Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?
A válaszom nem ítélet, hanem megállapítás.
ítélni csak Jehovának és Jézusnak van joguk.
Más részt az a biblia idéztél a Már evangéliumából, nem hiteles fordítás, de ezt már sokszor leírtuk.
Bizonyos régi kéziratok (a Codex Alexandrinus, a Codex Ephraemi és a Codex Bezae) és fordítások (a latin Vulgata, a Cureton-féle szír változat és a szír Pesittá) a következő hosszú befejezést tartalmazzák még, amelyet a Codex Sinaiticus, a Codex Vaticanus, a sínai szír kódex és az örmény változat azonban kihagy:
Márk 16:9-20
9 Miután a hét első napján korán feltámadt, először Mária Magdalénának jelent meg, akiből hét démont űzött ki. 10 Ez elment, és beszámolt azoknak, akik Jézussal voltak, mert keseregtek és sírtak. 11 De amikor azok meghallották, hogy életre kelt, és hogy Mária látta őt, nem hitték el. 12 Ezek után pedig közülük kettőnek jelent meg egy másik formában útközben, amikor vidékre mentek. 13 Ezek visszamentek, és beszámoltak a többieknek. Nekik sem hittek. 14 Később azonban magának a tizenegynek jelent meg, amint az asztalnál feküdtek, és szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, mert nem hittek azoknak, akik látták őt, miután feltámadt a halottak közül. 15 Majd ezt mondta nekik: „Menjetek el az egész világba, és prédikáljátok a jó hírt az egész teremtésnek! 16 Aki hisz, és meg van keresztelve, megmentésben fog részesülni, de aki nem hisz, azt elítélik. 17 Továbbá, akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: A nevemet használva démonokat fognak kiűzni, nyelveken szólnak majd, 18 és kezükkel kígyókat vesznek fel, és ha valami halálosat isznak, semmi kárt sem tesz bennük. Kezüket betegekre teszik, és azok rendbe jönnek.”
19 Az Úr Jézus pedig, miután szólt hozzájuk, felvitetett az égbe, és leült az Isten jobbjához. 20 Ők tehát elmentek, és mindenütt prédikáltak, s eközben az Úr együtt munkálkodott velük, és támogatta az üzenetet a kísérő jelek által.
Jézus is alámerítkezett, pedig ’nem követett el bűnt’ (1Péter 2:22, Katolikus fordítás).
Továbbá az Írások szerint a bűnök bocsánata csak Jézus Krisztus váltságáldozata által jön el.Vagy is Jézus halála törli el a vétkeket nem a keresztelkedés.
A keresztelkedés csak egy kijelentés az egyén részéről, hogy szeretne Jézus követője lenni, de az még nem biztosítja a megmentést mert a megkeresztelkedése után követhet el bűnt ami miatt érvénytelenítheti a megbocsátást, amit nem bán meg és nem hagy fel bűnös szokásával.
A keresztelkedés lehetővé teszi, hogy megmentésben részesülj.
Igaz. A Biblia kijelenti, hogy a keresztelkedés fontos a megmentéshez (1Péter 3:21).
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a keresztelkedés olyan, mintha biztosítást kötnél egy esetleges katasztrófa esetére. Azért keresztelkedsz meg, mert szereted Jehovát, és szeretnéd örökké szolgálni őt teljes szíveddel (Márk 12:29, 30).
„Melyik az első minden parancsolat között?” 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.«
Jakab 4:17 kijelenti: „Ha tehát valaki tudja, hogyan kell helyesen cselekedni, és mégsem teszi, bűne az annak”, akár meg van keresztelkedve, akár nincs.
Tehát lehet valaki megkeresztelkedve ha olyat tesz amiről tudja hogy bűn, nem ér semmit, és a nem megkeresztelkedettekre is ez érvényes.
Igen, én is úgy gondolom, ha valaki felnőttként megkeresztelkedik annak Krisztus követő életet kellene élnie, de sajnos senki nem tökéletes és sokan elbuknak, de megbánják a bűneiket. Egyedül Krisztus volt bűntelen. Igen legyünk szentek, mint ahogy az Atya is az.
DE mégis kárhoztatjátok azt aki nem tanú. Azt mondjátok, hogy aki nem tanú az nem igaz keresztény, mert nem tartozik a szent egyházhoz.
"Kiki a miben elhívatott, atyámfiai, abban maradjon meg az Isten előtt."
Még egy kérdés: szerinted Krisztus miért keresztelkedett meg?
Ezt a gondolatot lefelejtettem: "Tehát lehet valaki megkeresztelkedve ha olyat tesz amiről tudja hogy bűn, nem ér semmit"
Mindnyájan bűnösök vagyunk. Nincs egyetlen bűntelen ember sem, hiszen akkor Krisztus áldozata nem érne semmit.
Krisztus is azt mondta, hogy a bűnösre az vesse az első követ aki bűntelen! Ő megtehette volna még sem kárhoztatta. Akkor mi hogyan ítélkezhetnénk bárki felett? Sőt magunk felett sem, hiszem nem én fogom megítélni a saját cselekedeteimet, hanem Krisztus, mert neki adatott minden hatalom és az ítélet is!
"De kinek a nevében teszed te ezt? És,hogy mered ezt tenni?"
Ja, bocsi! Nem mutatkoztam be: Jehova Tanúja vagyok, aki az "egyedüli igaz Istenről", Jehováról tanúskodik. És nem tartom helyesnek a Biblia szellemében, hogy tőled, vagy bárki mástól kérjek engedélyt erre!
A következő mondataid csupán az a vaktöltény, mellyel fel vagytok fegyverkezve ellenünk, ostoba pszichológiai hadviselés, mely ijesztgetésen kívül semmire sem jó.
"Kezdeném azzal,hogy Isten Fia eljött a menyből,hogy megismertesse velünk az Atyát."
Én pedig azzal kezdeném, hogy Jézust KÜLDTE az Atyja (nem a saját akaratából jött), részben ennek a feladatnak a végrehajtása céljából.
Jézus jellemvonásait tanítod nekünk kedves 28-as válaszoló? Pedig még mindig NEM BIZONYÍTOTTA SENKI, hogy Jehova Tanúi nem ismerik az igazi Jézust, te sem!!! Nem gondolod, hogy mielőtt ezzel vádoltok meg másokat, talán korrekt dolog lenne bizonyítani az állításotokat??? Így akarod te bemutatni nekünk Jézust? Ez lenne az Ő szelleme?!!!! Tényleg?
(1Timóteusz 3:16) "Igen, az Isten iránti odaadás szent titka elismerten nagy: 'Ő nyilvánvalóvá tétetett testben, igazságossá nyilváníttatott szellemben, megjelent angyaloknak, prédikáltak róla a nemzetek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.'"
Ennek a versnek a félrefordításával akarsz érvelni? Ez is csak azt erősíti, hogy nem Jézus szelleme szerint jársz. A háromsághívők megpróbálják összezavarni a szent titok értelmezését azt mondván, hogy az 1Timótheus 3:16-ban említett „Ő”, maga Isten. Ez abból ered, hogy a Károli fordítás és néhány más korai változat így írja: „Isten megjelent testben.” Ezzel szemben mit mondanak a legmegbízhatóbb görög kéziratok? Egyöntetűen az „ő” névmást használják az „Isten” szó helyett. A szövegkritikusok most egyetértenek abban, hogy az „Isten” szó beszúrása írnoki "tévedés". Ezért az újabb fordítások, mint az An American Standard Version, a The New English Bible és az Új Világ fordítás így írják ezt a szöveget: „Ő nyilvánvaló lett hústestben”. Nem, nem Isten jelent meg „hústestben”. Ez a fordítás azért is félreérthető, mert te magad is idézted a következőt:
"Istent soha senki nem látta,az egyszülött Fiú,aki az Atya keblén van, Ő jelentette ki Őt" (Ján.1,18).
Inkább szeretett Fia és első teremtménye volt az, akiről János apostol ezt írta: „A Szó hústestté lett és közöttünk lakozott, és mi láttuk az ő dicsőségét, olyan dicsőséget, amely egy atya egyetlen nemzett fiát illeti meg, és ő telve volt ki nem érdemelt kedvességgel és igazsággal” (János 1:14).
"Mégegyszer megemlítem,hogy.."..Én vagyok az út az igazság,és az élet. Senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam."(Ján.14,6)
Mivel Ő az egyetlen kapcsolat, vagyis a "közvetítő" Isten és ember között!
"Itt tulajdonképen azt kéri amit ti annyira elutasíttok,csak nem úgy ahogy azt ti elvárjátok. Hanem alázattal,alázatos módon mondja azt,hogy "imádjatok engem és akkor az Atyát imádjátok.""
Látod, ezért nem kell ilyen nagy mellénnyel lenned, mivel ezzel is jól melléfogtál. A Biblia EGYÉRTELMŰ abban, hogy kit kell EGYEDÜL imádni:
(Efézus 5:20) "mindig, mindenért hálát adva a mi Istenünknek és Atyánknak Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében."
(Kolossé 3:17) "És bármi legyen is, amit szóban vagy cselekedetben tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, hálát adva az Istennek, az Atyának őáltala."
(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
Olvasol ezekben olyant, hogy Jézust, vagy Jézust is kell imádni? Nem. De lehet? Nem lehet. Ki van zárva, hogy az imádatunk tárgyát Jézussal azonosítsuk, mivel Jézus NEM A MINDENHATÓ ISTEN!
(János 14:11) "Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek."
Itt ugyanazt az "egységet" (görög: 'hen') említi Jézus, mint amit a tanítványaival való egységkor említ.
Én is azt ajánlom neked, hogy Jézust kövest, a Tanúk is ezt teszik!
"Ez a rész is a bibliában van!: "A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.""
Szegény csecsemőktől mit el nem várnak...
"Utána nézhetnél, hogy van egy pár olyan dolog mely nem szerepel mindegyik evangéliumban. Az egyikben olvashatunk valamiről a másikban nincs benne, míg a másikban más van, se az nincs mindegyikben. Ha ez alapján szelektálunk akkor sok mindent nem kéne elfogadnunk nem gondolod?"
Általában minden fontos dologról beszámolnak mindannyian. Ezt nem tartom szabálynak, nem is ezért írtam. De ha olyan jelentős lenne, mint amit te sugallsz, akkor nem csak egy író emlékszik rá. Ez pedig a pontosabb fordítások szerint nem Jézus "istenségének" a bizonyítéka volt.
Érdemes szemügyre venni ezt a különbséget már csak azért is,hogy tudjunk mihez hasonlítani azt ami elválaszt a Tanuktól. Itt mindkét fél láthatja,hogy mekkora óriási különbségek vannak,és akkor csodálkozunk,hogy nem értünk egyet?
Azok akik soha életükben nem vettek egy Bibliát a kezükben,de közben a Tanuk "lelkiismeretes" munkájának köszönhetően megtértek nem is volt alkalmuk és választási lehetőségük,hogy a józan eszük szerint döntsenek. Tehát magyarán mondva elvették tőlük a döntés lehetőségét. Én úgy gondolom,hogy mindenkinek jogában áll megtudni az igazságot és az alapján dönteni.
Itt ez csak egy pár igevers,de bőven elég ahhoz,hogy át lehessen látni a szitán.
A Biblia és a félrevezető Új Világ fordítás összehasonlítása
A Biblia (Magyar Bibliatanács)
János 1:1 – „Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt és Isten volt az Ige.”
Ez világosan kijelenti, hogy Jézus (az Ige) Isten
Kolossé 1:16 – „Mert benne [Jézusban] teremtetett minden ... minden általa és reá nézve teremtetett.”
Ez azt tanítja, hogy Jézus minden Teremtője, tehát ő maga nem lehet teremtmény.
Zsidók 1:8 – „de a Fiúról így szól: A te trónusod örökké megáll, ó Isten.”
Figyeld meg, hogy itt az Atya Isten szólítja Istennek Jézust, a Fiút!
A félrevezető Új Világ fordítás
János 1:1 – „Kezdetben volt a Szó és a Szó az Istennél volt, és a Szó isten volt.”
A változtatás révén a Tanúk tagadhatják Jézus Isten voltát, mondván, hogy csak isten, de nem az Isten.
Kolossé 1:16 – „mert általa teremtetett minden más az egekben és a földön. ... Minden más őáltala és érte teremtetett.”
A „más” szó az eredeti görög szövegből hiányzik, de így a Tanúk Jézust az első teremtett lénynek nevezhetik.
Zsidók 1:8 – „De a Fiúra vonatkozóan: Az Isten a trónod örökkön-örökké...”
A szórendi változtatás elrejti a tényt: Jézus (a Fiú) Istennek van nevezve.
Azt hiszem eléggé tiszta a kép.
Én úgy gondolom,hogy mivel emberek üdvösségéről van szó
a Tanúk részéről hatalmas felelőtlenség emberek ezreit talán millióit ily csalafinta módon lépre csalni.
Bárcsak esne le a hályog a szemükről én csak erre tudom kérni az Urat amellett,hogy legyen meg az Ő akarata!
Kedves 28-as!
akkor javaslom tanulmányozd még egy kicsit jobban a 4 evangéliumot, hogy jobban össze tudd vetni!
Másrészről én nem írtam sehol csecsemőkről, sőt írtam, hogy ha valaki felnőttként önszántából keresztelkedik meg. Úgy látom csak kötekedni szeretnél mindenkivel. Vagy nincs igazam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!