Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány Jehova Tanúja lehet itt...

Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne Jehova Tanúival megismertetni Krisztust?

2013. febr. 7. 23:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/197 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 50!

Én annyira sajnállak téged és ezt minden előítélet nélkűl mondom,és teljes együtérzéssel.

Mit tettek veled?

Én leírtam egy elméletet és te már ellen támadásban lendűltél,dűhvel és lenézően.

Én csak egy elméletet írtam le emberi szereplőkkel. Nem kell ezt elfogadni és lehülyézni,vagy muszály ez?

Ettől függetlenűl nem tudok haragudni rád mert sajnállak,és sajnálom,hogy egy embernek ennyire ki lehet mosni az agyát.

Remélem,hogy egy nap mindazok akik ezt tették és ezt teszik elnyerik méltó büntetésüket.

Nyugodj meg kérlek és pihend ki magad.

Jó éjt!

2013. febr. 11. 01:26
 52/197 anonim ***** válasza:
77%

Érdekes, kapcsolódik, tanulságos, most bukkantam rá:

Jehova Tanúi évtizedekkel korábban keresztények(!) voltak, Jézust is imádták. Énekeik is eszerint változtak, és Jézus szép lassan kiszorult..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2013. febr. 11. 01:47
 53/197 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 50 tanú! Amúgy még el kell mondanom,hogy a viselkedésetekben látszík meg legjobban Jézus hiánya. Szerinted Jézus úgy viselkedett ahogy te viselkedsz? Vagy akár az apostolok,hm? Életüket adták érte,képesek voltak feláldozni magukat. Szerínted ez nem annak a jele,hogy ők abszolút behodoltak neki? Az életükkel fizetek. Végy példát róluk és gyakorolj egy kicsivel több alázatot. kérlek gondolkodj el ezen.
2013. febr. 11. 01:50
 54/197 anonim ***** válasza:

Kedves 47!

Beidéznéd , hol írtam csecsemő keresztelésről? Köszi!

Mivel a felnőtt keresztséget tartom "bibliainak" nem írhattam erről! De kíváncsian várom légyszíves mutasd meg! Mégegyszer köszönöm!

2013. febr. 11. 08:24
 55/197 anonim ***** válasza:
28%

Nos végig olvastam mind a testvéreim, mind a más felekezethez tartozók magyarázatát.

Jézus azt mondta a követőinek:(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;. . .

Tehát nincs akkora hatalma Jézusnak mint ahogy képzelik egyesek.Jézus csak azokat fogadja el a vers szerint akit az Atya vonz.Ezeket az embereket ismeri el.

Nem véletlen mondta azt sem:

(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

ezekben a versekben kirajzolódik hogy Jézus nagy fontosságot tulajdonított annak, hogy mindenben az atya szerinti irányítás a lényeges simán nem lesz akkora hatalma, hogy teljesen független legyen az atyától.

ezért aki csak Jézus nevében tesz dolgokat, az még nem jelenti azt, hogy az atya is azt akarja, hiszen nem is ismerik az Atyát, mert Jézust tartják annak.Jézus nem kérte azokat amiket némelyek az Ő nevében tesznek, ezért a vers szerint semmit nem ér csak Jézus nevében tenni bármit is ha az nincs összhangban az atya akaratával./nem kérte a démon űzést, hatalmas dolgokat csodákat,stb/

(1Timóteusz 2:4) 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.

Ez összefüggésben van mivel a teljes biblia összhangban van önmagával, a Jézus által kijelentett:

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

ebből adódóan bejön a parancs:(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Prédikálás tanítás világméretekben.

Ám egyesek nem akarják megismerni az egyedüli igaz Istent csak a fiát, Jézust. Már pedig a vers szerint a kettő együtt eredményez örök életet, nem csak az egyik személy ismerete.

S egy valami rajzolódott ki számomra mint tanú.

A biblia olvasók azon része akiknek Jézus a mindenható isten, megpróbálják azokat a bibliában található verseket

semmibe véve vádolni a tanúkat, hogy nem ismerik Jézust.

Mint tanuk pedig érvelünk biblia utalásokkal, hogy nem vesszük semmibe Jézust, mert Ő a feje a gyülekezeteinknek, és mivel azt az ígéretet tette hogy a világ rendszer befejezéséig velünk lesz abban a munkában melyet parancsolt, nem is tehetnénk hogy semmibe vesszük.

Közben kiderült, hogy valójában a nem tanuk arra akarják rávenni a tanukat, hogy egyenlő imádatot mutassanak Jézusnak ami valójában Jehovát illeti meg mondván, mert Jehova királyságot adott hűségéért, hogy most át vette az irányítást.

azt viszont nem veszik figyelembe, hogy ezzel nem mondott le Jehova arról, hogy az imádat egyedül őt illeti meg és Jézus maga is a szavaival ki is fejezi, hogy az imádat Jehovát illeti.

Ő senkinek még a fiának sem adja meg azt a kiváltságot.

S Jézusnak sincs egyáltalán ilyen az elméjében.

Egy tény jelenleg Jézusnak engedelmeskedünk, mert Jehova ezt várja el, de az imádat személye továbbra is az Atya marad, nem a fiú.

Egyébként is ha Jézusnak engedelmeskedünk akkor olyan mint ha Jehovának engedelmeskednénk, mert Jelenleg mindent amit Jézus kér, vagy parancsol, az Jehovától jövő utasítás, nem Jézustól.

Ezt pedig nem dühből írtam. Ez inkább elemezés az olvasottak alapján.

2013. febr. 11. 11:25
 56/197 anonim ***** válasza:
95%

Kedves 55-ös válaszoló!

"S egy valami rajzolódott ki számomra mint tanú.

A biblia olvasók azon része akiknek Jézus a mindenható isten, megpróbálják azokat a bibliában található verseket

semmibe véve vádolni a tanúkat, hogy nem ismerik Jézust."

Én Krisztust nem vallom Istennek! Érdekes lett volna, hogy magához imádkozik, vagy magának ad hálált! :)

Viszont én így gondolok Krisztusra az én megváltómra és szabadítómra:

"Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;

Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt."

Akkor örülnék ha valaki érthetően elmagyarázná ezt az idézetet Hogyan kell ugyan úgy tisztelni a fiút mint az Atyát? Ezt hogyan tudjátok megvalósítani? Őszintén kíváncsi vagyok rá! Köszönöm!

2013. febr. 11. 13:44
 57/197 anonim ***** válasza:
28%

Kedves 56-os

Az imádat és a tisztelet nem ugyan az.

Igen Jézus minden tiszteletet megérdemel az Atyával együtt, de imádatot bemutatni csak az atyának szabad.

Az imádat szó egyik jelentése: „hatalmas, sőt túlzó tisztelettel, megbecsüléssel vagy rajongással tekinteni”. Az eredeti bibliai nyelvekben az imádat szavai a „szolgálat”, illetőleg a „valaki előtt való leborulás” jelentést hordozzák.

Istent imádni azt jelenti, hogy hódolattal tiszteljük őt, és szent szolgálatot végzünk neki

Nos Mi Jehovát szolgáljuk, és előtte borulunk le nem Jézus előtt. de Jézust tisztelve és vezetésének alárendelve magunkat követjük azt az élet módot amit példaként hagyott.

Mert amit Jézus parancsol, azt úgy kell venni mintha az Atya parancsolta volna.

Mint írtam imádni az szolgálatot is jelent vagy is tetteket nem csak szavakat.

Jézus pedig minden Őt követőnek megparancsolta, hogy menjenek szolgálni, és ha találnak olyan embert aki szeretne Isten királyságában élni, azokat tanítsák meg Jézus parancsát megtartani.

Jézus nem mondott sehol ilyet, hogy lesz Papi és laikus osztály. Mindenkinek ugyan azt a törvényt kell betartani

S ezt nem hivatásként kell kezelni amiért világi fizettség jár, hanem ez egy életforma amit Isten kérésére a világi munkánk mellett végezni kell ahogy az apostolok is tették, és nem ebből éltek, hanem volt saját munkájuk.

Pál apostol pl. Sátor készítő volt és abból tartotta el magát.

Nos talán tudtam segíteni.

2013. febr. 11. 18:02
 58/197 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 56!

Én egyetértek veled.

Azt hiszem,eléggé nyilvánvaló az,hogy itt hangsúlyozva van a három az egyben elmélet.

Egy kicsit kibővíteném néhány igeversel még ha nem veszitek rossz néven.

.."Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi.

20. Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat néki, a miket ő maga cselekszik; és ezeknél nagyobb dolgokat is mutat majd néki, hogy ti csudálkozzatok.

1. Mert a mint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is a kiket akar, megelevenít.

22. Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;

23. Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.

24. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.(János 5 rész).."

Külön kiemelném azt a részt,hogy "Mert az Atya nem ítél el senkit,hanem az ítéletet egészen a fiúnak adta."

Tehát nem Jézus az aki elveszi magának,hanem kapja,vagyis az apa akaratának minden döntése a Fiúban nyilvánul meg,és minden hódolat ami az Atyának jár az illeti meg a Fiút is. Tehát mint ahogy látjuk a kettő egy. Minden egyes szó önmagáért beszél.

Ezek nem olyan dolgok amelyeket csak egyszerűen nem veszünk figyelembe és kipipáljuk őket,mert ez nem helyes!

És ha ezeket mégis megpróbáljuk kimagyarázni, akkor tulajdonképpen az Atya akaratának mondunk ellent,vagy állunk ellen. Olvastam a fentiekben egy elméletet"király királyfi" kapcsolatról hasonlatról,és azt kell mondanom,hogy a hasonlat meg van adva emberi szereplőkkel.

Sokszor lehet hallani azt,hogy "..egy szülő ha szereti a gyerekét akkor az megfenyíti mert Isten is ugyanezt teszi velünk.." na most ha ez igaz és elfogadott elmélet a JT részéről,akkor miért ne lenne elfogadott fordított esetben is? Nem értem miért kell ezen felháborodni.

Továbbiakban még néhány igét szeretnék felhozni.

.."39. Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;

40. És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!

41. Dicsőséget emberektől nem nyerek.

42. De ismerlek benneteket, hogy az Istennek szeretete nincs meg bennetek:

43. Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.

44. Mimódon hihettek ti, a kik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, a mely az egy Istentől van, nem keresitek?

45. Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van a ki vádol titeket, Mózes, a kiben ti reménykedtetek.

46. Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

47. Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?"..(Ján.5)

"És nem akartok hozzám jöni,hogy életetek legyen..."

Én Jézusnak ezt a mondatát tartom az egyik legfájdalmasabb kijelentésének. Szinte könyörög Ő nekünk,hogy gyertek hozzám.

Itt most bárki azt mondhatja,hogy -de hisz én követem Jézust..

De vajon elég ezt mondani ha nem azt kapja meg tőlem ami jár neki? "..nem mindenki nyeri el Isten országát aki Uramnak szolit."

Jézust nem lehet kikerülni!Ha igazából akarom követni Isten akaratát akkor Jézus Krisztust az életem központjává kell tennem,nem tehetek mást hisz ez Isten akarata. Jézusra nem tekinthetek mesterként,vezetőként Ő ennél többet érdemel. És aki ezt nem úgy látja...hát!

Egy út van ami az Atyához vezet és az, Jézus Krisztus.

„Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által."(Rom.10,17)

2013. febr. 11. 18:40
 59/197 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 51-es válaszoló, aki utánam írtál és engem "teljes együttérzéssel sajnálsz"! Szörnyen félrevezettek és nagyon nem látod a fától az erdőt. Egészen nyugodt lehetsz, egyetlen őszinte Jehova Tanúja sem szorul a sajnálatodra. Azt írod, hogy: "Én leírtam egy elméletet és te már ellen támadásban lendűltél,dűhvel és lenézően."

Ezzel szemben így kezdted a kérdezőnek válaszolva: "Nem akarják ők ezt. Nekik megvan a saját világuk és ők abból nem akarnak le szakadni,vagy lehet,hogy már nem is tudnak.Sajnos!

Pedig annyira egyszerű ez a kérdés,hogy szinte lehetetlen

ne felfigyelni rá."

Ez nem pusztán elméletnek tűnik, hanem meggyőződésnek, még akkor is, ha ez a meggyőződés nem az igazságra épít.

És nem "ellentámadás, hanem cáfolat, egy érvelés arra, amit írtál. Ez baj? Neked lehet, hogy fáj, de akkor nézz utána jobban. Az én "dühöm" miatt pedig ne aggódj, attól neked bántódásod nem fog esni sohasem!!! Erről visszafelé gyakran nem vagyok meggyőződve...

Lenéző? A dölyfös, másokat lenéző emberek nem törik magukat, hogy másokon segítsenek, tehát szerintem erős fogalomzavarban szenvedsz.

Ennyit erről, vagy ennyit sem...

2013. febr. 11. 20:33
 60/197 anonim ***** válasza:
16%

"Jehova Tanúi évtizedekkel korábban keresztények(!)"

Kedves 52-es válaszoló! Jehova Tanúi azelőtt ugyanúgy hamis pogány filozófiákban hittek, mint a magukat kereszténynek valló egyházak zöme ma is.

2013. febr. 11. 20:39
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!