Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?
ez volt a kérdés:
Hogyan lehetne Jehova Tanúival megismertetni Krisztust?
A Jehova Tanúi jól ismerik Jézust, ésszeretik is, követik a tanítását.
A nagy történelmi egyházak hívei között kellene missziós munkt végezni, mert sokan közülük nem ismerik Jézust, nem követik tanítását, és nem foglalkoznak egyházuk tanításával. Legalább is nálunk így van, meg nyugat európában. Második János Pálról a katolikusok nagy presbiteréről néztem a tvbe egyszer egy filmet,és tisztára meglepődtem hogy a Lengyeleknél menyire komolyan veszik a hitüket. Na ilyen helyeken nem kell missziós munkát végezni, csak megőrizni, meg gyarapítani a tudást. De kevés az olyan ország ahol az emberek enyire komolyan gondolják a hitüket.
Kedves 18-as válaszoló Tanú!
Tehát ha jól értelmezem, a térd meghajlása, mint metafora szerepel szerintetek.
Jézusnak tisztelet jár, "Jehovának" imádat.
"Jn 5,23 Hogy mindenki ÚGY tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt."
Jehovát hogyan tisztelitek? Fejbiccentéssel, vagy leborulással? Ugye leborulással.
Vagy annyi lenne az imádat és a tisztelet közötti különbség, hogy az egyiknek fejbiccentés, a másiknak térdhajlás jár?
Amikor elfogták Jézust, van egy érdekes szitu szinte elrejtve a történetbe:
János 18
5. Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, a ki elárulta őt.
6. Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének.
Ki borította térdre Jézus előtt azokat, akik azért jöttek, hogy elfogják Őt? A sátán? Vagy ki? Jézus az elfogóinak egy pillanatra megmutatta hatalmát, uralmát.
Ha megnézzük az Atya, Krisztus hierarchiai példáját az ószövetségben, akkor látható, hogy milyen fajta tisztelet övezi Krisztust.
Fáraó - József
Minden hatalmat odaadott Józsefnek. Nem volt a Fáraón kívül senki, aki nála nagyobb lett volna. Senki nem tehetett semmit a birodalomban József tudta és beleegyezése nélkül. Minden térd meghajolt József előtt. Még a testvérei térdei is meghajoltak előtte.
Fil 2,10 Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
Róma 4
10. Te pedig miért kárhoztatod a te atyádfiát? avagy te is miért veted meg a te atyádfiát? Hiszen mindnyájan oda állunk majd a Krisztus ítélőszéke elé.
11. Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja.
12. Azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek.
18
Mondom pedig néktek: Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt,az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt. Aki pedig megtagad engem az emberek előtt,megtagadtatik az Isten angyalai előtt.(Lukács 12,8-9)
Kedves kérdező!
Te egy hamis és bizonyítatlan alapállásból indulsz ki Jehova Tanúival kapcsolatban. Erre a nem létező alapra akarsz olyan válaszokat, melyek természetszerűleg NEM LEHETNEK pontosak, hiszen az általánosító feltételezésed is igazolatlan vádaskodás csupán!!!
Ezt írod: "De meggyőződésem, hogy a Tanúk Krisztus ismerete nem pontos."
A probléma, hogy bizonyítékot nem tudsz felhozni erre a bibliából.
"Ez volt a kérdésem, hogy szolgálhatok-e és hogyan Jehova Tanúi felé, hogy Krisztus Jézust ne csak kövessék, de le is boruljanak előtte. Mert Jézus méltó arra, hogy előtte minden térd meghajoljon."
(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
Ugye azért nem Jézust kell "dicsőíteni"? Vagy megcáfolod Pál és más Bibliaírók ihletett szövegét?! Jézus ezek szerint PÉLDA volt nekünk ebben is. Ő is Jehovát dicsőíti ma is!
-----
Kedves 11-es válaszoló!
"Jn 6,45 Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő."
Tehát nem volt vallás tanító Isten elrendezésében az első sz. előtt, vagy után?! Tehát ha valaki a Biblia, vagyis ISTEN PONTOS SZAVA alapján tanítja a tanítványokat, azokat nem nevezhetjük "Istentől tanítottaknak"???
"Gal 1,12 Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által."
Ugye milyen jó kiragadni egy részt a szövegkörnyezetéből?! Így legalább bármit be lehet bizonyítani. Pál itt az emberi tekintélyt, az emberi okoskodásokat hasonlította össze azzal, amit Isten ad. Pál, mint ihletett írója a Bibliának, elmondhatta, hogy közvetlenül Istentől volt tanított. De átvitt értelemben is igaz, hiszen amit Isten megbízható szolgáin keresztül kapott Jézusról (majd amit a későbbi tanítványok, a Biblia szent szaván keresztül), az "Jézus Krisztus kijelentése által" való tanításnak számít.
Az isteni igazság hiteles oktatói ma a Istentől ihletett Szentírásra alapoznak, mert az ebből a célból íródott:
(2Timóteusz 3:16, 17) "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."
És hogy tudd: a Tanúk nem magasztalják fel magukat azzal, hogy azt hirdetik, ami a Bibliában van leírva, és amit a magukat kereszténynek vallók nem tesznek!
Kedves 17-es!
"ha netán mégis megtörténik,hogy meghallgatják mondani valódat,hogy te hogyan látod a Jézussal kapcsolatos történetet akkor elő veszik a Bibliájukat és kontra "támadást" kezdenek. És ez a probléma mert a JT Biblia át van dolgozva..."
Tehát az, hogy te "hogyan látod", az magasabb rendű, mint a Biblia szent szava?! Tehát az a probléma, hogy ők elő merik venni a bibliájukat? Ez igen!
És hogy "át van dolgozva"? Jobb, ha tudod, a Tanúk a te bibliádból (ha van egyáltalán) is meg tudják mutatni az állításaik igazát!
------
A 19-es félrevezető válaszára:
A 18-as tesó azt írta, hogy az imádat EGYEDÜL Jézus Atyjáé (aki ebben példát is mutatott), és ezt a Biblia sok helyen ki is jelenti! Ez egyértelmű és világos tanítása a Szentírásnak - az előző válaszomban példát is állítottam. A "leborulásról", mint a tisztelet kimutatásáról is bőséggel ír a Biblia. Nem csupán az imádatot lehet ezzel kimutatni, hanem emberek közötti tisztelet is, ugyanis magas rangú személyek előtt az ókorban teljesen természetes volt ez az üdvözlési forma. Az apostolok is gyakorolták. Ma itt Magyarországon nem hajbókolunk egyetlen hivatalnok előtt sem, de ez abban az időben sem jelentett feltétlen imádatot!
"Annakokáért az az indulat legyen bennetek mely volt a Krisztus Jézusban is. Aki mikor Istennek formájában vala,nem tekintette zsákmányak azt,hogy ő az Istennel egyenlő"
Ezek szerint abban utánozhatjuk Jézust, hogy "ne tekintsük zsákmánynak, hogy Istennel egyenlők vagyunk", és nagy kegyesen mondjunk le erről az "egyenlőségünkről"????
Tényleg ezt jelentené ez a félrefordított rész a Bibliában??? Elmebaj!!!
""Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon,mennyeieké,földiekké és földalatt valóké. És minden nyelv valja,hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére."(Fil.2,10-11)"
Az "Atya Isten dicsőségére"!!!! Ez a lényeg, vagy szerinted nem?
Cáfold meg ezt: Isten Királyságában Jehova "egyszülött" és "elsőszülött" Fiát Jézust nevezte ki a Királynak. Jehova adott neki MINDENT, még az életét is! Jézus Atyjától, Jehovától függ, de Jehova NEM FÜGG Jézustól. Jézus Istenét és Atyját kell EGYEDÜL imádni, akit maga Jézus nevezett "egyedüli igaz Istennek"!
(1Korinthus 2:16) "Mert 'ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt'? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása."
Ha a háromság szerint Jézus "egyenlő" az Atyjával tudásban és bölcsességben is, akkor hogy lehet az atyja értelmével nem rendelkezni, csak a Fiúéval????
És akkor kedves 19-es válaszoló, mielőtt másokat arra intesz, hogy "szégyellje magát", jobban tennéd, ha először kicsit alaposabban utánajárnál a témának!
Kedves 20-as válaszoló! "Jézus nevéért" üldöztetni többek között azt jelenti, hogy a Jézusról szóló bibliai igazság miatt üldöztetni. Márpedig az jól kitűnik a fenti félrevezető és manipulatív válaszaitokból, hogy sokan sajnos még nem az igazságot terjesztik róla.
-------
Kedves 23-as válaszoló: hogyan képzeled el azt, amikor a Jézusban NEM HÍVŐ, Őt ELÁRULÓ papi elöljárók "visszahőköltek, és a földre estek"? Miért tették ezt? Mert hittek benne és alázatosan térdre borultak? Tudjuk, hogy nem. Akkor azért, mert Jézus az 'isteni' hatalmával "kényszerítette" őket a földre? Miért kényszerítette volna? Senkit sem kényszerít sem Jehova, sem Jézus az alázatra! Érdekes, de a többi evangéliumírónak nem volt ez a momentum olyan jelentős, hogy feljegyezzék. Akkor mi is történhetett?
Jézus egyszerűen annyira nyugodt és bátor, hogy az emberek elámulnak. Hátrahőkölnek és a földre esnek. Valószínűleg teljesen másra számítottak, mint amit Jézus tett és mondott, no és igen, ahogyan mondhatta!
Kedves 25/ 26/ 27/!
Látom jöttél rendet teremteni.
De kinek a nevében teszed te ezt? És,hogy mered ezt tenni?
Tudod mi a baj veletek? Az,hogy teli vagytok arroganciával,agresszióval és ami a legfontosabb,hogy a szeretet hiányában szenvedtek.
Lenézőek vagytok mindenkivel szemben aki megpróbál segíteni rajtatok,lenézitek és eltérítitek azokat az embereket akik szellemileg nincsenek felkészülve ahhoz,hogy megtudják érteni és különbséget tudjanak tenni a helyes és a helytelen között. Olyanok vagytok mint a farkasok akiket be engednek a megijedt báránykák közé,hogy aztán ínyükre kedvükre válogathassanak. Nem ismertek kegyelmet abban az esetben amikor a hírnevetek forog kockán,úgy vagytok vele,hogy "szemet szemért,fogat fogért" nem hagyjátok megtorolhatatlanul ha valaki megsérti büszkeségeteket,nincs bennetek semmi alázat ,nálatok nem lép érvénybe az,hogy "itt a másik orcám" neeem! Ezt nem engedhetitek meg.
És ami a legnagyobb bűnötök,hogy nem fogadjátok el Jézus Krisztust, a számotokra ő csak egy mester volt mint ahogy meggyőződhetünk erről az előző kommentekből.
Ezért én csak ezt tudom mondani mindenkinek;
"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól,a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok,de belől ragadozó farkasok."(Máté 7,15)
Ha már olyan kegyes voltál és személyesen is megszólítottál akkor eleget teszek kívánságodnak és megpróbálok az én Bibliám szerint(mert képzeld el,hogy van Bibliám) válaszolni néhány "félreértelmezett" vagy a te hited szerint "rosszul fordított" bibliai igére.
Kezdeném azzal,hogy Isten Fia eljött a menyből,hogy megismertesse velünk az Atyát.
"Istent soha senki nem látta,az egyszülött Fiú,aki az Atya keblén van, Ő jelentette ki Őt"(Ján.1,18)
"Senki sem ismeri a Fiút csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki csak a Fiú, és akinek a Fiú akarja kijelenteni."(Máté 11:27)
Amikor azzal a kérdéssel fordultak hozzá a tanítványok,hogy mutasd meg nekünk az Atyát,Jézus így válaszolt;
"Annyi idő óta veletek vagyok,mégsem ismertél meg engem,Filep? Aki engem látott, látta az Atyát,mimódon mondod hát nekem: mutasd meg nékünk az Atyát?"(Ján.14,8-9)
Mint látod ezt vallotta Jézus földi küldetése céljáról.
Magára vette természetünket,hogy megközelíthessen bennünket és betölthesse szükségleteinket.
Az igazságot szólta,de ezt mindenkor szeretettel tette. Leleplezte viszont a képmutatást, a hitetlenséget, az álnokságot, de még ilyenkor is fájdalom volt a hangjában,súlyos fedéseit is megrendülés hatotta át. Sírt Jeruzsálem, a szeretett város felett amely visszautasította Őt aki...."az út az igazság és az élet."(Ján.14,6)
Látod? Ilyen volt Krisztus jelleme,ez az Isteni jelem amit ti elvettek magatoktól. Ő az Atya szívéből fakadó,az együttérző könyörülő Megváltó,testben megjelent isten volt.
"És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten MEGJELENT TESTBEN,megigazíttatott lélekben,megláttatott az angyaloktól,hirdettetett a pogányok közt,hittek benne a világon,felvitetett dicsőségbe."(1Tim.3,16)
Mégegyszer megemlítem,hogy.."..Én vagyok az út az igazság,és az élet. Senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam."(Ján.14,6)
Itt tulajdonképen azt kéri amit ti annyira elutasíttok,csak nem úgy ahogy azt ti elvárjátok. Hanem alázattal,alázatos módon mondja azt,hogy "imádjatok engem és akkor az Atyát imádjátok." Merthogy nincs más út az Atyához csak egyedül Ő. Ha Őt elvetitek akkor az életet vetitek el,akkor az Atyát vetitek el. Miért nem esik le a tantusz végre bennetek,hogy eltévedt bárányok vagytok és Jézus szeret titeket jobban mint gondolnátok.
"Higyjetek nékem,hogy én az Atyában vagyok,és az Atya én bennem van;ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem."(Ján.14,11)
És mielőtt lezárjam ezt a borzalmas jelenetet a részemről,megemlítenék egy volt JT vallomásából egy részletet.
"...Ne engedjük magunkat félrevezetni semmilyen ember vagy embercsoport ellentmondást nem tűrő követelődzésétől.Csak Jézus Krisztust kövessük. Övé minden hatalom az égben és földön (Máté 28,18)
Ezen a szilárd alapon keressünk közösséget más keresztényekkel."(Tom Cabeen,egykori JT.)
Ez egy jó tanács. Azt ajánlom fogadd meg és többet ne személyeskedj velem.
Szép estét mindenkinek!
szeretett testvéreim az Úrban.
Tehát most már nyilván való, hogy nem Jézust mint személyt akarják megismertetni velünk, mert azt mindenki nagyon jól tudja, hogy mi jobban ismerjük Jézust mint Ők,
hiszen ezt azzal bizonyítjuk, hogy tesszük is amit parancsolt, és nem elégszünk csupán meg azzal, hogy tudjuk, hogy van és kész.
Hanem azt szeretnék ha Jézust elismernénk abban, hogy Ő nem csak a Fiú, hanem mindjárt a saját maga Atyja is, és azt az imádatot, amit az Atya érdemel azt neki adjuk meg.
Bár lenullázták, de egyet értek azzal a személlyel, hogy sokan nem ismerik Jézust, még is megvannak keresztelve, nekik meg nem akarnak missziót szervezni.
A saját hitedhez tartozót ismertesd meg Jézussal, aki csak meg keresztelve vannak de egyéb oka nincs, hogy kereszténynek neveztessék.
Az meg hogy meg van valaki keresztelve az még nem ad felmentés, vagy megmentést, csak ha megfelelő cselekedetek is vannak hozzá.
Ha nincs csak maga a keresztelkedés nem menti meg.
Ja mert hogy oda vannak megkeresztelve és ez nekik elég.
(Jakab 2:18) 18 De valaki majd azt mondja: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim. Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.”
Itt nagyon jól láthatjuk, hogy nem a keresztelkedés csak a lényeg, hanem azon hit amihez tettek is járulnak.
Kedves tanú!
Ez a rész is a bibliában van!: "A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik."
Te azért kárhoztatsz engem, mert én nem cselekszem ezt vagy azt? Te honnan tudod, hogy én hogyan és mikor hirdetem Isten igéjét? Azért nem vagyok keresztény mert nem vagyok Jehova tanúja és nem a gyülekezet tanításait hirdetem? Miért ítélsz bárkit is, hogy ki mit cselekszik? Nem neked és nem is a Jehova tanúi gyülekezet tanításainak kell megfelelni, hanem Istennek. Krisztus fog eljönni és megítélni engem is és téged is! Én nem kérkedek azzal, hogy mi módon hirdetem és kinek az Isten igéjét, ti vagytok akik állandóan mondogatjátok, hogy bezzeg mi megyünk. Azt nem tudhatod, hogy más hogyan hirdeti az igét de mivel nem úgy ahogy ti gondoljátok, és nem a ti gyülekezetetekbe tartozik akkor biztos, hogy nem jól, igaz? Ez mi ha nem ítélkezés?
Ugyan azt csináljátok mint a legtöbb felekezet, hogy aki nem hozzánk tartozik az nem igaz keresztény, mert mi vagyunk az igaz egyház. Elgondolkodtató! Azt az egy kis szócskát valamiért nem veszitek figyelembe (NE!) járjatok házról házra.
Ez is ugyan ott van egy sorral feljebb: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.
És ez is ott van: "Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak."
Érdekes módon szelektáltok! Ami belefér a nézeteitekbe az oké, ami nem az már elavult.
Még annyit, hogy ekkora nagy marhaságot ritkán olvas az ember! Idézem:
"Érdekes, de a többi evangéliumírónak nem volt ez a momentum olyan jelentős, hogy feljegyezzék. Akkor mi is történhetett?Jézus egyszerűen annyira nyugodt és bátor, hogy az emberek elámulnak. Hátrahőkölnek és a földre esnek. Valószínűleg teljesen másra számítottak, mint amit Jézus tett és mondott, no és igen, ahogyan mondhatta!"
Itt is amit nem tudtok megmagyarázni az nem érdekes, ami nem fér bele a nézeteitekbe az nem érdekes! Szomorú, hogy így gondolkodtok! Mielőtt olyat mondasz, hogy: "Érdekes, de a többi evangéliumírónak nem volt ez a momentum olyan jelentős, hogy feljegyezzék." Utána nézhetnél, hogy van egy pár olyan dolog mely nem szerepel mindegyik evangéliumban. Az egyikben olvashatunk valamiről a másikban nincs benne, míg a másikban más van, se az nincs mindegyikben. Ha ez alapján szelektálunk akkor sok mindent nem kéne elfogadnunk nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!