Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?
Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,
- 12 tanítvány
- szűztől született
- Dec 25.-én született
- Csodákat tett
- 3. napon feltámadt
- keresztre feszítették
Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.
Utolso:
Heltennek nehay kerdest szamodra:
Ha az olah nem osi foldjen van hogyan nohetett ki megis ekkorasa (tobszorose a magyarnak)?
Ha a szerb nem osi foldjen van megis hogyan birtokolhatot akkora tetruletet es birtokolhat ma is?
Ha a szlovak nem osi foldjen van hogyan lehet orszaga es nepe ki megis elhiszi?
Nos a fentiek ertelmeben megegyezhetunk abban hogy akar egy hazugsaggal is uralhato a Fold? A hazugsag egyik kenyelmetlen tenye ha illogikusagon kapod......
Tehat Isten olyan buta volt hogy megteremtette a Satant hogy aztan kenytelen legyen felaldozni a Fiat nem?
Ha mar igy kezdodik egy mu akkor mi az ertelme?
Jezus valoban letezett de csodateleteit nem ellenorizhetjuk es az evangeliumok is Jezus foldi szolgalata utan irodtak sok lehet benne a ferdites.....
Szoval azzal ne gyere hogy ha hazugsag akkor nem alnak ki mellete csak nezz vegig a tortelmen es rajosz menyire nem tarthato ezen erv.
Ebből a logikából kiindulva akkor miért nem azok az istenek lettek a befutók akiktől írásod szerint lenyúlták a tulajdonságokat? Az ő híveik miért nem tettek semmit? Ha ugyan azokat a dolgokat ígérték az embereknek hogyan hódíthatott tért a kereszténység? Ha csak sima ember volt Jézus ,akkor miért nem tudta senki megismételni azt amit ő tett
Aha ezert is kellet a hitet kardal terjeszteni...miert nem ultek karba tett kezzel a keresztenyek es varjak mig szegeny indian arab meg keleti nepek szepen elhiszik?
Miert nem lett kereszteny Azsia miert hindu budhista sintoista a tobbseg??????
Megmondom:Azert mert anyira bartyu az egesz hogy epeszu ember szemberohogi ....es itt jon meg egy kenyelmetlen teny: az hogy az europai ember ose menyire buta volt ....igaz hogy most fejlett technologiaval rendelkezik de azt nem valasanak koszonheti ......
A joletet pedig a dicso kizsakmanyolason mely biztos kereztenyi tanitas kulomben miert is irod hogy keresztenyek es miert is kereszteny Europa????
Vidiripi
"Aha ezert is kellet a hitet kardal terjeszteni...miert nem ultek karba tett kezzel a keresztenyek es varjak mig szegeny indian arab meg keleti nepek szepen elhiszik?"
Egy kicsit elkalandoztál barátom. Itt az első századi keresztényekről van szó.
"Miert nem lett kereszteny Azsia miert hindu budhista sintoista a tobbseg??????"
Helyezzük át napjainkra az időt? Ha a válasz IGEN. Akkor vizsgáljuk meg azt is hogy napjainkban miért nő a keresztények száma Ázsiában.
"az hogy az europai ember ose menyire buta volt ....igaz hogy most fejlett technologiaval rendelkezik de azt nem valasanak koszonheti ...... "
Datálnád a jobb beazonosíthatóság miatt hogy mikortól is beszélünk az európai ember őséről aki buta volt!
"Azert mert anyira bartyu..."
Itt mit is akarsz írni?
"A joletet pedig a dicso kizsakmanyolason mely biztos kereztenyi tanitas kulomben miert is irod hogy keresztenyek es miert is kereszteny Europa????"
Azt írtam első századi keresztények. Európa feltehetőleg azért keresztény mert a legtöbb itt élő ember annak vallja magát. (de ez nem jogerős)
Mert attól hogy valaki azt mondja az még nem biztos hogy úgy is van. Az a hívő keresztény aki úgy is él aki életmódjával is visszatükrözi a keresztény ember mindennapjait. (az ilyen emberek vannak kevesebben)
Nos a vegen elszoltald magad utolso.
Azertt nem hisz Europa az egeszben mert a felvilagosodas ota tudja hogy hulyere vettek a papok.
Rajottek arra a kellemetlen tenylre hogy Isten viselkedese alapjan (ahogy kezdodik a biblia meg egy buta embernel is butabb ergo nem Istenrol szol a biblia)
Mert hogy is van: Megteremti az embert majd.....probanak teszi ki hisz tudja am hogy Satan megprobalja.Na de ha tokeletes a teremtmeny minek kell probara tenni? Ha nem tokeletes a teremtmeny szeretetbol nem kellet volna meg tokeletesiteni ahelyet hogy probanak teszem ki? Es vegul de nem utolso sorban ezert az isten nem valalja a feleloseget hanem az emberre haritja......
Na ezert hiteltelen az egesz mert hiaba vezetsz le egy egyenletet hibatlanukl ha azzal kezded hogy 2*2=5.
Es hogy ez nem szurt szemet sokaig az embereknek ebbol latszot menyire butak is.....
Vidiripi
Mivel szóltam el magamat? Ezzel? "Az a hívő keresztény aki úgy is él aki életmódjával is visszatükrözi a keresztény ember mindennapjait."
"Azertt nem hisz Europa az egeszben mert a felvilagosodas ota tudja hogy hulyere vettek a papok."
Persze hogy hülyére vették őket a papok mert nem olvasták el a Szent írást. De akik elolvasták azokat nem tudták hülyére venni. Pl. Jézus decemberben született ,tudjuk hogy ez nem igaz.
Azért kell próbára tenni mert az akkor még tökéletes teremtménynek szabad akarata van. Tudta jól hogy azt az egy dolgot nem szabad. De még is úgy döntött hogy megteszi. Pedig nagyon is jól tudta hogy az tilos mert előre közölték vele/velük. Maga a Teremtő. Szerintem épp ezért volt és van manapság is szabad akarat az embernek.
Tudom hogy NEM az enyém de még is elviszem. Ez az egyik döntési lehetőség és akkor is megtudom ezt tenni ha tudom hogy nem lenne szabad. A másik meg az hogy otthagyom. Pedig ha akarnám akkor elvihetném.
De ha lenne bennem valami ami meg gátol abban hogy elvigyem pedig nagyon szeretném elvinni de nem tudom megtenni mert valami nem engedi. Na az akkor már nem szabad akarat. Az inkább programozás.
"Es hogy ez nem szurt szemet sokaig az embereknek ebbol latszot menyire butak is....."
Róma 1:19 Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.
Vagy talán manapság buták az emberek mert soha annyi tudás nem létezett a Földön mint manapság mégsem ismerik fel hogy mindaz ami körülvesz bennünket és mi magunk is az nem véletlenül jött létre hanem teremtés által.
De mindezek ellenére tény hogy a kereszténység alig hogy megjelent máris üldözték ahogyan csak lehetett pusztították akár a híveket akár magát az írásokat. S mindezek ellenére még is fenn maradt.
Egyetlen kérdésemre sem válaszoltál!
Vidiripi!
"Látom nem vágod a témát."
Köszönöm, hogy látod, ez már-már isteni megnyilvánulás:)
"Nézz utána hogy Jézus születését mikortól kezdték el decemberben ünnepelni. S azt is nézd meg hogy mikor íródtak az evangéliumok."
Most vagy nem akarod megérteni, hogy miről beszélek, vagy totálisan nem érted. Melyikről van szó? Még egyszer: Jézust a többi istenségtől vett isteni tulajdonságokkal ruházták fel, erről szól a kiírt kérdés is, és ehhz tartozik a Dec. 25.-i születési dátum, azt is a téli napforduló és csillagképek miatt azonosítják Jézus születési dátumaként, mert passzol az igéhez. Nos, ha nem akarod megérteni, miről van szó, nem tudok rajtad segíteni.
"Ez már eleve nem igaz mert Péter (a 8. kommentelő) és én is tudjuk hogy ez nem így van. Meg nagyon sokan mások is. Akik nem rendelkeznek részletes ismeretekkel azokra talán igaz lehet ez az állítás de mivel még a TV-ben is volt róla szó így ez erősen kétséges."
Igaz, nem mindenki tudja, és ezzel mi váltzoik? Miben más így a kiírt kérdés? Semmiben. Olyan dologkat nagyítasz fel és rágódsz rajta, melyek kis pontok a kérdésben, miközben a lényeges dolgokon átsiklasz. Vajon miért?
"Aha! Szóval a leírt csodatételek úgy hitték el hogy meg sem történtek? Mert nem csak Jézus gyógyított meg támasztott fel halottakat hanem a tanítványai is."
Pont, hogy elhitték, hiszen te magad is hiszel benne, pedig a 21. században élsz:) A Biblia írói nem a gondolkodó embereknek írták a művet, hanem a hinni akaróknak. Nos, márpedig a római elnyomás alatt csak ilyen emberek voltak. Márpedig, akik hinni akarnak, azoknak nem számít, hogy Jézus csodatételi már ismertek voltak Mithrász, Ízisz stb istenségek által sőt, a legtöbben még ezt sem tudták. Tudod, ma is el lehet hitetni bármit azokkal, akik hinni akarnak, pl az ausztráliai Jézus is elhitette sok száz emberrel, hogy ő maga Jézus:)
"A másik meg az hogy én magam is utána szoktam járni a dolgoknak. Mit gondolsz miért tudom azt hogy Jézus nem decemberben született?"
Gratulálok hozzá, ezért számíthatok rád, hogy elmész egy könyvtárba és utána jársz a többi istenségeknek, és veszed a fáradtságod és megismered őket? Végül is Jézus híve vagy, legalább megismered azokat az istenségeket, akikből az ő története is táplálkozott.
"Először is a Kereszténységben nem istenek vannak."
Nem mondod?:) Nem először értelmezed rosszul a szöveget, vannak efféle gondjaid, vagy szándékosan csinálod?:)
"Miért adták az életüket egy nyilvánvaló hazugság miatt?"
Amiért ma is képesek a hivők a halálba menni. Ismered Jim Jonest és a vallásos szektáját? 923 tagját vette rá a mérgezéses öngyilkosságra... mindezt a vallás miatt.
"Mert mindenki ismerte a történeteket. Hogyan nőhette ki magát ilyen naggyá a kereszténység ha hazugság?"
Nem értem a kérdésed, hiszen eleve hazugságra épül, tehát azon csodálkozni, hogy nőhetti ki magát ennyire az olyan, mintha bemész a csirkeólba a tojók közé és azon csodálkozol, hogy vannak ott tojások.
"Ebből a logikából kiindulva akkor miért nem azok az istenek lettek a befutók akiktől írásod szerint lenyúlták a tulajdonságokat?"
Több ezer évig ők voltak a befutók, egymás mellett vagy egymás után, belőlük építkeztek a többi istenek, majd végül Jézus. Ő csak olyan 2 ezer éves, helyette már nem nagyon lesz más, majd szépen elfelejtik, hiszen egyre több embernek nyílik fel a szeme és gondolkodik, mert ismétlem, a Bibliát nem a gondolkodó embereknek írták.
"Na ne röhögtess azzal hogy a zsidók kooperáltak a keresztény egyházzal."
Szerintem szándékosan csinálod, már tudom.:)
Pirike!
"Azért kell próbára tenni mert az akkor még tökéletes teremtménynek szabad akarata van."
A zsidóknak és a nem zsidóknak, akik a holokauszttól szenvedtek, vajon volt-e szabad akarata?:)
"Vagy talán manapság buták az emberek mert soha annyi tudás nem létezett a Földön mint manapság mégsem ismerik fel hogy mindaz ami körülvesz bennünket és mi magunk is az nem véletlenül jött létre hanem teremtés által."
Igen, manapság is vannak buta emberek, bármilyen meglepő is, de már jóval kevesebben, és kevésbé megvezethetőek, mint az ókorban.
Nem tudhatod, és nem lehetsz biztos a teremtésben, csak hihetsz benne. Azt már Stephen Hawking is bebizonyította, hogy az élet és világok létrejöttéhez nem kellett teremtő.
De maga Einstein sem hitt a bibliai istenben, idézem őt:
Az a szó, hogy "isten", számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”
"A népszerű tudományos művek olvasása során hamarosan meggyőződtem arról, hogy a bibliai történetek jó része nem lehet igaz." Einstein
Azért kell próbára tenni mert az akkor még tökéletes teremtménynek szabad akarata van. Tudta jól hogy azt az egy dolgot nem szabad. De még is úgy döntött hogy megteszi. Pedig nagyon is jól tudta hogy az tilos mert előre közölték vele/velük. Maga a Teremtő. Szerintem épp ezért volt és van manapság is szabad akarat az embernek.
Ertem a kinos csusztatast es hogy megprobalsz megvezetni de nem tudsz sajna.Ha a biblia istene egy szereto Isten lenne akkor nem tenne probara az embert mrt:
1.Tokeletes az ember nincs mit probalni rajta
2.Nem tokeletes az e,mber ergo meg fejleszteni kell
3.Nem szurok ki sajat magammal (tudvan hogy nme tokeletes az ember megis engedem hogy elteritse a Satan)
Ha megis megteszem butabb vagyok az utolso parasztnal metty annak legalabb van paraszti jozan esze es nem hasznal kapat kanal helyet......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!