Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány Jehova Tanúja lehet itt...

Hány Jehova Tanúja lehet itt a GyK-n? Érdemes szerintetek missziót folytatni irányukban, s ez sikeres lehet?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne Jehova Tanúival megismertetni Krisztust?

2013. febr. 7. 23:43
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/197 A kérdező kommentje:
Jővel Úr Jézus! Hallelujah!
2013. febr. 16. 00:45
 102/197 anonim ***** válasza:
27%

Kedves 99-es!

"de első sorban kérd Jézus Krisztustól a segítséget."

Mondj egyetlen okot erre? Hol tanítja azt a Biblia, hogy Jézushoz kellene imádkoznom, hogy Őt kellene dicsőítenem Atyja helyett, akit maga is imádott?! Kérlek hidd el, hogy a jó szándékod önmagában nem elég. Elhiszem, hogy a szándékod, mellyel segíteni akarsz, tiszta és nemes, és ezt nagyon is köszönöm neked, de ameddig nem a pontos ismeretre épül, addig nem lehet eredményes.

Elnézést a "rágalmazó" szóért, nekem sem veled van bajom. Olvastam már itt nálamnál sokkal "agresszívebb" hittársamat is, hála Istennek, már nem ír. Tudod, idegtípus függvénye is a dolog. Az "agresszió", mint szó pedig igen sokértelmű kifejezés - én már csak tudom, pszichiátrián dolgozom - :)))! Nem véletlenül szerettek ezzel a szóval "érvelni" általánosságban a Tanúk ellen. Jól hangzik, mint negatív tulajdonság, és a világot szeretők nagy többsége nagyon is egyetért ezzel velünk kapcsolatban, hiszen már azt is "agressziónak" tekintik, ha eszünkbe jut a prédikálás gondolata!!! De szerintem ezt hagyjuk, ez csak pszichikai hadviselés ellenünk, a valóságtól nagyon messze van.

--------

"" Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.

Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan."(1Ján.2,22-23)

Tehát te ezt teljes szívből tagadod."

Mivel elnézést kértem a fent említett szó miatt, más módon fejezném ki magam. Jó lenne, tehát határozottan előnyös lenne számodra, hogyha tudnád miről beszélsz!!! Így jó? Nem volt nagyon sértő és "agresszív"? Sajnos nem tudod miről írsz.

A többit nem is idézem, a félrevezetésed emlékműve.

-------

(Lukács 1:15) "mert nagy lesz ő Jehova előtt. Bort és részegítő italt pedig egyáltalán nem szabad innia, és telve lesz szent szellemmel már az anyja méhétől fogva"

Ez ugye szerinted is Keresztelő Jánosról szól? János egész életén át nazíreus volt, Isten szent szellemével telve.

-------

"Paradicsomi föld" - csapongsz ám egyik témából a másikba! Mi ez, ha nem az átláthatatlanság felé vezető út?! Kinek is az érdeke ez?

Mennyi idő állt rendelkezésükre Ádámnak és Évának a paradicsomi állapotok létrehozásához? A Biblia következetesen kijelenti, hogy a föld „határtalan ideig, sőt örökké” fennmarad (Zsoltárok 104:5; Prédikátor 1:4). A paradicsomi föld tehát az örök élettel rendelkező, tökéletes emberek maradandó, gyönyörűséges lakóhelye lett volna (Ésaiás 45:11, 12, 18).

A paradicsomi földre vonatkozó egyik(!) prófécia szerint a világméretű Paradicsom békéjét teljessé teszi, ha helyreáll az édenkerti harmonia az emberek és az állatok között (1Mózes 1:26–31). Manapság sok állattól félnek az emberek, egyidejűleg azonban az ember is veszélyt jelent az állatvilág számára. De nem így lesz ez a paradicsomi földön. Ahogy Isten összhangot tartott fenn az emberek és az állatok között az Édenkertben, ugyanúgy megvalósítja azt a helyreállított Paradicsomban is. Ezáltal valóság lesz az ember szeretetteljes uralma az állatok felett.

A Teremtő ezzel kapcsolatban kijelenti: „Azon a napon szövetséget kötök nekik a mezei vadakkal, az egek repülő teremtményeivel és a talaj csúszómászóival” (Hóseás 2:18, [2:17, Káldi]). Milyen eredménnyel? „Békeszerződést kötök velük, és megszűntetem a földön a kárt okozó vadakat, és biztonságban laknak a pusztában és alszanak az erdőkben” (Ezékiel 34:25).

Az emberek között, valamint az emberek és az állatvilág között kialakult béke megtalálható lesz az állatvilágon belül is: „A farkas egy időre a báránnyal együtt lakozik, a párduc pedig a kecskegidával hever. A borjú és a fiatal sörényes oroszlán, valamint a jóltáplált barom mind együtt lesz, és egy kis fiú terelgeti őket. A tehén is, a medve is legelni fog; kicsinyeik együtt heverésznek. Még az oroszlán is szalmát eszik, mint a bika. A csecsemő a kobralyuk mellett játszik, és az anyatejtől elválasztott gyermek a mérges kígyó üregének világító nyílása felé nyújtja ki kezét. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol egész szent hegyemen” (Ésaiás 11:6–9).

Mellesleg megkérdezném én is, hogy hol írja a Biblia azt, hogy minden "jó ember" az égbe kerül?? Mert azzal szemben, hogy a földi paradicsomról sokféleképpen jövendöl, erről sehol sem ír. Az égi reménységről ír, de hogy általánosságban minden hűségesnek égi reménysége lenne, arról NEM! Valójában az ember a földre van teremtve, ezért a többségnek ide is szól a reménysége, csak egy meghatározott "kis csoport" rendelkezik égi reménységgel, akik Krisztussal fognak uralkodni majd 1000 évig.

-------

"Én még senkit nem hallottam,hogy az legyen a hitvallása,hogy őt pl.a katolikus egyház menti meg és csakis annak elfogadása és nem Jézus Krisztus által nyeri el az üdvösséget.

Ilyeneket csak egyetlen egy helyt hallottam és az nem más mint a Jehova Tanúi "isten szervezete"."

Ezek olvastán csodálkozol, hogy azt mondom rád, hogy rágalmazol?! Csodálkozol? Nagyon visszatetsző módszereid vannak! Miért nem bizonyítasz? Ilyen lealjasító és súlyos vádakat alá is szokás támasztani HITELES forrásból, de te nem teszed, vajon miért? Mert rágalmazni könnyű, de bizonyítani nehéz!

--------

""Jehova szervezetének részévé KELL válnod, s cselekedve az ő akaratát..." ) szóval világosan le van írva,hogy mi a teendő ha örök életet akarsz,nem Krisztus hanem Jehova szervezete.Igaz?"

Isten Királyságának Királya Jézus Krisztus, igaz? Ki Isten? Ez az Isten Mindenható? Mit mondott Jézus? "... hogy megismerjenek téged, az EGYEDÜLI igaz Istent, és akit elküldték, a Jézus Krisztust". Tehát, ha az EGYEDÜLI igaz Isten a Mindenható Isten, akkor Jézus nem lehet a Mindenható Isten, igaz? Vagy meghazudtolod a Bibliát??? Tehát akkor kinek a szervezete végül is (a Mindenható) Isten Királysága? A nevében is benne van, nem zavar?

-------

"" Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;"

Tényleg nevetségesek vagytok, hogy egy buta és bibliaellenes fordítást milyen fanatizmussal tudtok másolgatni, anélkül, hogy egyszer is logikusan elgondolkoznátok az értelmén! Tehát szerintetek abban utánozhatjuk Jézust ezek szerint, hogy tartsuk magunkat "egyenlőnek" Istennel, vagy másokkal, majd nagy kegyesen "alázzuk" meg magunkat, és mondjunk le erről az "egyenlőségről"?! Ezt szülik a Bibliát meghazudtoló mítoszok és filozófiák!

-------

""Hogy Jézus NEVÉRE minden térd meghajoljon,mennyeieké,földieké és föld alatt valóké."

És az Atya dicsőségére,de a kettő ugyan az mivelhogy tisztán és érthetően le van írva,hogy minden nyelv vallja,hogy ki az Úr."

Csak a hamis háromság miatt szajkózod ezt a bálványimádó filozófiát, pedig azt nem tudod bizonyítani. Így aztán ez csak körkörös érvelés.

--------

""Távozz tőlem,Sátán, mert meg van írva : Az Urat, a te Istenedet imádd,és csak neki szolgálj.Ekkor elhagyá őt az ördög. És ímé angyalok jövének hozzá és szolgálnak vala néki."(Máté 4,11) "

És? Jézust NEM IMÁDTÁK, ezt sehol sem olvasod, csak elfogult fordításokban, ahol a háromság alátámasztása végett írtak bibliaellenes kifejezést.

--------

"Az üzenet világos: maga Jézus Krisztus és a szent szellem játszották a legnagyobb szerepet a korai keresztények irányításában - sokkal inkább, mint valamely ember, vagy emberek egy csoportja.(Csel.9,3-15 / 13:1-4 /16:30-34)"

Ez egyoldalú és félrevezető kiragadás a görög szövegekből. Egyáltalán nem a valóságos szervezeti elrendezésről szól hanem az első sz.-ban még működő csodaadományok működéséről, mely a Biblia szerint nem fog örökké tartani, csak a kezdeti szakaszban adott nagy lendületet a tanítványképző munkának. A Tanúk alapos érvekkel támasztották alá a szervezeti elrendezésüket, mivel a Biblia elégséges információval lát el mindenkit arról is:

[link]

--------

"Csak egy példa, a II. világháború után a náci szervezet soha nem állt bíróság elé a háborús bűnök miatt. De azok az emberek, akik tagjai voltak, igen."

De ettől még LÉTEZETT (sajnos) ez a szervezet? Igaz? Akkor miről beszélsz?

Hogy ki mutat itt valójában "vak hűséget" a maga szellemi irányzata felé, az a fentiekből kiderül minden őszinte ember számára!

Agresszív lennék? Nem, de őszinte. Én téged nem bántanálak, de erről visszafelé sokszor nem vagyok meggyőződve! Lehet, hogy te egy üde kivétel vagy a magukat keresztényeknek nevezők milliói közül? De a Biblia szerint még ez sem, a jámborság sem fog megmenteni senkit Isten haragja napától - ettől több kell...

2013. febr. 17. 01:25
 103/197 anonim ***** válasza:
38%

èn azt figyeltem meg hogy jehova tanui az èrveiket mindig alàtudjàk tàmasztani a bibliàbol elèg hatèkonyan, mig a màs vallàsbeliek meg soha ezèrt mèrgükben meg szerèny bibliai ismeretükkel lepontozzàk a tanúkat:-D kicsit vicces

Rammsteines

2013. febr. 21. 17:01
 104/197 anonim ***** válasza:
33%
Ez a száz kérdés -válasz egyetemi tananyag lehetne,és nem csak teológián.Áldás,békesség,Dícsértessék!
2013. febr. 21. 23:43
 105/197 anonim ***** válasza:
33%
"Mert kinek mondotta valaha az angyalok közűl: Én Fiam vagy te,én ma szültelek téged.."(Zsid.1,5)
2013. febr. 22. 10:39
 106/197 anonim ***** válasza:
88%

#101: „Csak a hamis háromság miatt szajkózod ezt a bálványimádó filozófiát”

Melyikük a bálvány itt szerinted? Az Atya? Vagy a Fiú? Esetleg a Szentlélek?

Amúgy a Westcott-Hort koiné görög szöveg, amin még a Jehova Tanúi Új világ fordítása(!) is alapul az Újszövetség esetében, így szól:

In 14,14 görög, WH

ἐάν τι αἰτήσητέ με ἐν τῷ ὀνόματί μου ἐγώ ποιήσω.

A kulcsszó itt: „με” = engem/tőlem

Jézus, azaz a Fiú olyat mond, amit csak egy Isten mondhat:

Jn 14,14 UFO

ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.

Jn 14,14 Káldi Neovulgata

Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem azt.

Jn 14,14 Vida

ha pedig valamit kértek tőlem a nevemben, én meg fogom tenni.

Jn 14,14 Békés-Dalos

Ha pedig tőlem kértek valamit nevemben, azt is meg fogom tenni.

Jn 14,14 Egyszerű

Bármit kértek tõlem az én nevemben, megteszem.”

Jn 14,14 Budai

Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, én megteszem azt.

Ha a Jézusra vonatkozó engem/tőlem nem szerepel a fordításban, az azért van, mert a görög szöveg nem a WH, hanem a picit pontatlanabb Textus Receptus, ami kihagyja a „με” szót, ekkor a magyar fordítás így szól, vizsont a teljes szövegkörnyezetet olvasva, az egész fejezetet legalább, nem hagy kételyt:

Ján 14,14 Károli

Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.

Jn 14,14 Csia

Ha valamit nevemben kérni fogtok, én megteszem.

2013. febr. 23. 00:32
 107/197 anonim ***** válasza:
0%

Az Új Világ szerint:

(János 14:14) "Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni."

Mit is erősít a Biblia folyamatosan és egységesen? Tehát mi van akkor ténylegesen összhangban a teljes Írással? Nézzük csak:

(Kolossé 3:17) "És bármi legyen is, amit szóban vagy cselekedetben tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, hálát adva az Istennek, az Atyának őáltala."

(Efézus 5:20) "mindig, mindenért hálát adva a mi Istenünknek és Atyánknak Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében."

(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."

Kit kell akkor kérni? Kihez kell imádkozni? Kit kell dicsőíteni? Egyedül JEHOVÁT, senki mást, mert ez van összhangban a Bibliával!

2013. febr. 23. 03:17
 108/197 anonim ***** válasza:
0%

(2Ko 1:20) "Mert bármennyi ígérete van is Istennek, ezek őáltala lettek „igenné”. Így tehát az 'ámen' is őáltala mondatik az Istennek dicsőségül általunk."

Jézus egyértelmű ígéretet tett tanítványainak: „Akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt.” Vajon ez azt követeli meg, hogy hozzá imádkozzunk? Nem. A kérés Jehova Istenhez szól — de Jézus nevében (János 14:13, 14; 15:16). Azért könyörgünk Istenhez, hogy Fia, Jézus használja fel érdekünkben nagy hatalmát és tekintélyét.

Szövegkörnyezetet akartál? Tessék:

(János 15:16) "Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket — és arra jelöltelek ki benneteket, hogy menjetek, és mindig teremjetek gyümölcsöt, és hogy maradjon meg a gyümölcsötök —, hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek."

Tehát lehet manipulálni az Írásokkal (több hamis tan kedvéért sajnos meg is tették a Biblia hamis barátai), de a szűkebb és tágabb szövegkörnyezet, valamint a teljes Biblia úgyis leleplez!!!

2013. febr. 23. 03:31
 109/197 anonim ***** válasza:
9%

Ha Jèzus maga lenne az isten vagy csak egyenlõ is vele akkor mièrt kiàltotta volna ezt a kínoszlopon?: Èli, Èli lama szabaktàni azaz Istenem istenem mièrt hagytàl el engem? ha Jèzus isten lett volna a egy szent hàromsàg rèsze biztos hogy nem modta volna ezt. Màrk10:18 Jèzus ezt modta neki:mièrt nevezel engem jònak? senki sem jò csak csak egy az Isten

Malakiàs2:10 Nemde egy atyànk van mindannyiunknak?Nemde egy Isten teremtett bennünket?Mièrt bànunk hàt hūtlenül egymàssal meggyalàzva õsatyàink szövetsègèt?

Jèzus feje Isten. pl:1Korintusz11:3 De akarom hogytudjàtok hogy minden fèrfinak feje a Kriszttus az asszony feje pedig a fèrfi a Krisztus feje pedig az Isten.Jànos 20:17:Jèzus ezt mondta neki:Ne kapaszkodj tovàbb belèm.Mert mèg nem mentem fel az atyàhoz .Hanem hanem menj el a testvèreimhez ès mondd meg nekik Felmegyek az èn Atyàmhoz ès a ti atyàtokhoz az èn istenemhez ès a ti istenetekhez

ezek a bibliaversek nem engedik azt hitetni velünk hogy Jèzus isten lenne vagy egyenlõ lenne az Atyàval.

2013. febr. 23. 07:22
 110/197 anonim ***** válasza:
88%
A kulcs Krisztus kettős természete,ha még nem hallottál volna róla...
2013. febr. 23. 08:14
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!