Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet ez, csak kitaláció...

Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?

Figyelt kérdés

Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,

- 12 tanítvány

- szűztől született

- Dec 25.-én született

- Csodákat tett

- 3. napon feltámadt

- keresztre feszítették

Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.

2012. okt. 8. 12:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Erdekes a kerdes de engem ez nem erdekel hanem az hogy miert tette meg es ha ezt Isten tudta aki szereto Isten miert hagyta.....

Mert ha hagyja akkor barmikor megegyszer megtortenhet hiaba jott Jezus.... "

Hogy Ádám miért tette meg ,azért mert Éva rávette. Isten azért hagyta mert az embernek szabad akaratot adott. Ha újra meg is történik akkor az már nem az emberek ősapjával. Így az már nem öröklött lesz.

"Eppen hogy nem ezert is maradhatott fen mert amit igazan uldoznek az elpusztul ha kiartoan uldozik.....

Tehat olyan uldoztetesben mint most a hataron tuliaknak nem volt reszuk kulonben szepen elfogytak volna....."

Ugyan ez a kereszténységről nem mondható el. Az első századiakat szinte azonnal üldözni kezdték.

"Oda hogy propagandat folytatott es ma is folytat a keresztenyseg meghamisitva a tenyeket......hogy igy meg ugy szenvedtek aztan megis fenmaradtak hogy igy meg ugy vandalok es barbarok aztan kisul hogy a feher ember volt inkabb a primitiv barbar...."

Tények ,adatok? (melyik TV-n adják a reklámot ezzel kapcsolatban?)

"Latod ez az amire a 43 hsz ben celoztam .Ezek olyan primitiv emberek voltak hogy elhittek akar Hofeherket a het torpevel folleg ha pap mondta..... "

Igen s azóta is várom hogy az ott felmerült kérdéseimre válaszolj.

Te nem tanultál történelmet vagy rólam hiszed azt hogy nem tanultam történelmet?

Ha pap mondta.....ember akkor ezek a papok miért hozták létre az inkvizíciót? A primitív emberek elhittek mindent.

Hát szerintem meg te vagy megvezetve de nagyon. Csak egyetlen név Luther Márton.

1. Az angyalok már léteztek az ember teremtése előtt.

2. Megteremti a tökéletes embert. Szabad akarattal.

3. Nem a tökéletessége lett kipróbálva. Hanem az hogy a szabad akaratát hogyan használja.

4. Kire gondolsz?

5. Ki szúrt ki magával?

"Aki ezen istenben hisz az szinten buta.A Jo Isten ezzel szemben biztosan letezik csak az nem a bibliai isten....."

Akkor mesélj nekem róla szeretném megismerni!

2012. okt. 19. 10:48
 62/165 anonim ***** válasza:

"Hogy Ádám miért tette meg ,azért mert Éva rávette. Isten azért hagyta mert az embernek szabad akaratot adott. Ha újra meg is történik akkor az már nem az emberek ősapjával. Így az már nem öröklött lesz. "

Persze mert az aterendendo bun nem fertozheti meg a mar megmentett embereket hisz a bunosnek is lesznek utodai stb stb......de a logika nem az eroseged amint latom:) Nem sertesbol irom de tenyleg igy van ha egy egyen bunbeesik es leszarmazotai is lesznek melyek oroklik a bunt es azok keverednek a meg nem bunos emberekkel.....

"Ugyan ez a kereszténységről nem mondható el. Az első századiakat szinte azonnal üldözni kezdték."

Ezt irja a kereszteny propaganda.....ha igazan uldoztek akkor eltunnek a tortenelem sulyesztojeben ahogy a hataron tuli magyarsagnak is ez a sorsa kulon koszonet es hala a legkatolikusabb uralkodoval rendelkezett kereszteny nemzetnek:)))))

"Tények ,adatok? (melyik TV-n adják a reklámot ezzel kapcsolatban?) "

Irtam a Viasat Historyn folyo tortenelem tenyfeltarasrol ez elegge bizonyitja menyire primitiv emberekbol alt a keresztenyseg es milyen propagandat folytatott.

Ma is ezen emberek leszarmazotai adjak a keresztenyseg nagyobbik reszet mivel ugye van mas foldreszen is keresztenyseg....

Hogy oda kardal mentek hirdetni az iget az is bizonyitja menyire gyengen alt a keresztenyseg az igazsagban....Mert ha igaz a biblia akkor elhiszik az emberek kard nelkul is ha meg nem tenyleg csak kardal lehet a paradicsomba kergetni oket.....

A fizika tanarom szerint viszont bottal kell a diakot a paradicsomba kergetni...:))))

"Hát szerintem meg te vagy megvezetve de nagyon. Csak egyetlen név Luther Márton."

Reformatuskent ismerem ki volt es nagyon helyesen tette amit tett.De a tobbseg elhisz mindent a Hofeherket a het torpevel ha ugy alakul a helyzet bizonyitvan primitivseget.....

Amugyis a reformacio mindamelett hogy helyes volt van egy sotet hatulutoje.....Az igazsag csak allami segitseggel lehetett gyozedelmes...A nemet allamoknak jol jott hogy nem kell adozni Romanak ezert mellealtak.Ha ez nem tortenik meg elpusztul a reformacio last ellenreformacio Magyarorszagon amikor is a nagyjabol protestans orszagot rekatolizaljak.......most meg lenyegenem orszagsziten elenyeszo a protestansok szama.....

"1. Megteremti a tokeletes embert

2.Gondol egyet es megteremti a Satant (aki tokeletlenne valt tehat valami baj volt vele vagy inakbb az alkotojaval?????)

3.Kirpobalja az embert elfelejtven hogy tokeletes ezert nem kell rpobara tenni

4.Feledekeny azt gondolja hogy az ember tokeletlen nosza tegyuk probara elfelejtven hogy tokeletlen embert nem teszunk probara szeretetbol

5.Kiszurt sajat magaval

Valaszod:

1. Az angyalok már léteztek az ember teremtése előtt.

2. Megteremti a tökéletes embert. Szabad akarattal.

3. Nem a tökéletessége lett kipróbálva. Hanem az hogy a szabad akaratát hogyan használja.

4. Kire gondolsz?

5. Ki szúrt ki magával? "

3.Itt ferditesz hisz a Jo Isten ne tudna hogy hogyan hasznalja az ember a szabad akarata.........Ha tokeletes lett volna az ember ellenal a rosznak ha tokeletlen....nos igazabol nem is az o hibaja hanem......

4.A bibliai istenre

5.Last 4-es pont hisz ha Jo Isten csak nem akar roszat ha meg az lesz belole akkor csak sajat maganak kereste a bajt.....

"Akkor mesélj nekem róla szeretném megismerni!"

Honnet ismerjem csak azt tudom milyen kene legyen.Egy szereto mindentol ovo Isten,ennyi.Ilyen szentirast meg nem olvastam .....a bibliai isten elszurta az embernel a dolgokat hisz probara tette habar mindenhatokent tudnia kellet volna az eredmenyt tehat o nem a Mindenhato Jo Isten.

Egyebkent milyen vallasu vagy?

2012. okt. 19. 11:39
 63/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"stb......de a logika nem az eroseged amint latom:) Nem sertesbol irom de tenyleg igy van ha egy egyen bunbeesik es leszarmazotai is lesznek melyek oroklik a bunt es azok keverednek a meg nem bunos emberekkel....."

Ezt csak azért írtad mert nem gondolkodtál el elég mélyen ezen a problémán. Ne kapkodj!

Miből gondoltad hogy a bűnös továbbra is ott maradhat a nem bűnösök között?

"Ezt irja a kereszteny propaganda.....ha igazan uldoztek akkor eltunnek a tortenelem sulyesztojeben ahogy a hataron tuli magyarsagnak is ez a sorsa kulon koszonet es hala a legkatolikusabb uralkodoval rendelkezett kereszteny nemzetnek"

Hol írja? A határon túli magyarság már eltűnt vagy elfog tűnni?

Megint csak nem értem hogy hol látod te a párhuzamot a két dolog között.

Aki érti hogy mire akar utalni a kommentelő az magyarázza már el nekem is. Köszönöm!

"Irtam a Viasat Historyn folyo tortenelem tenyfeltarasrol ez elegge bizonyitja menyire primitiv emberekbol alt a keresztenyseg es milyen propagandat folytatott. Ma is ezen emberek leszarmazotai adjak a keresztenyseg nagyobbik reszet mivel ugye van mas foldreszen is keresztenyseg.... "

Láttam egy Duna tv-s filmet a keresztényüldözésről s pontosan azokról a dolgokról volt benne szó amikről én írtam.

"Hogy oda kardal mentek hirdetni az iget az is bizonyitja menyire gyengen alt a keresztenyseg az igazsagban....Mert ha igaz a biblia akkor elhiszik az emberek kard nelkul is ha meg nem tenyleg csak kardal lehet a paradicsomba kergetni oket.....

A fizika tanarom szerint viszont bottal kell a diakot a paradicsomba kergetni...:))))"

Mikor kezdték hirdetni az igét kardal? ÉVSZÁMOT kérek!

"De a tobbseg elhisz mindent a Hofeherket a het torpevel ha ugy alakul a helyzet bizonyitvan primitivseget....."

"Viasat Historyn folyo tortenelem tenyfeltarasrol..." Aki csak és kizárólag ilyen forrásokból szerzi az információit azon nem is csodálkozom hogy mindent elhisz.

"Amugyis a reformacio mindamelett hogy helyes volt van egy sotet hatulutoje.....Az igazsag csak allami segitseggel lehetett gyozedelmes...A nemet allamoknak jol jott hogy nem kell adozni Romanak ezert mellealtak.Ha ez nem tortenik meg elpusztul a reformacio last ellenreformacio Magyarorszagon amikor is a nagyjabol protestans orszagot rekatolizaljak......most meg lenyegenem orszagsziten elenyeszo a protestansok szama....."

Na erről ennyit.

"3.Itt ferditesz hisz a Jo Isten ne tudna hogy hogyan hasznalja az ember a szabad akarata......Ha tokeletes lett volna az ember ellenal a rosznak ha tokeletlen....nos igazabol nem is az o hibaja hanem......

4.A bibliai istenre

5.Last 4-es pont hisz ha Jo Isten csak nem akar roszat ha meg az lesz belole akkor csak sajat maganak kereste a bajt....."

3.Ha tényleg tudta előre hogy az ember így fog dönteni akkor miért alkotta meg?

4.Döntsd el hogy most akkor tökéletes volt az első ember vagy sem?

5.Isten nem magának kereste a bajt az az ember volt. (illetve Ádám ősapánk)

"Honnet ismerjem csak azt tudom milyen kene legyen."

Az általad említett "jó Isten" miért nem gondoskodott róla hogy az emberek megismerhessék? Azt írod: "Egy szereto mindentol ovo Isten,..."

Akkor csak kellett volna valamit tennie hogy az emberek megtudják hogy milyen ő?

Tudod mit jelent maga a szó ,Biblia?

Egyebkent milyen vallasu vagy?

Keresztény vagyok

2012. okt. 19. 12:22
 64/165 anonim ***** válasza:
78%

"Ezt csak azért írtad mert nem gondolkodtál el elég mélyen ezen a problémán. Ne kapkodj!

Miből gondoltad hogy a bűnös továbbra is ott maradhat a nem bűnösök között?"

Ez mar csak feltetelezes de ha az ember osenel megtehette aki megfertozte az egesz emberiseget...akkor miert ne kaphatna egy kis "vedooltast" a megmentett emberiseg...Azaz hogy ne feledjek idonkent raszabaditom a roszat termeszetesen puszta szeretetbol....

"Hol írja? A határon túli magyarság már eltűnt vagy elfog tűnni?

Megint csak nem értem hogy hol látod te a párhuzamot a két dolog között.

Aki érti hogy mire akar utalni a kommentelő az magyarázza már el nekem is. Köszönöm! "

Hogy megertsd el fog tunni es folyamatosan csokken a szamuk szembe a keresztenyeke no legalabbis az altaluk "hamisitott" (ertsd irt) statiszkikak szerint.:)

Ha a keresztenyeket uldoztek volna csak ezer even at eltuntek volna mivel a hataron tuli magyaronak sincs hatra csak kb 100 ev meg ugyhogy kb 200 evvel a legkatolikusabb nemzet dontese miatt el fog tunni......na igy szepen lebontotam ha igy sem erted lenneb nem tudok ereszkedni.:)

"Láttam egy Duna tv-s filmet a keresztényüldözésről s pontosan azokról a dolgokról volt benne szó amikről én írtam. "

En sehol nem irtam hogy a kerezteny propaganda nem keszit filmeket pont arrol beszelek hogy igen....

A puszta letuk cafolja hogy hazugsagra epul a film.:) Na persze oket ez nem zavarja de sebaj...a problema az inkabb, hogy latom teged sem:)

"Mikor kezdték hirdetni az igét kardal? ÉVSZÁMOT kérek!"

Szent Istvan "allamalapitasarol" halottal? Az indianok irtasarol papok altal ugy hogy megfertozott takarokat adtak nekik....

Amugy en mikor leszek szent ha azt teszem amit istvanka tett....hisz a fenet alapitott itt orszagot az 907-ben a pozsonyi csataban eldolt...o csak megreformalta olyanyira hogy a katonai haderonk nagyresze is odalett......persze hogy szent hogyne hisz barbarokat teritett...ja hogy kardal az kit erdekel......:)))

"3.Ha tényleg tudta előre hogy az ember így fog dönteni akkor miért alkotta meg?

4.Döntsd el hogy most akkor tökéletes volt az első ember vagy sem?

5.Isten nem magának kereste a bajt az az ember volt. (illetve Ádám ősapánk) "

3. Nos en inkabb azt kerdezem hogy miert alkotta meg Satant aki ravette az embert ...egyaltalan miert engedte az ember kozeleben mikor mar tudta hogy Satanna valt az oltalmazo kerub.....

A kerdesed is inkabb egy tokeletlen istenre vilagit ra vagyis inkabb egy fejlett tokeletlen foldonkivuli humanoid civilizaciora

4.Az ember nem volt tokeletes habar egy Mindehato Isten-tol ez elvarhato lenne de a bilia istene nem volt mindenhato

5.Ez csak akkor all ha Isten elvezi a sok nyormort a foldon en nem hinnem hogy a szereto Isten ezt elvezne.....

A bibliai igen hisz mai napig nem tesz ellene semmit pedig mar az embereknek reg nyilvanvalo hogy rosz a helyzet, ha meg az angyaloknak akar ezzel bizonyitani nem hinnem hogy egy angyal aki fejletteb mint az ember nem latna be hogy rosz a helyzet...ergo Istennek lepnie kene...megsem teszi.....

"Keresztény vagyok"

Ez tul altalanos megnevezes manapsag sok kereszteny egyben balvanyimado is......

Szoval milyen templomot latogatsz mely felekezethez tartozol?

2012. okt. 19. 13:08
 65/165 A kérdező kommentje:

Pirike!

"Ismeretlen!!!!!!?????? Kinek? Neked?"

Miért, te ismered a bibliai íróit?:)

"Oké legyen így. Akkor gondolkodjunk.

Elméletben: A tanítványok felruházzák Jézust mindenféle tulajdonsággal.

De mi ennek az értelme? Mi motiválta őket?"

Ismétlem magam, mert többször elmagyaráztam neked, dehát ismétlés a tudás anyja.

Már feltettem neked a kérdést, és nem válaszoltál rá, hogy hinnél e Jézus eljövetelében, ha tudnád, hogy nem támadt fel? Elég egyszerű kérdés ez. Most külön nem térek ki arra, ha tudnád, hogy nem tett csodákat, nem járt a vizen stb, hinnétek e benne, illetve ki tudott volna emelkedni a sok próféta közül?

"Giordano Bruno a katolikus egyház által alkotott dogmát támadta s nem a Bibliát s nem Jézust."

Hiányos a tudásod Brunoról, az meg szégyen, hogy a kor egyik legnagyobb zsenijét próbálod a vallásod érdekében bohócként beállítani. Azért került annyi konfliktusba, mert másként gondolkodott, ő ki merte mondani, hogy a Föld nem a naprendszer közepe és hogy máshol is kialakulhatott élet és olyan dolgokat állított, ami ma tények igazolnak. Jézust nem támadta, ezt is félreérted, hanem elmondta, hogy szerinte nem volt isten fia és nem tett csodákat, hanem egy próféta volt, egy mágus. Ezek miatt égetettete meg a szent egyház, amit foggal és körömmel védesz. A helyedben szégyellném magamat.

"Miből gondolod hogy nem olvasok olyan írásokat amely érdekel? Korábban azt írtad hogy ezek a történetek mindenki számára ismertek voltak. De honnét?"

Abból gondolom, hogy vallásos létedre elég szűklátókörű vagy a témában, a bibliai vonalban vakon hiszel, míg a többi istenséget tagadod, vagy nem ismered igazán. A régi isteneket onnan ismerték az eberek, ahoyg te magad ma ismered jézus történetét úgy 2000 éves távlatból, könyvekből, elbeszélésekből és hát akkoriban még nagyban élt a mihrász és ízisz mítosz, melyeknek Jézus isteni mivolta köszönhető.

"Nem értem! Miért lenne példa az öngyilkosság és mire?"

Ezt nem fogom századszorra is elmagyarázni, keresd vissza és próbáld megérteni.

"1. Semmiből nem lesz valami. (alapvető fizika az anyag nem vész el csak átalakul)"

De lesz, ezt is Hawking professzor bizonyította be, amikor a kávéfőzés következtében a kávéban található protonok a semmiből tűnnek fel, majd válnak a semmivé.

"Akkor majd döntenek a számok."

Ezt gondolja az a sok millió légy is, amelyik a szarra repül:)

"Igen!"

Ezzel a kijelentéssel azokat gyalázod meg, akik az istenhez imádkozás közepette vonultak a gázkamrákba...

Nem volt választási lehetőségük, ha lett volna, akkor nem lettek volna ott!

"Hit csak egyféle van. Csak te ezzel nem vagy tisztában"

Nem igaz, mert a vallásos hit és az önmagadba vetett hit két nagyon különböző történet.

"Ki a francot érdekel rajtad kívül hogy a Vatikán mit mond és mit ismer el. Mert hogy engem nem az biztos.

Ezeket a dolgokat már általános iskolában tanultam. A földönkívüli élet az egy más téma. Attól függ milyen formáját értjük alatta"

Ne kapd fel a vizet azon, hogy még a Vatikán is képes változni és nyitni a reális tudomány felé, te is megpróbálhatnál. Kezdésképpen más könyvekkel, mint a Biblia.

"S te mint Einstein szakértő ezen állításod mire alapozod?"

Arra, ahogy vélekedik róla.

2012. okt. 19. 15:06
 66/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Azaz hogy ne feledjek idonkent raszabaditom a roszat termeszetesen puszta szeretetbol...."

Ezen csak elmélkedni tudnánk. A saját elgondolásainkat tudnánk megvitatni ebben a témában.

"Hogy megertsd el fog tunni es folyamatosan csokken a szamuk szembe a keresztenyeke no legalabbis az altaluk "hamisitott" (ertsd irt) statiszkikak szerint.:)

Ha a keresztenyeket uldoztek volna csak ezer even at eltuntek volna mivel a hataron tuli magyaronak sincs hatra csak kb 100 ev meg ugyhogy kb 200 evvel a legkatolikusabb nemzet dontese miatt el fog tunni......na igy szepen lebontotam ha igy sem erted lenneb nem tudok ereszkedni.:)"

Ezeket honnét szeded?

"En sehol nem irtam hogy a kerezteny propaganda nem keszit filmeket pont arrol beszelek hogy igen...."

Nos én meg arról beszélek hogy eddig egyetlen egy ilyet sem mondtál. De ha te a csak és kizárólag a TV-ből szerzed az információidat akkor nincs miről beszélgetnünk. Inkább olvasnod kellene.

"Szent Istvan "allamalapitasarol" halottal? persze hogy szent hogyne hisz barbarokat teritett...ja hogy kardal az kit erdekel......:)))"

Te nagyon elkalandoztál. Mert itt az első századi keresztényekről volt szó. Ők nem kardal hirdették az igét. S ennek ellenére egymásután jöttek létre a gyülekezetek Görögországban. De nem csak ott. (i.sz. 33-tól i.sz. kb. 100-ig) Mivel itt erről az időszakról van szó hangsúlyozom: ELSŐ SZÁZAD

Ezért nem értettem én hogy miért jössz itt a magyarsággal a szlovákokkal meg a többivel.

3. Te magad írod hogy: "...oltalmazo kerub." Nem Isten alkotta a sátánt! De az angyaloknak is szabad akaratuk van.

4. Nem csak az ember hanem minden tökéletesre lett alkotva. Legyen neked a hited szerint!

5. Nagyon is jól gondolod nem élvezi hogy gonoszság van a világban. Igen de vannak akik azt mondják hogy a technika segítségével megoldhatók lesznek az emberek gondjai. Manapság egy fejlett technikai világban élünk. Így ennek a dolognak is hagy némi időt hogy bebizonyosodjon hogy a technika megold problémákat de nem az összeset és természetesen újakat is generál.

"Ez tul altalanos megnevezes manapsag sok kereszteny egyben balvanyimado is......

Szoval milyen templomot latogatsz mely felekezethez tartozol?"

Határozd meg pontosan hogy mit jelent az hogy bálványimádó! Nem járok templomba! Minek?

"...hinnél e Jézus eljövetelében, ha tudnád, hogy nem támadt fel?"

Akkor nem létezne a kereszténység. Mert miután Jézust elfogták a tanítványai szétszéledtek. S csak feltámadása után gyűltek össze ismét. Nem lenne miben hinni ez logikus.

"...ha tudnád, hogy nem tett csodákat, nem járt a vizen stb, hinnétek e benne, illetve ki tudott volna emelkedni a sok próféta közül?"

Logikus hogy nem tudott volna kiemelkedni.

"Hiányos a tudásod Brunoról, az meg szégyen, hogy a kor egyik legnagyobb zsenijét próbálod a vallásod érdekében bohócként beállítani."

Ez a zseni talán nem tudta hogy mivel jár az hogyha ezeket a dolgokat hirdeti nyilvánosan akkor a halál is várhat rá?

"Ezek miatt égetettete meg a szent egyház, amit foggal és körömmel védesz."

Kérlek idézd nekem hogy hol védem én az ÁLTALAD szentnek nevezett egyházat!

S legközelebb csak és KIZÁRÓLAG akkor írj ha megtaláltad azt a kommentemet ahol én ilyet teszek!

"Abból gondolom, hogy vallásos létedre elég szűklátókörű vagy a témában, a bibliai vonalban vakon hiszel, míg a többi istenséget tagadod, vagy nem ismered igazán."

Természetesen tagadom mert azok nem istenek. (azt tagadom hogy istenek lettek volna) Így nincs is miért részletesen ismernem őket.

"...akkoriban még nagyban élt a mihrász és ízisz mítosz, melyeknek Jézus isteni mivolta köszönhető." ("mihrász és ízisz" Tulajdon nevek nagybetűvel írandók és kihagytad az egyik "Istened" nevéből a "t" betűt.) :)))))

Mind a 12 tanítvány izraelita volt. Izraelben monoteizmus volt. Jézus Izraelben tevékenykedett el sem hagyta az országot. A tanítványai is ott maradtak Izraelben Jézus feltámadása után is. Eleinte csak a zsidókat tanították. Csak később mentek Görögországba.

"De lesz, ezt is Hawking professzor bizonyította be, amikor a kávéfőzés következtében a kávéban található protonok a semmiből tűnnek fel, majd válnak a semmivé."

Tisztában vagy vele hogy ez az ember egy elméleti fizikus? Tehát azért kellene valami más forrás ahol megismételték ezt az eseményt elismert fizikusok akik Nem elméleti szakemberek. Tények ,adatok.

"Ezt gondolja az a sok millió légy is, amelyik a szarra repül:)"

Ámulok és bámulok. Te még a legyek lelkivilágába is belelátsz ez hihetetlen.

"Ezzel a kijelentéssel azokat gyalázod meg, akik az istenhez imádkozás közepette vonultak a gázkamrákba...

Nem volt választási lehetőségük, ha lett volna, akkor nem lettek volna ott!"

Továbbra is azt állítom hogy van szabad akarata az embernek. Hiába akarom azt hogy technikai eszköznékül órákig maradhassak a víz alatt. Nem vagyok rá képes. Vagy hiába akarok én a Rózsadombon lakni mert odamehetek de vagy a rendőrökkel vitetnek el vagy a mentősökkel. Pedig én akarom.

Nekem sincs választási lehetőségem. Ha enni akarok dolgoznom kell. Pedig mást akarnék csinálni.

Azt meg honnét veszed hogy imádkozva vonultak a gázkamrákba?

"Nem igaz, mert a vallásos hit és az önmagadba vetett hit két nagyon különböző történet."

Ha felteszed valakinek a kérdést: - Te miben hiszel?

S mondjuk az a válasz hogy: - A vallásban!

Elégedett leszel a válasszal?

Vagy megkérdezed tőle hogy: - Melyik vallásban?

"Ne kapd fel a vizet azon, hogy még a Vatikán is képes változni és nyitni a reális tudomány felé, te is megpróbálhatnál."

Te még mindig azt hiszed hogy én katolikus vagyok de nem vagyok az a tudománnyal pedig nincs semmi bajom. A Vatikánnal annál inkább. Számomra nem jelent semmit az hogy miben foglal állást vagy mit akar elérni mert én nem támogatom.

"Arra, ahogy vélekedik róla."

Ennek örülök mert akkor te is elismered hogy hogy kiegészítik egymást így alkot egészet.

A tudomány, vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak.

(Albert Einstein)

2012. okt. 20. 11:57
 67/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Akkor nem létezne a kereszténység. Mert miután Jézust elfogták a tanítványai szétszéledtek. S csak feltámadása után gyűltek össze ismét. Nem lenne miben hinni ez logikus."

Már Jézus előtt is létezett kereszténység. Na, akkor most már tudod, hogy miért kellett felruházni isteni tulajdonságokkal Jézust.

"Logikus hogy nem tudott volna kiemelkedni."

Mi kelett ahhoz, hogy ki tudjon emelkedni? Isteni csodákat keleltt társitani mellé, és hát azoka csodák már siemrtek voltak az ősi isteneknél, csak át kellett venni.

"Ez a zseni talán nem tudta hogy mivel jár az hogyha ezeket a dolgokat hirdeti nyilvánosan akkor a halál is várhat rá?"

De, tudta, ezért is menekült, amíg egy szent hívő barátja el nem árulta őt.

"Kérlek idézd nekem hogy hol védem én az ÁLTALAD szentnek nevezett egyházat!"

Az is az egyház védése, ha Bruno és tanai ellen ágálkodsz.

"Természetesen tagadom mert azok nem istenek. (azt tagadom hogy istenek lettek volna) Így nincs is miért részletesen ismernem őket."

Ebben igazad van, mert ők éppen annyira istenek, mint Jézusod, de őket is az emberek vallásos hite emelte a magasba, mint Jézust. Az meg tény és való, hogy sok-sok istenség ismert, sé Jézus tőlük kapta isteni mivoltát. Azok nélkül te magad is elismered, nem lenne az, aki. Tehát, kijelenthetjük, egy isteni tulajdonságokkal felruházott emberben hiszel, aki nem tudta véghez vinni a feladatát: a megváltást.

Persze van még pár ezer éved, hogy várja reá...

"Mind a 12 tanítvány izraelita volt."

Nem ez a lényeg, hanem az, hogy hányan adóztak a Mithrász és Ízisz istenségeknek, ahonnan Jézust plagizálás által istenné varázsolták. Mithrásznak is 12 tanítványa volt:)

"Tisztában vagy vele hogy ez az ember egy elméleti fizikus? Tehát azért kellene valami más forrás ahol megismételték ezt az eseményt elismert fizikusok akik Nem elméleti szakemberek. Tények ,adatok."

Miért, azt gondoltad, hogy nem?:)) A kávés eset éppen nem elméleti, hanem bizonyítást nyert, amit megfelelő eszközökkel bármikor bizonyítani lehet.

"Továbbra is azt állítom hogy van szabad akarata az embernek."

A szabad embereknek is korlátozott szabad akarata van. A börtönben élő embereknek nincs. A halálukra váró embereknek sem volt Auswitzban. Egy morbid példa. Elrabol téged egy elmebeteg gyilkos, egy székhez kötöz és azt mondja, hogy 1 óra múlva halálra kínoz. Te bőszen imádkozol istenhez, és közben azon gondolkozol, van-e szabad akaratod.

A felsorolt példáid nem jók, pont nem passzol ide.

"Ha felteszed valakinek a kérdést: - Te miben hiszel?"

Ha nekem teszed fel a kérdést én azt válaszolom, hogy magamban és a tetteimben!

"Te még mindig azt hiszed hogy én katolikus vagyok de nem vagyok az a tudománnyal pedig nincs semmi bajom. A Vatikánnal annál inkább. Számomra nem jelent semmit az hogy miben foglal állást vagy mit akar elérni mert én nem támogatom. "

Nem hegyeztem ki a mondandómat katolikusra, reformátusra vagy bármi másra, köztük csak annyi a különbség, hogy másként értelmezik a bibliát. A Vatikán váltása és a pápa nyitása a tudományok felé azért jelentős, mert a pápa évezredek óta a világi hatalom jelképe. Nos, ha ő tud változni, neked is tudnod kéne és nem vakon elutasítani.

"Ennek örülök mert akkor te is elismered hogy hogy kiegészítik egymást így alkot egészet."

A bibliai isten és a biblia nélkül lehetséges, ahogy Einstein is tartotta.

2012. okt. 20. 15:02
 68/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Már Jézus előtt is létezett kereszténység. Na, akkor most már tudod, hogy miért kellett felruházni isteni tulajdonságokkal Jézust."

Mit jelent az a szó hogy keresztény?

"Mi kelett ahhoz, hogy ki tudjon emelkedni? Isteni csodákat keleltt társitani mellé, és hát azoka csodák már siemrtek voltak az ősi isteneknél, csak át kellett venni."

De ha ismertek voltak a csodák mások által akiket "istennek" tartottak akkor hogyan hihettek Jézusnak? Ha felruházták vele akkor mivel győzte meg az embereket akik már ismerték a csodák történetét?

"De, tudta, ezért is menekült, amíg egy szent hívő barátja el nem árulta őt."

Menekült? Meg milyen hívő "barátról" beszélsz te? Nem hogy barát de még hívő sem volt ez az ember.

"Mikor 1590-ben Frankfurtba érkezett, a polgármester rögvest arra kérte, hogy "filléreit valahol máshol költse el", de a karmeliták búvóhelyet biztosítottak neki, így 1591-ben Majna-Frankfurtban élhetett, ahol legalább a könyvvásárt látogathatta. Itt talált kiadót két könyvéhez, amelyeket egy évvel később be is mutatott.

A könyvvásár egyik látogatóját, a padovai Giovanni Mocenigót oly nagy lelkesedéssel töltötte el e két írás, hogy a könyvek szerzőjét meghívta házitanítónak velencei otthonába. Bruno elfogadta az ajánlatot. Mocenigo a gyakorlati mágiába remélt beavatást, és mivel ezt nem kapta meg, Bruno pedig egyébként is meglehetősen az idegeire ment, rövid úton feljelentette őt a velencei inkvizíciónál."

"Az is az egyház védése, ha Bruno és tanai ellen ágálkodsz."

Nem! Én nem védem a katolikus egyházat. De baj van az értelmi képességeddel ha ezt nem érted meg.

Azért tisztázzuk hogy mely tanai ellen is beszélek én!

" Tehát, kijelenthetjük, egy isteni tulajdonságokkal felruházott emberben hiszel, aki nem tudta véghez vinni a feladatát: a megváltást."

Nem! Ezt nem jelenthetjük ki! Te esetleg de én nem.

Jézus Krisztus a megváltó aki meghalt majd harmadnapra a mennyei Atya feltámasztotta őt a halálból.

János 3:16:

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

"Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint.Eltemették,és -ugyancsak az Írások szerint-feltámadt a harmadik napon,és megjelent Kéfásnak(Péternek),majd a tizenkettőnek.Azután megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre..."(1Korinthus15:3-6)

"Akik pedig befogadták,azokat felhatalmazta arra,hogy Isten gyermekeivé legyenek;mindazokat,akik hisznek az ő nevében"(János 1:12)

"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által,és ez nem tőletek van;Isten ajándéka ez;nem cselekedetekért,hogy senki se dicsekedjék"(Efézus2:8-9).

"Persze van még pár ezer éved, hogy várja reá..."

Máté 24:36 "Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül.

Igen türelmesen várok. De ezzel te sem előrébb sem hátrább nem vagy.

"A kávés eset éppen nem elméleti, hanem bizonyítást nyert, amit megfelelő eszközökkel bármikor bizonyítani lehet."

Tények ,adatok ki és hol ismételte meg az eljárást? Milyen eredménnyel? Hol publikálta az eredményeit. Az USA-n kívül melyik országban ismételték meg a kísérletet? Mely más professzorok publikáltak a témában?

"A szabad embereknek is korlátozott szabad akarata van."

Hé álljon meg a nászmenet! Ez már egy teljesen más téma.

Mivel anyagi világban és anyagi testben élünk így behatárol minket a fizika ez tény. S természetesen vannak más egyéb korlátozó tényezők is.

De nem ez a lényeg.

"Te bőszen imádkozol istenhez, és közben azon gondolkozol, van-e szabad akaratod.

A felsorolt példáid nem jók, pont nem passzol ide."

Tökéletes a példa! Szabad akaratomból azt is eldönthetem hogy imádkozom vagy nem imádkozom. Ez a dolog nem az elmebeteg gyilkoson múlik.

Pontosan ugyan úgy ahogy Isten sem korlátozta abban Ádámot hogy elérje a tiltott fa gyümölcsét. Az hogy az elmebeteg gyilkos korlátoz a mozgásodban az az ő döntése és nem a tiéd. Ergo korlátoz a szabad akaratod gyakorlásában. Nem mehetsz el. De az Éden-kertben nem volt fizikai korlátozás. Szóbeli korlátozás volt. Ne egyél arról a fáról még csak ne is érintsed! A Sátán sem kényszerítette arra az embert hogy egyen a gyümölcsből. Csak beszélt hozzá. S az ősapa evett a gyümölcsből. The End!

"Ha nekem teszed fel a kérdést én azt válaszolom, hogy magamban és a tetteimben!"

Igen de az is hit. Ki ebben ki abban hisz. :)

"A Vatikán váltása és a pápa nyitása a tudományok felé azért jelentős, mert a pápa évezredek óta a világi hatalom jelképe."

A világi hatalom jelképe? Júj!!!! Te miről beszélsz ember?

"Nos, ha ő tud változni, neked is tudnod kéne és nem vakon elutasítani."

Miben kellene változnom? Abban hogy ne utasítsam el a vatikáni dogmákat?

Vagy magát a pápát illetve a pápai egyházat? Akkor csalódni fogsz mert én ezeket elutasítom. Sőt ha tehetném feloszlatnám a teljes vatikáni egyházat az egész Földön.

"A bibliai isten és a biblia nélkül lehetséges, ahogy Einstein is tartotta."

Biblia nélkül hogyan ismered meg a mennyei Atyát a Teremtőt?

2012. okt. 20. 16:05
 69/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Mit jelent az a szó hogy keresztény?"

Ne rabold az időmét ilyen alapvető kérdésekkel, ezeknek utána tudsz nézni, bár tudnod kéne.

"De ha ismertek voltak a csodák mások által akiket "istennek" tartottak akkor hogyan hihettek Jézusnak? Ha felruházták vele akkor mivel győzte meg az embereket akik már ismerték a csodák történetét?"

Úgy, hogy az elnyomott emberek várták a messiást, és örültek, hogy eljött, mégha valójában Jézus megbukott, mint megváltó, hiszen a megváltás a mai napig nem történt meg. A hinni akaró, minden elhisz, ahogy te magad is. Nézz utána, hogy még ma is sok embert meg lehet vezetni, hát még akkor.

"Menekült? Meg milyen hívő "barátról" beszélsz te? Nem hogy barát de még hívő sem volt ez az ember."

Maga Bruno hívő volt, csak a felvilágosult gondolkodása miatt kirekesztették. Az az ember, aki elárulta a a karmeliták tagja volt régen.

"Nem! Én nem védem a katolikus egyházat."

Pedig a Bruno elleni megjegyzésed ezt mutatja, ugyanis azzal pont az őt elítélő és kivégző egyháznak adsz igazat.

"Nem! Ezt nem jelenthetjük ki! Te esetleg de én nem."

Pedig így van, hiszen gyakorlatilag magad ismerted el, hogy az isteni tulajdonságok nélkül nem hinnél benne. Mivel bizonyítottan más istenségek tulajdonságaival ruházták fel elmondható, hogy ő maga nem volt isten, azért kelett felruházni vele, hogy higgyenek benne.

szép és jó, hogy a bibliából kopizgatsz, de ezzel pont nem cáfolod magadat.

"Igen türelmesen várok. De ezzel te sem előrébb sem hátrább nem vagy."

Hát igen, ez a legjobb, hogy nincs megadva időpont, így kevésbé lehet bele bukni. Ez olyan, mintha én kiállnék a nyilvánosság elé és azt állítanám, hogy át tudok ugrani egy 4 emeletes házat, és át is fogom ugrani egyszer, de a pontos időpontot nem adnám meg. Várjátok ki.

"Tények ,adatok ki és hol ismételte meg az eljárást? Milyen eredménnyel? Hol publikálta az eredményeit. Az USA-n kívül melyik országban ismételték meg a kísérletet? Mely más professzorok publikáltak a témában? "

Te, ha valami bizonyítást nyert, azt nem megismételni kell, hanem cáfolni, és eleddig ez senkinek sem sikerült, neked sem fog:)

"Szabad akaratomból azt is eldönthetem hogy imádkozom vagy nem imádkozom."

Nem, az imádkozás nem szabad akarat, az el van döntve, hogy az adott vallásnál, kihez imádkozol, mivel vallásos szentfazék vagy, imádkoznod kell.

"Igen de az is hit. Ki ebben ki abban hisz."

Nem vallásos hit, Az önmagadba vetett hitre szükség van, de nincs benne megváltó és egy mindenható lény.

"A világi hatalom jelképe?"

Ő volt az atya úristen évszádaokkal ezelőtt, a királyok is neki hódoltak.

"Miben kellene változnom?"

Hogy updateld a bibliádban tanultakat, amelyek elavultak, ezt teszi a vatikán és a pápa, fejlődik a korral.

"Biblia nélkül hogyan ismered meg a mennyei Atyát a Teremtőt?"

Az már régen rossz, ha csak a bibliára hagyatkozol, erről beszélek.

2012. okt. 21. 17:20
 70/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ne rabold az időmét ilyen alapvető kérdésekkel, ezeknek utána tudsz nézni, bár tudnod kéne."

E helyett a mondat helyet inkább írtad volna le a jelentését.

Tehát mit jelent az a szó hogy keresztény?

"Úgy, hogy az elnyomott emberek várták a messiást, és örültek, hogy eljött, mégha valójában Jézus megbukott, mint megváltó, hiszen a megváltás a mai napig nem történt meg. A hinni akaró, minden elhisz, ahogy te magad is. Nézz utána, hogy még ma is sok embert meg lehet vezetni, hát még akkor."

Ez érdekes állításod szerint akkor mindenki ismerte a történeteket még is könnyebb volt az akkori embert megvezetni mint a manapság élőket?

De ha már itt tartunk akkor áruld el nekem hogy mi a megváltás? Ha már Jézus nem volt az szerinted.

"Az az ember, aki elárulta a a karmeliták tagja volt régen."

Korábban azt írtad hogy aki elárulta az az ember hívő volt de Giovanni Mocenigó nem volt hívő ő okkultista volt.

"Pedig a Bruno elleni megjegyzésed ezt mutatja, ugyanis azzal pont az őt elítélő és kivégző egyháznak adsz igazat."

S miben adok neki igazat?

A vatikáni egyház gyakorlatában bevett szokás a csecsemőkeresztelés. De én ezzel nem értek egyet sőt meg is tudom támadni ezt a gyakorlatot a Biblia segítségével. Akkor most egyszerre védem és támadom az egyházat? Hű micsoda paradoxon. Támadom de egyben védem és vakon követem a vatikáni dogmákat? Ezt hogyan csinálom elmeséled nekem? Logikailag levezetve.

"szép és jó, hogy a bibliából kopizgatsz, de ezzel pont nem cáfolod magadat."

Akkor jó. Nem is akarom magamat megcáfolni.

"Mivel bizonyítottan más istenségek tulajdonságaival ruházták fel elmondható, hogy ő maga nem volt isten, azért kelett felruházni vele, hogy higgyenek benne."

Jézus létező személy volt. De nem ruházhatták fel semmiféle tulajdonságokkal mert ezekkel rendelkezett. Azért mert Isten fia volt.

"Hát igen, ez a legjobb, hogy nincs megadva időpont, így kevésbé lehet bele bukni. Ez olyan, mintha én kiállnék a nyilvánosság elé és azt állítanám, hogy át tudok ugrani egy 4 emeletes házat, és át is fogom ugrani egyszer, de a pontos időpontot nem adnám meg. Várjátok ki."

A tanár kimegy óráról s azt mondja hogy amíg vissza jön addig is viselkedjetek jól. De nem mondja meg hogy mikor jön vissza.

Miért nem mondja meg?

"Tények ,adatok ki és hol ismételte meg az eljárást? Milyen eredménnyel? Hol publikálta az eredményeit. Az USA-n kívül melyik országban ismételték meg a kísérletet? Mely más professzorok publikáltak a témában? "

Te, ha valami bizonyítást nyert, azt nem megismételni kell, hanem cáfolni, és eleddig ez senkinek sem sikerült, neked sem fog:)"

Hoppá! Na ez mellébeszélés. Te nem vagy tisztában tudományos dolgokkal ez így csak szöveg. Épp az a lényeg hogy mások is megtudják ismételni ezt az eljárást ,vizsgálni tudják. Ha csak is egyvalaki képes megcsinálni egy adott tudományos kísérletet akkor hogyan fejlődhetne a tudomány? Illetve az kinek bizonyíték. Mert ha az az ember meghal akkor a tudása elveszik s így az semmit nem ér az nem lesz az emberiség hasznára semmilyen formában.

"Nem, az imádkozás nem szabad akarat, az el van döntve, hogy az adott vallásnál, kihez imádkozol, mivel vallásos szentfazék vagy, imádkoznod kell."

Tehát ha én azt mondom neked hogy imádkozz! Akkor imádkozni fogsz? Vagy nem fogsz imádkozni? Na ki dönti el hogy te imádkozol vagy nem imádkozol?

Biztosan a pap mert te azt mondod hogy elvan döntve s mert a pap így döntött akkor neked imádkoznod kell? Miért kell? Azért mert elvan döntve. Na de ki dönti el hogy imádkozol e vagy sem?

""Igen de az is hit. Ki ebben ki abban hisz."

Nem vallásos hit, Az önmagadba vetett hitre szükség van, de nincs benne megváltó és egy mindenható lény."

De benne vagy te és hiszel. Nem a vallásos hitről volt szó hanem arról hogy az ember képes hinni de te összekeverted a kettőt. pedig neked sokkal jobban kellene tudnod szétválasztani. Na de ebben én hibáztam mert azt gondoltam hogy ez egyértelmű eddigi tapasztalataim szerint. De elvileg a kivétel az erősíti a szabályt. :))) (te vagy a kivétel)

""A világi hatalom jelképe?"

Ő volt az atya úristen évszádaokkal ezelőtt, a királyok is neki hódoltak."

Jézusom! Hát szövegértésből elhasaltál. A világi hatalom jelképe. Hogyan lehetne a világi hatalom jelképe? Amikor elvileg a pápa Isten földi helytartója. Ő esetleg az isteni hatalom jelképe lehetne. De nem az. A Bibliából ezt nem lehet bebizonyítani. Így nem is releváns a dolog.

"Hogy updateld a bibliádban tanultakat, amelyek elavultak, ezt teszi a vatikán és a pápa, fejlődik a korral."

Ha tényleg fejlődik a korral akkor miért bevett szokás még mindig a csecsemő keresztelés, a szentek imádata ,a Mária kultusz ,a papi nőtlenség meg még lehetne sorolni. Ezek egyike sem Biblikus.

Ugye nem ilyen hülyeségekre gondolsz hogy a Föld lapos meg hasonlók. Mert ha azt HISZED hogy én így gondolom akkor te ostoba vagy.

"Biblia nélkül hogyan ismered meg a mennyei Atyát a Teremtőt?"

Az már régen rossz, ha csak a bibliára hagyatkozol, erről beszélek."

Nem te nem erről beszélsz te arról beszélsz hogy plagizálva lett Jézus csodái.

Egyetlen egyszer sem beszéltél arról hogyan lehet megismerni a mennyei Atyát.

Tehát akkor hogyan ismered meg a mennyei Atyát a Teremtőt?

2012. okt. 21. 19:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!