Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?
Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,
- 12 tanítvány
- szűztől született
- Dec 25.-én született
- Csodákat tett
- 3. napon feltámadt
- keresztre feszítették
Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.
Vidiripi
"Amit nem ertek hogy feltamadasa utan mert nem tette nyilvanvalova magat teljesen a vilag elott es itelte volna meg ugy a nepet...Miert kell szenvednie a nepnek x ideig amig viszater nem sajnalja a nepet?????
Ez ugyanaz mint a vilagvege profetak akik allandoan elhalasztjak a vilagveget gondolom erdeklodes hianyaban......"
Két dolog miatt jött a Földre Jézus az egyik az hogy megváltsa az embereket. A másik pedig az hogy tanítsa őket és ez a tanítás az egész Földön elérhetővé váljon.
"A másik pedig az hogy tanítsa őket és ez a tanítás az egész Földön elérhetővé váljon.
"
Tehat tovabra is azt alitod hog ymegvaltas utan nem maradhatott volna a Foldon mindenkinek nyilvanvaloval valva es tanitvan a jonepet nem hagyvan magara a nyajat es mint jo pasztor orizne minden bajtol rosztol...nos ezt tette vangy nem? Ha nem akkor miert nem hiszed hogy az egesz csalas es amitas a buta emberek szamara.
Vidiripi
Jelenések 3:12 Aki győz, azt oszloppá teszem az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé, felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
Biztos hogy Jézus beszél?
"...de a logika nem az erosseged ezt mar irtam korabban is:)"
S hol írtad korábban?
"Tehat tovabra is azt alitod hog ymegvaltas utan nem maradhatott volna a Foldon mindenkinek nyilvanvaloval valva es tanitvan a jonepet nem hagyvan magara a nyajat es mint jo pasztor orizne minden bajtol rosztol...nos ezt tette vangy nem?"
Kérlek IDÉZD hogy én hol állítottam ilyet!
"Jelenések 3:12 Aki győz, azt oszloppá teszem az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé, felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
Biztos hogy Jézus beszél? "
Termeszetesen hisz a Jelenesek konyve Jezus Krisztus kinyilatkoztatasa igy is kezdodik ha jol tudom :)
"..es az en uj nevemet" azaz Jezusnak uj neve lesz ami erddekes de ha ezt irja a biblia ez van.
""...de a logika nem az erosseged ezt mar irtam korabban is:)"
S hol írtad korábban? "
A 62 hsz-ben olvashatod.
""Tehat tovabra is azt alitod hog ymegvaltas utan nem maradhatott volna a Foldon mindenkinek nyilvanvaloval valva es tanitvan a jonepet nem hagyvan magara a nyajat es mint jo pasztor orizne minden bajtol rosztol...nos ezt tette vangy nem?"
Kérlek IDÉZD hogy én hol állítottam ilyet!"
Az ertelmet boncolgattuk ennek a nagy varakozasnak ami a masodik eljovetelt elozi meg te meg irtad hogy ket dologert jott Jezus a megvaltasert es az evangeliunm hirdeteseert...
Hat nem lett volna logikusabb maradnia es mindenki elott felfednie magat konkretan majd tanitani a nepet mint hagyni hogy 2000 eve csak szenvedjen tovabb?????
Vidiripi
"Termeszetesen hisz a Jelenesek konyve Jezus Krisztus kinyilatkoztatasa igy is kezdodik ha jol tudom :)"
Igen így van. Kissé meglepett hogy olvastad. Így feltételezem azt is tudod mit jelent ez a szó: Keresztény
"A 62 hsz-ben olvashatod."
Valóban!
"Az ertelmet boncolgattuk ennek a nagy varakozasnak ami a masodik eljovetelt elozi meg te meg irtad hogy ket dologert jott Jezus a megvaltasert es az evangeliunm hirdeteseert...
Hat nem lett volna logikusabb maradnia es mindenki elott felfednie magat konkretan majd tanitani a nepet mint hagyni hogy 2000 eve csak szenvedjen tovabb?????"
Nem te nem az értelmét boncolgatod. Mert ezt írtad: - "Tehat tovabra is azt alitod hog ymegvaltas utan nem maradhatott volna a Foldon..."
De én ilyet soha nem állítottam.
Na de legyen ,akkor kezdjük el boncolgatni a dolgot. Ha kezdettől fogva úgy lett volna tervezve hogy Jézus a Földön marad akkor nem lettek volna tanítványai akik később apostolok lettek. Mivel küldetést bízott rájuk.
Máté 28:19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében,20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
"Termeszetesen hisz a Jelenesek konyve Jezus Krisztus kinyilatkoztatasa igy is kezdodik ha jol tudom :)"
Igen így van. Kissé meglepett hogy olvastad. Így feltételezem azt is tudod mit jelent ez a szó: Keresztény "
Engem meg az lep meg hogy megis felteszel felrevezeto kerdeseket ahelyet hogy feloldanad a logikai gubancot...ehelyet elkezdesz terelni.......hogy hat biztos Jezus modja....ember ez szerinted keresztenyi magatartas te aki marcsak tudod mit jelent a kereszteny szo:))
""A 62 hsz-ben olvashatod."
Valóban!"
Orulok hogy egyetertunk remelem kezd vilagosodni miert neveztem butanak a keresztenyeket......mert nincs logikai erzekuk es irtoznak is tolle ha logikai gubancban keverednek terelnek, habar az a pasztor dolga a baranykakkal....:))
"Na de legyen ,akkor kezdjük el boncolgatni a dolgot. Ha kezdettől fogva úgy lett volna tervezve hogy Jézus a Földön marad akkor nem lettek volna tanítványai akik később apostolok lettek. Mivel küldetést bízott rájuk.
Máté 28:19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében,20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.""
Erttem en csak sajna nincs ertelme en mint megvalto nem hagynam a gonosz kezeben a megvaltottakat mert a gonosz mar vesztett ergo semmi koze mar az emberekhez valamint orkodnek az igazak fellet es ezt legjobban ugy tehetnem meg ha a Foldon vagyok es kinyilvanitom magam mindenki elott felreerthetetlenul.....Ha elutasitanak akkor ez van majd megitelem de nincs aZ a vad hogy szemelyesen nem jartak az emberek utan......mint a megmentojuk......
Jezus amugy nincs velunk ezert jott a Szent Szellem.Inne jon az egy Isten harom szemelyben mert olyan mindha velunk lenne Jezus hisz a Szent Szellem a Szentharomsag reszekent egyenerteku az Atyaval es a Fiuval....csak az a kerdes hogy mint Fiu Isten es egyenerteku az Atyaval megs miert az Atya Istene a Fiunak.....azaz Istennek miert van szuksege Istenre......
Szerintem olyan emberek irhattak a bibliat kik a vege fele elfelejtettek az elejet..megesik az ilyen Altzheitmer (remelem jol irom a nevet ha nem akkor bocs) kor a betegseg neve.....
Vidiripi
"Engem meg az lep meg hogy megis felteszel felrevezeto kerdeseket ahelyet hogy feloldanad a logikai gubancot...ehelyet elkezdesz terelni......hogy hat biztos Jezus modja....ember ez szerinted keresztenyi magatartas te aki marcsak tudod mit jelent a kereszteny szo:))"
Nézd csak tudni akartam hogy tisztában vagy e a dolgokkal ha már a bibliából idézel. Mert ha megint egy olyan ember lett volna aki idéz a Bibliából de halvány lila elképzelése sincs arról hogy mi a helyzet akkor nem is reagálnék több h.sz.-ra. Ennyik! (bocs ha téged ez zavar akkor ne írj és kész)
"Orulok hogy egyetertunk remelem kezd vilagosodni miert neveztem butanak a keresztenyeket......mert nincs logikai erzekuk es irtoznak is tolle ha logikai gubancban keverednek terelnek, habar az a pasztor dolga a baranykakkal....:))"
Igen mert neked az előző ,állítólagos logikai bukfencnél az már nem jutott eszedbe hogy semmiféle bűnös viselkedés nem lesz megengedve mert azonnal ki lesz vonva a "forgalomból" az illető.
"Erttem en csak sajna nincs ertelme en mint megvalto nem hagynam a gonosz kezeben a megvaltottakat mert a gonosz mar vesztett ergo semmi koze mar az emberekhez..."
Ha semmi köze nincs a gonosznak az emberekhez akkor nem is lenne ennyi gonoszság. De ez nem így van. S nem te vagy a megváltó sem. (ez ugye vicc akart lenni? bár számomra nem vicces)
De igen is van köze az emberekhez. Ugyan úgy ahogyan Jób esetében is.
Jóbot kikérte magának a Sátán s minden "oldalról" megtámadta. De ennek ellenére Jób kitartott.
"Ha elutasitanak akkor ez van majd megitelem de nincs aZ a vad hogy szemelyesen nem jartak az emberek utan......mint a megmentojuk......"
A farizeusok elutasították. S lényegében te is elutasítod. Akkor meg mi a gond?
"Jezus amugy nincs velunk ezert jott a Szent Szellem.Inne jon az egy Isten harom szemelyben mert olyan mindha velunk lenne Jezus hisz a Szent Szellem a Szentharomsag reszekent egyenerteku az Atyaval es a Fiuval....csak az a kerdes hogy mint Fiu Isten es egyenerteku az Atyaval megs miert az Atya Istene a Fiunak.....azaz Istennek miert van szuksege Istenre......
Szerintem olyan emberek irhattak a bibliat kik a vege fele elfelejtettek az elejet..megesik az ilyen Altzheitmer (remelem jol irom a nevet ha nem akkor bocs) kor a betegseg neve....."
Nézd ha te nekem bibliai igékkel alátámasztva elmagyarázod a szentháromságot hát én megemelem a kalapomat mert eddig még senkinek sem sikerült. Egyébként én ebben nem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!