Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány Jehova Tanúja lehet itt...

Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne Jehova Tanúival megismertetni Krisztust?

2013. febr. 7. 23:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/197 anonim ***** válasza:
93%

Ezt írod:

"Nem beszélve, hogy vannak olyan személyek akik olyan biblia iskolát végeznek el ami miatt képesítettek legyenek Jézus munkájára."

Jn 6,45 Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Gal 1,12 Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.

Az, hogy a Tanúk sokszor említik itt, hogy ők ezt teszik, avagy azt teszik, és más nem teszi, sőt a másik így vagy úgy tesz rosszat, erről meg ezt idézném:

Lukács 18

10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.

11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is.

12. Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, a mit szerzek.

13. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!

14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.

2013. febr. 8. 09:13
 12/197 anonim ***** válasza:
36%
Aki a másik hitét fikázza és kritizálja, az nyugodtan köpje szembe magát.
2013. febr. 8. 09:49
 13/197 anonim ***** válasza:
Ezzel a kérdéssel eleve kizártad, hogy sikeres lehessen. Mire akartad áttéríteni őket?
2013. febr. 8. 11:24
 14/197 A kérdező kommentje:

Csak kevesen értették meg, mit is szerettem volna kérdezni. Nem vitát szerettem volna kiváltani, és ezért egyáltalán nem is vártam volna választ a Tanúktól. Hanem azoktól várnék választ még mindig, akik ugyan nem Jehova Tanúi, de jól ismerik őket, és tisztában vannak a valós lehetőségekkel.

Tudom, hogy a Tanúk átlagosan sokkal jobban ismerik a Bibliát, mint egy más felekezetet tartozó átlagos hívő. Tudom, hogy nemcsak Gileád Iskola, Szolgálati Kiképző Iskola van, hanem Teokratikus Szolgálati Iskola is, és így minden egyes Tanút, hírnököt a személyes házankénti szolgálatra biztatnak. De meggyőződésem, hogy a Tanúk Krisztus ismerete nem pontos.

Jehova Tanúi Jézus Krisztust csupán „legnagyobb emberként” tisztelik, „aki valaha élt a földön”. Elfogadják ugyan pre-egzisztenciáját, de Mihály arkangyal azonosítják őt. Pedig Jézus sokkal több, és sokkal hatalmasabb, mint egy angyal.

Ez volt a kérdésem, hogy szolgálhatok-e és hogyan Jehova Tanúi felé, hogy Krisztus Jézust ne csak kövessék, de le is boruljanak előtte. Mert Jézus méltó arra, hogy előtte minden térd meghajoljon.

2013. febr. 8. 11:30
 15/197 anonim ***** válasza:
88%

Szia

Az 1 választ nem én írtam, de javaslom olvasd el újra.

Az valóban válasz - eltekintve az összes többitöl.

2013. febr. 8. 14:36
 16/197 anonim ***** válasza:
42%
És még az ateistákat szólják le...
2013. febr. 8. 20:43
 17/197 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Nem vagyok JT,viszont én is hívő keresztény vagyok.

A kérdésedre válaszolva nekem az a véleményem,hogy sehogy!

Miért sehogy? Azért mert első sorban túl büszkék ahhoz,hogy meghallgassanak bárkit is,ha netán mégis megtörténik,hogy meghallgatják mondani valódat,hogy te hogyan látod a Jézussal kapcsolatos történetet akkor elő veszik a Bibliájukat és kontra "támadást" kezdenek. És ez a probléma mert a JT Biblia át van dolgozva és ez meg akadályozza,hogy egy egységes képet alkossatok a szóban forgó témáról.Amit te látsz a saját Bibliádban,ő azt másképp fogja értelmezni és emiatt soha nem fogtok kijönni egymással.

Én azt mondom,hogy Krisztusra kell bízni ezt a kérdést.

Remélem te is átgondolod és Istenre bízod a dolgot.

2013. febr. 9. 03:31
 18/197 anonim ***** válasza:
10%

Jézus előtt minden térd meghajoljon. Igen. Neki tartozunk engedelmességgel, Ő vezeti a gyülekezeteket, Tehát Jehova Tanúi Jézus irányítása alatt állnak, vagy is olyan mint ha leborulnának előtte, az által, hogy engedelmesen követik az utasításait parancsait.

Más rész Jézus soha nem kért és nem is fog olyat kérni, hogy leboruljunk előtte, mert az már bálvány imádatot jelentene, ugyan is egy valaki előtt lehet leborulni és az Jézus atyja: Jehova előtt.

Igen mi fejet hajtunk Jézus előtt engedelmeskedve neki de az imádat bemutatása Jehovát illeti, és ezt Jézus sem gondolta más ként.

„Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«

Jézus itt idézte a 5 Mózes könyvének 6:13-as versét.

az imádat az teremtő Istennek jár, Sosem gondolta Jézus, hogy ez neki is járna, vagy jár.

Ezzel összhangban meg kell értenünk, hogy a pro·szkü·ne′ó itt olyan szívállapottal és gondolkodással párosul, amit csak Isten felé nyilváníthatunk ki.

Ezért sosem fogunk leborulni senki előtt még Jézus előtt sem.Neki más fajta tisztelet jár, nem a Teremtőnek való imádat bemutatása.Neki engedelmeskednünk kell mert jelenleg Ő Jehova kinevezett királya, de ez ne jelenti azt hogy az Istennek Járó imádat is megilletné.

Ezt Sátán az Ördög gondolta, és akarta megszerezni, s bizonyos értelemben meg is szerezte. Jézus sosem fog az ördöghöz hasonlóan a kizárólagos imádat jogát megszerezni atyjától.akinek majd amúgy is vissza kell adnia az uralmat az 1000 év végén.

Tisztelettel.

2013. febr. 10. 00:06
 19/197 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó hozzászóló!

Tudod,hogy te mit jelentettél ki?

"...még Jézusnak sem..."

"Az ő vére rajtunk és a mi magzatainkon.Akkor elbocsátá nékik Barabást; Jézust pedig megostoroztatván,kezökbe adá,hogy megfeszíttessék"(Máté 27,25-26)

"Jaj néktek törvénytudók! Mert elvettétek a tudománynak kulcsát: ti magatok nem mentek be,és akik be akartak menni azokat meggátoltátok."(Luk.11,52)

"Ha engem szerettek az én parancsolataimat megtartsátok. És én kérem az Atyát és más vigasztalót ad néktek,hogy veletek maradjon mindörökké."(Ján.14,15-16)

"Azon a napon megtudjátok majd ti,hogy én az Atyámban vagyok.."(Ján.14,20)

"Annakokáért az az indulat legyen bennetek mely volt a Krisztus Jézusban is. Aki mikor Istennek formájában vala,nem tekintette zsákmányak azt,hogy ő az Istennel egyenlő. Hanem önmagát megürisité,szolgai formát vévén fől,emberekhez hasonlóvá lévén. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember,megalázta magát,engedelmes lévén halálig,mégpedig a keresztfának haláláig."(Fil.2,5-8)

"Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon,mennyeieké,földiekké és földalatt valóké. És minden nyelv valja,hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére."(Fil.2,10-11)

Nem érdekel ha nullára pontoztok de elmondom amit gondolok.

Ilyen egy Jehova Tanúja gondolkodás módja mint az előttem levő hozzászólóé.

Szégyeld magad! Nézz magadba egy kicsit és gondolkodj el azon,hogy mit írtál.

2013. febr. 10. 05:16
 20/197 anonim ***** válasza:
87%
Kedves utolsó! Én egyetértek veled. Valahol itt a GyK olvastam egy olyan vitát,hogy üldözve vannak a JT. A szóban forgo T azt mondta,hogy Jézus nevéért,a másik fél azt tartotta,hogy nem igaz. Hát itt a valóság a fenti kommentekben. Ugyanis a Biblia szerint a keresztényeket Jézus nevéért üldözik. Hát be kell vallanom,hogy most már látom a különbséget. Ha valamiért üldözve vannak az biztos,hogy nem Jézus neve hanem egy más név.
2013. febr. 10. 05:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!