeit, még ha ideiglenesen is. Micsoda földhözragadt emberi gondolkozás, hogy Isten az édeni kellemetlen tapasztalatok miatt "óvatos", nem bízik meg senkiben, nem ad senkinek semmit. Csak ennyit nézel ki belőle?
Jézust akkor NEM IMÁDTA SENKI, csak sokkal később a háromságimádók váltak ezzel bálványimádókká. A szóban forgó kifejezést szándékosan fordítják félre, pontosan a háromság miatt. De sok fordítás viszont a Biblia egészének a bizonysága miatt, azzal összhangban "hódolatot", vagy leborulást ír, mint amit a szó ténylegesen jelentett is. Ezzel a kifejezéssel nemcsak az imádatot írták le Jehova felé, hanem gyakran a magas rangú személyek előtti leborulást is, csak utána kéne nézni ennek a bibliai ténynek.
Mit mond a Csel 4:12? "nem is adatott emberek között az ég alatt MÁS név" Tényleg? Mekkora felfedezés! Nekünk tényleg csak Jézus neve adatott az "ég alatt" és az "emberek között". És az "ég felett", nem az "emberek között"? Ezenkívül, itt most Jézus igazi nevéről van szó, mert az érdeketek azt kívánja? Nem a "személyéről", vagy a "tulajdonságáról", amit arra szoktatok mondani, amit Jézus az Atyja "nevének a megismertetéséről" mondott???? Érdekes, ott nem Isten valódi nevéről van szó szerintetek, de itt Jézus igazi nevét kell érteni. Miért is?
Így is jól érthető háromság nélkül: "nem is adatott emberek között az ég alatt MÁS SZEMÉLY..."
Igen, Jehova Tanúi már nagyon sokszor elgondolkoztak, hogy mi van, ha tévednek! Tévedtek is már, de ezt ők el is ismerik és kiigazítják a legtöbb más vallásos csoporttal ellentétben.
Ellenben te sorozatban belemagyarázol az világos bibliai szövegekbe olyan értelmezéseket, melyet az nem tartalmaz! Mindezt azért, mert védelmezel olyan megkövesedett vallásos hiedelmeket és dogmákat, melyeket a Szentírás sohasem tartalmazott.
Kedves 83-as! Ezt írod:
"Oda adta teljes isteni mivoltát azért,hogy megmentsen bennünket a haláltól,emberként.Isten maga megtapasztalta a halált!"
Arról az Istenről beszélsz ugye, aki a Biblia Istene?! Mert ha azt állítod, hogy arról, akkor nem mondasz igazat (még ha nem is tudsz róla), mert becsaptak téged. A Mindenható, az Örökkévaló, a HALHATATLAN (tudod ez a szó mit jelent???) Isten, akiről azt írja a Biblia, hogy "te nem halsz meg", szerinted "megtapasztalta a halált".
(Habakuk 1:12) "Hát nem régtől fogva vagy te, ó, Jehova? Ó, Istenem, Szentem, te nem halsz meg! Ó, Jehova, ítéletre rendelted azt; ó, Kőszikla, feddésre szántad."
Szándékosan, a háromság mítosza maitt félrefordított szövegekkel jöttök melyeknek egyértelműen ellent mondanak azok a versek, melyeket idéztem, s melyekre semmiféle válasz nem érkezett. Valójában TI dugjátok homokba a fejeteket, mert szándékosan kerülitek azokat a helyeket, melyek témában a nyilvánvaló egyértelműséget adnák meg. Nektek az nem kell, mert ellentmond a dédelgetett meséteknek, inkább nagyokat hallgattok róluk. Nevetségesek vagytok.
Sokadszorra írom le, de megteszem, mert ez a világos vers is áldozatuk esett a háromság mítosz oltárán:
(1Korintus 2:16) "(1Korintusz 2:16) Mert „ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt”? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása."
Volt egy erőtelen próbálkozás a kimagyarázására, de nyilvánvaló volt a tévedés, tehát akkor miről tanúskodik nekünk a Szentírás? "Egyenlő"-e Jézus az Atyjával???
Tisztelt tanuk!
Elég ha visszamegyünk 200 évet az időben nem is kell több. Képzeld el,hogy valaki egyik napról a másikra azt mondaná, hogy holnap felmegyek a holdra.És ezt kijelentené nyilvánosan ember tömegek előtt. 200 évvel ezelőtt,hogy reagáltak volna az emberek erre a kijelentésre szerinted? Semmibe vettek volna? Hülyének néztek volna? Megöltek volna? Nos ezt soha nem tudjuk meg.
Na de képzeld el,ha 2000 évvel ezelőtt jön valaki és azt mondja magáról,hogy ő Isten és mindezt semmi előzetes felkészítés nélkül
Még így se akarták elfogadni Messiásnak pedig mindenki várta,hogy eljön. Mi lett volna ha direkt istenként mutatkozik be? Jézus mikor megtette majdhogy megkövezték.
Tényleg azt hiszitek,hogy Isten ennyire gyerek? Ő tervező! Úgy látom nem ismeritek a Bibliát eléggé,(mondjuk ezen nem is csodálkozom).
Ő megtervezte alaposan mindazt amit tett,nehogy azt higgyétek,hogy egyetlen tette is a véletlen műve lenne. Isten fia ként születik meg de embernek, és ezzel persze,hogy magára vette az emberi tulajdonságokat. Fel kellett nőnie, meg kellett tanulnia beszélni,járni, dolgozni,emberi életet élni. Ha az ellenkezőjét akarta volna akkor egyszerűen megjelenik tűzként egy csipkebokorban és elmondja,hogy mi a terve. De ezúttal nem ezt tette,hanem emberként magára vállalta az emberek bűneit. De ezért szenvednie kellett, és meg kellett halnia. Csak így tudta megteremteni azt a kapcsolatot ami összeköti az embert Istennel. És ennek a kapcsolatnak még ma is megvan az ereje,mert az a sok ember aki Jézus Krisztusba teszi le életét megtapasztalhatja az igaz Isten szeretetét. Nem tudom,hogy ezt ti (JT)mennyire tapasztaltátok meg,azok után amiket tapasztaltam én meg rólatok.
Na de ha ti azt mondjátok,hogy mindez hazugság és alaptalan(pedig nem az) akkor megkérdőjelezitek Isten tejhatalmát,mint ahogy azt már tapasztaltam a fenti írásokban is.
És mint ahogy látom kérdésre kérdéssel válaszoltok mint valami cyborg gyerekek akik be vannak programozva,hogy mit mondjanak,és ha esetleg már nincs amit mondjanak akkor előkerül a jól bevált módszer és jön a kérdés.
Szóval röviden csak annyit tudok mondani,hogy én nem tudom Isten terveit,csak azt tudom amit leíratott,és aki azt tartja,hogy ő tudja Isten terveit, az azért vigyázzon,hogy mivel játszik.
Visszatérve ahhoz amit tudunk emlékezzünk meg arra a pillanatra amikor Isten megjelenik Mózesnek,
"Mózes, Mózes. Ez pedig monda: Imhól vagyok.
És monda: Ne jöjj ide közel,old le a te saruidat lábaidról: mert a hely, amelyen állasz, szent föld."(2Móz.3-4)
Isten nem jelenhet meg embernek Isteni formájában,főleg nem embereknek tömegeknek, ezt csak egy módon érhette el...emberként. Amit meg is tett! És ezt nem én mondom,hanem a Biblia.
Az Ó szövetségben megismerhettünk egy igazságos szigorú Istent, az Új szövetségben pedig megismertük az Úr másik arcát,a kegyelem, a megbocsátás és egy szenvedő Isten arcát.
Nagyon tud fájni mikor erről beszélek vagy írok olyan embereknek akik semmibe veszik mindazt az áldozatot ami maga Isten vett magára,és mindez csak azért mert mert megtéveszti őket egy "őrtoronynak" nevezett bálványozott istenség.De sajnálom mindazokat akik tudatlanul,vagy tehetetlenségükben alá vannak vetve a vének akaratának, attól félve,hogy kiközösítésükkel megszűnik a világ számukra.
Attól félve,hogy ha kilépnek ebből a gyűrűből elvesztik önmagukat családjukat,barátaikat és attól,hogy nem lesz többé ahova menniük.
Pedig tévedtek, mert Jézus ott zörget az ajtón. És Ő a megoldás minden gondotokra,csak be kéne engedni.
Amit nem akartok megérteni azt nem is fogjátok. Isten az Isteni alakjában soha nem is fogja megtapasztalni a halált, de emberként meg kellett tennie,és ebbe van a lényeg mert ez az igazi áldozat. Gondolj Ábrahámra, képes lett volna feláldoznia fiát ,Izsákot? Igen! Képes lett volna.
És akkor most tedd fel a kérdést magadnak.
Isten mennyivel többre képes mint egy ember?
Ábrahám bebizonyította hitét.
Isten viszont bebizonyította szeretetét,az emberek iránti való szeretetét.
Ennyire nehéz ezt felfogni?
Nem nehéz csak akarni kell! De ami a legfontosabb,hinni kel Isten mindenhatóságában. És akkor már semmi sem tűnik lehetetlennek.
Kedves 88-as!
"Na de képzeld el,ha 2000 évvel ezelőtt jön valaki és azt mondja magáról,hogy ő Isten"
Soha, sehol nem mondta magáról Jézus, hogy Ő "egyenlő" lenne a Mindenható Istennel! Ezt a hamis érvet gyakran elsütitek, de még csak azt sem állította soha, hogy "én Isten vagyok", csak a félrefordított értelmű szövegek sugallják, de ezeken a helyeken a szűkebb vagy tágabb szövegkörnyezet rendre ellent mond nekik. Éppen ezért van az, hogy ezen versek általában erős megosztottságot idéznek elő a fordítók között!!! Vannak, akik figyelembe veszik ezt a szövegkörnyezetet, vagy a teljes Írást és vannak, akik nem, mert nekik az emberi hagyomány, az egyházi "teológiai látás" fontosabb, mint a szöveg hűség. Utólagosan próbálják kimagyarázni, hogy tulajdonképpen az, ami első látásra egyáltalán nem illik a képbe, azt csak másként kell érteni.
Legfeljebb a bibliaírók nevezik "Istennek", vagy "isteninek" Jézust egy-két helyen, de ezt a szót emberekre és általában magas rangú személyekre is alkalmazza a Szentírás, akár pozitív, akár negatív szereplő az illető.
"Isten nem jelenhet meg embernek Isteni formájában,főleg nem embereknek tömegeknek, ezt csak egy módon érhette el...emberként. Amit meg is tett! És ezt nem én mondom,hanem a Biblia. "
Ezt te mondod, nem a Biblia, nehogy már meghazudtold az Írásokat! A Biblia egészen világosan és egyértelműen azt mondja sok helyen, hogy Istent soha senki sem látta, sőt nem is láthatja élve. Jézus tehát csak a szellemében, jellemében, szándékban és akaratban lehetett "egy" az Atyjával. Jézus formájában nem a háromság Istene jelent meg, hanem egy Jehovától teljesen független akarattal, értelemmel, kisebb tudással rendelkező természetes személy, akit Jehova a teremtés "elsőszülöttjének" nevez.
"Az Ó szövetségben megismerhettünk egy igazságos szigorú Istent, az Új szövetségben pedig megismertük az Úr másik arcát,a kegyelem, a megbocsátás és egy szenvedő Isten arcát."
Nem igaz! A Héber Iratok Jehovája éppen olyan kegyelmes, megbocsátó, és a szolgáiért "szenvedő", érzelmes Isten, mint amit Jézus tanított, csak tessenek figyelmesebben olvasni a héber szövegeket! Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az istenkép, melyet kialakítottatok magatoknak.
Lehet, hogy téged a jó szándék vezérel, de ha ez nem párosul pontos bibliai ismerettel, akkor az nagyon kevés. Önmagában a jó szándék nem elég.
Üdvös lenne, ha odafigyelnél a másik oldalra és arra reflektálnál, amit az ír, látod én ezt teszem. Ne találj ki hazug meséket, mint pl. hogy mi nem válaszolunk a ti sok kérdéseitekre, mert ez nem igaz. Ti hagyjátok sorban ki a lehetőségét egy értelmes és konstruktív eszmecserének.
Nagyon sajnálatos, hogy ez nyilván azért van, mert ami nem fér bele a gondolatvilágotokba, azt kerülitek. Persze tudom, hogy ezt a vádat ránk akarjátok hárítani, de aki őszintén végigolvassa a válaszokat, csak azt láthatja, hogy ti a fantáziavilágotok mögé bújva írjátok a melodrámátokat - amit persze egyetlen konkrét versel sem tudtok igazolni -, és úgy tesztek, mint akik megnyerték a csatát, és minden Tanú tök hülye, mert nem veszi észre. Tényleg nevetségesek vagytok.
Nem esett le még most sem kedves utolsó hozzászólók, hogy Jehova tanúi csak a bibliából hajlandóak érvelni, és nem kíváncsiak a fantáziadús körítésekre, melyet semmivel sem tudtok bizonyítani?! Tudom, nektek ez nagy fájdalom, de mégis arra kérnélek benneteket, hogy válaszoljatok már a kérdésemre!
Kedves Tanú!
Mutasd meg nekem légy szíves,hogy hol hazudtam,és én megmutatom neked,hogy hol tévedtél.
Talán kezdeném ezzel;
"Azért szeret engem az Atya,mert én leteszem az én életemet,hogy újra felvegyem azt. Senki sem veszi azt el én tőlem,hanem én teszem le azt én magamtól.Van hatalmam letenni azt és van hatalmam felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."(Ján.10,17-18)
Vedd figyelembe amit már mondtam; Isten hatalmát nem tudod kijátszani! És azt is vedd figyelembe kedves barátom,hogy magad alól vágod ki a fát.
Mint ahogy már mondtam én nem akarlak téged bántani de járj utána az igazságnak mert azt amit te most követsz az nem az amit hiszel.
Jogod van tudni az igazat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!