Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány Jehova Tanúja lehet itt...

Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne Jehova Tanúival megismertetni Krisztust?

2013. febr. 7. 23:43
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/197 anonim ***** válasza:
0%
ilyen eszmèt a biblia nem tanit.
2013. febr. 23. 08:37
 112/197 anonim ***** válasza:
0%

"A kulcs Krisztus kettős természete,ha még nem hallottál volna róla..."

Csak az a baj, hogy a Biblia sem hallott róla! Emlékezz arra a jézusi szövegre, hogy azt a napot és órát SENKI sem tudja..., csak az Atya egyedül. Ha beleköltitek ebbe is azt, hogy a "kettős természet", akkor ott marad a kérdés, hogy a szent szellem akkor miért nem tudta???

2013. febr. 23. 09:08
 113/197 anonim ***** válasza:
88%
Ez már annyira lerágott csont, mit ismételgeted a megcáfolt érveidet?
2013. febr. 23. 09:14
 114/197 nikaa11 ***** válasza:
83%

a Jehováknál miért tilos a véradás??????

hol van ez a Bibliában????

szöveget szeretnék,köszönöm!!!!

2013. febr. 23. 12:05
 115/197 anonim ***** válasza:
83%

Itt ki lett tárgyalva végletekig, semmilyen ige nincs erre ,ők csak belevetítik az elméleteiket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2013. febr. 23. 12:11
 116/197 anonim ***** válasza:
78%

Kedves „Jehova Tanú”! Az Új világ fordításból/New World Translation (NWT)-ből ne idézz soha, de soha, mert az nem mérce, teológiai bibliafordítás!

Vettem a fáradtságot, és levettem a polcról a The Kingdom Interlinear Translation of the Greek Scriptures (KIT)-t. Ez Őrtorony kiadvány, de elég különleges, és csak nagyon keveseknek van meg, nem véletlenül.

A KIT 3 szöveget tartalmaz:

- görög koiné (Westcott-Hort): ez képezi az NWT Új világ fordítás alapját

- szó szerinti angol fordítás („sorközi”)

- angol, ahogy az NWT-ben (angol Új világ fordítás) végleges formában megjelenik.

A János 14:14 így hangszik a KIT szerint (ismétlem, Őrtorony kiadvány!):

Görög W-H: ἐάν τι αἰτήσητέ με ἐν τῷ ὀνόματί μου ἐγώ ποιήσω.

Angol sorközi: if ever, anything, you should ask, me, in, the, name, of me, this, I shall do

NWT: If YOU ask anything in my name, I will do it.

Görög+sorközi+magyar ad-hoc nyers:

ἐάν = if ever = ha

τι = anything = bármit

αἰτήσητέ = you should ask = kérnétek

με = me = tőlem/engem

ἐν =in = -ban/-ben

τῷ = the = a/az

ὀνόματί = name = név

μου = of me = én ..-m

ἐγώ = this = ez(t)

ποιήσω = I shall do = megteszem

Észre kell venni: a görögben ott van, hogy με = me = tőlem/engem, az angol sorköziben is, de az NWT-ből, az Új világ fordításból, kihagyták!

Nyilván azért, mert a görög szöveg szerint lehet Jézustól kérni, de Jehova Tanúi azt tanítják, hogy Jézushoz nem lehet imádkozni.

Vagyis a teológiájukhoz igazították a bibliafordítást, itt is. Súlyos bűn ez.

2013. febr. 23. 12:29
 117/197 anonim ***** válasza:
9%
a vèrt megenni ès az ereidbe pumpàlni majdnem ugyanaz ugyanugy a testedbe kerûl, azt meghogy a vèrt nem szabad megenni minden bibliàt nem olvasò ember is tudja
2013. febr. 23. 14:10
 118/197 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 116-os válaszoló!

A 13-as vers is nagyon sokat elárul ugyanarról a gondolatról, melyről Jézus mindig is beszélt:

"És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által." 

Vajon a "kértek az én nevemben" kiről beszél? Jézusról, vagy Jehováról? Nyilvánvaló, hogy ha valaki "nevében" kérünk valamit, akkor NEM attól kell kérni, akinek a nevében kérünk, hanem másvalakitől.

Tehát KI az, AKIRŐL Jézus mindig is beszélt?

(János 15:16) "Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket — és arra jelöltelek ki benneteket, hogy menjetek, és mindig teremjetek gyümölcsöt, és hogy maradjon meg a gyümölcsötök —, hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek."

Mi ebben az érthetetlen ??? Jézus maga válaszolt a manipulatív kérdésedre. Vagy nem fogadod el a válaszát? Mert nekem határozottan úgy látszik, hogy nem fogadod el Jézus válaszát!!!

Jehovát kell kérni Krisztus nevében, hogy Jézus által megadja nekünk azt, ami összhangban van az akaratával.

Nagyon visszataszító, mikor mindenféle indoklás nélkül lepontozzátok a Biblia tiszta szavát, és másokat le akartok járatni, mintha azok lennének félrevezetve.

2013. febr. 23. 21:50
 119/197 anonim ***** válasza:
100%

„Visszataszító”??!

És a #116-ot miért kellett lepontozni? Ugyanakkor elengedtétek a fületek mellett azt, hogy ott van a görögben is, sőt még a Királyság sorközi fordításban is, hogy engem/tőlem! Ott van minden fehéren-feketén, csak nézd vissza (Jn 14,14 UFO: ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.)

Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk! 9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát? 10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat. 11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.

Bárcsak együtt leborulhatnánk a Bárány Krisztus előtt:

Jel 5:8 És mikor elvevé a könyvet, a négy lelkes állat és a huszonnégy Vén leborula a Bárány előtt, mindeniknél hárfák és aranypoharak lévén, jó illatokkal tele, amik a szentek imádságai.

2013. febr. 24. 00:54
 120/197 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanúk!

Először is megszeretném köszönni nektek a lepontozást.

Nem sokat változott a helyzet egy hét alatt úgy látom ami a beszélgetéseket illeti,de a piros kezet azért látom,hogy elég szépen használtátok.

Na de térjünk a tárgyra;

És meg ne fertőztessétek az én szent nevemet, hogy megszenteltessem Izráel fiai között. Én vagyok az Úr, a ti megszentelőtök(3Móz.22.32)

Azt hiszem,hogy ez a vers rátok illik,mert nem veszitek figyelembe,hogy milyen alakban használjátok Isten nevét ami semmi esetre sem az aminek ti nevezitek.Én bevallom,hogy ki sem merem mondani.Hogy miért nem? Ott a fenti ige megmagyarázza elég világosan.

Van itt pár vers, ami úgy gondolom,hogy jó házi feladat lesz számotokra kedves tanúk mert nagyon el vagytok tévedve.

Akkor kezdjük az elején,hogy miről is van szó.

Szeráfok állanak vala felette: mindeniknek hat-hat szárnya vala: kettővel orczáját fedé be, kettővel lábait fedé be, és kettővel lebegett; 3 És kiált vala egy a másiknak, és mondá: SZENT, SZENT, SZENT a seregeknek Ura, TELJES MIND a [széles] föld az ő dicsőségével! 4 És megrendülének az ajtó küszöbei a kiáltónak szavától, és a ház betelt füsttel.(Ézs.6,3)

Erre még vissza térek,de egy annyit megemlítek,hogy az a szeráfok vajon miért ismételik meg háromszor, hogy SZENT? Miért nem 1x,vagy 5x,vagy 10x? És ha utána nézünk ennek akkor meglátjuk,hogy milyen gyakran találkozunk a Bibliába olyan, történe

2013. febr. 24. 05:35
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!