Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?
Kedves Tanú!
Mint ahogy a kedves kérdező is meg említette az a Biblia amit te tartasz a kezedben hamis! Az igazítva volt valakiknek az agyszüleményéhez. Miért nem akarsz utána nézni a valóságnak,járj utána és győződj meg róla saját magad,hogy rossz irányba haladsz. Senki nem akar téged eltéríteni a hitedtől, azt egyedül csak te teheted meg és senki más. Nem veszed észre,hogy a te szavad Isten szava ellen van,nem veszed észre,hogy valójában ki ellen is harcolsz te,nem veszed észre,hogy kinek az oldalán állsz te? Nézz körül egy kicsit járj utána és vizsgáld meg a gyökereket,az alapot. Én úgy gondolom,hogy te nem vagy egy ostoba ember,vedd hát észre,hogy saját magatokat bálványozzátok.Pontosan azzá válsz mint ami ellen harcolsz,egy bálvány leszel. Láttad "Éli könyve" című filmet? Van egy érdekes szövegváltás a filmben ami valahogy így hangzik;
"Nő(Szonárá)-azt hittem,hogy nagyon fontos magának az a könyv...-Éli: Az elmúlt években amíg nálam volt a könyv annyira belém ivódott az őrzése,hogy megfeledkeztem a könyv tanítása szerint élni...Nő;mire gondol? Éli; Azt,hogy légy jobb másokhoz mint önmagadhoz.." Amúgy ajánlani tudom a filmet mert tanultságos a Bibliáról szól.
Nna csak azt szeretném ezzel mondani,hogy annyira bele élitek magatokat a saját igazságotokba,hogy megfeledkeztek,hogy miről is szól valójában Isten akarata, Jézus Krisztus akarata.
Nézd meg az alábbiakban.
Krisztus tulajdonságai is azt mutatják, hogy Isten.
Jézus Krisztus mindent tud (János 1,48; 2,25; 6,64; 14,29; 21,17). Mindenható (Máté 28,18 · Zsidók 1,3), bûntelen (János 8,46), örök (Mikeás 5,3) és változatlan (Zsidók 13,8). Mivel csak Isten rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, Krisztusnak is Istennek kell lennie.
Krisztus bizonyos tettei megmutatják, hogy Isten.
Jézus Krisztusnak hatalma van megbocsátani a bûnöket (Márk 2,5-7 · Efézus 1,7), örök életet ad (János 10,28; 17,2), megítéli a világot (János 5,22; 5,27) és irányítja a természetet (Máté 8,26). Mivel ezeket csak Isten tudja megtenni, Jézusnak Istennek kell lennie.
Jézus Istennel egyenlõnek vallotta magát a János 10,30-ban.
"Néhányak szerint' az "Én és az Atya egy vagyunk" szöveg azt jelenti, hogy Krisztus céljában volt egy az Atya Istennel, de nem természetébõl fakadóan. De ha Jézus csak ezt mondta volna, vajon miért akarták a zsidók megkövezni? Azzal a Zsidók is egyetértettek, hogy Jézus és Isten céljai azonosak. Nem ezért, hanem istenkáromlásért akarták megkövezni, mivel Istennek vallotta magát (János 10,33).
Nem tudom ha bármi változást is elérek a fenti táblázattal,de tudom,hogy kinek hiszek és kit követek.
Jézus Krisztusban mert Ő az egyedüli út az örök élethez!
Lenne egy kérdésem a témával kapcsolatban.
Szerintetek Jézus, Mihály arkangyal?
Kíváncsi vagyok erre a válaszra.
Nem leszek lusta és mégis csak bemásolom.
"Felelének néki a zsidók,mondván:
Jó dologért nem kövezünk meg téged,
hanem káromlásért,tudniillik,hogy te
ember létedre Istené teszed magadat."(Ján.10,33)
Na így már tisztábban érthető.
Az imádatról...
"És imé a városban egy asszony aki bűnös vala,mikor megtudta,hogy ő a farizeus házában leült enni hoza egy alabástrom szelencze drága kenetet.
És megállván hátul az ő lábainál sírva,könnyeivel kezdé öntözni az ő lábait,és fejének hajával törlé meg.és csokolgatá az ő lábait,és megkené drága kenettel.
Mikor pedig ezt látta a farizeus, aki őt meghívta, monda magában: Ez ha próféta volna,tudná ki és miféle asszony, az a ki őt illeti: hogy bűnös...És az asszonyhoz fordulván, monda Simonnak: Látod é ez asszonyt? Bejövék a te házadba, az én lábaimnak vizet nem adál: ez pedig könnyeivel öntözé az én lábaimat,és fejének hajával törlé meg. Engem pedig meg nem csokolnál: ez pedig az időtől fogva,hogy bejöttem, nem szűnt meg az én lábaimat csokolgatni...Minekokáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg: mert igen szeretett: akinek pedig kevés bocsáttatik meg,kevésbé szeret. És mondá annak: Megbocsáttattak néked a te bűneid. És akik együtt ülének vele az asztalnál kezdék magukban mondani: ki ez,hogy a bűnöket is megbocsátja? Mondá pedig az asszonynak: A te hited megtartott téged. Eredj el békességgel "(Luk.7,37-50)
Ehhez nincs mit hozzáfűzni,esetleg egy annyit,hogy Jézus nem engedte volna meg ezt az imádati formát ha nem lett volna méltó rá.Vajon amit az a nő tett bálványimádat? Elhitte volna magát Jézus, és a nagyképűségtől megvakultan mindenki szeme láttára megalázott volna egy személyt annyira,hogy ott a lábait csókolgassa mint egy kutya.
Nem tudom ezeket kihagyjátok a biblia órákon?
Vagy annyira elvan durvulva már az egész,hogy miden hamisítva van?
Kedves 27%-os tanú!
""""Beidéznéd , hol írtam csecsemő keresztelésről? Köszi!
Mivel a felnőtt keresztséget tartom "bibliainak" nem írhattam erről!"
Kedves 54-es válaszoló! Mint utóbb kiderült, a felnőtt keresztelkedést tartod bibliainak, ebben egyet is értünk, de amire én előtte válaszoltam, az csak egy általad magában idézett vers volt, amire én tettem hozzá, hogy a csecsemő keresztelést is magyarázhatnánk vele (magában!). De nem tudom mit rágódsz ezen, örülök, hogy te is elfogadod a bibliának ezt az igazságát!""""
Úgy látszik hiába kértelek, hogy idézd légyszíves ahol csecsemő keresztelésről írtam! Nem tetted meg.
Vádaskodni, és olyat belemagyarázni más írásába amire még csak nem is gondolt, számomra elszomorító, hogy csak állandóan köpködsz, és vádaskodsz azokkal akik nem tanúk.
Ezt is tanítják a gyülekezetben? Nekem nem ezt tanítja Krisztus!
Azért rágódok ezen mert olyat állítottál velem kapcsolatban mely valótlan és te voltál aki ezzel kapcsolatban is kötekedtél. Nem tudtam, hogy csak neked szabad háborogni! :)
Másrészről beidézem azt melyen fennakadtál, és értelmezem helyetted mert úgy látom neked nem megy!:)
Mk 16,16 "A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik."
Aki hisz... (Egy csecsemő nem tud hinni) és megkeresztelkedik... (egy csecsemő nem tud megkeresztelkedni, őt csak megkeresztelik).
A kettő nem ugyan az! Ráadásul előtte írtam, hogy: "Igen, én is úgy gondolom, ha valaki felnőttként megkeresztelkedik annak Krisztus követő életet kellene élnie,"
Ha lehet kérni, mielőtt nekiesel mindenkinek, jobban rágd magad át egy-egy témán és azon, hogy az illető mit is írt!
Köszönjük!
Kedves válaszoló! A 70-es válaszod ugyan nem nekem írtad, de az igazságot sem sajátíthatjuk ki, az mindenkié lehetne, a tiéd is lehetne.
Te feltettél egy kérdést, ami szerint mindenféle bizonyíték nélkül negatívan tüntettél fel egy vallásszervezetet, de ennek tetejében még meg is tiltod, hogy megvédjék magukat. Ez aztán a korrekt eljárás!
A második bekezdésed is mellébeszélés, szalmabábérvelés, mert azt amit kritizálsz, világosan megindokoltuk nyelvtanilag, a fordítói szabadság fényében. Ezt pedig senki sem cáfolta még, csak a mindig azon akadtok ki, hogy "hogyan mertük, mit képzelünk mi", amikor a napnál világosabb, hogy a fordítói gyakorlatban abszolút elfogadott, sőt NÉLKÜLÖZHETETLEN, hogy ilyen érthetőségi változtatással éljenek. Minden fordításban követhetetlen lenne, ha minden egyes alkalommal zárójelek szabdalnák szét a szöveget, akárhányszor az adott nyelv sajátosságiból adódóan, eltér az eredetitől!!! Nektek sem okoz ez gondot soha máskor, csak amikor számotokra kényes területet érint az adott szöveg. És csakis ezért okoz gondot, tehát nyilvánvaló, hogy csakis ez miatt történik a belekötés. Jelen esetben Jézus istensége, azaz identitása a kérdés.
"A Károli itt is pontosan követi a görög szöveget:
Fil. 2,9 (Károli)
Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;"
Tehát abból kell kiindulni, hogy nincs háromság (hiába mondod, hogy van, bizonyítani nem tudod, a Tanúk az ellenkezőjét viszont igen!). Tudjuk, hogy Isten neve JHVH, azaz a mai legismertebb kiejtésben Jehova, ezért ha Jehova Jézusnak AJÁNDÉKOZOTT egy "minden név fölött való" nevet, akkor nyilván a "minden" ebben az esetben a Mindenható Isten nevén, vagyis Jehován kívüli "minden". Ez van!
Egyébként ott van a Keresztény Görög Iratokban az is, hogy a "betű megöl, a szellem pedig megelevenít" - persze ez vonatkozik magára erre a mondatra is.
Kedves 74-es válaszoló! Bizonyíték, csakis a valós bizonyíték hiányzik a szövegedből. Enélkül pedig hiteltelen. Köszönöm az aggódó szavaidat, de amíg nem állsz ehhez az eszmecseréhez korrektül hozzá, semmit nem értesz meg az egészből. Amiket a válaszaidra, az eddigi tévedéseitekre válaszul írtam, mind figyelmen kívül hagytátok, pedig abban van a lényeg. Szomorú látni, mikor egy bibliai tévedésre rávilágítok, akkor jön egy újabb, majd még újabb, és így tovább...
De ezek már rengetegszer kitárgyalt, gyerekes érvek Jézus állítólagos "mindenható Istensége" mellett.
"Krisztus tulajdonságai is azt mutatják, hogy Isten."
Ezzel a ranggal dobálóztok folyton anélkül, hogy tisztáznátok mit is jelent a Bibliában az "Isten" rang. Gyakran alkalmazzák ugyan Jehovára, a Mindenhatóra, de mivel alapvetően magas rangú személyekre használja a Szentírás, így emberekre (pl. Mózesre is), angyalokra, sőt Sátánra is alkalmazza a Biblia. Tehát azért, mert Jézust is istennek mondja az Írás, még egyáltalán nem következik, hogy Ő a Mindenható.
"Jézus Krisztus mindent tud (János 1,48; 2,25; 6,64; 14,29; 21,17)."
Megbeszéltük, hogy mit jelent a "minden". Ez a megállapítás főleg annak a tudatában nem igaz, hogy maga Jézus ismerte el, hogy "senki sem tudja azt a napot és órát". Még Ő sem tudta. És nem csak azért, mert emberi mivoltában nem tudta. Mert ugyanis a szent szellemet sem említi itt Jézus, "akinek" viszont ha az állítólagos háromság része (és élő személy) lenne, tudnia kellett volna. Azt mondta Jézus, hogy SENKI, csak az Atya.
Nem beszélve erről a kitárgyalt versről:
(1Korintusz 2:16) "Mert „ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt”? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása."
Nyilvánvaló, hogy Jézus értelmét meg lehet ismerni, rendelkezni lehet vele, de a Mindenhatóét egészében nem!
"bűntelen" - Ádám is bűntelen volt, míg nem vétkezett!
"örök (Mikeás 5,3)" - (Mikeás 5:2) "És te, ó, Betlehem Efrata, aki túl kicsiny vagy ahhoz, hogy Júda ezrei közé számláltass, belőled származik nekem, aki uralkodó lesz Izraelen, akinek származása ősidőkbe, időtlen idők napjaiba nyúlik vissza."
A Messiásról azt írja prófétailag a Mikeás 5:2 (Kár.), hogy „származása eleitől fogva, öröktől fogva van”. A Káldi, 1865 ezt így fordítja: „az ő kijövetele [„születése”, lábj.] kezdettől, az örök napoktól vagyon.” Vajon ezáltal ugyanazzá vált, mint Isten? Figyelemre méltó, hogy az ’örök napok’ helyett a Kat. (5:1) ’régmúlt idők’, az ÚRB (5:1) ’távoli múlt’, az ÚV pedig ’időtlen idők napjai’ kifejezéssel adja vissza a héber szöveget. Ez a Jézusról adott többi leírás fényében semmiféle bizonyítékot nem ad arra, hogy nem volt kezdete!
"és változatlan (Zsidók 13,8)" - Miben? A belső tulajdonságaiban.
"Krisztus bizonyos tettei megmutatják, hogy Isten.
Jézus Krisztusnak hatalma van megbocsátani a bûnöket (Márk 2,5-7 · Efézus 1,7)"
Hányszor, de hányszor leírtuk már, hogy Jehova egyes embereknek is adott az első században erre hatalmat, mint csodaadományt.
"örök életet ad (János 10,28; 17,2), megítéli a világot (János 5,22; 5,27) és irányítja a természetet (Máté 8,26)"
És vajon KITŐL kapta Jézus minderre a hatalmat??? Mondom KAPTA, tehát nem rendelkezett vele mindig. Méghozzá JUTALMUL, tehát nem pusztán "visszakapta", még mielőtt valaki kiforgatná a Szent szövegeket!
"Nem ezért, hanem istenkáromlásért akarták megkövezni, mivel Istennek vallotta magát (János 10,33). "
Sohasem vallotta magát "Istennek", vagy Istennel egyenlőnek, ez nem igaz! Ezt a hazug vádolói, a zsidók akasztották a nyakába. Jézus MINDIG alázatosan elismerte, hogy Jehova felette van és Ő szolgája neki. Úgy is védekezett egy ilyen alkalommal, amiről te beszélsz:
(János 5:18-19) "Emiatt aztán a zsidók még inkább azon igyekeztek, hogy megöljék őt, mert nemcsak hogy megszegte a sabbatot, hanem Atyjának is nevezte az Istent, egyenlővé téve magát az Istennel.
Jézus azért még ezt mondta nekik válaszul: 'Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. Mert amiket Az tesz, azokat teszi hasonlóképpen a Fiú is.'"
Tehát szerinted így védekezik az a személy, akit a zsidók "egyenlőnek" állítottak Istennel????? Ha ügyvéd lennél, felkopna az állad!
"Nem tudom ha bármi változást is elérek a fenti táblázattal,de tudom,hogy kinek hiszek és kit követek.
Jézus Krisztusban mert Ő az egyedüli út az örök élethez!"
Igen, Jézus az egyedüli út az örök élethez, de AZ ATYA akaratára és az Ő dicsőségére.
Bocsika! Ugye nem sértettelek meg az igazsággal?
Kedves 73-as válaszoló!
Sajnos most is tévedsz. Persze erre már válaszoltam. Jehova annak ad különleges képességet, akinek jónak látja. Vajon ki foghatná le a kezét, hogy meghatározza ezt neki? Ahogy már mondtam, emberek is kaptak erre hatalmat abban az időben. Ha nem írná a Biblia, hogy feltámasztottak emberek embereket, csak Jézus tette ezt meg, akkor ezt is felhasználnátok annak a bizonygatására, hogy Ő az Isten. Pedig valld be őszintén, mi lényeges különbség van a feltámasztás isteni csodája és a bűnök megbocsátása között? Mindkettőre Isten adott hatalmat és képességet - méghozzá embereknek is.
És tévedsz, azaz bibliaellenes dolgot állítasz, mikor azt mondod, hogy: "Jézus nem engedte volna meg ezt az imádati formát ha nem lett volna méltó rá."
NEM IMÁDAT volt, hiszen az ihletett bibliaírók sok helyen egyértelműen kijelentették, hogy nem Jézusnak adnak dicsőséget, hanem annak atyjának, Jehovának.
Kérlek olvasd el még egyszer ezt a részt de úgy, hogy közben tudd, hogy az asszony micsoda őszinte bűnbánattal és nagyrabecsüléssel ment Jézushoz, akiről tudta, hogy kicsoda, hogy Isten Fia. Ez az asszony kimondatlanul is bocsánatért esedezett Jehovához, aki Jézuson keresztül meg is bocsátott neki.
Kedves 74-es válaszoló, neked meg azt ajánlom, hogy ne játszd a tökéletest, és ne általánosíts, mivel te sem vagy tökéletes! Világosan leírtam, hogy mi okozta a félreértést. Ha neked ennyi nem elég, lehet, hogy neked van igazából bajod a krisztusi szellemmel.
"Mk 16,16 "A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik."
Aki hisz... (Egy csecsemő nem tud hinni) és megkeresztelkedik... (egy csecsemő nem tud megkeresztelkedni, őt csak megkeresztelik).
A kettő nem ugyan az! Ráadásul előtte írtam, hogy: "Igen, én is úgy gondolom, ha valaki felnőttként megkeresztelkedik annak Krisztus követő életet kellene élnie,""
Te a 30-as válaszodban írtad az szóban forgó verset, amire én válaszoltam, de csak a 35-ben beszéltél arról, hogy a felnőtt keresztelkedésben hiszel. Vagyis nem előtte, hanem utána írtad le. Én pedig sorba mentem és nem olvastam addig, míg oda nem értem a válaszaimmal.
De miért furcsa neked az, hogy tévedtem, te is tévedtél ezek szerint??? Miért csinálsz bolhából elefántot? Egyáltalán nem a csecsemőkeresztelés a téma, tehát ne tereljük a kérdést.
A csecsemő keresztelkedést te hoztad fel...
Én elszoktam ismerni, ha tévedek, de itt most te tévedtél. Korrigálni szerettem volna azt, hogy ne értelmezzétek félre amit írtam. Elnézést, ha az olyan sértő.
Sajnálom, hogy érdemi vitát, vagy beszélgetést nem lehet folytatni veled...
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!