Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet ez, csak kitaláció...

Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?

Figyelt kérdés

Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,

- 12 tanítvány

- szűztől született

- Dec 25.-én született

- Csodákat tett

- 3. napon feltámadt

- keresztre feszítették

Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.

2012. okt. 8. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/165 anonim ***** válasza:
10%
Hmm ezert gondolkozom en a budhizmuson.....az legalabb az elso vilagvallas volt tudtommal...
2012. okt. 8. 12:37
 2/165 anonim ***** válasza:
18%
A sok régi istenség nem létezik. Ez azt jelenti, hogy mindent amit a semmihez kapcsolsz az semmi is lesz. Krisna, Mithrász, stb. nem ők teremtették meg a földet így ők nem is lehetnek előrébb annál aki megteremtette e földet. Szóval ami Istenünk aki megteremtett azé a szó és ő azt mondja ő az egyetlen. Tehát eleve nem létező istenekről beszélsz és hasonlítod őket valós személyhez.
2012. okt. 8. 12:43
 3/165 anonim ***** válasza:
70%
Hmm utolso erdekes.Az ember olyasn buta hogy elore kitalaja a nemletezo isteneit majd jon az igazi aki mily csodaas az oszes kombinacioja es meg veletlen sem plagizalas.......:) Na ne rohogtes.
2012. okt. 8. 12:53
 4/165 anonim ***** válasza:
40%
Nem tudom, hogy Jézus története mennyire igaz, vagy mennyire nem, de mindenesetre érzékelhető, hogy a történetébe átvettek elemeket más vallásokból. Az emberek fantáziája abban az időben nyilván korlátozottabb volt, különösebben színes nem lehetett egy másik hasonló korban élt emberhez képest. Csak olyan csodákat tudtak elképzelni, amit a kor színvonala megengedett. Ez általában gyógyítás, feltámasztás, vizen járás, bokorgyújtogatás, kajaszaporítás stb. stb. Mindegyik érdekes csoda, de a világ szemszögéből csak kis mutatvány. De nem csak Jézus ilyen lokális mentalista, lássuk be, pl. Krisna is csak a helyi pásztorcsajoknál aratott sikert. Ahogy Hórusz sem léphetett ki a földrajzi határai közül.
2012. okt. 8. 12:54
 5/165 anonim ***** válasza:
94%

Ha vallásos vagy - nem kitaláció számodra

ha nem vagy az - minden mással együtt ez is csak egy monda.

Én nem vagyok hívő, így nekem a második verzió. Úgy mint Zeusz, Jupiter. Csak egy későbbi, egész világra kiterjedő babona. Vagy ott van Allah kérdése.

Minden esetre jól ki van találva, ha ennyi ideje létezik ez a vallás! Szóval én tisztelem, nem kell egyformán gondolkodnunk, így szép a világ. Csak elfogadni, tiszteletben tartani egymás véleményét. Kölcsönösen!

2012. okt. 8. 12:57
 6/165 anonim ***** válasza:
71%
2-es, nincs régi meg új Isten. Isten nem egy kaja egy szupermarketben, hogy lejár a szavatossága. A régi Isten is új Isten és fordítva. De nem tudjuk, hogy Krisna áll közelebb az igazsághoz vagy Hórusz, mert honnan tudnánk? Legfeljebb önkényesen eldöntjük, hogy az egyik vallásnak hiszünk, a másiknak meg nem. És inkább a szimpatikusabb vallásokat favorizálnám. A keresztények Isten-verziója nem olyan szimpatikus, nem tehetek róla.
2012. okt. 8. 12:58
 7/165 anonim ***** válasza:
5%

Jézus története alapból butaság.

Vannak sokkal régebbi írások is.

2012. okt. 8. 13:20
 8/165 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Valószínű, hogy hülyének néznek, csak éppen azok, akik ezt a maszlagot beadták neked.

1. A Biblia szerint Jézus nem december 25-én született, tekintettel arra, hogy télen ott is hideg van, és a pásztorok éjszakára nem hagyják kint az állatokat. Ha figyelembe vesszük a bibliai próféciákat, és a történelmi tényeket Jézus születésének legvalószínűbb időpontja ie. 5 ősze. A karácsonyozás pogány hagyomány, melyet a hitehagyó egyház vezetett be a III. században.

2. Javaslom, hogy az Interneten nézz utána azoknak akiket itt felsoroltál, mert sok hülyeség kering ezekkel kapcsolatosan, amiknek semmi alapja nincs.

3. Jézus életét és tanításait megismerheted az evangéliumokból.

Üdv. Péter

2012. okt. 8. 13:21
 9/165 anonim ***** válasza:
89%

Jézus nem kitaláció ő egy valós történelmi személy, amit több kutatás is bizonyított már!

Tanítványai voltak,születésének körülményeit csak a biblia írja le ezenkívül nem tudják megmondani a történészek hogy mikor és hogyan született valójában.

Csodáit szintén csak a bibliában jegyezték fel,és a keresztre feszítés megtörtént!

(Ez akkoriban az "Igazság szolgáltatás" egyik eszköze volt.)

Jézust az eretnekség (istentagadás/káromlás) vádja miatt feszítették keresztre!

Az nem tudom amúgy hogy igazak e amit írnak róla bibliában,de szerintem a földön egy ember sem él aki ezt bizonyíthatná hogy igazak voltak talán csak ő maga...

Csak sajnos már majdnem 2000 éve eltávozott közülünk!

De abban ne kételkedj hogy Jézus egy kitalált személyiség mert valóban létezett/élt itt a földön!

Remélem tudtam segíteni! :)

2012. okt. 8. 13:46
 10/165 anonim ***** válasza:
83%
Jézus, mint személy létezett, ezt a történészek sem vitatják. Viszont sok ma ismert infót már nem lehet egyértelműen bizonyítani, nagy részük kitaláció. Mint például a december 25, vagy hogy kereszten halt meg.
2012. okt. 8. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!