Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány Jehova Tanúja lehet itt...

Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne Jehova Tanúival megismertetni Krisztust?

2013. febr. 7. 23:43
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/197 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Tanúk!

Először is megszeretném köszönni nektek a lepontozást.

Nem sokat változott a helyzet egy hét alatt úgy látom ami a beszélgetéseket illeti,de a piros kezet azért látom,hogy elég szépen használtátok.

Na de térjünk a tárgyra;

És meg ne fertőztessétek az én szent nevemet, hogy megszenteltessem Izráel fiai között. Én vagyok az Úr, a ti megszentelőtök(3Móz.22.32)

Azt hiszem,hogy ez a vers rátok illik,mert nem veszitek figyelembe,hogy milyen alakban használjátok Isten nevét ami semmi esetre sem az aminek ti nevezitek.Én bevallom,hogy ki sem merem mondani.Hogy miért nem? Ott a fenti ige megmagyarázza elég világosan.

Van itt pár vers, ami úgy gondolom,hogy jó házi feladat lesz számotokra kedves tanúk mert nagyon el vagytok tévedve.

Akkor kezdjük az elején,hogy miről is van szó.

Szeráfok állanak vala felette: mindeniknek hat-hat szárnya vala: kettővel orczáját fedé be, kettővel lábait fedé be, és kettővel lebegett; 3 És kiált vala egy a másiknak, és mondá: SZENT, SZENT, SZENT a seregeknek Ura, TELJES MIND a [széles] föld az ő dicsőségével! 4 És megrendülének az ajtó küszöbei a kiáltónak szavától, és a ház betelt füsttel.(Ézs.6,3)

Erre még vissza térek,de egy annyit megemlítek,hogy az a szeráfok vajon miért ismételik meg háromszor, hogy SZENT? Miért nem 1x,vagy 5x,vagy 10x? És ha utána nézünk ennek akkor meglátjuk,hogy milyen gyakran találkozunk a Bibliába olyan, történetekkel és tényekkel amelyek mindig csak egyvalamire összpontosítanak. Kedves tanuk azt hiszem neki kéne állni egy kicsit jobban oda figyelni,hogy mit is tanítanak nektek.

Jön a következő példa;

A seregek Urát: ŐT SZENTELJÉTEK MEG, ŐT FÉLJÉTEK,ÉS ŐT RETTEGJÉTEK(Ézs.8,13)

Kiről is van szó?

Ama napon Teremtőjére tekint az ember, és szemei Izráel Szentjére néznek; (Ézs.17,7)

A TERMTŐT senki sem látta,és mégis Őt nézik.

Ha látni fogják gyermekei kezeim munkáját közöttük, megszentelik nevemet, megszentelik Jákób Szentjét..(Ézs.29,23)

Mert így szól az Úr Isten, Izráelnek Szentje: Megtérve és megnyugodva megmaradhattatok volna; csöndességben és reménységben erősségtek lett volna; de ti nem akarátok;(Ézs.30,15)

14 Így szól az Úr, a ti MEGVÁLTÓTOK, Izráel Szentje(Ézs.43,14)

[Így szól] a mi Megváltónk, seregeknek Ura az Ő neve, Izráel Szentje! (Ézs.47,4)

gy szól az Úr, Megváltód, Izráelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, a melyen járnod kell. (Ézs.48,17)

Avagy nem te vagy-é Uram, öröktől fogva az én Istenem, Szentem? Nem veszünk el! Ítéletre rendelted őt, oh Uram, fenyítőül választottad őt, én erősségem(Hab.1,12)

Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik. (Mát.12,32)

És leszálla ő reá a Szent Lélek testi ábrázatban mint egy galamb, és szózat lőn mennyből, ezt mondván: Te vagy amaz én szerelmes Fiam, te benned gyönyörködöm!(Luk.3,22)

Mert a Szent Lélek azon órában megtanít titeket, mit kell mondanotok.(Luk.12,12)

Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.(Ján.14,26)

És nem vagyok többé e világon, de ők a világon vannak, én pedig te hozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te nevedben, a kiket nékem adtál, hogy egyek legyenek,(Ján.17,11)

Monda pedig Péter: Anániás, miért foglalta el a Sátán a te szívedet, hogy megcsald a Szent Lelket, és a mezőnek árából félre tégy?(Csel.5,3)

51 Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint atyáitok, ti azonképen. (Csel.7,51)

Mikor azért azok szolgálának az Úrnak és bőjtölének, monda a Szent Lélek: Válaszszátok el nékem Barnabást és Saulust a munkára, a melyre én őket elhívtam(Csel.13,2)

Azért mondja másutt is: Nem engeded, hogy a te Szented rothadást lásson(csel.13,35)

Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek.(Csel.19,2)

Mivel pedig nem egyezének meg egymással, eloszlának, miután Pál ez egy szót mondá: Jól szólott a Szent Lélek Ésaiás próféta által a mi atyáinknak, mondván: 26 Eredj el a néphez és mondd: Hallván halljátok, és ne értsetek; és nézvén nézzetek, és ne lássatok!(Csel.28,25)

Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, a ki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által.(1Kor.12,3)

Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.(2Kor.3,17)

És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára.(Ef.4,30)

A ki azért megveti [ezeket,] nem embert vet meg, hanem az Istent, a ki Szent Lelkét is közlé velünk.(1.Tesz.4,8)

Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van; (1Ján.4,2)

Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy. (1Ján.5,7)

És a négy lelkes állat, a melyek közül mindeniknek hat-hat szárnya [vala,] köröskörül és belül teljes [vala] szemekkel; és meg nem szűnik [vala] nappal és éjjel ezt mondani: Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, a ki vala és a ki van és a ki eljövendő,(Jel.4,8)

S azért vár az Úr, hogy könyörüljön rajtatok, és azért felséges ő, hogy megkegyelmezzen néktek, MERT AZ ITÉLET ISTENE AZ ÚR; boldogok mindazok, a kik Őt szolgálják. (Ézs.30,18)

Mert az Atya NEM ITÉL SENKIT, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;(Ján.5,22)

Azért Ézsaiás és Jézus közt eltelt pár év,nem

20 Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem(Gal.2,20)

Na ez egy igazi bizonyságtétel egy igazi Krisztus követőtől.

De ti kedves tanúk még nem tartotok ott,hanem egyel lejjebb vagytok bizony;

Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az ANTIKRISZTUS.(2Ján.1,7)

És lám itt a titok ami nem is annyira titok;

És felmagasztaltatik a seregeknek Ura az ítéletben, s a szent Isten megszenteli magát igazságban(Ézs.5,16)

Egyértelmű és tiszta,csak a hitetlenek nem látják de Pál olyan gyönyörűen leírja,hogy inkább hagyom őt beszélni;

A KIKBEN E VILÁG ISTENE MEGVAKÍTOTTA A HITETLENEK ELMÉIT, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, a ki az Isten képe. 5 Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért. 6 Mert az Isten, a ki szólt: setétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a mi szívünkben az Isten dicsősége ismeretének a Jézus Krisztus arczán való világoltatása végett.(2Kor.4,4-6)

ÁMEN!

Az Úr Jézus Veletek!

2013. febr. 24. 05:36
 122/197 anonim ***** válasza:
90%

A reggel elhamarkodtam,de most pótolom.

Itt van még pár vers aminek járjatok utána.

Egyszer már írtam,hogy vannak dolgok amelyeket nem lehet meg változtatni.

Gondolkodjatok el ezen.

"Háromszor szentelj nékem innepet esztendőnként.(2Móz.23,14) Esztendőnként háromszor jelenjék meg minden férfiad az Úr Isten színe előtt."(2Móz23,17)

Ezeket érdemes átgondolni mert nem mese mese meskete.

Miért van olyan nagy szerepe a háromnak az egész Bibliában? Én csak egy egy pár verset hoztam fel de még rengeteg van ami azt mutatja,hogy a hármas számjegy hatalmas szerepet játszik a Bibliában.

Nna akkor tovább;

"Monda néki Jézus: Bizony mondom néked, ezen az éjszakán, mielőtt megszólal a kakas, háromszor megtagadsz engem." (Mát.26,34)

Vajon miért pont háromszor tagadta meg?

ATYA, FIÚ, SZENTLÉLEK,

Mindegyiket külön külön megtagadta Péter,

és higgyétek el,hogy az nem volt véletlen.

Jézus pontosan tudta,hogy mit mond Péternek.

"És másodszor szóla a kakas. És Péternek eszébe juta a beszéd, a melyet néki Jézus mondott vala, hogy mielőtt a kakas kétszer szólana, háromszor megtagadsz engem. És sírva fakada."(Márk 14,27)

Péter csak így tudta megérteni azt amit kellett.

Akkor megtagadt,de végül képes volt egész életét Jézus követője ként leélni és utána hasonlóan és bátran meghalni.

Semmi sem véletlen, az Úr tudja a dolgát még akkor is ha mi nem akarjuk tudni.

"Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy. 8 És hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három [is] egy."(1Ján.5,7-8)

Hát igen...ehhez már nem tudok mit hozzá fűzni ez magért beszél.

Na és most kedves tanuk jöhet a tánc.

Áldás békesség!

2013. febr. 24. 12:42
 123/197 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 163-as válaszoló! Nekem is csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy a jánosi betoldásként ismert hamisított szöveget kár volt bizonyítéknak felhasználni, hiszen hiteltelenné teszi a szöveged - persze enélkül is az!
2013. febr. 24. 14:23
 124/197 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi, 122-t akartam írni
2013. febr. 24. 14:25
 125/197 anonim ***** válasza:
100%
Honnan vagy te olyan biztos ebben,hogy hamis?Hiszen nem ismerjük az eredetit csak másolatok vannak:D
2013. febr. 24. 15:52
 126/197 anonim ***** válasza:
0%

Kérlek szépen, azért vagyok teljesen biztos benne, mert a legkorábbi másolatokból teljesen hiányzik! Csak későbbi időpontban jelent meg a szövegekben. Ez a tény viszont összhangban van azzal a bibliai igazsággal, hogy nincs háromság. Az az egyetlen hely is hamis, ahol így meg van fogalmazva.

Meg aztán onnan is tudható, hogy még a háromságban hívő egyházak is elismerik, ki is hagyják a fordításaikból.

2013. febr. 24. 16:43
 127/197 anonim ***** válasza:
88%
Pontosabban a megtalált másolatokból de az eredetit nem ismerjük.De ugye tőletek "tudjuk" hogy a másolatok nem bizonyítanak semmit.Pontosabban azzal a sátáni hazugsággal,hogy ne lenne háromság.
2013. febr. 24. 16:53
 128/197 anonim ***** válasza:
91%

Gondoltam,hogy meg fogja valaki említeni,de a lényeg ugyan az.

Amúgy meg lehet győződni róla itt;

KING JAMES:

For G3754 there are G1526 three G5140 that bear record G3140 in G1722 heaven G3772, the Father G3962, the Word G3056, and G2532 the Holy G40 Ghost G4151: and G2532 these G3778 three G5140 are G1526 one G1520. 8 And G2532 there are G1526 three G5140 that bear witness G3140 in G1722 earth G1093, the spirit G4151, and G2532 the water G5204, and G2532 the blood G129: and G2532 these three G5140 agree G1526 in G1519 one G1520.

ANTONIADES:

οτι G3754 CONJ τρεις G5140 A-NPM εισιν G1526 V-PXI-3P οι G3588 T-NPM μαρτυρουντες G3140 V-PAP-NPM εν G1722 PREP τω G3588 T-DSM ουρανω G3772 N-DSM ο G3588 T-NSM πατηρ G3962 N-NSM ο G3588 T-NSM λογος G3056 N-NSM και G2532 CONJ το G3588 T-NSN αγιον G40 A-NSN πνευμα G4151 N-NSN και G2532 CONJ ουτοι G3778 D-NPM οι G3588 T-NPM τρεις G5140 A-NPM εν G1520 A-NSN εισι G1526 V-PXI-3P 8 και G2532 CONJ τρεις G5140 A-NPM εισιν G1526 V-PXI-3P οι G3588 T-NPM μαρτυρουντες G3140 V-PAP-NPM εν G1722 PREP τη G3588 T-DSF γη G1093 N-DSF το G3588 T-NSN πνευμα G4151 N-NSN και G2532 CONJ το G3588 T-NSN υδωρ G5204 N-NSN και G2532 CONJ το G3588 T-NSN αιμα G129 N-NSN και G2532 CONJ οι G3588 T-NPM τρεις G5140 A-NPM εις G1519 PREP το G3588 T-ASN εν G1520 A-ASN εισι G1526 V-PXI-3P

KÁROLI:

Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy. 8 És hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három [is] egy.(1Ján.5,7)

ÚJ.F:

Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek:

a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy.(Uf.)

(ZÁRÓJELBE HOZZÁFŰZÖM,HOGY A LÉNYEG UGYAN AZ A HÁROM ITT IS EGY!)

VULGATA:

quia tres sunt qui testimonium dant

(Itt a magyarázat..)

And there are Three who give testimony (in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost. And these three are one.)^

8 Spiritus et aqua et sanguis et tres unum sunt

(And there are three that give testimony on earth:)

És A KÁLDI NEOVULGÁTA:

1 Ján 5,6

Ő az, aki víz és vér által jött, Jézus Krisztus. Nem csupán víz által, hanem víz és vér által. És a Lélek az, aki tanúskodik arról, hogy a Lélek igazság.

1 Ján 5,7

Mert hárman vannak, akik tanúskodnak:

1 Ján 5,8

a Lélek, a víz és a vér; és ez a három egy.

1 Ján 5,9

Ha az emberek tanúságát elfogadjuk, Isten tanúsága nagyobb. S Isten tanúsága az, hogy tanúságot tett az ő Fiáról.

1 Ján 5,10

Aki hisz Isten Fiában, az magában hordozza Isten tanúságát. Aki nem hisz a Fiúnak, hazugnak tartja őt, mert nem hisz abban a tanúságban, amelyet Isten tett az ő Fiáról.

1 Ján 5,11

A tanúság pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk. És ez az élet az ő Fiában van.

1 Ján 5,12

Akiben a Fiú van, annak van élete; akiben nincs Isten Fia, annak nincs élete.

Kedves tanú a lényeg ugyan az,csak nálatok nem az.

2013. febr. 24. 17:31
 129/197 anonim ***** válasza:
90%

A „jánosi betoldás” nem hamisítás, hanem másolási hiba: egy lapszéli magyarázatról azt hihette a másoló, hogy a Biblia szövegének a része, és a másolatban már a főszövegben szerepelt. Ha szándékos hamisítás lenne, ragaszkodna hozzá az Egyház. De amikor bebizonyosodott, hogy másolási hiba történt, javították. Teljes az egyetértés minden felekezet között ebben. A Jehova Tanúi-féle „Új világ fordítás” gyakorlatát viszont, hogy csak úgy, szövegalap nélkül beszúrják a Jehova szót az Újszövetségbe, mindenki elítéli a Tanúkon kívül.

Megj.: az 1590/1908-as Károliban azért van benne a jánosi betoldás, mert a görög szöveg a Textus Receptus. A mai modern fordítások alapja az azóta már javított Nestle/Aland esetleg Westcott-Hort görög szöveg.

2013. febr. 24. 18:14
 130/197 anonim ***** válasza:
92%

Szentháromság: kb. 50-100 év múlva lehet rá esély, hogy majd Jehova Tanúi is elfogadják a Szentháromságot. Végülis minden csak azon múlik, hogy a Vezető Testület összetétele hogyan változik, és hogy hogyan szavaznak. Az 1914-es tanítás megtartása is csak pár szavazaton múlt.. 

Jehova Tanúi az Miller-féle adventi mozgalom oldalhajtásai. De ajánlom figyelmedbe a Hetednapi Adventista Egyházat, a kezdetekkor ők is tagadták a háromságtant, még az 1800-as évek végén is. De lassan kezdték megérteni és elfogadni, hogy a Biblia tanítja. Mára a Szentháromságtan a hitvallásuk szerves része.

[link]

“However, the Adventist Church adopted the Trinity early in the 20th century and began to dialogue with other Protestant groups toward the middle of the century, eventually gaining wide recognition as a Protestant church.”

[link]

[link]

[link] &limit=1&limitstart=1

2013. febr. 24. 18:16
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!