Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?
"János 1:1 – „Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt és Isten volt az Ige.”"
Tehát aki "istennél" van, az maga a Mindenható Isten?? Ez aztán a szövegértés! Nem véletlenül a hamis háromság miatt "kell" így érteni? De bizony!
Egyébként még számtalan elismert fordítás írja úgy a szöveget, ahogy az Új Világ fordítás, mivel ez egy nagyon vitatott rész.
"Kolossé 1:16 – „Mert benne [Jézusban] teremtetett minden ... minden általa és reá nézve teremtetett.”
Kizárják-e a Kolosszé 1:16, 17 (ÚRB) szavai, hogy Jézus teremtve lett, amikor azt mondják, hogy „benne teremtetett minden . . . minden általa és reá nézve teremtetett”? A „minden” szóval fordított görög szó a pan′ta, vagyis a pasz ragozott formája. A Lukács 13:2-ben az egyes bibliafordítások a következőképpen adják vissza ezt a szót: „a többi”, ÚRB, B.—D., Kat.; „minden más”, Káldi. (Lásd még: Lukács 21:29, Kat. és Filippi 2:21, Kat.) Mindazzal összhangban, amit a Biblia még a Fiúval kapcsolatban ír, az ÚV a pan′ta szót a Kolosszé 1:16, 17-ben ugyanebben az értelemben adja vissza, tehát részben ez olvasható ott: „általa teremtetett minden más . . . Minden más őáltala és őérte teremtetett.” Így tehát a Fiú úgy szerepel, mint teremtett lény, az Isten által létrehozott teremtésmű része.
"Zsidók 1:8 – „de a Fiúról így szól: A te trónusod örökké megáll, ó Isten.”" Vagy:
"Zsidók 1:8 – „De a Fiúra vonatkozóan: Az Isten a trónod örökkön-örökké...”"
Melyik fordítás van összhangban a szövegkörnyezettel? Az előző versekből megtudjuk, hogy Isten a beszélő, tehát nem ő a megszólított. A következő vers ezt a kifejezést használja: „az Isten, a te Istened”, ami rámutat, hogy a megszólított nem a legfelségesebb Isten, hanem ennek az Istennek az egyik imádója. A Héberek 1:8 a Zsoltárok 45:7 (45:6, ÚV) szavait idézi, amely eredetileg Izrael egyik emberi királyához szólt. Ennek a zsoltárnak az írója nyilvánvalóan nem tekintette azt az emberi királyt a mindenható Istennek. Ehelyett a Zsoltárok 45:7 ÚRB szerint így hangzik: „Trónod Istentől való.” (A Kám. úgy írja, hogy „Isteni széked”.) Salamonról — feltehetően ő volt a 45. zsoltárban megszólított király — azt mondták, hogy „leült Jehova trónjára” (1Krón 29:23, ÚV). Azzal összhangban, hogy Isten a ’trónja’, vagyis forrása és fenntartója Krisztus királyságának, a Dániel 7:13, 14 és a Lukács 1:32 rámutat, hogy a hatalmat Isten adományozta Krisztusnak.
A Héberek 1:8, 9-ben idézett Zsoltárok 45:7, 8-cal (45:6, 7, ÚV) kapcsolatban a bibliatudós B. F. Westcott kijelenti: „A LXX [Septuaginta] kétféle fordítást tesz lehetővé: a [ho the‧osz′] felfogható megszólító esetként mindkét előfordulásakor (A trónod, ó Isten, . . . ezért ó Isten, a te Istened . . . ), vagy alanyként (illetve állítmányként) az első esetben (Isten a trónod vagy trónod az Isten . . . ) és a [ho the‧osz′ szu] értelmezőjeként a második esetben (ezért Isten, sőt, a te Istened . . . ) . . . Igen valószínűtlen, hogy az eredetiben használt [’Eló‧hím′] a királyra vonatkoztatható. A valószínűség ellentmond annak a felfogásnak, hogy a [ho the‧osz′] a LXX-ban megszólító eset lenne. Mindent egybevetve az látszik a legjobb megoldásnak, ha az első mondatot így fordítják: Isten a trónod (vagy: trónod az Isten), ami azt jelenti, ’királyságod Istenre, a rendíthetetlen Kősziklára van alapozva’” (The Epistle to the Hebrews. [London, 1889] 25—6. o.).
"Másrészről én nem írtam sehol csecsemőkről, sőt írtam, hogy ha valaki felnőttként önszántából keresztelkedik meg. Úgy látom csak kötekedni szeretnél mindenkivel. Vagy nincs igazam?"
Nem, nincs igazad, mivel a csecsemőkeresztelő egyházak az ún. "kereszténység" legnagyobb részét teszik ki!
Ember! Olvasd már el mit írtam! Idézek magamtól: "Igen, én is úgy gondolom, ha valaki felnőttként megkeresztelkedik annak Krisztus követő életet kellene élnie,"
Itt hol írtam csecsemőkről???
Ezek után oda írod, hogy nincs igazam, pedig nagyon úgy tűnik, hogy igazam van, mert látszik, hogy te csak kötekszel!
Ezekre miért nem válaszolnak a kedves tanuk?
"DE mégis kárhoztatjátok azt aki nem tanú. Azt mondjátok, hogy aki nem tanú az nem igaz keresztény, mert nem tartozik a szent egyházhoz.
"Kiki a miben elhívatott, atyámfiai, abban maradjon meg az Isten előtt."
Még egy kérdés: szerinted Krisztus miért keresztelkedett meg?"
További szép estét...
Kedves 37!
Mit bizonyítsak én neked?
Én neked semmit nem fogok bizonyítani és nem is akarok.
Leírtam a véleményemet és ennyi én ezzel befejeztem a vitát.
Ha te akarod folytatni,hát nyugodtan folytasd magaddal.
Én megpróbállak tőlem telhetően elfogadni és felebarátként kezelni,de ehhez neked is azt kell tenned és akkor minden OK lesz és akkor minden lelkiismeret furdalás nélkül alusszuk át az éjszakát.
És hangsúlyozom, bizonyítani csak egyvalakinek kell az Úrnak. Kérlek fogadd el,hogy én neked semmit nem akarok bizonyítani.
"Mert aki felmagasztalja magát,megaláztatik,és aki megalázza magát felmagasztaltatik"(Mát.23,12)
És ezzel elköszönök;
Az Úr Jézus veletek!
A válaszok megint nem a kérdésre vonatkoznak! Vitatkozást nem szerettem volna, és kifejezetten kértem, hogy Jehova Tanú ne használják hitvitára ezt a kérdést, mert ez nem arról szól.
A 18-as Tanú beírása viszont arra jó volt legalább, hogy demonstrálja, miért szeretnék feléjük szolgálni. És miért gondolom, hogy nem ismerik Krisztust.
Éppen ezért: mert bálványimádásnak tartják azt, ha Jézus előtt leborulnának.
Mementónak a 18-as válasz:
" Jézus előtt minden térd meghajoljon. Igen. Neki tartozunk engedelmességgel, Ő vezeti a gyülekezeteket, Tehát Jehova Tanúi Jézus irányítása alatt állnak, vagy is olyan mint ha leborulnának előtte, az által, hogy engedelmesen követik az utasításait parancsait.
Más rész Jézus soha nem kért és nem is fog olyat kérni, hogy leboruljunk előtte, mert az már bálvány imádatot jelentene, ugyan is egy valaki előtt lehet leborulni és az Jézus atyja: Jehova előtt.
Igen mi fejet hajtunk Jézus előtt engedelmeskedve neki de az imádat bemutatása Jehovát illeti, és ezt Jézus sem gondolta más ként.
„Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«
Jézus itt idézte a 5 Mózes könyvének 6:13-as versét.
az imádat az teremtő Istennek jár, Sosem gondolta Jézus, hogy ez neki is járna, vagy jár.
Ezzel összhangban meg kell értenünk, hogy a proszküne′ó itt olyan szívállapottal és gondolkodással párosul, amit csak Isten felé nyilváníthatunk ki.
Ezért sosem fogunk leborulni senki előtt még Jézus előtt sem.Neki más fajta tisztelet jár, nem a Teremtőnek való imádat bemutatása.Neki engedelmeskednünk kell mert jelenleg Ő Jehova kinevezett királya, de ez ne jelenti azt hogy az Istennek Járó imádat is megilletné.
Ezt Sátán az Ördög gondolta, és akarta megszerezni, s bizonyos értelemben meg is szerezte. Jézus sosem fog az ördöghöz hasonlóan a kizárólagos imádat jogát megszerezni atyjától.akinek majd amúgy is vissza kell adnia az uralmat az 1000 év végén.
Tisztelettel.
A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 18/44 ma 00:06
"
18-as válasz vége.
Kedves kérdező!
Nem akarják ők ezt. Nekik megvan a saját világuk és ők abból nem akarnak le szakadni,vagy lehet,hogy már nem is tudnak.Sajnos!
Pedig annyira egyszerű ez a kérdés,hogy szinte lehetetlen
ne felfigyelni rá.
Szűkitsük le ezt az egész témát emberi szereplőkre.
Te egy király vagy van neked egy fiad mikor eljön az ideje
a fiad átveszi a helyedet vagyis a trónt. És uralkodni kezd a királyságban. Te egy jó apa vagy szereted a fiadat mindent megteszel érte,segítsz rajta mindenben amiben csak tudsz.
Most mond meg kérlek,hogy ha látod,hogy a fiad egy jó ember és szeretik az emberek és követik őt és az életüket is feláldozzák érte bármit megtesznek amit ő kér,nem tőltené e el boldogság a szívedet? Nem lennél te a legboldogabb apa és a legbüszkébb apa, hogy egy fiad van?
Azt hiszem,hogy minden kétség nélkűl nagyon boldog lennél.
Na most de ha a nép nem fogadja el a fiadat királynak,és ellenáll akaratodnak,akkor mit éreznél? Azt hiszem nagyon szomorú lennél.
Vagy tudnál esetleg féltékenységet táplálni a fiad ellen,amiért ő sikeres amiért őt szeretik? biztos vagyok benne,hogy nem. Ha egy jó apa vagy akkor bíztos,hogy nem volna szíved haragudni fiad sikerére.
Na most képzeld el,hogy Istennek mennyire fájhat az mikor azt halja,"még Jézusnak sem alázkodok meg!"
Mi Isten képmására lettünk teremtve,tehát bennünk is ott van az atyai szeretet ami az Istenben van.
Mindenki indúljon ki magából,és próbálja átérezni azt a fájdalmat amit Isten is érezhet olyankór amikor semmibe veszik,vagy nem adják meg Jézusnak azt ami jár neki.
Én itt most leszűkitettem és nem a Háromságról beszéltem,de úgyan az a lényeg.
Tehát azt ajánlom a tanúknak,hogy gondólják át jól,hogy mit tesznek és mondanak nehogy egy nap ne legyen már választásuk. Mert eljön az a nap ezt minden keresztény jól tudja.
Jó éjszakát!
Kedves 43-as válaszoló!
"Ember! Olvasd már el mit írtam! Idézek magamtól: "Igen, én is úgy gondolom, ha valaki felnőttként megkeresztelkedik annak Krisztus követő életet kellene élnie,""
Ezt egy későbbi válaszodban írtad, és később is olvastam. Ahonnan én idéztem, ott csak egy kommentár nélküli vers volt! Bocsi.
"Ezekre miért nem válaszolnak a kedves tanuk?
"DE mégis kárhoztatjátok azt aki nem tanú. Azt mondjátok, hogy aki nem tanú az nem igaz keresztény, mert nem tartozik a szent egyházhoz."
Mivel hogy nem akartam minden butaságba "belekötni", nem reagáltam rá. A Tanúk senkit sem ítélnek meg, a szellemiséget, a tanítást - legyen az egy személyé, vagy szervezeté -, viszont a jézusi példával összhangban elvetjük, amennyiben nincs összhangban az isteni igazsággal.
Kedves 44-es válaszoló! Tehát elutasítod a kérésem, hogy a Tanúk kioktatását talán először meg kéne indokolnotok???
Nos, ezek után tényleg nincs miről beszélnünk, bocsi.
Én nem haragszom rád, és remélem te is jól alszol!
"A válaszok megint nem a kérdésre vonatkoznak! Vitatkozást nem szerettem volna, és kifejezetten kértem, hogy Jehova Tanú ne használják hitvitára ezt a kérdést, mert ez nem arról szól."
Kedves drága kérdező! Akkor miről szól egy olyan kérdés, mely eleve általánosítva fogalmazva íródott, és BIZONYÍTÁS NÉLKÜL előre elítél egy világszervezetet, annak Krisztussal való állítólagos "elégtelen" kapcsolata miatt???? Ez a kérdés még akkor is erősen provokatív szagú, ha te váltig állítod, hogy nemes szándék vezérelt. Ha e nemes szándék valódi, akkor miért nem indoklod meg a negatív kérdésed tartalmát konkrét tényekkel????
Miből gondolod, hogy Jehova Tanúinak rossz kapcsolata van Jézussal? Mert nem úgy gondolnak rá, mint ahogy neked beadták? Nem vetted észre, hogy sorozatban dőlnek le a kártyaváraitok? Már számtalan kérdésre nincs bibliai válasz.
A 18-as választ megbeszéltük utána világosan, ha az nem is volt neked az, hiába kapaszkodsz belé, mint "demonstrációba", nem sokat érsz vele. Csak a pontos bibliai ismereted hiányát bizonyítod vele.
Igen, fontos a pontos fogalmazás, ez a 18-as nem teljesen volt az, de aki ismeri a bibliai igazságot erről, az pontosan tudja, hogy mit írt a testvér.
"Te egy király vagy van neked egy fiad mikor eljön az ideje
a fiad átveszi a helyedet vagyis a trónt. És uralkodni kezd a királyságban."
Már ez sem igaz. Jézus sohasem "vette át" a trónt Jehovától!! Ilyent SEHOL SEM olvasol a Szentírásban. Jehova Isten mindig felette áll mindenkinek, mivel Jézus szavaival: Ő az "egyedüli igaz Isten", Jézus pedig akit elküldött. (János 17:3)
"Na most képzeld el,hogy Istennek mennyire fájhat az mikor azt halja,"még Jézusnak sem alázkodok meg!""
Látod ez a hülyeség! Egyszerűen fogalmad sincs, hogy mivel vádolsz másokat, csak fújod a magadét, a buta betanult szöveged, melyet beadtak neked rólunk.
Jehova Tanúi nem válnak bálványimádókká, mivel elutasítják, hogy Jézust Atyjával, Jehovával azonosítsák egy mitikus háromságban. Elutasítják, mint ahogy a Biblia is ezt teszi, de az erre vonatkozó érveimet könnyebb lesöpörni az asztalról, mint megválaszolni, azaz elismerni, hogy tévedtél.
A Biblia világosan kijelenti, hogy NEM JÉZUST, hanem Atyját, Jehovát kell imádni, vagy tán nem ismered a verseket, ahol egyértelműen megfogalmazták???
A 37-es válaszom az egyik, melyben a bibliai ellenérvek, mintha ott sem lennének. Csak ennyit számít nektek a Biblia igazsága?
"A Biblia EGYÉRTELMŰ abban, hogy kit kell EGYEDÜL imádni:
(Efézus 5:20) "mindig, mindenért hálát adva a mi Istenünknek és Atyánknak Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében."
(Kolossé 3:17) "És bármi legyen is, amit szóban vagy cselekedetben tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, hálát adva az Istennek, az Atyának őáltala."
(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
Olvasol ezekben olyant, hogy Jézust, vagy Jézust is kell imádni? Nem. De lehet? Nem lehet. Ki van zárva, hogy az imádatunk tárgyát Jézussal azonosítsuk, mivel Jézus NEM A MINDENHATÓ ISTEN!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!