Kedves Jehova Tanui. Hol talalhato a Bibliaban, hogy Isten parancsot ad arra, hogy Jehovakent szolitsuk/hivjuk?
ISTEN SZERETNÉ, HA MEGISMERNÉD
Mit teszel, ha szeretnél megismerkedni valakivel? Először is bemutatkozol, ugye? Vajon Istennek van neve? Számos vallás azt tanítja, hogy „Istennek” vagy „Úrnak” hívják. Ezek azonban nem nevek, hanem címek, akárcsak a „király” és az „elnök”. A Biblia azt tanítja, hogy Istennek sokféle címe van, köztük az „Isten” és az „Úr” is. De azt is tanítja, hogy Istennek van neve, mely így hangzik: Jehova. A Zsoltárok 83:18-ban ezt olvashatjuk: „te, akinek neve Jehova, egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett.”
Az igazság az, hogy Isten neve az ősi bibliai kéziratokban több ezerszer előfordul. Ebből is látszik, hogy Jehova szeretné, ha ismernéd és használnád a nevét. Úgy is mondhatnánk, hogy a Biblia lapjain bemutatkozik neked.
Sehol az egész Bibliában egyszer sem fordul elő,hogy Jehova,ez csak a ti félremagyarázásotok,csak JHVH fordul elő
Ezt pedig nem ebben a sorrendben mondják,mivel a zsidók jobbról balra olvassák a szövegeket,szóval:HVHJ
Ami annyit jelent ehje aser ahje,Vagyok aki vagyok
Szoktak még Adonájt is mondani,a Jehova nevet úgy hozták ki ebből,hogy a JHVH-t összemikszelték az Adonáj magánhangzóival
De ez épp olyan baromság,mintha a magyar Isten és Uram szóból kihoznánk az Ustát
"Sehol az egész Bibliában egyszer sem fordul
elő,hogy Jehova,ez csak a ti
félremagyarázásotok," Sehol? Tényleg? És a Károliban sem? És ha tényleg csak a mi félremagyarásunk, akkor a Károliban miért van benne??
"Én a szüleimet pl nem a keresztnevükön szólítom
pedig apa anyából több millió leétezik. Istenból
pedig csak egy." Ez nem túl jó érv, főleg hogy Jézust is a nevén szólítjuk, akkor őt miért ne, ráadásul akkor minek közölte velünk a nevét, ha nem is használhatjuk?
Linkeld már ide könyörgöm,hol van Jehovának írva!!
Ne a ti félrefordított bibliátokból,hanem egy normális bibliából!!
Sehol nincs ilyen hogy Jehova,ez csak a ti baromságotok!!
De mit is várunk egy olyan vallástól,amit egy sima posztókereskedő alapított,bármiféle teológiai ismeret nélkül..
Röhej az egész
113 vagyok.
Miért ne lenne jó példa István? A szüleimmel a legbizalmasabb a kapcsolatom és őket a "címük, rangjuk" alapján szólítom.
Az alábbi JT véleményre reagáltam a szülői példával.
"Mit teszel, ha szeretnél megismerkedni valakivel? Először is bemutatkozol, ugye? Vajon Istennek van neve? Számos vallás azt tanítja, hogy „Istennek” vagy „Úrnak” hívják. Ezek azonban nem nevek, hanem címek, akárcsak a „király” és az „elnök”.
"Linkeld már ide könyörgöm,hol van Jehovának
írva!!
Ne a ti félrefordított bibliátokból,hanem egy
normális bibliából!!
Sehol nincs ilyen hogy Jehova,ez csak a ti
baromságotok!!" Te gondolkodsz is mielőtt beszélsz? Olvasd már el a Zsotárok 83,19-et.
"Miért ne lenne jó példa István? A szüleimmel a
legbizalmasabb a kapcsolatom és őket a "címük,
rangjuk" alapján szólítom." Azért mert istennek csak egy fia van, Jézus, mi csak a teremtményei vagyunk, ráadásul nem is a közvetlen teremtményei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!